Görüş Bildir
Haberler
El Nusra Karargahı Vuruldu: 'Ölenlerin Çoğu Türk'

El Nusra Karargahı Vuruldu: 'Ölenlerin Çoğu Türk'

FreiGeist
21.05.2015 - 15:25 Son Güncelleme: 21.05.2015 - 16:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Uluslararası koalisyonun Suriye'nin kuzeybatısına düzenlediği hava saldırısında El Nusra Cephesi'nin 17 militanının öldüğü ve ölenlerin çoğunun Türk vatandaşı olduğu belirtildi.

El Kaide bağlantılı El Nusra örgütünün sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, saldırılarda İdlib'e bağlı Kansafra ve Halep'e bağlı Tavame'de köylerindeki karargâhlarının hedef alındığı açıklandı. 

Açıklamada, Hatay'a bağlı Reyhanlı'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'na sadece 10 kilometre mesafede bulunan Tavame'de 17 militanın öldüğü ve 50 kişinin de yaralandığı bildirilirken Kafansa'daki bilançoya dair açıklama yapılmadı.

Yerel kaynaklar, El Nusra Cephesi'nin Kafansa'da hedef alınan bina etrafında yoğun güvenlik önlemi alındığını ve kimsenin yaklaştırılmadığını bildirdi.

Halep'te ölen Konya nüfusuna kayıtlı Mehmet Emin Kıyak'a ait olduğu öne sürülen fotoğrafını da yayınlayan örgüt, ölen diğer Türk militanların Bingöl, Van, Adıyaman ve Kayseri nüfuslarına kayıtlı olduğunu açıkladı. 

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Halep'teki üsse yönelik saldırıda Türk vatandaşı El Nusra Cephesi militanlarının öldüğünü doğruladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'SUUDİ ARABİSTAN VE TÜRKİYE'NİN SURİYE İTTİFAKI'

Türkiye ve Suudi Arabistan'ın Suriye'de kendilerini 'Fetih Ordusu' olarak tanımlayan cihatçı örgütlere desteğinin Batılı hükümetlerini endişelendirdiği, geçtiğimiz günlerde İngiliz Independent gazetesinin sayfalarına da taşınmıştı.

Haberde 'Batı müttefikleri Suudi Arabistan ve Türkiye'nin, El Nusra Cephesi'ni de içeren 'Fetih Ordusu'na desteklerinin, Suriye'de cihatçı örgütlere silah ve para yardımı yapılmasına kesinlikle karşı çıkan ABD'nin yaklaşımına da ters düştüğü' belirtilmişti.

Türkiye ve Suudi Arabistan'ın ortak yaklaşımı, bölgedeki Sünni güçlerin Suriye'deki çıkarlarının, ABD'nin çıkarlarından ayrışması olarak yorumlanıyor. Suudilerin tarafında, Irak'ta IŞİD'e karşı Şii İran'ın desteğine ihtiyaç duyan ve İran'ın nükleer programıyla ilgili anlaşmayı uman ABD'nin Şam yönetimine son vermekte giderek daha isteksiz hale geldiği şikâyetleri yapılıyordu. Sünni devletler arasında ABD'nin yaklaşımından duyulan memnuniyetsizliğin bir kanıtı da geçtiğimiz hafta Kral Selman'ın Beyaz Saray'da Barack Obama ile yapılan Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) toplantısından çekilmesi oldu. Kral Selman'ı, veliaht prensi Muhammed bin Nayef temsil etmişti. Altı Körfez ülkesi liderinden yalnızca Katar emirleri ve Kuveyt toplantıya katılmıştı.

Sputnik News ve NTV

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0