Görüş Bildir
Haberler
Suicide Squad Severleri Böyle Alalım: Mutlaka İzlenmesi Gereken Süper Kahraman Filmleri!

Suicide Squad Severleri Böyle Alalım: Mutlaka İzlenmesi Gereken Süper Kahraman Filmleri!

Adorno
12.12.2021 - 22:30

Bildiğiniz gibi son yıllarda, sinema sektörünün en çok bütçe ayrılan ve izlenen filmleri süper kahraman hikayeleri. Marvel ve D.C. Comics'in hakimiyetinde olan bu filmler arasında da Suicide Squad, hem Harley Quinn gibi alternatif karakterleri hem de farklı anlatım tarzıyla bir fenomen haline geldi. Bizde Suicide Squad'ı izleyip de tadı damağında kalanlar için, hepsi birbirinden keyifli süper kahraman filmlerini derledik!

Not: Film açıklamaları için Beyazperde ve Sinemalar.com kaynak olarak kullanılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zack Snyder’s Justice League (2021)

1. Zack Snyder’s Justice League (2021)

Superman'in nihai fedakarlığının boşuna olmadığından emin olmaya kararlı olan Bruce Wayne, dünyayı yaklaşan felaket boyutlarındaki bir tehdide karşı korumak için bir meta-insan ekibi kurma planlarıyla güçlerini Diana Prince ile birleştirir...

Film, Justice League'in yönetmen koltuğuna oturmuş, ancak kızının ölümü sonucunda projeyi yarıda terk etme zorunda kalan Zack Snyder tarafından hazırlanan versiyonudur.

2. Hancock (2008)

2. Hancock (2008)

Süper kahraman, güçlü John Hancock, alkolizm ve beceriksizliğinden ötürü imajını yitirmiş ve halk arasında espri konusuna dönüşmüştür. Aynı zamanda da Los Angeles’daki en sevilmeyen kişi haline gelmiştir. Birçok hayat kurtarmış olmasına rağmen aynı zamanda şehre milyarlara mal olacak miktarlarda hasar verip, kayıp yaşatmıştır. Bir gün, Ray Embrey adında bir halkla ilişkiler uzmanının hayatını, üzerine doğru gelen trenden kurtardığında, Ray’in müdürü ona minettar olup yeniden Hancock’ın süper kahraman imajını geri getirebileceğine karar verir. Hancock’ı akşam yemeği için evine getirir ve kendisinin büyük fanatiği olan oğlu Aaron ve karısı Mary ile tanıştırır. Ancak bilinmeyen bir nedenden ötürü Mary, onu ne kendisinin ne de ailesinin yakınında istemektedir.

3. X-Men Last Stand (2006)

3. X-Men Last Stand (2006)

Bulunan yeni tedavi yöntemi ile mutantlar normal insanlar gibi yaşayabilme olanağına sahip olacaklardır. Mutantların liderleri Charles Xavier ve Magneto arasında, mutantları insanlardan ayıran inanılmaz özelliklerinden kurtulup kurtulmamaları arasında bir görüş çatışması oluşur. Bu ise son bir savaşın temellerini atacaktır...

4. Deadpool (2016)

4. Deadpool (2016)

Doktorların teşhisleri sonunda kanser olduğu ortaya çıkan Wade Wilson'ın (Ryan Reynolds) bilinen tedavi yöntemleri dahilinde hayatta kalma ihtimali yoktur. Ancak Weapon X adlı bir program, onu eskisinden daha iyi hale getirme vaadinde bulunur. Wade'in üzerinde uygulanan prosedürler sonucunda yepyeni bir karakter ortaya çıkar. Alışıldık süper kahramanlara hiç benzemeyen, umursamaz, tuhaf bir espri anlayışı olan Deadpool, hayatını mahvolma noktasına getirenlerden intikam alma peşine düşecektir.

5. Batman v Superman Dawn of Justice (2016)

5. Batman v Superman Dawn of Justice (2016)

Beraberinde getirdiği umut ile dünyada tanrılaşan Superman, neden olduğu savaş ve yıkım ile birlikte insanlık için tehdit unsuru oluşturmaya başlar. Dünya gerçekte ne tür bir kahramana ihitiyaç duyduğuna karar vermek için çabalarken, kontrolsüz hareketleri süren Süper Kahraman’ın insanlığın yanında mı karşısında mı olacağı merak edilirken Gotham Şehrinin koruyucusu Batman'e karşı giriştiği mücadele yeni bir savaşa davetiye çıkaracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Captain America: Civil War (2016)

6. Captain America: Civil War (2016)

Yenilmezler ekibinin giriştiği bir macera, oldukça büyük çaplı maddi ve manevi hasarlara neden olmuştur. Bu durum, Amerikan Hükumeti'nin yenilmezlere karşı giderek daha hoşgörüsüz bir tavır takınmalarına yol açar. Sonunda kahramanların sadece ihtiyaç duyulduğu zaman ortaya çıkacakları bir sistem kabul edilir. Ancak Kaptan Amerika (Chris Evans), yakın arkadaşı Bucky'i (Sebastian Stan) kurtarmak için girişimde bulununca Yenilmezler arasında sürtüşme çıkar. Kahramanlar, Kaptan Amerika'nın önderliğindeki bağımsız hareket etme yanlıları ve Iron Man'in (Robert Downey Jr.) başını çektiği hükumet yanlıları olarak ikiye bölünürler ve bir iç savaş patlak verir. Bu esnada yepyeni bir düşman daha ortaya çıkacaktır.

7. The Green Hornet (2011)

7. The Green Hornet (2011)

Şehrin en büyük gazetesinin tek varisi olan Britt Reid, playboy hayatı süren, şımarık bir zengin çocuğu profili sergilemektedir. Günün birinde babası aniden ve gizemli bir şekilde ölür. Babasının tüm gücü artık Britt Reid'a aittir. Britt, şirket çalışanlarından Kato ile birlikte gücünü daha iyi işler yapmak için birleştirir. Gündüzleri bir gazete patronu olan Britt, Green Hornet olarak bilinen maskeli bir süper kahramana dönüşerek suça savaş açacaktır.

8. Fantastic Four (2005)

8. Fantastic Four (2005)

Reed Richards bir dehadır. Onun en yakın arkadaşı olan Benjamin Grimm bir pilottur. Onun sevgilisi olan Susan Storm oldukça güzel bir kadındır. Onun erkek kardeşi Johnny ise tezcanlı bir gençtir. Hep beraber bir uzay yolculuğuna çıkarlar. Geçirdikleri çok talihsiz bir kaza hepsinde çeşitli mutasyonlara yol açacaktır. Artık hiç biri, eskiden olduğu kişi olamayacaktır. Artık dünya dört adet yeni süper kahraman kazanmıştır. Yaşanan bu kötü olay, insanlığın yararına kullanılabilecek midir?

9. Mystery Men (1999)

9. Mystery Men (1999)

Dark Horse adlı çizgi romandan uyarlanan film, yedi süper kahramanın süper güçlerini nasıl kullandıklarını anlatıyor. Büyük metropol Champion Şehir’de tutuklu bulunan gerçek kahraman Kaptan Amazing kaçırılır. Bay Furious, The Blue Raja ve The Shoveler kendi güçlerini bir araya toplayarak diğer süper kahramanlar The Spleen, The Bowler, Invisible Boy ve The Sphinx’in yardımıyla Kazanova Frankenstein’ı alt etmek için çalışmaya başlarlar.

10. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

10. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Polis memuru bir baba ve kendisini işine adamış bir annenin çocuğu olan Miles, yeni okuluna uyum sağlamakta zorlanır. Anne ve babası, sadece yetenekli öğrencilerin bulunduğu bir özel okula giden oğullarının başarısını görmeyi arzulamaktadır. Ancak Miles’ın okulla pek ilgisi yoktur. O daha çok arkadaşları ve kendisini grafiti konusunda cesaretlendiren amcası Aaron ile zaman geçirmek ister. Miles, hayatındaki ufak sorunlarla boğuşurken radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla bambaşka bir dünyaya adım atar. O artık özel yeteneklere sahip olan bir süper kahramandır. Zehir atma, kamuflaj, nesnelere yapışabilme, çok gelişmiş duyma pek çok güç kazanan Miles, gerçek bir süper kahraman olabilmek için Peter Parker, Spider-Gwen, Spider-Man Noir, Spider-Ham’dan yardım alır. Süper kahraman olmanın sorumluluklarını öğrenen Miles artık maskesini takıp kötülüğe karşı savaşmak için harekete geçmelidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Guardians Of The Galaxy (2014)

11. Guardians Of The Galaxy (2014)

Galaksinin Koruyucuları, evrenin kontrolünü ele geçirmeye çalışanları durdurmaya çalışan bir grup suçlunun hikayesini konu ediyor. Kendisine Star-Lord lakabını takan maceracı Peter Quill, esrarengiz bir küreyi çalınca güçlü, hırslı ve ihtiraslı bir kötü adam olan Ronan'la başı derde girer. Ronan'ın tek amacı küreyi ele geçirmektir ve bu hayali tüm evreni tehdit altına alabilir. Quill, ondan kurtulmak isterken bir anda kendisini birbiriyle hiçbir ilgisi olmayan uyumsuz bir ekibin içerisinde bulur; tehlikeyi yok etmek isteyen Star-Lord, silahlı bir rakun olan Roket, Rakun’un  yoldaşı olan ağaç kılıklı Groot, ölümcül yeşil kadın Gamora ve gözünü intikam hırsı bürümüş Yokedici Drax ile işbirliği içerisine girer. Galaksinin Koruyucuları olarak anılan bu beşli, evren için gerçekten tehlike arz eden bu kürenin gücüne ve peşindeki düşmanlarına karşı ne yapacaktır?

12. Avengers: Infinity War (2018)

12. Avengers: Infinity War (2018)

Kaptan Amerika ve Iron Man'in arasında yaşanan olayların ardından bölünen kahramanlarımız, birbirlerinden uzaklara savrulurlar. Hepsi kendi yandaşlarıyla dünyayı korumaya çalışmaktadır. Ancak dünyanın kaderi bir kez daha tehlikeye girer. Sınırsız bir güç kaynağı olan sonsuzluk taşlarının peşine düşen Thanos, dünyanın gördüğü en büyük tehdittir. İnsanlığın kaderi bir kez daha, insanlık için savaşmaya ant içmiş kahramanlarımızın elindedir. Hiçbir süper kahramanın tek başına yenemeyeceği büyüklükteki bu tehdit için ekipler birleşmeli ve tehdide tüm güçleriyle karşı koymalıdır...

13. Avengers: End Game (2019)

13. Avengers: End Game (2019)

'Avengers Infinity War'un ardından pek çok süper kahraman küle dönüşmüştür. Doktor Strange, Gamora, Drax, Mantis, genç Örümcek Adam, Black Panther, Bucky Barnes, Groot, Scarlet Witch, Vision, Star Lord, Maria Hill, The Wasp ve Nick Fury gibi pek çok kahraman, Thanos'un Sonsuzluk Eldiveni'ni ele geçirmesi ve kendi dengesini kurması yüzünden yok olmuştur ve dünya umutsuz haldedir. Dünya üzerinde kalan Black Widow, Kaptan Amerika, Thor ve Hulk kendi yaslarını tutmaktayken, Iron ve Nebula ise kontrol edemedikleri bir uzay gemisinin içinde, uzay boşluğunda sürüklenmektedirler. Süper kahramanlar takımı için işler pek de iyi görünmemektedir. Ancak Kuantum Bölgesi'nden çıkmanın bir yolunu bularak Avengers ekibinin kalan üyelerine giden Ant-Man, yeni bir umut ışığı olacaktır. Daha önce var olduğunu bilmedikleri bölgeler, kahramanlar ve evrenlerin varlığını öğrenen ekip, Thanos'un kurduğu bu çarpık dengeyi değiştirmek ve kendilerinden alınanı geri getirmek için hayatlarının en büyük mücadelesine girişeceklerdir. Hepsi kişisel olarak önem verdikleri şeyleri kaybetmiş olan kahramanlarımız için intikam vakti gelmiştir.

14. Watchmen (2009)

14. Watchmen (2009)

Süper kahramanların var olduğu 1985 yılı alternatif evreninde Amerika Birleşik Devletleri ile Sovyetler Birliği arasındaki gerilim tepe noktasına çıkmıştır. Komedyen lakaplı süper kahramanın öldürülmesi olayını soruşturan Rorschach, kahramanları gözden düşürmek ve öldürmek için düzenlenen dehşetengiz komployu gün ışığına çıkarır. Arkadaşlarının geçmişiyle ilgili geniş kapsamlı komplonun tarihin akışını değiştirecek boyutta olduğunu keşfedecektir.

15. Super (2010)

15. Super (2010)

Super, uyuşturucu satıcısı tarafından kaçırılan karısını kurtarmak için süper kahramana dönüşen bir adamın hikayesini anlatıyor. Aşçı olan Frank Darbo, şanssız bir adamdır. Karısı Sarah, bir uyuşturucu satıcısı Jacques’a gönlünü kaptırınca Frank’ı terk eder. Fakat Frank, eşinin kendisini bırakmadığı, Jacques tarafından kaçırıldığını düşünür. Frank, karısını kurtarmaya ve tüm kötülüklerle savaşmaya kararlıdır. Diktiği kostüm ve eline alığı boru anahtarı olan silahı ile bir süper kahramana dönüşen Frank suçluların peşine düşer. Bu süreçteki yardımcı ise bir çizgi roman dükkanında çalışan Libby’dir. Artık karısını kurtarmanın zamanı gelmiştir. Yardımcısı Libby ile birlikte kötülerle savaşmak için mücadeleye girişine Frank, gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

16. Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

Huntress, ailesi bir çete tarafından öldürüldüğü için genç yaşta bir avcıya dönüşen ve en sonunda da Birds of Prey ekibine katılan eski bir mafya prensesidir. Black Canary -Dinah Lance- ise çizgi romanlardaki iyi huylu ve idealist sokak savaşçısıdır. Harley Quinn, Huntress ve Black Canary, Gotham Şehri'nin yeraltı suç dünyasının kralı olan Black Mask'e ait bir elması çalan Cassandra Cain'i korumak için bir araya gelecek. DC Comics evreninde Cassandra Cain, suikastçı David Cain ve Lady Shiva'nın kızıdır ve çocukluğundan beri aldığı dünyanın en iyi suikastçısı olma eğitimlerinin sonucu olarak konuşmak ve insanlarla yakınlık kurmak gibi özelliklerden mahrumdur. Cain sonunda Bruce Wayne'in vesayetine girer ve yoluna Batgirl olarak devam eder.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enes Demir

Liste çok daha özenilerek hazırlanabilirdi kendi adına da şunu eklemek isterim, Avengers End Game den sonra hiçbir süper kahraman filmi izlememe kararı aldım... Devamını Gör