Görüş Bildir
Haberler
Son Zamanların En Güzel Dolunayı Yükseliyor! Mart Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Son Zamanların En Güzel Dolunayı Yükseliyor! Mart Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Merhabalar! 

Cemreler düştü, leyleklerin gelme mevsimi başladı; Balık sezonunun yumuşaklığından, Koç sezonunun ateşli enerjisine güzel bir geçiş yapıyoruz. Üstelik de üzerimizde son zamanların en güzel Dolunaylarından biri yükseliyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselen burcunu da seçmeyi unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

İnce işleri halledip, patikayı temizleme zamanı, Koç!

Bu ayı seveceğine eminim. Yönetici gezegenin Mars güçlü bir şekilde ilerlemeye devam ediyor; bunu da ay boyunca (sonradan gelecek tüm retrolara rağmen) yüksek enerjide olacağına yoruyorum. Ama önce konuyu şöyle esnete esnete bir uyarı-özet geçmem lazım.

Bu ay belki de en çok farkında olman, daha doğrusu hatırlaman gereken mesele şu: 'Güç' dediğimiz şey değişken bir kavram, bildiğimiz gibi. Ormanın kralı aslan için güçlü deriz fakat fare de, kuş da bir şekilde hayatta kalmış, evrimleşmiş, varolmuş... Neymiş, hayatta kalma gücü her zaman aslan gibi parçalamak değilmiş. Darwin'in adaptasyon meselesi işte. Bu konuyu kendi hayatına uyarlamak adına biraz düşünmek isteyebilirsin. Bazen güçlü bir insan olmak; astığım astık kestiğim kestik bir tavır yerine sabrı ve anlayışı gerektirebilir örneğin. Çoğu zaman işimize gelmeyen durumlara o çok büyük gururumuzla 'ne uğraşıcam abi yaa, ben onlara mı muhtacım sanki?! Alırım başımı giderim efeler gibi heyyy!' tavrı takınmak; belli bir bakış açısından 'zor olandan kaçmak, mücadeleden tüymek, gözü yememek' gibi görünebilir mesela :) Örneklendirelim şimdi bunu: İyi işler çıkaran ama bir türlü anlaşamadığın bir takım arkadaşın mı var? Onu yakıp yıkmak, resimden çıkarmak, projeyi terk etmek yahut posta koymak yerine bunu kendi faydana da olacak bir tatlı rekabete çevirebilirsin. Bunu ayın sonunda gelecek etkilere bağlayacağım. Şimdi bir diğer meseleye gelelim.

Zodyakta iki şifacı var; Başak ve Akrep... Bu ay, hatta şu an yükselmekte olan dolunay Başak burcunda gerçekleşiyor ve eğer herhangi bir sağlık sorunun varsa (fiziksel ya da psikolojik) iyileşmeyi müjdeliyor. Zira Başak burcundaki bu dolunay varken, Akrep burcunda da biricik Jüpiter'imiz bir diğer güzellik olan Venüs'e selam çakıyor. Öyle güzel bir etki ki bu... Türkçeye çevirmek gerekirse; bu ayın başından itibaren her türlü tedaviye başlamak için uygun dönem. Bu tedaviyi duygusal hayatına da uyarlayabilirsin elbette; tıpkı bir Başak gibi hayatını, evini ve planlarını organize etmek, programlar çıkarmak, kategorilere ayırmak faydalı olacaktır. Kötü alışkanlıkları bırakmak, zehirli ilişkileri terk etmek için de bir Akrep gibi güçlü olacaksın. Evren bu konudaki girişimlerde seni destekliyor. Dolayısıyla bu hafta sonu çantandaki çöpleri at, telefonundaki fazlalıkları temizle ve altını çizerek söylüyorum planlarını ve düşüncelerini bol bol not al. Bu tarz eylemler sembolikleri çalıştıracaktır. Başak vurgusunun bir de şu tarafı var: Başak burcu doğayı, bitkileri ve şifayı simgeler, evet, Akrep gibi ameliyat tarzı acılı iyileşmeleri değil. Dolayısıyla, bazen şifa sandığımızdan çok daha basit olabiliyor; yani hasta olunca portakal yemek kadar... O yüzden bu basit eylemleri es geçme ve 'ne saçmalıyor bu deli kadın yine' diye burun kıvırma derim. Bahar temizliği vakti gelsin artık.

Şimdi gerçek dünyaya dönelim bakalım... Zaten ortalama bir Koç bu bölümlerden çoktaaan sıkılmıştır. :)

Sevgili Koç; bu ayın ilk haftası güzel. Hayatını yoluna koymak açısından daha da güzel. Ama yolculuklar söz konusu olursa dikkatli olmakta fayda var. Ayrıca öğretmen-patron-baba gibi otorite figürleriyle de ay boyunca gerginliğe açıksın bu yüzden şu ilk paragrafta bahsettiğim meseleyi yeniden bir düşün ve kendinden sabredecek gücü ara derim. Banka kredisi çekmek, borç istemek gibi niyetlerin varsa da; ayın ilk haftası uygun gözüküyor. Bu tarz para meselelerini kesinlikle ay sonuna bırakmamanı tavsiye ederim çünkü Merkür retrosu başladığı gibi bir de Jüpiter retrosu başlıyor. Dolayısıyla ayın son haftası borç harç meseleleri açısından uygun değil. Yine de eğer daha önceden verdiğin bir borç varsa; ay sonunda geri alman mümkün. Borcu geri almak ile yeni borç almak-kredi çekmek arasındaki farkı biliyorsun. Buna dikkat etmeni öneririm.

Ayın ilk haftası aşk açısından da muazzam. Bu aşklar cinsellikle harmanlı, ateşli vakitler olabilir. Gayet iyi olacağını düşünüyorum ama asıl güzel zamanlar ayın 2. haftasında ve 6'sından sonra başlıyor. Özellikle Koç'un ilk günlerinde doğmuşsan bu etkiyi çok hızlı hissedeceksin. Hem neşeli, hem iletişime açık, hem de sürpriz haberler almaya müsaitsin. Çok güzel çok! 20 Mart sonrası ise zaten senin dönemin başlıyor. Enerjin yüksek, atak ve son derece kısmetlisin. Lakin yine bu son hafta için seni ilk paragrafa yönlendirmek istiyorum. Sabırlı ve dayanıklı olmak önemli. Zira ayın ortasında özellikle iş yerin ile alakalı meseleler söz konusu olabilir. İş arkadaşların ile alakalı anlaşmazlıklarda bir Balık sabrı göstermelisin bence.

Ayın 15'i civarı yakın çevrenden yahut ailenden bir feminen figüre destek olman gerekebilir; bu kısımda bilmediğin gizli meselelerin döndüğünü bilmek ve yine bir Balık gibi anlayışlı ve affedici davranmak senin adına iyi olur. Bu ay daha çok feminen tarafını uyandırmak fırsatları görmeni sağlayacak. Denge çok önemli şey şu hayatta!

Ayın 7'sine kadar alkol alımına dikkat etmeni öneririm. Hele hele 7'sinden sonra alkollü bir gecede eski toksik bir ilişkiye mesaj çekmeye kalkarsan da seni asla affetmem! :) Şaka bir yana, bu ayın ikinci haftasında, çok güçlü bir etki gibi görünmese de, eskiden insanları davet etme meylin olabilir. O kapıyı açma derim. Sonu pek iyi olmayabilir. Geçmişin özellikle de kıskançlığa dair krizlerini uyandırmış olursun. Mart'ın 20'sinden itibaren taaa Nisan'a kadar son derece eğleneceksin aşk açısından. Çok büyük adımlar olmasa da, insanları tanımak, ince ince flörtler ve güzellikler sana çok şey katacak. Bu ayın anahtar keşimesi: Küçük şeyler, olsun. Küçük ilişkiler, sohbetler, küçük adımlar... Kartopu etkisi ile nasıl büyüdüğünü görünce sevineceksin :)

Kapıyı bir açsan, gerisi gelecek, Boğa!

Sevgili Boğa, 

Bu ayı da aşksız, flörtsüz geçirirsen gerçekten 'tembel Boğa!' derim. Öyle güzel başlıyor ki ay... Her zaman iyi şeyler söylemem biliyorsun, hatta 'moralimi bozdun' diye şikayet edenler bile bol. O yüzden bu defa şu kalbini aç, çünkü çok çok güzel haberlerim var.  Önce bekarlardan başlayalım. Son zamanların en güzel dolunayı var şu an tepemizde ve evet etkisi bir haftaya yayılıyor, sana aşk getiriyor. Uzun süreli bir dostluğun aşka dönüşmesi de olabilir, arkadaşlarının tanıştıracağı biri de. Tek kelimeyle şahane, çünkü Venüs'ün de katıldığı bu şenliğe, bir de uzaklardan Jüpiter selam çakıyor. İlişki fazlaca hızlı ilerleyebilir. Sana gelmez böyle hızlı işler, biliyorum, bence gelmesin de zaten. Her ne kadar iyi ve güzel görünse de, ay sonunda bizi bekleyen bir retrolar dizisi var ve bu işlerin yavaşlayacağına işaret ediyor. Ayın ilk üç haftası bolca flörte ve aşka işaret ederken; ayın son haftası adeta ani bir fren! O yüzden, tadını çıkar, gez eğlen ve karşındaki insanı tanı, zamana yayarak ve sağlıklı bir şekilde ilerlesin bu. Ayrıca Jüpiter'in de retro etkisi bu ilişkinin bana iyi ya da kötü -bir şekilde karmik / kadersel olacağını düşündürüyor. Kendini akışa bırakmak en güzel o yüzden... 

Sevgilisi olanlar için de ciddi anlamda adımlar atma, evlilik teklifleri, düğün, nişan ve hatta çocuk dahi söz konusu olabilir! O kadar güzel ki! Hem romantizm, hem de gerçekler birbirine uyumlu bir şekilde karışıyor. 

İkinci hafta ise şöyle bir sakinlik vakti. Bu ay iş konusunda pek de yoğun bir görünüm yok. Dinlenmek, rutine uymak, ruhunu dinlemek için ideal. Zaten retrolar da başlayınca iyice içimiz geçecek. Tam bir Boğa keyif dönemi anlayacağın. :) Tabi eğer bilişim, teknoloji, iletişim, basın gibi bir sektörde çalışmıyorsan. Bu alanlardan birindeysen, ay sonuna doğru yepyeni bir proje ile karşılabilir ve eğer işsizsen, iş bulabilirsin. Yine dostlarının desteğini arkanda göreceğini düşünüyorum. 

Her şey iyi güzel ama ilk haftalarda kadın hastalıklarına ve ufak sakarlık kaynaklı kazalara dikkat etmekte fayda var. 

Para konusuna ise ayrıca değinmeliyiz, çünkü 13-14-15 tarihlerinde kredi kartlarıyla alışverişlerden, borç almak ya da banka kredisi gibi hareketlerden kaçınmalısın. Finansal konular bu dönemde bulanık olacak, her ne kadar mantıklı biri olsan da yanılgıya düşebilir ve pişman olacağın harcamalar yapabilirsin. 

Bu üstte verdiğim tarihlere bir de 17 Mart'ı ekliyorum ve kulağa komik gelecek olsa da, bu libidonun cayır cayır yandığı dönemde korunmaya çok dikkat etmeni öneriyorum. Hastalıklar yanında bir de gebelik ihtimali ayın başından itibaren yüksek. 

19 Mart'tan itibaren zihnin son derece aktif hale gelip sana geleceğe dair planlar yaptıracak olsa da, yine harekete geçmeden önce biraz beklemekte fayda var. Bu dönemde fikirlerini kayıt altında tutmak ve eğitimler almak son derece akıllıca olur. Mesleki eğitimler konusunda üç ay boyunca önün açık. Retroların rehavetine kapılmadan biraz kendini iteklemelisin bence. Ama eğitim ayrı, eğitimi aktiviteye dökmek ayrı... Faaliyetlere geçmeden önce beklemeni, eğitim konusunda ise hiç beklememeni öneririm. Eğer bir öğrenciysen, üç ay boyunca son derece verimli bir dönem. Fakat hocalarınla ters düşmemeye bakmanı öneriyorum sana da. 14 Mart özellikle öğretmen figürleri ile özellikle ödev gibi projeler konusunda yanlış anlaşılmalara açık bir tarih. 

Ay sonuna doğru arkadaş grubunda bir elemeye gidebilir ve arkadaş grubuna yeni insanlar katabilirsin. Belki de yepyeni bir arkadaş grubuna dahil olacaksın! Dışarıda tanışılması gereken yüzlerce, binlerce deli insan, öğrenilmesi hayatımızı karnavala çevirecek tonlarca konu, gidilecek bir sürü şehir var... Ama hiçbiri ayağına gelmez eğer sen bir adım atmazsan. Bu ayın etkileri o kadar güzel ki, Boğa, en azından kapıyı aç!

Bahar ciğerlerine dolacak, İkizler!

Sevgili İkizler,

Bu ay dolunayı en içten yanmalı yaşayacaklardan biri sensin. Nasıl bir tabir oldu bu emin değilim ama tarif etmenin en kestirme yoluydu açıkçası. :) Şöyle diyelim; kol kırılır, yen içinde kalır derler ya eskiler... Onun gibi biraz. Bu ayın başında yaşanan ve etkisi bir haftaya yayılacak olan bu dolunay etkisi ailene dair, geçmişine dair bir takım meseleleri gündeme getirerek ve hatta belki de bilmediğin detayları ortaya çıkararak seni biraz şaşırtacak durumlar yaratabilir diyelim. Ailenin içinde feminen figürlere destek çıkabilir ya da onlardan destek görebilirsin. Anahtar kelime dış dünyaya yansıttığın yüzün ile ailene ve en yakınlarına gösterdiğin yüzün arasındaki dengeyi sağlayabilmek. Hepimizin farklı gruplara karşı takındığı birer maske var. Hiç kimse ama hiç kimse 'ben neysem oyum' diyebilecek cinste değil. Zira bu kasten ya da sinsice yapılan bir şey değil; hayat şartlarının gerektirdiği ve çoğu zaman da kendiliğinden natürel bir şekilde oluşan bir durum. Dolayısıyla dışarıya taktığın o maske ile yuvandaki en yakınlarına gösterdiğin yüzün arasında fark olabilir - bu son derece kabul edilebilir ve normal bir şey. Fakat biliyorsun ki bazen insan rolünü yaptığı şeye gerçekten de dönüşebiliyor. Alt tarafı uyur gibi yaparcasına gözlerimizi kapatıp uzandığımızda bile gerçekten uykuya dalıyoruz. İşte tıpkı bu şekilde, dışarıya yansıttığın maskeni biraz fazla benimsemiş ve bu şekilde asıl yakın olduğun insanlara ve hatta kendine yabancılaşmış olabilirsin. Bu dolunay sana bunları çeşitli olaylar zinciri ile gösterecek gibi duruyor. Ama üzülme, hiç de kötü değil. Duyguların güzel bir boşalması, özellikle de kadınlarla anlayış ve yakınlık dolu anları getiriyor bu. Belki ailedeki kadın-erkek figürleri arasında da biraz çatışmalar olabilir; arada kalmış hissedebilirsin. Ama kavgalar bazen iyidir ya, en azından ortada bir problem olduğunu gösterir ki bu çözümün ilk adımıdır zaten. Yani kısacası, dolunay senin haneni birazcık karıştırıyor. O da senin iç dünyana etki ediyor.

Şimdi gelelim dış dünyaya... Dolunayın ilk haftasını atlattıktan sonrası mis gibi! Arkadaş ortamın öyle bir şenleniyor ki... Toplu etkinlikler ayarlayabilirsiniz. Sen bu ortamlardan aşk bulabilirsin. Ya da zaten sevgilin varsa, onunla geniş çevrelere girmek, şöyle kocaman upuzun rakı masalarında demlenmek, bol kahkahalı neşeli zamanlar demek. Uzun zamandır görüşmediğin dostlarla yeniden buluşmak da mümkün. Resmen şahane bir üç hafta geçireceksin. Ama ama ama... Son haftada yeni bir ilişkiye başlamak pek akıllıca değil. Bence tanıştığın flörtü uzun uzun tanımak, bol bol hikayeler ve anılar paylaşmak için ise uygun zaman ama. Ay boyunca Mars'ın itici gücüyle sabit bir ilişki kurma arzusunda olabilirsin ama doğru zaman şart. Sen zaten derslerini aldın, biliyorsun. Dürtülerinden çok, içine sinip sinmediğine bakmalısın. 

Gelelim bu güzel etkilerin bir de kariyer boyutuna. Kariyer konusunda eğer iletişim, teknoloji, medya, basın gibi sektörlerdeysen; tek kelimeyle şahane fırsatlar var. Görüşmediğin eski okul arkadaşların ile yeni projelere kafa patlatmak, iş yerinde grup çalışmaları ile yeni planlar yapmak ve patronların desteğini almak adına şahane zamanlar. Fakat sana iki aydır söylediğim bir mesele var: Kredi çekmek, büyük borçlar almak için uygun zaman değil. Planlarını ve projelerini kendi kazancın üzerine kur derim. Hele ayın 21'inden sonra büyük imzalar atmak komple yasak. Alışveriş konusunda ayın 16-17-18 tarihlerinde ağır bir dürtü hissedebilirsin, yapma derim. Neptün çünkü işleri bulanıklaştırıyor ve hayalcilikle gerçekten ihtiyacın olmayan ve sonradan pişman olacağın şeyleri arzulatıyor olabilir. Şimdi bu çirkin bir tabir olacak ama; özellikle bir üst paragrafta bahsettiğim ilişki konusuna bağlayacağım, sevdiğin insan için hediyeler almak vesaire isteyebilirsin... Bence iyi düşün. Alacaksan da kredi kartı kullanarak alma, nakit para kullan ki bu iki uç arasında sembolikleri yumuşatma görevi görsün. Zaten bu ayı Terazi'de muazzam bir dolunay ile kapatacaksın ve asıl o zaman aşkın ne olduğunu göreceksin. Ani hareket etme :)

Bu ay sana gayet güzel, hep hayırlı etkiler getiriyor ama ay boyunca sağlığına çok dikkat etmeni istiyorum. Özellikle tekrarlayan bir hastalığın varsa, 'hallederiz yea' deyip geçmemelisin. Kadın hastalıkları, boşaltım sistemi kısmı da vurgulu. Kamu spotu gibi tekrarlayıp duruyorum ama pap smear gibi kontrollerden geçmek her zaman iyidir. 

Bu ay ailenin gönlünü yaptıktan sonra, kariyeri ve sosyalliği birlikte yürütebileceğin harika bir ay olacak sevgili İkizler. Sadece paraya ve sağlığa dikkat etmek lazım işte. Aşk ise akışına bırakılmalı. Ay sonunda kamyon çarpmışa döneceksin ama iyi anlamda :)

Senin kabuğun küçücük değil; senin kabuğun koca bir dünya, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Bu dolunay sana yarayacak açıkçası! :) Kariyer, eğitim yahut kişisel ideallerine dair artık nasıl planların varsa; kurs, yurt dışı, yüksek lisans vesaire, bunlara dair güzel bir sonuçlanma seni bekliyor. İlk bir hafta içerisinde kendisini göstermeye başlayacağını tahmin ediyorum fakat bunun Nisan sonuna kadar yolu var. Son derece heyecan verici. Yapılması gereken ise bu tarz planların varsa, evrak belge gibi işleri şimdiden aradan çıkarman. Örneğin bu ayın ilk iki haftası pasaport, vize işlemleri gibi meseleler için uygun. Ay sonunda retro başlayınca bu işleri yapmak istemeyebilirsin. Ayrıca şu an yükselmekte olan ve etkisi bir haftaya yayılacak olan Dolunay bir taraftan da sana aşkı işaret ediyor. Fakat aşk konusu biraz karışık... Gel şöyle bir konuşalım:

Geçmişte kalmış, mesafeler yahut meslek-eğitim gibi sebeplerden koptuğun bir eski flörtün var mı? Geri gelebilir. Hayat yeniden yolları kesiştirebilir. Yaşanması gereken yarım kalmış şeyler kadersel bir şekilde yeniden bağlantıyı kurduruyor. Eğer sevgilin varsa da, beraber geleceğe yönelik yeni kararlar alabilirsiniz ve hatta beraber uzun yolculuklara çıkabilirsiniz. Ortak bir hobi yahut dil kursuna gitmek de olabilir. Her açıdan güzel bir etki geliyor. Hele 17 Mart tarihi o kadar büyülü ki! Çocuk sahibi olmak istiyorsan son derece seveceğin bir süreç, aşıklar için romans dolu vakitler, yalnızlar için de paragrafın başında bahsettiğim gibi -uzaklardan gelen ya da uzaklarda kalmış bir fırsatı hatırlatan biri var :)

Daha güzel bir etki ise 13-14-15 tarihlerinde parayla alakalı. Kendi mesleğinin yanında bir de kişisel işlerinle paralar kazanabilirsin. Eğer resim, fotoğraf, pastacılık, el işi vesaire vesaire böyle kendini koyarak yaptığın ne varsa; bu ay üzerine aban derim çünkü bu tarz işlerinle de çok güzel takdir ve övgü toplayacaksın. Egonun biraz şişeceği bir potansiyel var karşında ama zaten egomuz beslenecekse, ruhumuzu ve emeğimizi ortaya koyarak yaptığımız işler sayesinde olsun değil mi? :) Kısacası ay son derece güzel başlıyor ve devam ediyor Yengeç. Pürüzlü tarafları yok mu? Var elbette... Mesela çok fazla gereksiz dedikoduya maruz kalacaksın gibi duruyor. Bence büyük resmi görmeli, asıl büyük ideallerine odaklanmalı ve yakın çevrende dönen ufak ve lüzumsuz meselelere pek de takılmamalısın. Kaosun içine çekilmeye hiç gerek yok. Arabulucu olmak elbette güzel ama bunların seni asıl güzel fırsatlardan alıkoymasına izin verme. 

Ay sonundaki dolunayın ise çok da yumuşak olduğunu maalesef söyleyemem. 2018 için yazdığım yıllık yorumda sana bundan bahsetmiştim; ilişkilere dair bakış açısı... Yeniden açıp okumak istersen gene dolunayın az çok karşına çıkaracağı gündemin temasını görebilirsin. Çünkü bu dolunay hem duygusal geçmişine, hem aile ilişkilerine, hem de aşk hayatına biraz gerilim yaratacak gibi duruyor. Ama gerilimler her zaman kötü değil. Problemleri görebilmek lazım ki çözülsün, değil mi? Aman huzurumuz kaçmasın diye sorunlardan kaçmak, aslında gerçeklere yüz çevirmek olur ve insan gerçeklerden ka ça maz. Dolayısıyla, cesur bir şekilde ay sonundaki dolunayın karşısına çıkacağından da eminim. Zaten hayatın geri kalan alanlarında -itibar, kariyer, para, üretimler- konusunda son derece güçlü olacaksın. Otoriteni Venüs de diplomatik bir şekilde güçlendirecek. Duygusal meseleler senin için önemli, biliyorum, ama inan güzel bir geleceğin fragmanı oynamaya başladı bile ve bazen zor da olsa 'küçük' hassas meseleleri büyütmemek gerekiyor.

Son bir uyarı: Bu ayın ikinci haftasından sonra değerli gördüğün online ortamdaki her türlü bilgini, kaydını, belgeni yedekle derim. Resmen 'bilgi kaybı' görünüyor :) 'Fotoğraflarım gitti' diye ağlama sonra!

Haberler çok ama çok iyi, Aslan!

Sevgili Aslan,

Hemen spoiler vererek başlıyorum: Para konusunda minik bir kriz yaratarak başlayacak olan bu ay, aşk konusunda şahane bir gelişme ile kapanışı yapacak. Yeterince heyecanlandıysan detaylara geçelim :)

Bu ay para krizi görünüyor, evet. Özellikle de bu meseleye borçlar, banka kredileri, harç ve burslar gibi meseleler dahil oluyorsa elbette içinden çıkılmaz gibi görünebilir ama son derece olumlu sonuçlanacağına inanıyorum. En azından gelirini nasıl sabitleyebildiğini göreceksin. Eğer ortak para kullandığın eşin yahut bir ailen varsa da; ilişkileri pek germemeye çalışmak lazım. Zira her dolunay gibi gerginlik yaratsa da, son derece iyi huylu aslında. Ayrıca bir aile büyüğünden de beklediğinden fazla destek görebilirsin. Bir de eğer devam eden bir ilişkin varsa şu meseleye değinmek istiyorum: Bu ilk hafta kıskançlık krizleri söz konusu olabilir. Kıskançlık sağlıksız egolardan kaynaklı bir zehirdir. Eğer gerçekten sana haksızlık yapıldığını hissetmiyorsan, pire için yorgan yakma derim. Kolay atlatılacak sadece bir haftalık etki. Ondan sonrası da zaten bal kaymak gibi...

Venüs ve Merkür aynı anda Koç burcuna mükemmel bir giriş yapıyorlar. Özellikle Aslan'ın ilk günlerinde doğduysan -ilk haftasında-, yaşadın. Geleceğe dair planlarınla ilgili (meslek de, eğitim de, kişisel idealler de dahil) şahane haberler alabilirsin. Beklenmedik ve güzel yolculuklar söz konusu olabilir. Ayrıca pasaport çıkarmak ve vize başvurusu gibi işler için son derece olumlu bir dönem. Para krizinin çözümünün üstüne gelmesi de cabası. Ama yine de bu süreçte aileyi gücendirmemek önemli. Daha önce geleceğe dair hayallerin konusunda (belki de 3-4 yıl önce) ailenden herhangi bir engelleme gördün mü? İşte bu yeniden gündeme gelebilir. Diplomatik bir tavır takınıp, bir şekilde kimseyi küstürmeden ideallerine yönelebileceğine inanıyorum. Zaten bu açılan kapılar çok da ani bir şekilde kapanmayacak; uzun bir sürece yayılacak etki olduğundan bol bol zamanın var. Sen yine de üstüne düşeni yap, duygusal meseleleri zamanla halledersin. Eğer öğrenciysen, yine yılın en şanslı aylarından birindesin demektir. Bu ay içerisinde hocalarınla bol bol iletişim halinde ol bence, kişiliğine pek çok şey katabilir ve geleceğe de yatırım yapabilirsin. 

12-13-14 Mart muazzam tarihler. İnan yorum kaldırmayacak kadar kadersel ve 'olması gereken' tadında olaylar bunlar... Geçmişte kaçırdığını sandığın, gerçekten kalbinde olan bir fırsat yeniden karşına çıkabilir. Hatta belki ev taşımak, hayatında köklü bir değişiklik yapmak isteyebilirsin. İşte bu noktada biraz hızlı davran derim, çünkü ayın 22'sinden sonra bu tarz ciddi ve evraklı imzalı işlere girişmek pek de faydalı değil. 

Merkür retrosu başlayacak fakat emin ol senin enerjin düşmeyecek; ay boyunca kah Venüs'ten, kah Güneş'ten çok güzel etkiler alarak  enerjini ve motivasyonunu yüksek tutabileceksin. Bol neşeli, verimli, bereketli bir süreç seni bekliyor. Zaten ayın kapanışını da Terazi'de gerçekleşecek güzel bir dolunay ile yapacağız ki bu senin ilişkine dair (eğer bekarsan sadece flörtün yahut hoşlandığın kişi de olabilir) yeni haberler, güzel konuşmalar getiriyor. Farklı şehirden biriyle tanışabilir ya da sevgilinle kısa bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Bu dediğime gülmeni istemiyorum (zira bunu Kova'ya da söyledim ama ciddiyim) 'görücü usulü' tadında tanıştırmalara maruz kalırsan, arkadaşların çöpçatanlık yapmaya falan kalkarlarsa burun kıvırma derim. Gerçekten güzel bir etki geliyor :) Hem de bu gelecek planlarında sana destek olacak bir şekilde! Belki de hayatını ilişkilere göre seçmek yerine, ilişkileri hayatına göre seçme vakti gelmiştir, ne dersin? Aşkın konforlu olabileceğini göreceksin.

Gözlerdeki perde kalkıyor, Başak!

Sevgili Başak,

Burcunun genel özellikleri zaten 'yardım sever, her işe koşan, herkesi kendisinden daha çok düşünen' vesaire vesaire... Yoldan geçen birine sorsan bile Başak burcu ile ilgili söyleyeceği ilk şeyler bunlar olur. Ama bu ay daha farklı bir etki var, Başak. Bu ay adeta bu meyillerini katmanlayan; seni aşk konusunda kör eden, karşındakinin kusurlarını görmezden gelmek adına gerçekleri dahi elinin tersiyle ittiren bir etki... Bu etkinin bu ilk hafta içerisinde gözlerinden adeta bir perde gibi kalkacağını düşünüyorum. Kendinden çok feragat ediyorsan bunu aniden görebilirsin mesela. Tavsiyem ise şu yönde: Aniden sanki ışıklar açılmış gibi bu rüyadan uyanışın üzerine karşındaki insana dolunayın vahşi enerjisiyle fazla ani tepkiler vermemeye bak derim. Ufacık bir hareketin bile tetikleyebileceği bu potansiyeli salmadan önce düşünmek lazım: Karşımızdaki insanı biz seçtik, bu şekilde davranması için gereken şartları biz oluşturduk yahut istemediğimiz hareketlere zamanında tepkiler vermeyerek adeta onayladığımızı hissettirdik. Dolayısıyla; insan, insanın aynası. Kimse yüzde yüz suçlu değil, bu ikili bir oyun. Ben senin yerinde olsam karşımdakiyle açık açık -ama o iğneli lafları kullanmadan, konuşmayı denerim. Zira bu etkiyi güzel yönetebilirsen seni aşk dolu, muazzam bir hafta bekliyor. Çünkü Venüs köşeden adeta bir orta açıyor, Jüpiter de seni bir güzel dillendirip adeta muazzam bir gol atıyor. Şahane bir etkiye dönüştürebilirsin bu dolunayı. İlişkiyi çok daha güzel bir hale getirebilirsin, seviye atlatabilirsin. Yaparsın.

Biraz dallandırıp budaklandırdım ama bu örnekleri kendi hayatına uyarlayabilirsin diye umuyorum. Şimdi gelelim bekar Başaklara; onların bu üst paragraf ile ilgilenmesine hiiiiç gerek yok! Onlara ayın ortasından itibaren çok güzel vakitler, aşk, flört, kahkaha var! Bu süreç senin egonu da bolca okşayacak. Motivasyonun yükselecek; her anlamda hem de! İş hayatında çok daha üretken olabilir ve rutin çalışmanın dışına çıkıp farklı şeyler yapmak isteyebilirsin. Kendini ve mesleğini küçümsemeden; yeni fikirler bulup bunları sunabilirsin. Yakın çevrenin desteği de fazlasıyla arkanda olacak zaten. Bu fikirlerin sadece sana değil, iş arkadaşlarına da fayda sağlayacağını düşünüyorum. Mart'ın ikinci haftasından itibaren misler gibi etkiler var iş hayatına dair. Özellikle kadın arkadaşlarınla beraber çalışmak son derece verimli olacağa benziyor. 

Ay sonuna doğru da bir Merkür retromuz başlıyor ki sorma... Yönetici gezegeninin retro olması elbette biraz yavaşlatabilir seni; fakat büyük riskli imzalar atmamak dışında fazla da alman gereken bir önlem yok açıkçası. Bence bu süreci sosyalleşerek atlatmak en iyisi. Ayrıca projelere odaklanmak -hemen başlatmasan bile bol bol not alarak, tasarlayarak ve niyetlerini kağıda dökerek hazırlamak faydalı olur. Senin için bu ay biraz ikili ilişkiler durumlarını kenara itip, dış dünyaya odaklanmak için hayırlı.

Bunu söylemeden geçemeyeceğim maalesef; eğer dolunayda ilişkiyi netleştirmeyi es geçersen, yahut problemleri halının altına süpürüp içine sinmeden devam edersen ay sonuna kalmadan yine bir ilişki dramasıyla karşılaşman kaçınılmaz duruyor. Ay sonundaki Balık yeni ayının ise bu defa yeniden sıkıntılı bir konuşma gerçekleştireceğini düşünüyorum. Eski sevgililerin gündeme gelmesi de cabası. O yüzden ne yap ne et, dolunayın gergin enerjisine kapılmadan, karşındakini kırmadan incitmeden kartları açık açık oyna derim. Bunları yaparken de kurban psikolojisine girmemek önemli. 

Bir bahar temizliği yapmak isteyebilirsin, özellikle 14-15 tarihlerinde. Hayır, bunu Başak burcu olduğun için söylemiyorum. Gerçekten de kötü alışkanlıkları bırakmak ve yaşam alanına yeni bir düzen getirmek bu süreçte sandığından daha fazla fayda getirebilir sana. Sıkıntıya düştüğünde ise bu ay koşacağın insanlar kardeşler ya da kuzenler olsun. Bu çevreden biriyle yapacağın sohbetlerde hiç beklemediğin bilgeliklerle karşılaşabilirsin.

Değişim rüzgarları diniyor, hafif bir meltem esiyor, Terazi!

Selam Terazi,

Sana ilişkiler dışında bir şey yazmayı gerçekten çok istiyorum ama sonuçta ben sadece bir elçiyim ve mesajları taşıyorum... Gökyüzü sana gene aşk konusunu vurguluyor. :) Zaten yılın ilk aylarının bu meselelere odaklı olacağını sana yıllık yorumlarda söylemiştim. Dolayısıyla, insan insanın aynasıdır misali, yüzeysel bir şekilde 'aşk meselesi' gibi görünen ama aslında kendimizi tanıma ve gerçek arzularımızı, gücümüzü keşfetme serüvenimiz bu ay da devam ediyor. Ama bu sefer öyle geçmişteki gibi dramatik meselelerle uğraşıp durmak, kafanda kılı kırk yararak düşünmek  değil! Son derece güzel, huzurlu, karşılıklı anlayış ve iletişim dahilinde. Elbette bunun gelmesi ayın 20'sinden sonrasını anca bulacak. O yüzden ayın başına bir göz atalım.

Güzel aşk geliyor dedim, ayın ilk haftaları ise adeta buna hazırlanman için zemin belirliyor. Bu ayın ilk haftası, sana iç sıkıntıların kurtulmak adına güzel bir farkındalık, uyanış getiriyor. Bu semboliği çalıştırmak için meditasyon, dua, artık sana huzur veren her ne varsa maneviyata yönelik yapmanı tavsiye ederim. Eğer bir ilişkin varsa bu uyanış konusunu yine 'aman, ayrılacağız' gibi algılama lütfen. Problemlerin kaynağını çözmek, yeni bir seviyeye, farklı bir boyuta geçmek şekilde de olabilir. Evrenin dili sembolizm sonuçta, her işareti olduğu gibi anlamak olmaz. Ufak imalarını yakalamak önemli. Dolayısıyla uyanışının ne şekilde olacağını ancak korkularını def ederek ve kalbini, zihnini açarak anlayabilirsin. Haa, bu süreçte yani ilk hafta içerisinde rüyalarına da dikkat et derim.

Aynı şekilde yine bu hafta içerisinde çeşitli kazalara, sakarlıklara lütfen dikkat et. Alkol ve ilaç kullanımı konusunda da biraz titizlensen fena olmaz. Bu ilk hafta içerisinde bazı gizli saklı meselelerin ortaya çıkması da bu 'temizlenme' sürecini hızlandıracak. Bunları hemen kötü algılamanı asla istemem çünkü gayet olumlu bir süreç geliyor. Dolunayın getirileri sana iyi olacak. Son zamanların en güzel dolunaylarından biri bu! 

Bu ay ilişkiler kısmına gelene kadar en güzel diğer alan ise kesinlikle mesleğinle alakalı. İş yerinde yıldızın parlamakla kalmıyor, aynı zamanda ekstra para kazanma fırsatları da doğuyor. Onları yakalamak da sana kalmış. Fakat yine hemen uyarımı yapmak istiyorum: Eğer ayrı yahut freelance işler yürütmenin yasak olduğu bir iş yerinde çalışıyorsan-bu yönde anlaşmaların vesaire varsa; ifşa olmaya çok yatkın olduğunu bilmelisin. Özellikle de ilk hafta. Eğer öğrenciysen mesela; okulun yanında yazma çizme yahut el işleri gibi uğraşlarla güzel gelirler kazanabilirsin. Daha önceden kaçırdığını düşündüğün kişisel projeler yeniden gündeme gelebilir. Hatta üzerine ekliyorum: Daha önceden heves edip bir türlü başlayamadığın hobiler yeniden aklını meşgul etmeye başlayabilir. Kazanç fırsatları var dedim, evet, ama bu ekstra kazançlar için elindeki paraları riske atmamaya da dikkat et. Nasıl mesela? Şöyle; diyelim ki senin zaten bir işin var fakat bir tanıdığın senden düğün fotoğrafçısı olarak bir günlüğüne haftasonunda onun için çalışmanı istedi. Elbette harika bir fırsat bu; fakat bunun üzerine kamerana aksesuar almak, lens almak gibi paranı riske etmen gereken şeyler söz konusu olursa iki kere düşünmekte fayda var. Özellikle ayın son fazlasında büyük alışverişler komple yasak zaten!

Yönetici gezegenin Venüs ayın yarısı boyunca gayet destekli olacak; bu da senin her anlamda işine gelecek bir etki. İş görüşmelerinde, aile ilişkilerinde, kadınlarla dostluklarında kullanabilir ve bolca faydasını görebilirsin. Bedeninde değişiklikler yapmak için Venüs'ün ışığı üstünde olacak. Ama ciddi bir şeylere başlamak için ayın 21'inden önce davranmanı öneririm. Zira retro geliyor. 

Sana bu ayın uyarılarından biri de aslında çok daha genel bir konu üzerine... Sevgili Terazi, bu ay içerisinde sadece iş yeri anlamında değil, genel hayatında çevrendekilere fazla özverili davranman, hatta kendini ikinci plana atacak kadar başkalarının işlerine koşturman söz konusu olabilir. Bence biraz sesini çıkarman - özellikle iş yerinde memnun olmadığın şeyleri 'ufak önemsiz' diye ayırt etmeden dile getirmen iyi olabilir. Kurban - Hizmetkar ya da Bencil - Özverili arasında illa bir taraf seçmek zorunda değilsin. Denge bu işin anahtarı. Hatta bazen başkaları adına onların hatalarını kapamamız, onların yapması gereken işleri yapmamız yahut sırf kırılmasınlar diye eleştirilerimizi dile getirmememiz onlar için zararlı dahi olabilir. İyi ve kötü değişken kavramlar sonuçta. Sen kendine de şefkat borçlusun. Bu yüzden özellikle iş yerinde memnuniyetsizliklerini, rahatsızlıklarını yutma derim. 

Geleliiiim ayın son haftasına! Oh! O kadar güzel ki! Sevgilinle yeni kararlar alabilirsin, bekarsan flörtlerini ilişkiye çevirebilirsin ve çok eğlenebilirsin. Bu süreçte, yani son hafta ve sonrasında kendini akışa bırak ve büyük kararlar almamaya, zorlamamaya bak derim. Ne demiş şair, 'şiir, bir yaprağın ağaçtan düşüşü gibi kendiliğinden olmayacaksa, hiç olmasın!'... İşte bu cümledeki 'şiir' kelimesi Venüs semboliği olarak senin aşk hayatını temsil ediyor. İçine sinmeyen şeyleri -bir üst paragrafta belirttiğim gibi- sırf başkasını kırmamak adına sürdürme bence.

Önce kendini seveceksin, sonra başkasını, Akrep...

Sevgili Akrep, 

Sana senenin en şanslı burcu olduğunu söylemiştim, malum. Bu ay ise bu şans biraz değişik şekillere girecek açıkçası. Geçmişten bazı konular yeniden gündem olmaya hazırlanıyor ve buna tüm hayatın olduğu gibi aşk da dahil. Fakat bu aşkların genelde eski sevgililer değil; yarım kalmış flörtler ya da adı konulmamış ilişkiler olacağından yanayım. Bence ayın son haftası yeni ilişkilere başlamak için çok da uygun bir vakit değil, fakat sen bilirsin yine de... Ay sana aşk konusunda kısmetli geliyor; ama ufak tefek pürüzler de var tabi. Örneğin bir dostunla çatışmaya çok açık olabilirsin bu dönemde. Ego kaynaklı gerginlikler ve biraz da gizli düşmanların ortalığı karıştırması söz konusu olabilir. Sakin kalıp kartları açık oynamak en doğrusu. Bu bir haftalık bir etki, kısa sürede saman alevi gibi geçecek. O yüzden dostluklara yazık etmemek lazım.

Gelelim ayın asıl güzelliklerine, ikinci haftadan sonra başlayan! İşsiz misin? Ayın ikinci haftası öyle güzel kısmetler getiriyor ki! Mutlaka kendini sahneye atmalısın. Eğer zaten bir iş yerin varsa da şahane bir dönem yine, yeni projelere başlayabilir hatta terfi bile alabilirsin. Para konusunun da iyi olduğunu düşünüyorum -ama ayın son haftasından itibaren büyük alışverişler, banka krediler, imzalar, senetler yasak! Finansal durumunu yavaş yavaş toparlıyorsun ve bu henüz sadece başlangıç. Zaten söz konusu kariyer olunca, bence bu ay için maddi kazançtan çok iş arkadaşlarınla ortak çalışmaya odaklanmalısın. Yeni projeler ortak çalışma ile uzun vadede daha iyi kapıları açmaya niyetli. Bir de yılanlık yapmak istemem ama hadi söyleyeyim bunu da; iş yerinde aşklar yaşayabilirsin eğer bekarsan :) İş arkadaşları önemli işte, anladın sen. Uzun vadede iyi olacak. 

Ayın ikinci yarısına geçmeden önce seni bir de sağlık konusunda uyarmak istiyorum. Bu ay ciğer, göğüs rahatsızlıklarını aman hafife alma. Hele tekrarlamaya meyilli bir hastalığın varsa mutlaka bir doktora gözük, erteleme derim. İş hayatın da hareketlenince biraz 'bana bir şey olmaz' tavrına bürünebilirsin. Ne gerek var sonuçta önlem almak lazım...

Eğer çocuk sahibiysen ya da çocuklara yönelik bir sektördeysen; öğretmenlik, bakıcılık, doğum doktorluğu yahut buna benzer bir alan mesela... İlk hafta dikkatli ol. Ayın 6'sına kadar çocuklar biraz sabır sınırlarını zorlayabilir, kural dışı davranabilirler (ne zaman davranmıyorlar ki gerçi :) ) sakarlıklara ve görünmez kazalara amman dikkat. 

17 Mart ve sonrasında takiben üç gün, hayallerini gerçeğe dönüştürmek adına harika bir süreç. Ufak bir yolculuk düşünebilirsin, hele bu yolculuk deniz kenarı bir yere olursa tadından yenmez. Şöyle defterini de yanına alıp planlar yapma, sosyal medyayı aktif kullanma, bağlantılar kurma için ideal. Bağlantıları asla hafife alma derim, özellikle bu şu üç gün içerisinde. Zaten sonrasında gelen yeni ay, sana hem kendine bakış açını dahi değiştirecek bir 'aşk' getiriyor, hem de geçmişe dair bir tazelenme... Bu 'aşk' illa yeni biri olmak, hatta herhangi biri olmak zorunda değil. Zodyakta gerçek aşkı yöneten alan (bak, evliliği ya da ilişkileri değil, GERÇEK AŞKI gösteren alan) aynı zamanda egoyu yani özümüzü de yönetiyor. Bir bakımdan aslında bu, gerçek aşkın sadece kendimize duyduğumuz aşk olabileceği anlamına geliyor. Bir taraftan da, kendini sevmeyenin aslında başka kimseyi sevemeyeceği gerçeği buradan geliyor. Bizi tüm egomuza, kusurlarımıza, hatalarımıza rağmen seven insanları da bu yüzden vazgeçilmez buluyoruz işte. Bu ay 'seveceksin'.

Alemler Yay görecek, Yay!

Satürnsüz bir ayın nasıl geçti bakalım? Marsın enerjisini de arkana almışken artık nihayet kendin gibi davranmaya, bol bol saçmalamaya, hiçbir sosyal aktiviteye dahi ihtiyaç duymadan kendi kendine gülüp eğlenmeye başladın mı? Peki bir taraftan da, inceden inceden finansal zorlukların kapıyı tıklattığını, paranın birazcık bereketinin azaldığını hissetmeye başladın mı? :)

Sevgili Yay, kendi burcum ve yükselenim de olduğundan sana her zaman olabildiğince açık konuşmaya çalışıyorum, biliyorsun. Bu ay güzel bir dolunayı üstümüze ışıldatarak başlıyor, son zamanların en iyi huylu dolunaylarından biri bu. Lakin gel gör ki, bu dolunay Başak burcunda olduğundan bizim güneşimize kare yani sert bir açı yaparak azıcık biraz gerginlik yaratmıyor değil. Özellikle Yay burcunun ikinci haftasında doğduysan bunu fazlasıyla hissedebilirsin. Bu dolunayın bize asıl işaret ettiği yer toplum önüne sunduğumuz kimliğimiz olacak. Bu elbette ki büyük, genel bir konu. O yüzden örneklendirelim: Diyelim ki ben soyut resimler yapan bir sanatçıyım; fakat para kazanmak gereği (yahut başka bir sebepten) bir düğün, doğum gibi olaylarda çekiyorum ve insanlar beni 'ressam' olarak değil; bir 'fotoğrafçı' olarak tanıyor. Bunun ne zararı var yahut nesinden şikayet edilir diyebiliriz ama bazen bizi biz yapan sıfatları önemsediğimiz vakitler oluyor ya hani, işte bu dolunay da onlardan biri. Bu dolunayın herhangi bir şekilde kötü etki yahut zarar getireceğini sanmıyorum fakat senin kişisel anlamda tatminsizliklerini hatırlatabilir. Ayrıca bu ihtimallerin içine yakınlarımız da karışabilir. Mesela sen 'Ahmet' olarak bilinmek ve tanınmak istiyorsun ama insanlar seni 'Murat'ın oğlu ya da Ayşe'nin kocası' olarak tanıyor... Bizi biz yapan büyük egomuz, işte bu noktada alarm vermeye başlıyor. Ego günlük dilde kullanıldığı gibi her zaman zararlı ve kötü bir şey değildir; doğru beslendiği takdirde sonuçta ego bizi biz yapan şeydir. Kendimize, doğarken seçemediğimiz o ismimize, kendi emeklerimizle kazandığımız sıfatımızı, ünvanımızı vermek bizim özümüze olan borcumuz. Bu yüzden endişeli yahut kötü hissedersen, bu duyguyu küçümseme derim. Bu dolunay bizi işte bu açıdan gerecek biraz. Bu duygunun hakkını vermeli fakat abartmamalısın da! Sonuçta sana maddi anlamda ciddi bir zararı olacağını sanmıyorum. Kişisel içsel bir gerginlikten ibaret olarak atlatırsın bence.

Ama bir de şöyle bir etki var ki o konuda çok dikkatli olmalısın: Patron, öğretmen yahut baba gibi bir otorite figürü ile çatışma. Bu da yüksek ihtimaller dahilinde duruyor. Yine bir ucunda egomuz var. Çok talepkar bir otoriteyle karşı karşıya kalabilirsin. Biraz aşağılandığını hissedebilirsin. Bu konuda herhangi bir tavsiye vermiyorum zira Satürn transiti atlatmış biri olarak kendi öz değerini sen çok iyi biliyorsun.

Şimdi bu kendimizi odağa koyduğumuz tatsız dolunaydan uzaklaşalım ve tatlı meselelere gelelim. Zaten bu etki bir hafta sürerken, hemen ardından gelen ikinci haftada bir sene içerisinde başımıza gelecek en sevimli şeylerden biri oluyor: Venüs Koç burcuna, haberci Merkür'ü de takıp geliyor. Bunun meali nedir? Bunun meali aşktır. Hem de evli ya da bekar farketmez; hepimizin aşk hayatına neşe, eğlence, hareket geliyor. Çocuk isteyenler için de harika bir haber bu. Düğün dernek için ideal zamanlar. Hovardalar için de bol bol sosyallik, flört ve kahkaha! O kadar güzel ki! Aynı zamanda finansal anlamda da biraz rahatlama sağlayacak. Ama sen yine de harcalamalara dikkat et. Özellikle ayın 21'inden sonra aman aman, büyük harcamalar yapmak hiç akıllıca değil. 

Şimdiiii... Bahsedeceğimiz bir konu daha var; tadını mı kaçırır, neşelendirir mi bilemiyorum. Ama geri dönüyorlar! Eski sevgililer! Altını çizmem gereken şey maalesef şu ki; elbette hepimizin içinde geri dönmesini istediği biri vardır, ama retro döneminde dönenlerden genelde pek de uzun vadeli bir şey beklememek gerekir. Genelde açık kalan defterleri kapatıp giderler. Bu yüzden son iki hafta içerisinde dönme sinyali veren eski sevgililere dair yapılması gerekene kendin karar vermelisin. Kafamı karıştıran nokta aynı zamanda yönetici gezegenimiz Jüpiter'in de retro harekete başlayacak olması... Yani bu geri dönüşlerin kadersel anlamlar taşıyacağını ima ediyor. Bir şekilde yaşanmalı diyor; o yaşanılması gereken şeyin bir başka kalp kırıklığı olup olmayacağını ise maalesef söylemek imkansız. İnsan olmanın sınavı işte. 

Ailenle yakın olmak isteyebileceğin bir dönem olacak ilk iki hafta; ailenden şifa bulabilirsin. Yani ailene gösterdiğin yakınlık ve ilgi kendini iyi hissetmeni sağlayabilir. Mars Oğlak'a girdiğinde de, ay sonuna doğru her türlü işimize dair çalışmalarımız hız kazanacak. Motivasyon yüksek, yıkılmak yok, bu göreceğimiz çok güzel günlerin küçük bir fragmanı sadece! Geçmişi bırak yarına bak, neşeli ol dalgana bak! :D

Büyük oyunu bozma vakti, Oğlak!

Sevgili Oğlak, 

Bu ayın ilk haftasına yayılacak olan güçlü etkisiyle güzel dolunay şu an yükselmekte... Senin için ise gelecek planlarını netleştirmeye geliyor. Bu netleşmenin nasıl olacağı bizim meselemiz; o yüzden detaylara odaklanalım şimdi. Uyduruk bir mafya filminde bir keresinde şöyle bir replik duymuştum: 'Şimşeklerin çakması iyidir, gecenin karanlığında kimin nerede olduğunu gösterir' diye. Baya beylik ve hatta komik bir cümle olsa da haksız diyemeyiz. Dolunay öyle bir şimşek çakıyor ki Oğlak, bu ayın ilk haftasında 'aha, demek öyle, o zaman ben bunu yapmalıyım' diye bir karar alabilirsin. Bu karar gelecek planlarına; özellikle de yüksek eğitim, yurt dışı, büyük şirketlerde yahut çok uluslu yerlerde iş imkanları gibi meselelere işaret ediyor. Alacağın kararın yakın çevrenden ve özellikle de arkadaş grubundan destekli olacağını düşünüyorum. Ama bu karara varana kadar duygusal hayatında biraz iniş çıkışlar yaşayabilirsin. Özellikle de hayatındaki duygusal manipülatörler konusunda. Şimdi bir düşün derim; kendini sürekli acındıran, seni sürekli suçlayan, sorumluluk almaktan kaçan ve özellikle (altını çizerek söylüyorum) ahlak, din gibi meselelerle seni sürekli manipüle etmeye çalışan biri var mı? Örneklendirelim: Diyelim ki Almanya'da hem okumak, hem de çalışmak istiyorsun ama biri sana inceden inceden 'gidip o ırkçı ve zaten zengin halkı mı besleyeceksin, onlar için mi çalışacaksın?!' gibi heves kaçırıcı konuşmalar yapıyor... Ya da birisi var diyelim, sürekli 'ben seninle vakit geçirmek için şunu şunu feda ettim, ama sen beni dinlemeyip dil kursuna gidiyorsun...' falan diye zararsız bir trip gibi gözükse de aslında duygusal şiddete ve şantaja varan imalarda mı bulunuyor? Bu toksik insanın niyetini ölç, tart ve açık açık konuş derim. Bu çakan şimşek, sadece senin iyiliğini isteyen, yüce ahlaklı bu manipülatörün nerede olduğunu gösterebilir. Bu örneğin bir patron da olabilir... İdeallerin ve hayallerin için 'boş iş bunlar, hem ben sana o kadar emek verdim, nankörlük mü edeceksin' gibi tavırlar... Yaa yaa... İşte böyle sayın Oğlak, daha ne kadar örneklendirebilirim bilmiyorum. Uzun lafın kısası: Bir manipülatör var, gör onu. Açık açık konuş ve niyetini belli et bence. 

Gelelim diğer meselelere... Bu ay içerisinde kardeşlerin, kuzenlerin yahut evine giren çıkan derecede yakın arkadaşlarınla iyi vakitler geçirebilirsin. Birkaçına bazı konularda destek olman gerekebilir; kısa bir yolculuk içini ferahlatacaktır. Aynı şekilde uzun süredir görüşmediğin bir dostun ziyareti de söz konusu olabilir. O da bereketiyle geliyor sana, gayet iyi!

Maddi konular ay boyunca fena değil. Ama ayın üçüncü ve dördüncü haftası pek de harcamalar yapma derim. Özellikle son haftada eve eşyalar almak, yeni bir eve taşınmak, dekore etmek gibi arzuların olabilir ama retro var maalesef. Büyük imzalar atmak, taksitlere girişmek pek akıllıca olmaz. Ben açıkçası bu ayın ilk yarısında emeklerinin karşılığını maddi olarak fazlasıyla alacağını düşünüyorum, ama ay sonunda harcalamara dikkat et demek illa para kaybı ya da azalması olacağı anlamına gelmiyor. Bu sadece bir önlem. 

Aşk konusu güzel... Sevgiliyle aynı eve çıkmak, evlenmek, aileyle tanıştırmak isteyebilirsin. Bu 'ev' ve beraberlik içeren örnekler açısından imza gerektirenleri asla 22'den sonra uygulamanı tavsiye etmem. Onun dışında gayet romantik zamanlar seni bekliyor. Bekarsan eğer sosyal medyadan tanışmalar olabilir, ama hemen büyük adımlar bekleme. Sen hele bir şu ayın ilk iki haftasını atlat da; geri kalan haftalar bir insanı sakin sakin tanımak, derin sohbetler etmek ve güzel bir ilişkiyi temellendirmek için uygun zamanlar. Gayet olumlu bir gökyüzü var. Satürn seni güçlü kılmaya devam ediyor. Mars da ona katılıyor ve enerjin muazzam bir şekilde asıl istediğin, idealindeki yere adım adım yaklaşıyorsun.

Aslında bir tutsan, koparacaksın, Kova!

Aslında bir tutsan, koparacaksın, Kova!

Sevgili Kova,

Bu kısma gelmeden önce geçen ayın yorumunu bir daha okumanı öneriyorum. Zira her şey birbiriyle hala öyle bağlantılı ki... Bu ay artık geçen ayın etkisindeki kararları inceden inceden aksiyona dökme vakti. Bir kere kazanç kapıları sana hala açık. Bunları özellikle ilk hafta içerisinde daha net bir şekilde görebileceksin. Güvendiğin, kendi kazandığın para ve başkalarını da alakadar eden, banka kredisi, harçlık, eşinle paylaştığın para, borç gibi paralar arasında bir seçim - bir denge sağlanmak üzere. Gelirler sabitleniyor anlayacağın. Eşinle yahut ailenle ortak bir birikiminiz konusunda kararlar almanız söz konusu olabilir. Alınan karar ne olursa olsun, Mart'ın son haftasından önce harekete geçilmeli. Zira retro başlayınca önemli ve uzun vadeli imzalar atmak pek de güvenilir olmayacak; dünyanın binbir türlü hali var sonuçta. Büyük bir alışveriş, araba almak gibi meseleleri düşünebilirsin. Ayın ikinci haftası bereketli bu açıdan. Ama ama ama... Bu para meselelerini konuşurken lütfen diline çok dikkat et. Kötü niyetle değil ama, zaten hassas konular olduğundan, e bir de gezegenlerin etkisinden, insanları gücendirebilirsin. Aman diyeyim.

Kariyer konusu da iyi... Biliyorsun kariyer ve para mevzusunu birbirinden ayrı olarak işliyoruz. İyi bir pozisyonda ve övgü toplayabiliyor olmak her zaman iyi para getirmeyebiliyor. Bu ayın özellikle ilk iki haftasında hayatındaki kadın figürlerin de desteğiyle çok güzel ve görünür, takdir toplayacak işler yapabilirsin. Bu ortak bir çalışma da olabilir, bir kadın arkadaşının senin işini görünür hale getirmesi, yaptığın iyi işi insanlara yayması şekilde de vuku bulabilir. Ama... Gelelim ikinci haftadan sonraya... Geçmişte gözünü diktiğin, arzuladığın bir pozisyon var mıydı? Mesela patronun seni farklı bir departmanın başına getirmek istemişti ama o iş bir şekilde yarım kalmıştı? Ya da sen 'bankacı olarak anılmak istemiyorum, ben kendi işimin patronu olmak istiyorum' gibi hayıflanmalarda bulunmuş muydun? (Bankacı-patron gibi kelimeleri her türlü meslek ve sıfat ile değiştirebilirsin, burada asıl altını çizdiğimiz şey senin toplum karşısındaki görünülürlüğün) Yeniden bu tarz düşünceler kafana üşüşebilir. Öğrenciysen yine geçmişin fırsatlarını gözden geçirmek isteyebilirsin. Ama bu çooook yavaş işleyecek bir etki; üzerine aniden vurmayacak yani. Bence sen de bu yüzden hemen enseyi karartma ve geçen ay aldığın kararlara, düşüncelerine sadık kalmaya çalış. Bir Kova için zor biliyorum bir fikirde sabit kalmak; ama başarı bazen gerçekten sabır ve stabilite gerektiyor. Dünyanın en zeki, en yetenekli insanı olsan bile; yeterince sıkı tutmadığın iş elinden öyle bir kayıp gidiveriyor ki...

Mart'ın ikinci ve üçüncü haftası senin için adeta curcuna demek. Hem iş yeri hem de sosyal hayatın şenlenecek. İşsiz Kovalar için iş kısmetleri bu bağlantılar sayesinde açılabilir. Geçen ay alınan geleceğe dair kararların artık eyleme dönüşmesi için kurulacak bağlantıları da bu noktada başlıyor. Ne kadar çok insan, o kadar çok fırsat demek. Kimden ne çıkacağını asla bilemezsin. Bu yüzden sosyallikten kendini alıkoyma derim. Zaten ay sonuna doğru başlayacak olan retro sakinleştirecek sonradan. Tam bir networking dönemi işte bu. 

Gelelim aşka... Bu ay açıkçası kısmetin açık, güleceksin ama biraz 'görücü usulü' tanışmalar söz konusu olabilir. Tanıdıklar aracılığıyla flörtler özellikle 14-15-16 günlerinde mümkün gibi ama yine de çok büyük gelişmeler beklemediğimi söylemeliyim. Zaten ay sonuna doğru başlayan retro ile geçmişteki insanların yeniden iletişime geçmesi söz konusu olabilir. Buna iyi ya da kötü yorum yapmayacağım ama enerjini gelecek planlarına mı yoksa zaten daha önce deneyip hedefine ulaşamamış ilişkilere mi aktaracağın sana kalmış bir mesele. Senin yerinde olsam yeni insanlarla ince flörtlere devam eder, insan tanır ve kendi işime, planlarıma bakardım. Tabi söylemesi dile kolay, gönül ferman dinlemiyor, biliyorum :) Fakat şunu da unutma, Merkür retrosunda gelenler, geldikleri gibi giderler...  :)

Sevgilin varsa haberler gene iyi. Onu yakın çevrenle tanıştırabilir, sen de onun çevresine girebilirsin. Kısa yolculuklar yapmak isteyebilirsiniz. Hele ay sonuna doğru ikinizden birinin memleketine, çocukluğunun geçtiği yerlere gidip nostaljinin dibine vurmak birbirinize daha da yakınlaşmanıza sebep olabilir. Daha ne olsun be Kova...

Artık sen de biz fanilerin dünyasındasın, Balık! :)

Sevgili Balık,

Geçen aylarda yaşadığın tutulmaların etkisi, daha önce de dediğim gibi, yorum kaldırmayacak kadar kaderseldi. Derin ve duygusal etkiler altında olduğun için onları 'para-iş-aşk' gibi dünyevi meselelere yormak zordu. Eğer yıldızlar yalan söylemiyorsa, şu anda da son derece allak bullak olmalısın. Güneş bir taraftan seni 'git, dışarı çık, göster kendini' diye dürterken, Neptün hayaller aleminde -kelimelere dahi dökemeyeceğin duygularla boğuyor, bir taraftan da Venüs'ün etkisinde hayatındaki önemli insanları düşünüp duruyor; o kocaman Balık gözlerinle akıp giden hayata bakıyorsun değil mi? Neyse ki artık derinlerden yüzeye çıkma, hatta suyun üzerinde şöyle güzel taklalar atma vakti geldi. Hayat başlıyor :)

Bu ay zıt burcun Başak'ta muazzam bir dolunay ile başlıyor. Bu çok net bir şekilde ilişkilerini işaret ediyor. Sevgilisi yahut flörtü olan Balıklar için işleri netleştirme; kartları ortaya dökme vakti. Günümüz ilişkilerinin en büyük sorunu zaten herkesin gardını indirmemek adına gizlicilik, 'belirsizlik' oynaması... Bu oyunu bozma vakti geldi. Talepler, şikayetler, arzular bir bir dile dökülüyor. Bu gayet iyi! İlişkini bir diğer boyuta güzelce taşıyacaksın gibi. Toksik bir ilişkiyse de zaten, ilahi akışa senden daha iyi kim güvenebilir ki?! Kısacası, aşk konusu iyi... Ama dolunayın etkisi dışında da bir güzellik var; o da hala Venüs'ün ışığını taşıyor olman. Yani ay boyunca iş görüşmelerinde de, mesleğinde de, kendi bedeninle ilgili meselelerde de çok şanslı olacaksın. 

Ayın 7'sinden sonra kariyerin şenleniyor. Sadece şu an yaptığın mesleğine dair değil; kişisel hobilerin ve projelerin de para kazandırmaya son derece açık. Ama bunlara başlamak için bence 21 Mart tarihini geçirmemelisin. Bu işler küçük çaplı gözükse de, kazancı tahmininden daha bereketli olacak. Ayrıca sadece kazanç anlamında değil, kişisel tatmin açısından da ihtiyacın olanı fazlasıyla verebilir. Kısacası sana hem ilişkiler, hem de aşk konusunda güzel vaatlerde bulunuyorum.

Ama ben, bunca güzel şeyi, hakikatleri es geçerek söyleyip bitirebilir miyim? Elbette ki hayır... Hadi bakalım biraz da felaket tellallığı yapalım.

Eğer özellikle geçen seneden kalma, geleceğe dair büyük planların ve projelerin varsa (yurt dışına taşınmak, yüksek lisans eğitimi, büyük bir şirkete geçiş, uluslarası bir proje gibi) işler hiç beklemediğin şekilde yavaşlayabilir. Aynı şekilde geçmişte başladığın/heves ettiğin ve yarım bıraktığın projeler yeniden gündeme gelebilir. İşte bu tehlikeli. Çünkü elindeki planın devam etmeye değer olup olmadığını doğru şekilde analiz edebilmeli ve geçmişte vazgeçtiğin o diğer meselenin de motivasyonunu doğru görebildiğine emin olmalısın. Hemen örneklendirelim: Mesela elinde şirketin - okulun adına faydalı olacak ve teoride mükemmel gözüken bir iş var; ama pürüzler çıktı ve sen 'geçen sene aslında bu işlerle uğraşmak hiç aklımda yoktu, ben Hindistan'a gidip dil eğitimi alacaktım' gibi düşüncelere kapıldın... Bu eski meselenin yeniden aklına gelmesinin sebebi, elindeki projenin çuvallayacağından korkman ya da zorluktan kaçman mı? Geçen sene neden olmamıştı? Eksik olan neydi? Gerçekten neyi istiyorsun? İşte bu tarz bir ikilem doğabilir. Doğru kararı vermek sana kalmış. Belki de geçmişte o heves ettiğin şey senin için gerçekten hayırlıydı ama doğru zamanı bekliyordu? Ya da sadece kaçmak istiyorsun? Bu tarz bir ikilem senin canını azıcık sıkabilir. Bu ağır işleyen bir süreç olduğundan etkisini şiddetli hissetmeyeceksin ama bunu söylüyorum ki sana ani kararlar vermemen adına bir uyarı olsun. Hele hele ayın 21'inden sonra ciddi işlere başlayıp, bir de büyük imzalar atmak zaten yasak! 

Ha bu arada, bu 'geleceğe dair' proje kısmına hayalindeki, idealindeki her şeyi koyabilirsin. İlla beyaz yakalı olmak zorunda değilsin.

Bekar Balıklara da değinelim... Flörtü olanları düzgün ilişkilere başlatıp, düzgün ilişkisi olanların da problemlerini çözdük ikinci paragrafta. Ama hayatında hiç ama hiç kimse yoksa; yine ayın 6'sına kadar kısmetin bal gibi açık. Git dışarı çık, eğlen biraz. Ama alkol tüketimine aman dikkat. Bunun dışında bal gibi bir ay. Artık şu 'kaderselllllll, ayy çok karmik, aşırı derin, kimseler anlamaz' diye söyleyip durduğumuz dönemler sona erdi. Artık sen de biz fanilerin dünyasındasın. Sana da bol bol iş güç yükleyeceğiz :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1152
498
130
117
68
67
63
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tugcelii

Geçen ayın 15inden sonra biri gelecek dediniz gelmedi bu ay da 17si hadi bakalım umut fakirin ekmeğiajhadh

Gulyana Iva

bu içeriği çok sıkı takip ediyorum , 99% tutuyor , bravo 👏🏻👏🏻

Kovalar olarak her ay sevgilimiz oluyor,hadi hayırlısı..