Görüş Bildir
Haberler
Son Yıllarda Yapılan Araştırmalara Göre İlişkiler Hakkında Ortaya Çıkan 7 Akılalmaz Gerçek!

etiket Son Yıllarda Yapılan Araştırmalara Göre İlişkiler Hakkında Ortaya Çıkan 7 Akılalmaz Gerçek!

Rinascita
28.01.2019 - 17:38 Son Güncelleme: 29.01.2019 - 17:59

Bilim insanları aşkla alakalı sorulara cevap bulabilmek için yaptıkları araştırmalarda gerçekten şaşırtıcı sonuçlar elde ettiler. Yaygın inanışlar yıkıldı, artık ilişkiler hakkında daha yeni bilgileri kabul edip onları kullanmak zorundayız. Bazen bilim insanlarının söyledikleri gerçekten yararlı oluyor ve aşkı bulmakta veya zorlanan ilişkimizi kurtarmakta işe yarayabiliyor. İşte aşkın ne olduğunu anlamak isteyenler için derlediğimiz 7 psikolojik çalışma!

Kaynak: https://www.learning-mind.com/facts-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her şey ilk öpücüğe bağlıdır.

1. Her şey ilk öpücüğe bağlıdır.

Oxford Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmada bir kadının veya erkeğin potansiyel özelliklerini anlamak için kullanılabileceğini ortaya çıkarttı. Kural olarak öpüşmeler uzun soluklu ilişkiler göz önüne alındığında gerçekten çok önemli görülüyor. Özellikle de kadınlar için...

Sonuçlara göre ilk öpücüğün uyarılma seviyesini yükselttiği yönündeki iddialar doğru değil.

2. 25 yıldan uzun birlikteliklerde çiftlerin yüz ifadeleri birbirine benzer.

2. 25 yıldan uzun birlikteliklerde çiftlerin yüz ifadeleri birbirine benzer.

Michigan Üniversitesi bilim insanları çiftlerin fiziksel özelliklerindeki benzerlikler konusunda çalışma yaptılar. 25 yıldır beraberlikten sonra 'var olan' benzerlikte artış görülebileceğini sonuçlar gösterdi. Dahası benzerlik konusu evlilikteki mutlulukla da ilişkilendirilmişti. 

Bu düşünceye dair veriler incelendiğinde duygusal değişimler, yüz kasları tarafından yönetilen damar değişiklikleri ortaya çıkarabiliyor.

3. İlk cinsel deneyim yaşı gelecekteki romantik sorunların habercisidir.

3. İlk cinsel deneyim yaşı gelecekteki romantik sorunların habercisidir.

Texas Üniversitesi bilim insanları ilk cinsel deneyimini 19 yaşından sonra yaşayanların yetişkinlik dönemindeki romantik ilişkilerinde mutluluk olasılıklarının arttığını söyledi. Dahası erkenden evlenmeye meyilli olmadıklarını ve genel olarak konuşmak gerekirse yaşam boyunca daha az cinsel partnerleri olacağını belirtti.

Cinsel deneyimin yaşı arttıkça uzun süreli ilişkilerdeki güvenilirlik de artıyor. Deney, bu insanların çatışmaları daha iyi idare edebildiğini ve partnerlerine karşı daha sevgi ve tutku dolu olduklarını gösterdi.

4. Romantik filmler çiftlerin evliliklerini kurtarmasına yardımcı olur.

4. Romantik filmler çiftlerin evliliklerini kurtarmasına yardımcı olur.

3 yıldır süren bir araştırmaya göre boşanma riski çiftler romantik filmler izleyip, filmler hakkında tartıştıklarında düşüyor. Bu filmleri izledikten sonra iki taraf da neyi doğru, neyi yanlış yaptığını daha iyi görüyor. Aynı zamanda birbirleriyle etkileşim halinde oluyorlar. Bu nedenle daha az çatışma ve yanlış anlama oluyor.

5. Sevdiğiniz bir insanın fotoğrafına bakmak acınızı azaltıyor.

5. Sevdiğiniz bir insanın fotoğrafına bakmak acınızı azaltıyor.

Yapılan yeni bir araştırmaya göre sevdiğiniz kişinin fotoğrafına bakmak acınızı azaltıyor. Sevdiğiniz bir insanın elini tutmak veya eline dokunmak da aynı şekilde işe yarıyor. Araştırmada en az 6 aydır erkek arkadaşlarıyla sağlıklı bir ilişki yürüten kadınlar da yer aldı. Deney boyunca erkek arkadaşlarının, yabancıların ve bir sandalyenin fotoğrafına bakarak acı seviyelerini belirttiler. 

Partnerlerin fotoğrafları kadınların gerçekten acıya dayanmalarına yardımcı oldu. Genellikle sosyal desteğin bir eylemle veya sözlerle ifade edilmesi gerektiğini düşünürüz. Ama deney bize fotoğrafın da büyük etkisi olduğunu gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Modern evliliklerde kendini gerçekleştirme gereklidir.

6. Modern evliliklerde kendini gerçekleştirme gereklidir.

Eli J. Finkel, Northwestern Üniversitesi'ndeki iş arkadaşlarıyla beraber boşanmaya sebep olan faktörleri inceledi. Sonuçlara göre modern ilişkilerde partnerler daha fazla psikolojik tatmin bekliyor. Eskiden ise güven ihtiyaçlarını karşılamak daha önemliydi. 

İnsanlar evliliklerinin kendini gerçekleştirme ve öz güven ihtiyaçlarını karşılamasını bekliyorlar. Bu ihtiyaçların karşılanması için gerekli zaman ve psikolojik kaynaklar gerekiyor. Eğer yeteri kadar kaynak yoksa veya partnerlerden biri yeteri kadar çaba harcamıyorsa, diğer taraf hayal kırıklığına uğruyor. Bu durumda diğer partner hayal kırıklığının önüne geçmek için evlilikten beklentilerini yeniden gözden geçirmek zorunda kalıyor.

7. Yüksek IQ'ya sahip olan erkeklerin aldatma olasılığı daha düşüktür.

7. Yüksek IQ'ya sahip olan erkeklerin aldatma olasılığı daha düşüktür.

Saint Louis Üniversitesi bilim insanları IQ'su yüksek olan insanların partnerlerini aldatma olasılığının daha düşük olduğunu belirttiler. Yazarlar da binlerce yetişkin ve gencin katıldığı anket sonuçlarını incelediklerinde akıllı erkeklerin tek eşliliğe ve cinsel özelliğe değer verdiğini söylediler. 

Kadınlar için ise IQ seviyesinin sadakatte herhangi bir etkisi yok.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
364
81
40
18
14
11
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fromgurbet

Bu icerikten aklimda kalan tek sey yuksek iq aldatmaz

Hakan Bayram

Akıllı insan zaten aldatmaz aldatsa bile kimse bilemez. Cem Yılmazın "Yalancı kime denir" olayı gibi düşünün.

Aslı Aydın

Aldatmanın IQ ile ne alakası var ki ? zeki oldukları için yakalanmıyor olabilirler :)

Nefes

ıq yüksek olduğu için aldatma ihtiyacı hissetmeyecek birini sokmuştur hayatına