Görüş Bildir
Haberler
Sol Partiler Üçüncü İttifakı Kurabilecek mi?

Sol Partiler Üçüncü İttifakı Kurabilecek mi?

CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın ve AKP ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın yanında sol partiler de üçüncü ittifakı kurmak için çalışmalarını hızlandırdı. Sol partilerin 'Halk İttifakı' ismine yoğunlaştığı belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: AA / Arşiv

Siyasi partiler erken seçim tartışmaları eşliğinde 2023'te gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanırken sol partilerin yaptığı yeni ittifak hamlesi siyaset sahnesini hareketlendirdi.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre sol partiler, yeni ittifakın ismi için 'Halk' kelimesi üzerinde yoğunlaşıyor.

Türkiye İşçi Partisi'nden ittifak çağrısı

Türkiye İşçi Partisi'nden ittifak çağrısı

Fotoğraf: Twitter

Geçtiğimiz Pazartesi günü İstanbul’da gazetecilerle bir araya gelen Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile milletvekilleri Barış Atay, Ahmet Şık ve Sera Kadıgil tüm sol ve sosyalist partilere üçüncü ittifak çağrısında bulundu.

Erkan Baş'ın bu çağrısı başta Emek PartisiSol Parti, Türkiye Komünist PartisiSosyalist Meclisler FederasyonuTürkiye Komünist Hareketi ve Halkevleri olmak üzere tüm sol, sosyalist yapıları kapsıyordu. 

Baş, HDP ile birlikte hareket edilmesi halinde 1 milyon 800 bin oyla 20 sosyalist ve sol milletvekilinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gidebileceğini savundu.

"Gerçek bir Halk İttifakı"

"Gerçek bir Halk İttifakı"

Fotoğraf: Eren Ergine/Evrensel

Bugün Kadıköy'de partisinin yol haritası ile Bağımsız, Demokratik Bir Ülke ve İnsanca Yaşam Bildirgesi'ni açıklayan Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, ittifak konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın ortaya çıkmasından bu yana, biri iktidarda diğeri muhalefette olan iki burjuva seçeneğe karşı halkın gerçek seçeneğini oluşturmak için çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Akdeniz, HDP, TİP, Sol Parti ve TKP ile görüşmeler devam ediyor. Emekten, barıştan, demokratik hak ve özgürlüklerden yana bütün parti, sendika ve meslek örgütlerinin, aydın, sanatçı ve bilim insanlarının bir araya gelmesi ve merkezi-yerel her düzeyde ortak hareket etmesi için girişimler sürmektedir” dedi. 

Akdeniz, açıkladıkları bu bildirgenin ülkenin ve halkın içine itildiği yıkımdan çıkış için ilk elden atılması gereken adımları içerdiğini duyurdu:

“Türkiye işçi sınıfını ve emekçi halkımızı bunun için güçlerini birleştirmeye ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Bütün emek ve demokrasi güçlerini Cumhur İttifakı’nı yıkacak, Millet İttifakı karşısında sömürülen ve ezilen halk kitlelerinin haklarını kararlıkla savunacak üçüncü bir seçeneği, gerçek bir Halk İttifakı seçeneğini oluşturmak üzere birlikte hareket etmeye çağırıyoruz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
8
6
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Kurun kurun da oyları bölün sivri zekalar. Muhalefetin hepsi o kadar kötü ki sanki Akp'yi 100 sene iktidarda tutmak için yemin etmişler.

Kahraman Türk

Her türlüsü beklenir. Dur bakalım akıl hocaları daha ne formüller üretecek

justatraveller

bu ülkede bir gerçek kabul edilmeli artık.biz akp ile birlikte sadece başkanlık sistemi değil siyasi yapı olarak da amerikan sistemine geçtik.bilen bilir ame... Devamını Gör