Görüş Bildir
Haberler
Soğuk Havalarda Şıklığından Vazgeçmek İstemeyenler Buraya: Kat Kat Giyinip Şık Olmanın Yolları

etiket Soğuk Havalarda Şıklığından Vazgeçmek İstemeyenler Buraya: Kat Kat Giyinip Şık Olmanın Yolları

27.03.2022 - 07:15

Kış ayları ve havaların soğuk geçtiği sonbahar dönemlerinde hem şık hem sıcak olmayı istemek herkesin hakkı. Dışarı yürüyüşe çıkarken, işe veya bir toplantıya giderken veya arkadaşlarınızla buluştuğunuz sakin bir akşamda hem kat kat giyinerek harika bir kombin yapabilir hem sıcak ve konforlu olabilirsiniz. Soğuk havalarda kat kat giydiğiniz kıyafetlerle şık olabileceğiniz kombinleri sizler için derledik. Gelin bu kombinlere birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kat kat giyinerek kış aylarında hastalıktan kaçının

Kat kat giyinerek kış aylarında hastalıktan kaçının

Giysi katmanları, sıcak ve kuru kalmanızı sağlıyor. Terlemek, kış aylarında dahi olsa sorun oluşturabiliyor. Katmanlı giyinerek bu terleme durumunun önüne geçebilirsiniz. O günkü hava durumunu kontrol ederek daha ılık olacak zamanları tespit edip ne kadar kat kat giyinmeniz gerektiğine karar verebilirsiniz ve böylece hastalıktan kaçınabilirsiniz.

Katmanlar nasıl olmalı?

Katmanlar nasıl olmalı?

Kat kat giyinmek kış aylarında hareket özgürlüğü sağlıyor. Havanın değişimine göre azaltıp artırabileceğiniz katmanları neye göre belirlediğiniz çok önemli. En temeldeki katman cildi koruyor ve teri emiyor. Orta katman veya katmanlar sizi soğuktan korumak için vücut ısısını kontrol ediyor. Dış katman ise sizi dış etkilerden, rüzgârdan ve yağmurdan koruyor. Her bir katman için doğru kumaş çeşidini seçmelisiniz. Görünüm içinse uyumlu kesimlere sahip uyumlu renkleri olan kıyafetleri giymelisiniz.

Cildi koruyan temel katman nasıl olmalı?

Cildi koruyan temel katman nasıl olmalı?

Cildi koruyan temel katman vücudu saran, vücuda tam oturan ve hafif olan bir kumaştan olmalı. Bu katman dış görünüşte sadece boyunda bir yaka, kolların ucundan çıkan ya da sadece ucu görünen bir gömlek, tişört vb. kıyafetler kadar yer kaplıyor. Tabii bu ufak detaylar, görünüşe şıklık katan büyük etkiler bırakıyor. Aşırı soğuk havalarda bu katmanı termal kıyafetle oluşturmak isteyebilirsiniz. Pamuk, yün gibi kumaşlardan yapılmış kıyafetler bu katman için uygun olmayabilir çünkü teri vücuttan uzaklaştırma konusunda bu kumaşlar yetersiz kalabilir.

Orta katman hava akışı için önemli

Orta katman hava akışı için önemli

Orta katman en gözde katmanı oluşturuyor. Yelekler, kazaklar, hırkalar, kısa üstler, düğmeli veya düğmesiz blazer ceketler orta katman için en iyi seçenekler. Bu katman, temel katmanın üzerine giydiğiniz için de belirleyici oluyor. Seçtiğiniz kıyafet temel katmanın üzerine oturmalı, renk ve kumaş olarak da birbirini tamamlamalı. Üst üste aynı renkten kumaşların farklı tonlarını kullanıyorsanız şık durabilir. Onun dışında uyumlu renkler seçmek kıyafetinizi daha uyumlu gösterebilir.

Son dokunuşta dış katman sizi koruyor ve tamamlıyor

Son dokunuşta dış katman sizi koruyor ve tamamlıyor

Dış katman illaki paltodan veya ceketten oluşacak diye bir kural yok. Tabii bu şekilde de tamamlanacak ideal birçok kullanım bulabilirsiniz. Dış katmanın asıl görevi sizi rüzgâr, yağmur ve soğuktan korumak. Bu şekilde baktığınızda kalın bir kazak, şık bir yağmurluk, panço, trençkot, yelek veya omuza atılan bir şal ile de son katmanı oluşturabilirsiniz. Dış katman, ilk iki katmanda ne giydiğinizle de alakalı olarak değişiyor. Eğer hafif ve daha ince kumaşlar tercih ederek başladıysanız dış katmanı daha kalın ve hacimli kıyafetlerle tamamlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başınız, elleriniz, bacaklarınız ve ayaklarınızı da kat kat giyinerek sıcak tutabilirsiniz

Başınız, elleriniz, bacaklarınız ve ayaklarınızı da kat kat giyinerek sıcak tutabilirsiniz

Vücut ısısını korumak kışın giyinmedeki asıl amacı oluşturuyor. Kat kat giyinme de bunun bir sonucu. Vücut ısısını kaybetmeye açıkta kalan herhangi bir yerden başlarsınız. O yüzden kışın baştan ayağa tam teşekküllü giyinmek sizi bu ihtimalden uzaklaştırıyor. Şapkalar, eldivenler, pantolonlar ve botlar, giysilerinizde oluşturduğunuz katmanlarla aynı işlevi görüyor. Burada oluşturacağınız katmanlarla da aynı şekilde konfor ve şıklığı yakalayabilirsiniz.

Şapkaların yanına ekleyeceğiniz tamamlayıcılar

Şapkaların yanına ekleyeceğiniz tamamlayıcılar

Ceketin kapüşonu, yün şapka ve berelerle ekstra koruma sağlayabilirsiniz. Aşırı soğuklarda bunu atkı veya kar maskesiyle destekleyebilirsiniz. Yüzünüzün ve kulaklarınızın ısı kaybetmemesi için kombini tamamlayan omuz ve boyun şallarından da kullanabilirsiniz.

Kat kat korumaya en çok bacakların ihtiyacı var

Kat kat korumaya en çok bacakların ihtiyacı var

Uzun süre soğukta kalacağınız zaman ne kadar kat kat giyinmiş olursanız olun bacaklarınız üşüyorsa soğuğa dayanabilme ihtimaliniz azalıyor. Astarlı kot pantolonlar bacakları sıcak tutuyor. Bunun yanında termal tayt ve içlik bacakları koruyor. Bileklerinizi koruyan kalın bir çorap veya bot da bacaklarınıza soğuk gitmesini engelleyerek sizin kurtarıcınız oluyor.

Ayakların sıcak olması sizin sıcak olmanız demek

Ayakların sıcak olması sizin sıcak olmanız demek

Su alan bir bot kâbus anlamına geliyor. Bunu engellemenin yolu da bot seçimi yaparken dikiş şekline göre seçim yapmaktan geçiyor. Ancak iyi bir bot ayakları ve bilekleri soğuktan tamamen koruyor. Bu korumaya yardımcı olmak için bir çift kalın yün çorap sizi soğuklardan kurtarabilir. Bileğiniz içinse şık ve tarz koruyucu bilekliklerden kullanabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın