Görüş Bildir
Haberler
Sizi Şöyle Alalım! Kronolojik Olarak Sıralanmış DC Comics Filmleri

etiket Sizi Şöyle Alalım! Kronolojik Olarak Sıralanmış DC Comics Filmleri

DC Comics, Marvel'dan sonra tüm dünyada en çok bilinen ve takip edilen çizgi roman yayıncısıdır. DC Entertainment, Time Warner'a bağlı Warner Bros.'ın alt kuruluşudur. 

Marvel'ın son 10 yıl içerisinde sinemada yaptığı atakların ardından DC Comics filmleri de oldukça fazla konuşulmaya ve kendine yer bulmaya başladı. Marvel'ın sinematik evreni karşısında pek de geride kalmayan DC Comics, filmleri ile adından sürekli olarak bahsettirmeyi başarıyor. 

Gelin hep birlikte bugüne kadar yayınlanan tüm DC filmlerini hep birlikte inceleyelim. Oluşturduğum izleme sırası geçmiş yıllardan başlayarak günümüze doğru uzanmaktadır. Animasyon filmler sayısı çok fazla olduğu için (Legolar dışında) hazırladığım DC filmleri listesine dahil edilmemiştir. 

Not: Film açıklamaları beyazperde.com ve IMDb'den çeviriler ile eklenmiştir.

Kaynak: https://www.dccomics.com/movies
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hazırsanız başlayalım!

Hazırsanız başlayalım!

34. Superman and the Mole Men (1951)

34. Superman and the Mole Men (1951)

Bu filmde bir düşman yok.Eğer bir kapışma , aksiyon dolu dakikalar bekliyorsanız unutun.Önceki filmlerin aksine bu filmde daha farklı bir  tema var.Film yeraltında yaşayan bir ırkın ( Köstebek Adamlar ) , Silsby kasabasında bir petrol kuyusunun sondaları sayesinde yeryüzünde bir hayat olduğunu anlayarak , keşfe çıkmalarıyla  alakalı.Aynı zamanda bu petrol kuyularıyla ilgili haber yapmak için Lois Lane ve Clark Kent ikilisi de oradalar.Sonrasında bu uzun kel kafalı , kısacık boylu ve kürklü Köstebek Adamların çevre sakinlerince fark edilmesinin ardından da olaylar başlıyor. Kaynak

IMDb: 5.9

33. Stamp Day for Superman (1954)

33. Stamp Day for Superman (1954)

Superman için Damga Günü, George Reeves'in Süpermen ve Noel Neill'i Lois Lane olarak oynadığı 1954 siyah-beyaz kısa film. ABD Tasarruf Bonolarının çocuklara tanıtımı için Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı için Superman Inc. tarafından üretilmiştir. Hiçbir zaman salonlarda gösterilmemiş, okullara dağıtılmıştır. 18 dakikalık kısa bir filmdir. Youtube üzerinden izlenebilir.

IMDb: 6.4

32. Batman: The Movie (1966)

32. Batman: The Movie (1966)

Batman (genellikle Batman: The Movie olarak anılmaktadır) Batman televizyon dizisine dayanan bir 1966 Amerikan süper kahraman filmi ve DC Comics karakteri Batman'in ilk sinema uyarlaması.

IMDb: 7.5

31. Superman (1978)

31. Superman (1978)

Krypton gezegeni yok olmak üzeredir. Gezegeni terkedecek kadar aracı olmayan sakinleri, küçük bir bebeği bir kapsülle uzaya yollarlar. Kapsül uzun bir seyahat sonrası dünyaya, küçük bir Kansas kasabasına düşer. 

Kapsülü ve içindeki bebeği yaşlı ve çocuksuz bir çift olan Kent’ler bulur. Clark adını verdikleri ve kendi öz çocukları gibi sevdikleri çocuk büyüdükçe inanılmaz güçlere sahip olduğunu keşfederler. 

IMDb: 7.3

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Superman II (1980)

30. Superman II (1980)

Superman II, 1978 yılında çıkan ilk Superman filminin başarısı üzerine sadece Christopher Reeve'in değil, Gene Hackman, Susannah York gibi isimlerin de geri döndüğü 1979 İngiltere yapımı ikinci Superman filmidir. 1980 yılının Aralık ayında Avustralya'da ve çeşitli Avrupa ülkelerinde piyasaya sürülmüştür. Süper-kötüleri canlandıran Terence Stamp, Sarah Douglas ve Jack O'Halloran'ın oyunculukları o dönemde oldukça beğenilmiştir.

29. Swamp Thing (1982)

29. Swamp Thing (1982)

Swamp Thing, Len Wein ve Bernie Wrightson tarafından yaratılan DC Comics karakterine dayanan, Wes Craven tarafından yazılan ve yönetilen bir 1982 Amerikan bilim kurgu korku filmi. Film, şeytani Anton Arcane (Louis Jourdan) tarafından düzenlenen laboratuvar sabotajıyla canavar Swamp Thing'e (Dick Durock) dönüşen bilim adamı Alec Holland'ın (Ray Wise) hikayesini anlatıyor.

IMDb: 5.4

28. Superman III (1983)

28. Superman III (1983)

Superman III, Richard Lester'ın yönettiği 1983 yapımı, Süper kahraman aksiyon komedi filmi ve uzun soluklu DC Comics'in süper kahramana dayalı Superman filmi serisinin üçüncü filmi. Bu filmin yayımlanmasından sonra, Richard Pryor 40 milyon dolar değerinde Columbia Pictures ile beş yıllık sözleşme imzaladı. Film yönetmeni Frank Oz'un aslında bir cerrah olarak bu filmde küçük bir rolü vardı fakat yeraldığı sahneleri silinmiştir.

IMDb: 4.9

27. Supergirl (1984)

27. Supergirl (1984)

Yaşam alanları yerle bir olanlar için hayat mutsuzluktan ibarettir. Kripton gezegeni büyük bir patlama sonucu ortadan kaybolmuştur. Bu esnada gezegenden ayrılan bir parça üzerinde yer alan Argo şehri tüm sakinleri ile birlikte başka bir boyuta geçmiştir. Mutsuzlukla beslenmekte olan Kriptonlular arasında Superman’in ta kendisi olan Kal-El’in güzel kuzeni Kara da vardır.

Kara Kripton’u, eksantrik ve düzen karşıtı bir sanatçı Zor-El’in anlattıklarıyla tanır. Zor-El yüzünden Argo’yu ayakta tutan güç toplarından biri kaybolduğunda olaydan kendisini sorumlu hisseden Kara, istemediği olayların sonucu kendi boyutunun dışına sürüklenerek Dünya’ya gelir. Burada Superman’e de güçlerini sağlayan Güneş’in etkisiyle insanüstü güçler elde eder. Kara artık Linda Lee kimliğinin altında gizlenen Supergirl olarak Superman’in geçici yokluğundan ötürü boşta kalan yardıma koşma işlerine bakar.

IMDb: 4.3

26. Superman IV: The Quest for Peace (1987)

26. Superman IV: The Quest for Peace (1987)

Superman IV: The Quest for Peace Superman serilerinin 4.sü ve 2004'te ölen Christopher Reeve'in son kez rol aldığı filmdir. Gişede beklenen başarıyı elde edememiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Return of Swamp Thing (1989) / Swamp Thing'in Dönüşü

25. The Return of Swamp Thing (1989) / Swamp Thing'in Dönüşü

Swamp Thing'in Dönüşü, aynı ismin DC Comics (daha sonra Vertigo) başlıklı bir 1989 Amerikan süper kahraman filmi.

IMDb: 4.2

24. Batman (1989)

24. Batman (1989)

Batman serisinin 1989 yılında yayınlanan ilk filminde karanlık ve tehlikeli olan Gotham Şehrini koruyanlar sadee hemen hemen bütünü yozlaşmış olan Polis departmanıdır. Gotham şehri bölge savcısı Harvet Dent ve komiser Gordon'un çabalarına rağmen zaman geçtikce daha da karanlık bir hale gelmektedir. Joker karakterini ünlü oyuncu Jack Nicholson canlandırmaktadır.

IMDb: 7.6

23. Batman Returns (1992) / Batman Dönüyor

23. Batman Returns (1992) / Batman Dönüyor

Batman Dönüyor, Tim Burton tarafından yönetilen 1992 yapımı süper kahraman temalı filmidir. DC Comics, Batman karakterinin uyarlandığı 1989 yapımı Batman filminin devamıdır. Michael Keaton bu filmde de başrol oyuncusu olarak yer aldı. Batman Dönüyor'da düzenbaz iş adamı Max Shreck (Christopher Walken) ve garip Penguen'in (Danny DeVito) Gotham şehrini kontrol altına almaya çalışması anlatılmaktadır. Ancak Batman'in ortaya çıkan Kedi Kadın ile de mücadele etmesi gerekmektedir.

IMDb: 7.0

22. Batman Forever (1995) / Batman Daima

22. Batman Forever (1995) / Batman Daima
assets.change.org

Gotham Şehri’nin Karanlık Şövalyesi, bu macerada Two Face ve Riddler adlı iki korkunç süper-suçlu’ya karşı savaşıyor. Bir yandan şehri bu iki caninin elinden kurtarmaya çalışırken bir yandan da güzel doktor Chase Meridian’a kalbini kaptırmıştır. Kötülere karşı zorlu savaşında yeni ortağı ise harika çocuk Robin’dir.

IMDb: 5.4

21. Batman & Robin (1997) / Batman ve Robin

21. Batman & Robin (1997) / Batman ve Robin
static0.cbrimages.com

Gotham City… Batman ve Robin, oldukça değerli mücevherleri çalan Mr. Freeze’i durdurmaya çalışmaktadırlar. Bu esnada Güney Amerika’da ise Dr. Pamela Isley, Dr. Jason Woodrue’nun altında bir güçlendirme serumu olan Venom’un üzerinde çalışmaktadır. Bu serum, Bane’in üzerinde denenmek üzeredir. Deneyin sonuçları, ortaya kaçınılmaz bir düşman çıkaracaktır. Batman ve Robin ise, Gotham City’yi, peyda olan yeni düşmanlara karşı korumak zorunda kalacaklardır. Joel Schumacher’in Batman serisinin ikinci filminde Batman’i yeniden George Clooney canlandırıyor. Filmin diğer önemli rollerini ise Arnold Schwarzenegger, Chris O’Donnell, Uma Thurman ve Alicia Silverstone gibi oyuncular üstleniyor.

IMDb: 3.7

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Steel (1997)

20. Steel (1997)

Steel, aynı ismin DC Comics karakterini temel alan 1997 Amerikan süper kahraman filmi. Filmde, John Henry Irons'ı Shaquille O'Neal canlandırıyor. 

Burke kitlesel silah üretmeye ve onları suçlulara satmaya başlar. Burke'ü durdurmak için, Irons ve Sparks, süper kahraman Steel'e dönüşen bir zırh takımı yaratır.

IMDb: 2.7

19. Catwoman (2004) / Kedi Kadın

19. Catwoman (2004) / Kedi Kadın

Kedi Kadın, DC Comics karakteri Batman ile bağlantılı olan kurgusal bir karakterdir. Bill Finger ve Bob Kane tarafından yaratılmış bir süperkötüdür. Bob Kane karakteri yaratırken özellikle de kuzeni Ruth Steel'den ilham aldı. Orijinal ve geniş ölçüde en çok Selina Kyle olarak tanınan Kedi Kadın, ilk olarak Kedi olarak tanındığı Batman#1'de yer aldı.

IMDb: 3.3

18. Constantine (2005)

18. Constantine (2005)

Angela Dodson, ikiz kız kardeşi Isabel’in ölümünün bir intihar olmadığını kanıtlayabilmek için özel dedektif John Constantine’den yardım ister. Ölen kadın dindar bir Katoliktir ve Angela, onun kendi canına kıymış olmasına ihtimal vermemektedir. John, şeytan avlayıp, onları ait oldukları yere gönderen, mistik güçler konusunda belirli bir ün sahibi bir kişidir. 

John, vaktiyle intihara teşebbüs ederek cehenneme gitmiştir. Sonra dünyaya yeniden gelerek iyi şeyler yapmak sureti ile yeniden Cennete gidebilmeyi umut etmektedir. Isabel’in ölümü vakasına baktığında John, şeytanların, insan dünyasına girmeye çalıştıklarını fark eder ve John’un onlara karşı açtığı savaş, kendisini direkt olarak İblis ile bir çelişkiye yönlendirir.

IMDb: 7.0

17. Batman Begins (2005) / Batman Başlıyor

17. Batman Begins (2005) / Batman Başlıyor

Ailesi öldürülen playboy Bruce Wayne, Henri Ducard ve Ra’s Al Ghul’ın yol göstericiliğinde Asya’ya taşınır. Gotham adeta şeytanlarla, kötü hesapların peşinde olan adamlarla kuşatılmış bir yerdir. Suç olayları bitmek bilmez. Bruce Wayne’in amacı bu şehre adaleti getirerek insanların ruhundaki korkuları ortadan kaldırmakve onları huzurlu kılmaktır.

Yol göstericisi Ra’s al Ghul her ne kadar ona çok şey öğreten insan olsa da bir başka açıdan yoluna engel de teşkil etmektedir. Christopher Nolan’dan gelen bir Batman üçlemesinin ilk filmidir.

IMDb: 8.3

16. V for Vendetta (2005)

16. V for Vendetta (2005)

Belki bu filmin DC kökenli olduğuna şaşıracaksınız ancak V for Vendetta 1982'de DC Comics'ten yayınlanan bir çizgi roman. Wachowski Kardeşler'in aksiyon sinemasına güzellikler getirdiği bir gerçek. Havada asılı duran dövüşçüler ye da mermileri görebildiğimiz sahnelerden dolayı değil. Dövüşen insanların felsefi laflar etmesinden... Eski Ahit'ten William Blake'e kadar insanlık belleğinde yer etmiş hemen her satırdan alıntı yapabilmelerinden. Bazen ipin ucunu kaçırdıklarını düşündürtmüyor da değiller. Ama bazı saptamalarda kendilerince tutarlı oldukları açık; 'Hiçbir şey tesadüf değildir' gibi

Matrix üçlemesi boyunca kaderci Morpheus söylüyordu bunu, şimdi de V. 'V For Vendetta', İngiliz yazar Alan Moore'un en karanlık işlerinden biri. 

Totaliter bir rejime karşı bireysel şiddetin ne derece meşru olacağını sorgulayan, 'tamamen küle dönüşmeden nasıl yenilenebilirsin ki' diyen, sert duran, gerekirse herşeyi yakan bir eser. Moore bu öyküyü Thatcher yönetimi altındaki İngiltere'den esinlenerek 1982'de yaratmış. 

IMDb: 8.2

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Superman Returns (2006) / Superman Dönüyor

15. Superman Returns (2006) / Superman Dönüyor

Birkaç yıl süren gizemli bir ortadan kayboluşun ardından Superman dünyaya geri döner ancak çok şey değişmiştir. Eski bir düşmanı, onu güçsüz bırakmanın peşindedir. Sevdiği kadın Lois Lane, yaşamına devam etmiş ve yeni bir düzen kurmuştur. Ya da belki de görünen sadece budur. İşin gerçeği çok farklı da olabilir. Yokluğunda zorluklarla mücadele edip hayatta kalmayı başaran toplumda kendisine bir yer edinme çabası başlar. Sevdikleri ile köprüler kurması gerekir. 

IMDb: 6.1

14. Batman The Dark Knight (2008) / Batman Kara Şovalye

14. Batman The Dark Knight (2008) / Batman Kara Şovalye

Suç işleyenlerden arındırılan bir yer, bir zaman sonra yeniden tehdit altında kalabilir ve işte o zaman yeniden kolları sıvayacak olanların mücadelesi de daha keskin olarak hayata geçecektir. Batman, Teğmen Gordon ve Savcı Harvey Dent bir araya gelerek Gotham Sokakları’nda bu işi kotarmış olsalar da ansızın ortaya çıkan Joker, işleri fena halde bozar. 

Joker'in dehası ile baş etmek kolay olmayacaktır. Gotham eski karmaşa dolu günlerin eşiğindedir. Batman yeniden kurtarıcılığa soyunurken kendi varlığının bulduğu anlamı da sorgulamaya başlar. Batman aslında suçluların sayısını azaltıyor mudur yoksa çoğaltıyor mudur bunu gerçekten anlamak isteyecektir.

IMDb: 9.0

13. Watchmen (2009)

13. Watchmen (2009)

Watchmen, Zack Snyder tarafından yönetilen 2009 tarihli süper kahraman filmidir. Alan Moore ve Dave Gibbons'ın 1986 tarihli sınırlı çizgi roman serisi Watchmen'nın temel alındığı filmin önemli rollerinde Patrick Wilson, Jackie Earle Haley, Malin Akerman, Billy Crudup, Jeffrey Dean Morgan, Matthew Goode, Stephen McHattie, Matt Frewer, ve Carla Gugino yer almıştır.

Çok eski bir süper savaş kahramanı olan Komedyen'in (Edward Morgan Blake) öldürülmesinin ardından ona hayran olan başka bir kahraman olan Rorschach (Kovacs, Walter Joseph) cinayeti araştırır. Gidip hala faal olan tüm kahramanlara tehlikede olduklarını söyler fakat kimse onu takmaz. Komedyenin cenazesine katılan eski süper kötü Moloch'u Rorschach görür ve evine gizlice girip onu bilgilerini alır. Komedyen ölmeden önce Moloch'un evine girmiştir. Ayyaştır ve maskesizdir. Moloch'a bir plandan söz eder. Planda yazılan bazı şeyleri ve birsürü insanın ölebileceğini söyler.

IMDb: 7.6

12. The Losers (2010) / Kaçaklar

12. The Losers (2010) / Kaçaklar

Yüksen oktanlı aksiyon filmi Kaybedenler (The Losers), arama ve imha etme görevi için Bolivya ormanlarına gönderilen Özel Kuvvetler timinin seçkin üyelerini konu alıyor.  Ancak ekip üyeleri (Clay Jensen, Roque, Pooch ve Cougar) kısa bir süre sonra, Max olarak bilinen güçlü düşmanın içerden körüklemesiyle ölümcül bir ihanetin hedefi haline geldiklerini fark ediyorlar.

Ölü farz edilen grup, öç almak ve isimlerini temize çıkartmak için, kendi hesapları olan güzel ve gizemli casus Aisha'nın dahil olduğu bir plan yapıyorlar. Beraber çalışırken gizemli ve çok iyi korunan Max'ın (kendi çıkarları için yeni yüksek teknolojisiyle bir dünya savaşı çıkarmaya kendini adamış acımasız bir adam) izini sürerken, çok iyi gizlenmeleri gerekmektedir.

IMDb: 6.4

11. Jonah Hex (2010)

11. Jonah Hex (2010)

Yaralı Jonah Hex (Josh Brolin), başına buyruk bir ödül avcısıdır. İzini sürdüğü herkesi ve herşeyi eninde sonunda mutlaka yakalar. Ölüme meydan okuyan vahşi geçmişi ona bir ayağı bu dünyada, bir ayağı diğer tarafta, efsanevi bir ün kazandırmıştır. Görüştüğü tek kişi, randevu evindeki hayatı onda derin yaralar açmış olan Leila (Megan Fox)’dır. 

Jonah, Birleşik Devletler ordusu ona geri çeviremeyeceği bir teklif sunduğunda kendi geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalır; Özgürlüğüne karşılık çok tehlikeli bir terörist olan Quentin Turnbull (John Malkovich)’un izini sürmesi ve onu yakalaması gerekmektedir. 

IMDb: 4.7

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Green Lantern (2011) / Yeşil Fener

10. Green Lantern (2011) / Yeşil Fener

Yeşil Fener Kolordusu olarak adlandırılan barış ve adalet koruyucuları, gizemli bir evrende yüzyıllardır var olan bir birliktir. Düzen koruyucusu bu savaşçı birliğinin her üyesinin süpergüçlü bir yüzüğü vardır. Parallax adındaki düşmanları evrendeki güç dengesini bozmaya kalkışınca, tüm evrenin kaderi, yeni asker Hal Jordan’na emanet edilir..

Hal, yetenekli ve ukala bir test pilotudur. Yeşil Fenerliler, yüzüğün gücüne inanmayanlara saygı duymazlar. Ancak, Hal'a ihtiyaçları vardır. Kararlı ve iradelidir, ayrıca, diğer Yeşil Fenerli Savaşçılarda olmayan bir şeye sahiptir: insanlık. Eğer Hal yeni güçlerine bir an önce hakim olmayı öğrenir ve korkularını yenmesi için gereken cesareti gösterebilirse en büyük Yeşil Fenerli savaşçı olacaktır.

IMDb: 5.6

9. The Dark Night Rises (2012) / Kara Şovalye Yükseliyor

9. The Dark Night Rises (2012) / Kara Şovalye Yükseliyor

Terörist lider Bane'nin yaptığı gizli planları durdurmaya bu sefer ne Bruce Wayne'nin ne de Batman'in gücü yeter. Kedikadın Selina Kyle'ı da kendi safına çeken Bane, Gotham kentini ve halkını ciddi bir tehditle karşı karşıya bırakacaktır. Ne yerel kuvvetler, ne kahraman Jim Gordon ne de ordu olacakların önüne geçemez. Batman ilk kez kendisinden daha güçlü bir rakibe karşı mücadele verecektir... 

Christopher Nolan yorumlu Batman efsanesinin son filminde, başrol Bruce Wayne/Batman olarak yine Christian Bale'i, ezeli düşman Bane olarak Tom Hardy'yi, Selina Kyle rolünde Anne Hathaway'i ve John Blake olarak da Joseph Gordon-Levitt'i seyrediyoruz. 

IMDb: 8.4

8. Man of Steel (2013)

8. Man of Steel (2013)

DC Comics'in en meşhur süper kahramanı olan Superman'in köklerine, geçmişine dönerek kahramana farklı bir bakış açısı getiren son filmin yönetmenliğini Zack Snyder üstleniyor; filmin senaryosu ise David S. Goyer'e ait. Filmde Clark Kent'i Henry Cavill, kötü adamı General Zod'u Michael Shannon canlandırırken kadrodaki diğer isimler arasında Lois Lane rolünde Amy Adams, Martha Kent rolünde Diane Lane, Jonathan Kent rolünde Kevin Costner ve Jor-El rolünde de Russell Crowe yer alıyor.

Yeni Superman filminde Clark, nasıl kullanacağını hiç bilmediği, birtakım sıra dışı güçlere sahip bir çocuktur. Bir gün okul servisi bir kaza geçirip, içinde çocuklarla birlikte nehre uçar. Servisin içindekilerin ölmesine göz yumamayan Clark, güçlerini kullanarak herkesi kurtarır. Fakat bu olay onun diğerlerinden oldukça 'farklı' bir çocuk olduğunu da bariz biçimde ortaya çıkartacaktır. Kendisini keşfestmek için çıktığı yolculuk, dünya insanlarına umut sembolü olması için de atacağı ilk adımdır.

IMDb: 7.1

7. Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) / Batman v Superman: Adaletin Şafağı

7. Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) / Batman v Superman: Adaletin Şafağı

Beraberinde getirdiği umut ile dünyada tanrılaşan Superman neden olduğu savaş ve yıkım ile birlikte insanlık için tehdit unsuru oluşturmaya başlar. Dünya gerçekte ne tür bir kahramana ihitiyaç duyduğuna karar vermek için çabalarken, kontrolsüz hareketleri süren Süper Kahraman’ın insanlığın yanında mı karşısında mı olacağı merak edilirken Gotham Şehrinin koruyucusu Batman'e karşı giriştiği mücadele yeni bir savaşa davetiye çıkaracaktır.

Zack Snyder imzalı Batman versus Superman: Adaletin Şafağı, tarihte ilk kez iki DC karakterini beyaz perdede buluşturuyor. Başrollerinde Oscar ödüllü Ben Affleck Batman/Bruce Wayne ve Man of Stell filminin yıldızı Henry Cavill Superman/Clark Kent rolüyle karşı karşıya geliyor.

IMDb: 6.6

6. Suicide Squad (2016) / Gerçek Kötüler

6. Suicide Squad (2016) / Gerçek Kötüler

DC Comics'in bol kötülü çizgi romanı olan Suicide Squad'dan aynı isimle uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda David Ayer oturuyor. Robert  Kanigher ve Ross Andru'nun yarattığı karakterleri uyarlayan isimse Justin Marks. DC Entertainment ve Warner Bros.'un ortak yapımcılığında hayata geçen projenin kadrosunda ise Margot Robbie, Will Smith, Joel Kinnaman, Viola Davis, Jared Leto gibi yıldız pek çok isim yer alıyor.

Dünyanın en tehlikeli takımını toplamak için, hapisteki Süper Güçlü Kötü Adamları biraraya getir, devletin emri ile onları en güçlü silahlarla donat ve gizemli bir suç örgütünü yenmeleri için onları göreve gönder. Ancak, bu İntihar Timi, aslında başarılı olmaları için değil de, tescilli suçları nedeniyle, eninde sonunda kaybedekleri aşikar bir göreve çıktıklarını fark ettiklerinde ne yapacaklardır?

IMDb: 6.1

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Wonder Woman (2017)

5. Wonder Woman (2017)

Wonder Woman, aynı adlı DC Comics karakterinden uyarlanan 2017 yapımı Amerikan süper kahraman filmi. DC Extended Universe'in dördüncü yapımı olarak tasarlandı. Film Patty Jenkins tarafından yönetilirken senaryo Jason Fuchs tarafından yazıldı.

IMDb: 7.5

4. Justice League (2017) / Adalet Birliği

4. Justice League (2017) / Adalet Birliği

DC öykü evrenini kapsamlı bir biçimde perdeye yansıtma projesinin en önemli ayaklarından biri olan Justice League, çizgi serideki en önemli kahramanları bir araya getiriyor. Superman'in fedakarlıklarından ilham alan Batman'in insanlığa olan inancı toparlanmıştır. Yeni müttefiki Wonder Woman ile insanlığın kaderi için savaşmaya hazırlardır. Ancak karşılarına çıkan yeni tehditin büyüklüğü karşısında kendilerini süper güçlü bir takım toplamak için çok kısa bir süreleri kalmış bir halde bulurlar. Ancak bu süper kahraman ekibi dünyayı kurtarmak için yeterli olacak mıdır? 

Batman, Superman, Wonder Woman, Flash ve Aquaman gibi DC evreninin süper 'yıldızlarını' bir araya getren filmin yönetmen koltuğunda, çizgi uyarlamalar konusunda uzman kabul edebileceğimiz Zack Snyder oturuyor.

IMDb: 6.7

3. Aquaman (2018)

3. Aquaman (2018)

Arthur Curry, Atlantis sualtı krallığının mirasçısı olduğunu öğrenir. Artık halkını yönetmek ve dünyaya bir kahraman olmak için ilerlemelidir.

Gerilimin ustası ünlü yönetmen James Wan'ın yönettiği filmin başrolünde Jason Momoa, Amber Heard ve usta oyuncu Willem Dafoe yer alıyor.

IMDb: Henüz vizyona girmedi

2. Shazam! (2019)

2. Shazam! (2019)

Film ile ilgili vizyon tarihi 2019 olarak belirlenmiş ancak kesinleşen bilgi sayısı çok az. Zachary Levi başrolde yer alacak.

Genc Billy Batson, savaşmak için büyücü Shazam'ın güçlerini alır. O artık Sülyeman'ın bilgeliğinin, Herkül'ün gücünün, Atlas'ın dayanıklılığının, Aşil'in cesaretinin ve Mercury'nin hızının sahibidir.

IMDb: Henüz vizyona girmedi.

1. Wonder Woman 2 (2019)

1. Wonder Woman 2 (2019)

Gal Gadot'nun canlandırdığı Wonder Woman'ın maceralarını anlatan devam halkasıdır.

IMDb: Henüz vizyona girmedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizin favori DC Comics filminiz veya filmleriniz hangisi? Yorumlarda bizimle mutlaka paylaşın!

Iron Man, Hulk, Captain America ve daha fazlası için Marvel filmlerini incelemek üzere sizi şuraya alalım! 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
557
223
132
93
73
60
60
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ömer Engin

Ulan bu dünyadan bir heath ledger geçti diğer jokerler puff

Sam

diğer jokerlerde çok başarılı bence, ama heath en iyisi

Musa Ismayilov

kesinlikle v for vendetta ve batman the dark knight

xxnazarx_

Batman benim favorim