Görüş Bildir
Haberler
Sinan Oğan Kimdir, Nerelidir? Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan Hangi Partiden Aday Oldu?

Sinan Oğan Kimdir, Nerelidir? Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan Hangi Partiden Aday Oldu?

Sinan Oğan, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olan isimlerden birisidir. 14 Mayıs seçimleri dolayısıyla da Sinan Oğan hakkında yapılan araştırmalar hız kazandı. 24. dönem MHP Iğdır milletvekili olan Sinan Oğan'ın siyasi hayatı seçmenler tarafından merak ediliyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edilen Sinan Oğan'ın hangi partiden olduğu da araştırılıyor. Peki, Sinan Oğan kimdir? Sinan Oğan kaç yaşındadır ve nerelidir? 

İşte Sinan Oğan'ın özgeçmişine dair detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sinan Oğan Kimdir?

Sinan Oğan Kimdir?

Sinan Oğan, 14 Mayıs seçimlerinde yer alan Cumhurbaşkanı adaylarından birisidir. Oğan, seçimlerde ATA İttifakı'nın adayı olarak gösterilmiştir. Zafer Partisi, Adalet Partisi ve Ülkem Partisi, ATA İttifakı'nı oluşturmaktadır. Oğan, cumhurbaşkanı adayı olabilmek için 100 bin imza barajını geçerek aday olmaya hak kazanmıştır. 

Sinan Oğan, 1 Eylül 1967 tarihinde Iğdır'ın Melekli beldesinde dünyaya gelmiştir. Oğan, çiftçi bir ailenin en küçük çocuğudur. İlk ve orta öğrenimini Iğdır'da tamamlamıştır. Öğrencilik yıllarında çobanlık yaptığını ve çeşitli işlerde çalıştığını belirtmiştir.

Sinan Oğan'ın Eğitimi

Sinan Oğan'ın Eğitimi

Sinan Oğan, 1989 yılında Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını ise Marmara Üniversitesi Mali Hukuk/Bankacılık bölümünde,  “Azerbaycan’da Ekonomik ve Mali Sektörün Yapısal Analizi” teziyle tamamlamıştır. 

Oğan, 2009 yılında ise doktorasını tamamlamıştır. Doktorasını  Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümünde tamamlamıştır. 

Sinan Oğan, üniversite yaşamı boyunca da siyasetler iç içe bir yaşam sürdüğünü belirtmiştir. Özellikle sovyet Rusya'nın Türk dünyasına karşı yaptığı saldırılarda mitingler düzenlemiştir. Azerbaycan'ın bağımsızlığını alması sonrasında ise Ebulfez Elçibey'in Cumhurbaşkanlığı ofisinde çalışmıştır.

Sinan Oğan'ın Özgeçmişi

Sinan Oğan'ın Özgeçmişi

Sinan Oğan, kariyerine akademisyen olarak başlamıştır. Azerbaycan'da Türk Dünyası İşletme Fakültesi'nde Dekan Vekili ve Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır. İleri düzeyde Rusça ve İngilizce bilmektedir. 

Oğan, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yapmıştır. Daha sonra, 2004 yılında TÜRKSAM'ın (Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Merkezi) kuruculuğunu üstlenmiştir. TÜRKSAMi halen ekonomi, dış ilişkiler ve güvenlik konularında çalışmalarına devam eden bir araştırma merkezidir. 

Bir dönem TİKA Azerbaycan temsilciliği de yapan Sinan Oğan, televizyon ekranlarında program yapımcılığı da yapmıştır.

Sinan Oğan'ın Siyasi Hayatı

Sinan Oğan'ın Siyasi Hayatı

Sinan Oğan siyaset hayatına MHP'de başlamıştır. İlk olarak 2006 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye dış politika ve güvenlik konularında bilgi desteği sağlamıştır. 

2011 yılında, Devlet Bahçeli'nin davetiyle MHP Iğdır milletvekili olarak aday gösterilmiştir. 2011 yılındaki seçimleri kazanarak meclise girmiştir. Sinan Oğan'ın seçildiği 2011 yılında MHP, sadece Iğdır'da birinci gelmiştir.

Sinan Oğan MHP Genel Başkan Adaylığı

Sinan Oğan MHP Genel Başkan Adaylığı

Sinan Oğan, 2015 yılında MHP Genel Başkan adaylığını açıklamıştır ancak 26 Ağustos 2015 tarihinde partiden ihraç edilmiştir. Daha sonra açtığı davayı kazanarak 2 Kasım 2015  tarihinde ihraç edildiği Milliyetçi Hareket Partisi'ne geri dönmüştür. 

10 Mart 2017'de ise Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve Isparta Milletvekili Nuri Okutan ile beraber MHP'den yeniden ihraç edilmiştir.

Sinan Oğan, başka bir partiye geçiş yapmamıştır. Oğan, başka bir siyasi parti de kurmamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sinan Oğan Hangi Partiden Aday Oldu?

Sinan Oğan Hangi Partiden Aday Oldu?

Sinan Oğan2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ATA İttifakı'nın adayı olarak yer almıştır. ATA İttifakı'ndaki partiler ise aşağıdaki gibidir:

  • Zafer Partisi

  • Adalet Partisi

  • Türkiye İttifakı Partisi

  • Ülkem Partisi

Sinan Oğan Kaç Oy Aldı?

Sinan Oğan Kaç Oy Aldı?

Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü sandık başına giderek oylarını kullandı. Yurt içinde toplam 54 milyon 919 bin 932 seçmen oy kullandı. 

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ise toplamda 2 milyon 800 binin üzerinde seçmenden oy alarak seçimleri üçüncü sırada tamamladı. Sinan Oğan, yüzde 5.2'lik bir oy oranına sahip.

Sinan Oğan, en çok memleketi Iğdır'da daha sonra sırasıyla Kayseri, Karaman, Karabük, Isparta, Bursa, Eskişehir, Çankırı ve Denizli'de oy aldı.

Sinan Oğan İkinci Turda Kimi Destekleyecek?

Sinan Oğan İkinci Turda Kimi Destekleyecek?

Türkiye, 13. Cumhurbaşkanını belirlemek için 28 Mayıs'da tekrar sandık başında gidecek. İkinci tur seçimleri, Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılacak.

Seçmenler ise Sinan Oğan'ın ikinci turda hangi adayı destekleyeceğini araştırmaya başladı. Oğan, ikinci tura dair kararını henüz açıklamadı. 

Oğan, verdiği röportajlarda ATA İttifakı ile istişarelerinin ardından ikinci turda hangi adayı desteklediklerini açıklayacağını belirtti. Oğan, yaptığı açıklamalarda '1-2 gün içerisinde hızlı bir şekilde ATA İttifakı liderleri ile konuşma yapacağım. Kanaat önderleri ile toplantı yapacağım ve bir netice belirleyeceğim.'' ifadelerini kullandı.

Sinan Oğan'ın Resmi İnternet Sayfaları

Sinan Oğan'ın Resmi İnternet Sayfaları

Sinan Oğan, sosyal medya hesapları ve internet sitesi üzerinden güncel çalışmalarını kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. 

Sinan Oğan'ın resmi internet sitesi üzerinden geçmiş çalışmalarına, konferanslarına, televizyon programlarına ve birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sinan Oğan Resmi İnternet Sitesi

Sinan Oğan Resmi Twitter Hesabı

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
26
8
3
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Isoiso

Sinan Oğan Türk toplumuna yapılan iki uçlu siyasi tercih dayatmasından kurtardı. Teşekkürü borç biliriz.

Başak Yurtsever

Muharrem İnce gibi agresif, gergin, saldırgan bir tavırla böğürerek, boğazını patlata patlata bağırmadan da diyalog kurulabileceğinin kanıtı oldun Sinan Oğan... Devamını Gör

Başak Yurtsever

Haa ayrıca; Ali Babacan için, Kuzey Irak sözleşmesi altına attığı imza dolayısıyla Yüce Divanda yargılanacak diyen... Davutoğlu için 'Türkiye Cumhuriyetinin ... Devamını Gör

Yasin Durmaz

Sinan Oğan naif tavırları ile hep ilgimi çeken bir siyasetçi olmuştur gerçekten şu anda mecliste bulunan adaylardan onu ayıran özelliği duruşuyla vizyonuyla ... Devamını Gör