Görüş Bildir
Haberler
Şimdiye Kadar Yapılmış 15 Absürt Kıyamet Günü Tahmininin Saçmalık Seviyesi Sizi Güldürecek!

Şimdiye Kadar Yapılmış 15 Absürt Kıyamet Günü Tahmininin Saçmalık Seviyesi Sizi Güldürecek!

Gülbeyaz
05.11.2023 - 08:01

20212 yılındaki Maya takviminin sona ermesi ile kıyametin geleceği spekülasyonlarını birçoğunuz hatırlıyorsunuzdur. Fakat geçmişte Dünya'nın sonuna dair yapılmış olan tek tahmin bu değildi. Aslında aralarında oldukça absürt olanlar da var. Gelin birlikte bu tahminlerden bazılarına birlikte bakalım...

Kaynak: https://list25.com/25-failed-predicti...
İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Maya takvimi

15. Maya takvimi

Maya uzun sayım takvimi, 5.000 yıldan daha uzun bir tarih biçmişti gezegenimizin ömrü için. Beş bin yıl bitti, takvimin son tarihi olan 21 Aralık 2012 geldi çattı. Hayatın nasıl sona ereceğine dair net bir cevap yoktu, ancak senaryolar arasında güneş patlamaları, büyük gelgit dalgaları ve diğer gezegenlerle çarpışmalar vardı. Bunlardan hiçbiri gerçek olmadı.

14. Y2K problemi

14. Y2K problemi

Y2K çılgınlığı bir zamanlar oldukça popülerdi. Bazıları Dünya'da hayatın 1 Ocak 2000 gece yarısı sona ereceğine inanıyordu. Y2K, bir bilgisayar kodlama hatasının tüm dünyadaki bilgisayar sistemlerinde tahribata yol açabileceğini ve bankaların çökmesine neden olabileceği yönünde bir kıyamet senaryosuydu. Sistemin kapanmasını önlemek için departmanlar oluşturuldu. Görünüşe göre bankalar çökerse dünya da çöker diye insanlar gerçekten korkmuş.

13. Harold Camping'in teorisi

13. Harold Camping'in teorisi
content.time.com

Harold Camping, dünyanın sonunu birkaç kez tahmin eden bir dindar Hıristiyan radyo yayıncısıydı. Her kıyamet tarihi sözü geçtikçe hatalı matematiği suçlayarak, hesaplamaları düzeltip yeni bir tarih bulacağını söylüyordu.

İlk tahmini 1994 yılıydı. Sonradan 21 Mayıs 2011'de sona ereceğini öne süren bir kitap yayınladı. İncil'deki tufandan 7.000 yıl sonra olan o tarihe dayanıyordu.

12. Pat Robinson'un teorisi

12. Pat Robinson'un teorisi

Ünlü bir baptist Pat Robinson, 1976 yılındayken 1982'nin sonlarına doğru Dünya'da yaşamın sona ereceği tahminini yaptı. 2007'de ise yıkımın nasıl olacağını anlattığı Yeni Binyıl kitabını yayınladı. Tabii ki 2007'de hiçbbir şey olmadı.

11. 1988 teorisi

11. 1988 teorisi

Chen Tao'nun yaratıcısı Hong-Ming Chen'e göre Tanrı, 25 Mart 1988'de Dünya'ya gelişini duyurmak için televizyonda görünecek ve ardından insanları yok edecekti. Bu düşünceden yaklaşık 40 yıl sonra bu size şu an tuhaf geliyor olabilir ama o zamanlar birçok kişi inanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Jüpiter efekti

10. Jüpiter efekti

1982 yılında Jüpiter'e dair bir tahmin yapıldı. Bu tahmin, bir dergide editör olarak iki astrofizikçi tarafından lanse edilmesi nedeniyle büyük bir güvenilirlik kazandı. Bu astrofizikçiler, John Gribbin ve Stephen Plagemann, 1974'te gezegensel hizalamanın neden olduğu bir dizi felaket olayının yaşanacağını iddia ediyordu.

9. Nükleer soykırım iddiası

9. Nükleer soykırım iddiası

Bahai lideri Leland Jensen, nükleer bir soykırım olacağına inandığı için takipçilerini 1980'de nükleer bir sığınağa götürdü. Halley Kuyruklu Yıldızının 1987'de gezegenimizin yörüngesine gireceğini, depremlere neden olacağını, Dünya'ya çarpacağını ve her şeyi yok edeceğini iddia ediyordu.

8. Tanrı'nın kilisesi olayı

8. Tanrı'nın kilisesi olayı

Herbert W. Armstrong tarafından kurulan Dünya çapındaki Tanrı kilisesi, kıyametin 1936'da olacağını söylüyordu. 3 kez tahmin daha yaptılar ama hepsi boşa çıktı.

7. Halley yıldızı teorisi

7. Halley yıldızı teorisi

1910'da, Halley Kuyruklu Yıldızı Dünya'dan geçti (her 76 yılda bir olduğu gibi) ve bilim insanları gezegenin çok yakınından geçeceğinden endişe ediyorlardı, hatta öyle ki gezegeni yok edecek kadar yakından geçebilirdi. Bu tahmin, tahmin medya tarafından körüklendiği için büyük bir paniğe neden oldu.

6. Kilise rahibinin sözleri

6. Kilise rahibinin sözleri

Mormon Kilisesi'nin kurucusu Joseph Smith, Tanrı ile konuştuğunu iddia ediyordu. 1835'in başlarına doğru Tanrı ona İsa'nın sonraki 56 yıl içinde geri döneceğini söyledi. Mesih'in dönüşü, dünyanın çabucak sona ermesine yol açacaktı. Böyle bir şey de olmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. İslam'ı deccal getirdi iddiası

5. İslam'ı deccal getirdi iddiası

Haçlı Seferleri, kitle imhaları ve din adına düpedüz katliam yapıldığı bir dönemdi. Eyyubi imparatorluğu Kutsal Toprakları ele geçirmek için beşinci bir haçlı seferine çıkacak insan toplamaya çalışırken, Papa İslam'ın yükselişini Deccal'e bağladı. Haçlıların İslam'ı yeneceğine ve 1284'te Mesih'in ikinci gelişi ile kıyametin kopacağına inanılıyordu.

4. Nostradamus

4. Nostradamus

Fransız doktor ve astrolog Nostradamus, 1555'te yayınladığı Les Propheties adlı kitabıyla tanınıyor. Dört satırlık 942 şiirin her birinin bir kehanet içerdiği söyleniyordu. Birçok şiir birkaç farklı olayla ilişkilendirilebilirken, hiçbiri dünyanın sonunu ima etmiyor. Ama şimdiye kadarki 940 kehaneti gerçek oldu.

3. Karanlık gün

3. Karanlık gün

Günümüzde karanlık geçen günlerin normal bir doğa olayı olduğunu biliyoruz. Fakat geçmişte öyle değildi. 19 Mayıs 1780'de sabahın erken saatlerinde New England üzerindeki gökyüzü karanlıkla kaplıydı. Karanlığa muhtemelen yoğun sisle karışan orman yangınlarından çıkan duman neden olurken, o zamanlar insanlar Kıyamet Günü'nün geldiğini sandı.

2. Anlaşılan piramitler sadece uzaylılarla ilişkilendirilmiyordu...

2. Anlaşılan piramitler sadece uzaylılarla ilişkilendirilmiyordu...

İskoçya Kraliyet Astronomu Charles Piazzi Smyth, Büyük Giza Piramidi'nin ilahi bir şekilde olduğuna ve onun Nuh'tan inşa edildiğine ikna olmuştu. İlahla bağlantısı nedeniyle Smyth, Piramidin ölçümlerinin dünyanın sonunu hesaplamak için kullanılabileceğine inanıyordu.

1. Dünya'nın sonunu savaşın getireceğine inananlar...

1. Dünya'nın sonunu savaşın getireceğine inananlar...

Bir zamanlar Romalılarla Yahudiler arasında büyük bir savaş vardı. Bu süre zarfında Yahudi bir Essen olan Simon bar Giora, bu mücadelenin aslında son ahir zaman savaşı olacağını ve Mesih'in gelişini getireceğini düşünüyordu. Bu tahmin milattan sonra 70li yıllara dayanarak kaydedilen en eski kıyamet günü tahmini.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın