Görüş Bildir
Haberler
Sıfırdan Bir Marka Yaratıp Hayalinin Peşinden Giden 12 Ünlü Yabancı İş İnsanı

etiket Sıfırdan Bir Marka Yaratıp Hayalinin Peşinden Giden 12 Ünlü Yabancı İş İnsanı

Begüm
22.04.2022 - 14:00

Yaptıkları ile harikalar yaratan, dünyanın en iyi girişimcileri arasında olan bu kişileri biliyor musunuz? Sıfırdan kendi markalarını yaratarak hayallerinin peşinden giden iş insanlarına bir bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jeff Bezos - Amazon

1. Jeff Bezos - Amazon

1993 yılında bir kitapçı açmaya karar veren Jeff Bezos 1994 yılında kendi garajında Amazon'u kurdu. İlk amacı site üzerinden kitap satmaktı. Daha sonra satışlar artıkça sattığı ürün ağını da genişleten Jeff Bezos şu an dünyanın en zengin insanları arasında birinci sırada.

2. Amancio Ortega - Inditex

2. Amancio Ortega - Inditex

14 yaşında terzi çırağı olarak başlayan Ortega 1975 yılında eşiyle birlikte ilk Zara mağazasını kurarak dünyaya yayılacak markalar oluşturdu. Bu süreçte kendi emekleri ve fikirleri ile yüklesen Amancio Ortega 1980 yılında markasını tüm dünyaya duyurmuştu.

3. Mark Zuckerberg - Facebook

3. Mark Zuckerberg - Facebook

Arkadaşlık sitesi olarak kurduğu Facebook ile aslında ağını çok fazla genişleten Zuckerberg doğru hamle ile şimdi bir milyoner! Hiçbir zaman servet peşinde olmadığını bunun için şirket kurmayacağını söyleyen Zuckerberg'in ağı her geçen gün büyüyor.

4. Larry Page ve Sergey Brin - Google

4. Larry Page ve Sergey Brin - Google

Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencisi olan Page ve Brin Google'ı BackRub isimli araştırma projesine dayanarak kurdu. Geliştirdikleri yazılım ile şu an hepimizin kullandıkları Google'ı en iyi hale getirdiler!

5. Steve Jobs - Apple

5. Steve Jobs - Apple

Hepimizin aşina olduğu Steve Jobs'un hikayesi oldukça ilgin. Evlatlık verilen Jobs üniversitenin kendine bir şey kattığını düşünmüyordu bu yüzden de ilk yıl üniversiteden ayrıldı. Üniversiteden ayrılmasına rağmen sevdiği ve ilgisini çeken derslere devam etti. Bu derslerden biri olan kaligrafi dersi ise daha sonrasında Mac'te göreceğimiz yazı tiplerinin doğuşunu sağladı.

Üniversiteyi bıraktıktan sonra çocukluk arkadaşı Steve Wozniak ile Apple Bilgisayar'ı kurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Jack Ma - Aliexpress

6. Jack Ma - Aliexpress

İngilizce öğretmeni olan Jack Ma üniversiteyi bitirdiğinde pek çok işten yığınlarca kez red yemiş. Hatta kendisi ABD vizesine de başvurmuş ama pek çok kez ondan da red yemiş. Tüm bunlara rağmen yılmayan Jack Ma teknoloji, pazarlama ve hukuk hakkında hiçbir şey bilmeden sadece insanları bilerek Aliexpress'i kurdu.

7. Jack Dorsey - Twitter

7. Jack Dorsey - Twitter

Çocukken kekemelik problemi yaşayan Jack Dorsey çok sosyalleşmeyen, genellikle kendi kendine vakit geçiren biriydi. Konuşma yarışmalarına katılarak kekemelik problemini aşan Jack Dorsey 2006 yılında iletişim üzerine Twitter'ı kurdu. Ardından da 2009 yılında Square'i kurarak büyük başarılar elde etti.

8. Phil Knight - Nike

8. Phil Knight - Nike

Ne sporcu ne de direktör olan Phil Knight sadece üniversite yıllarında ayakkabının sporcular için ne kadar önemli bir faktör olduğunu fark ederek iş hayatına başladı. Ardından  Blue Ribbon Sports isimli bir firma kurdu. Bu firma yıllar içinde Nike'a evrildi ve dünyaca ünlü bir marka haline geldi!

9. Reed Hastings - Netflix

9. Reed Hastings - Netflix

1997 yılında DVD kiralama şirketi olarak Netflix'i kuran Hastings DVD kiralamayla birlikte gelen talepler için dijitalde içerik üretmeye başladı. 2007 yılında kendi içeriklerini üretmeye başlayan Netflix zaman içerisinde dijital video izleme servisini geliştirmeye odaklandı ve başardı!

10. Brian Chesky - Airbnb

10. Brian Chesky - Airbnb

2007'de konferansa katılmak isteyen bir çift otellerde boş oda bulamamıştı. Bunun üzerine ev arkadaşı ile birlikte odasını bu çifte kiralayan Chesky bu durumu bir iş fikrine dönüştürerek Airbnb'yi kurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Garrett Camp - Uber

11. Garrett Camp - Uber

Daha üniversitedeyken bir bookmark sitesi olan Stumbleupon’u kuran Camp daha sonra bu siteyi 75 milyon dolara eBay'e sattı. Bu satış ile önü açılan Camp daha sonrasında Uber'ı kurdu.

12. James Dyson - Dyson

12. James Dyson - Dyson

Torbasız elektrikli süpürgeyi icat ederek süpürgede yeni bir icat yapan James Dyson yenilikçi ürünleri ile pazarda büyümeyi yakaladı. Yeni icat ettiği ürünler ile harikalar yaratan Dyson hala büyümeye ve herkesi etkilemeye devam ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın