Görüş Bildir
Haberler
"Şeytan Tüyü Var" Dediğimiz Cazibeli İnsanların Sahip Olduğu 7 Özellik

"Şeytan Tüyü Var" Dediğimiz Cazibeli İnsanların Sahip Olduğu 7 Özellik

esma çetin
31.05.2022 - 07:46

Amelie filminin yıldızı Audrey Tautou'nun da dediği gibi, 'Cazibe güzellikten daha değerlidir. Çünkü güzelliğe karşı koyabilirsin ama cazibeye asla.' Cazibeli insanların özelliklerini öğrenmek istiyorsanız hadi buyurun 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İnsanların güvensizliklerini istismar etmezler.

1. İnsanların güvensizliklerini istismar etmezler.

Araştırmalara göre, insanlar sizinle ilgili ilk izlenimlerini, sizi gördükleri ilk birkaç saniye içinde oluşturuyorlar. Bu da sizi insanların sizi değerlendirmesi için sizinle konuşmalarına bile gerek olmadığı anlamına gelir. İnsanların büyük bir kısmı hem kendilerini hem de karşısındaki insanları yargılar, üstten bakar ve beğenmezler. Cazibeli bir insan ise size saygıyla bakar ve söylediklerinize dikkat eder. Dış görünüşünüzü, değerlerinizi veya karakterinizi yargılamazlar ve sizin kendinizi güvensiz hissettiğiniz bir konuyu suratınıza vurmazlar.

2. Muhattap oldukları insanlarla ilgilenirler ve onları dinlerler.

Doğası gereği tüm insanlar kendi hakkında konuşmayı severler. Hepimizin kafasında oynadığımız ve kahraman olduğumuz küçük senaryolar var. Hepimizin anlatmak istediğimiz çok şey var ve sizi dinleyen birini bulmak oldukça zor. Ve bu nedenle, söylediklerinizi gerçekten dinleyen birini bulmak, bağımlılık yapan bir çekiciliğe sahiptir.

Çekici insanlar muhattap oldukları insanlarla ilgilenirler ve onları dinlerler. Dikkati kendilerinden uzaklaştırmayı ve başkalarının parlamasına izin vermeyi bilirler. Hepimiz dikkatleri üzerimize çekmeye aç mükemmel aktörler olduğu günümüzde kim kendilerini parlatan birine çekildiğini hissetmez ki?

3. Farklılıklarına odaklanmak ve bunları tartışmak yerine, benzerliklerini vurgulamaya odaklanırlar.

3. Farklılıklarına odaklanmak ve bunları tartışmak yerine, benzerliklerini vurgulamaya odaklanırlar.

Çoğu insanın sosyal etkileşimlerde yaptığı hatalardan biri aşırı savunmacı olmaktır. Bu durum içgüdüsel bir dürtüdür ama çoğu zaman yıpratıcıdır. Aslında olay şu: Hepimiz farklı kültür ve değerlerle büyüdük. Ve zamanla, bu değerler dünya görüşümüzü oluşturur. Bu nedenle, ne zaman bir başkası dünyayı görme şeklimize saldırmaya çalışsa, savunmaya geçeriz.

'Şeytan tüyü var' dediğimiz insanlar bu çatışmadan kaçınmakta ustadırlar. Farklılıklarına odaklanmak ve bunları tartışmak yerine, benzerliklerini vurgulamaya odaklanırlar. Çekim yasasının aşinalık ilkesine göre, kendimizi dışlanmış hissettirenleri değil, bize tanıdık gelenleri sevdiğimiz için bu insanlara vurulmamak elde değildir.

4. Erdemli ve dürüst olurlar.

4. Erdemli ve dürüst olurlar.

Dürüstlüğü olan insanlar hakkında inkar edilemez derecede çekici bir şey var. Nasıl göründüğünüz önemli değil, insanlar size güvenebileceklerini hissettiklerinde sizinle bağ kurmak isteyeceklerdir. Etrafınızda kendilerini rahat hissedecekler ve paylaşmaktan çekinmeyecekler. Hepimiz erdemli insanları severiz ve dürüstlük bu erdemlerin başında gelir.

Birinin dürüst olduğunu bildiğimizde, sözleri daha fazla ağırlık taşır. Verdikleri sözlere daha çok güvenir ve onların yakın çevresinin bir parçası olmak isteriz. Jamaikalı şarkıcı Bob Marley'in dediği gibi, 'Bir insanın büyüklüğü ne kadar servet edindiği değil, dürüstlüğü ve etrafındakileri olumlu yönde etkileme yeteneğidir.'

5. Savunmasız olmaktan korkmazlar.

5. Savunmasız olmaktan korkmazlar.

Hepimiz sosyal medyada en iyi halimizi paylaşıyoruz. Ancak Instagram'da gördüğümüz filtrelenmiş görseller ve mükemmel vücutlar bakmak için her ne kadar güzel olsa da aslında gerçek değillerdir. Birçok çalışmanın onayladığı gibi, bu paylaşımlar insanları rekabetçi ve güvensiz hissettiriyor ve hatta depresyona sokuyor.

Çekici insanlar kusurlarını bir nimetmiş gibi kucaklar ve savunmasız olmaktan korkmazlar. Eleştirelere açıklardır hatta kendilerinin en büyük eleştirmeni kendileridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sözleriyle değil tavırlarıyla konuşurlar.

6. Sözleriyle değil tavırlarıyla konuşurlar.

Zeki veya başarılı olan ama bununla asla övünmeyen insanlarla tanıştınız mı? Bu insanların “Bütün bunlara sahibim ama çok da önemli değil” diyen bir auraları vardır. Sözleriyle değil tavırlarıyla konuşan bu insanlar alçakgönüllüdür. Ve büyük olasılıkla, kendi ustalığı ve duygusal olgunluk elde etmek için çok şey yaşamış insanlardır. Genellikle yaptıkları işte iyi olan insanlardır çünkü görecekleri ilgiden dolayı değil, yapmayı sevdiklerindendirler.

7. Başkası gibi olmaya çalışmazlar.

Özgün olmanın yapabileceğiniz en çekici şeylerden biri olmasının birçok nedeni var. Her şeyden önce, özgünlük kendini kabul etmeyi gösterir. Çekici insanlar nevi şahıslarına münhasırdır ve başkası gibi davranmaya çalışmazlar.

Adelphi Üniversitesi'nde bir psikoloji profesörü olan Lawrence Josephs:

“Otantik insanlar, ilgilerini ve duygularını göstermek ve partnerlerini aileleriyle tanıştırmak gibi davranışlarda bulunurken duygusal açıklık, şeffaflık ve ulaşılabilirlik sergilerler. Bu tür 'kendin ol' flört davranışında bulunan kişiler yalnızca özgünlük açısından yüksek değil, aynı zamanda güvenli bağlanma açısından da yüksektir., narsisizm açısından ise oldukça düşüktür' diyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
6
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın