Görüş Bildir
Haberler
Sizin Kendinizi Anlatmanıza Gerek Kalmadan Karakteriniz Hakkında Bilgi Veren Küçük Detaylar

Sizin Kendinizi Anlatmanıza Gerek Kalmadan Karakteriniz Hakkında Bilgi Veren Küçük Detaylar

esma çetin
24.05.2022 - 08:20

Bir insanın kendini tanıtmaya çalışması çok zor değil mi? Siz kendinizi tanıtmakla uğraşmadan karakteriniz hakkında ipuçları veren küçük şeyleri sizler için derledik. Hadi buyurun 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zamanı nasıl değerlendirdiğiniz,

Zamanınızı nasıl yönettiğiniz sizin ve karakteriniz hakkında çok önemli bilgiler veriyor. '5 dakikaya ordayım' diyip evden yeni çıkıyorsanız ya da her buluşmaya geç kalıyorsanız karşı taraf sizin düzensiz ve sorumsuz olduğunuzu düşünür. Yakın sosyal çevreniz için bu durum bir sorun teşkil etmese de iş hayatında zaman yönetimi biliyorsunuz ki çok önemli. Yetişmemiş işler, geç kalınmış toplantılar, mesaileri kaçırmalar derken planlı bir şekilde işlerinizi zamanında yetiştirememeniz patronunuzun sizi yetersiz görmesine sebep olur.

2. İnsanlarla nasıl konuştuğunuz,

2. İnsanlarla nasıl konuştuğunuz,

Hepimiz sosyal canlılarız ve iletişim kurma ihtiyacımız doğamızda var. Konuşurkenki ses tonunuz, hangi konular üzerine konuştuğunuz ve nasıl iletişim kurduğunuz sizin nasıl biri olduğunuzu gösterir. Hangi konular üzerine konuştuğunuz ilgi alanlarınızı yansıtırken, nasıl iletişim kurduğunuz da karakteriniz hakkında karşı tarafa bilgi verir. 

Amerikan Psikoloji Birliği, 'Daha çok soru soran insanlar konuşma ortakları tarafından daha çok sevilir. Konuşma ortakları konuştukları kişinin dinleme, anlama, ilgi gösterme ve karşı tarafı onaylama gibi özellikleri barındıran kişilerarası iletişimlerinin daha güçlü olduğunu düşünürler' diyor.

3. Nasıl giyindiğiniz,

3. Nasıl giyindiğiniz,

Kıyafetlerinizin insanların sizin hakkındaki düşüncelerini önemli ölçüde etkilediğini biliyor muydunuz? İnsanlar üzerinde olumlu bir ilk izlenim yaratmak istiyorsanız kılık kıyafetinize özen göstermeniz gerekiyor. Bu durum hem sosyal hayatınızı hem de iş hayatınızı olumlu yönde etkileyecektir.

4. Kendinizi nasıl geliştirdiğiniz,

4. Kendinizi nasıl geliştirdiğiniz,

Biliyorsunuz ki yeni bir şeyler öğrenmenin yaşı ve sınırı yok. En iyi haliniz olmak için çabaladığınız zamanı hak ettiğiniz en iyi hayata hazırlık yapıyormuş gibi düşünebilirsiniz. Eğer gençseniz geleceğiniz için yatırım yapıyorsunuz demektir. İleriki yaşlarınızda geri dönüp baktığınızda 'Bu hayatı dolu dolu yaşamışım' diyebilmek için şimdiden kendinizi geliştirmek adına elinizden gelenin en iyisini yapmanız gerekiyor. Kendinizi ne kadar geliştirirseniz karakteriniz de o ölçüde derinleşir. Düşünce tarzınız, hayata bakış açınız, en basitinden konuştuğunuz konular bile sizinle birlikte evrilir ve gelişir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
11
4
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın