Görüş Bildir
Haberler
Uzun ve Sağlıklı Bir Ömrün Anahtarı Karaciğer Sağlığına İyi Gelecek Besinler

Uzun ve Sağlıklı Bir Ömrün Anahtarı Karaciğer Sağlığına İyi Gelecek Besinler

esma çetin
21.05.2022 - 10:00

Uzun ve sağlıklı bir ömür yaşamak için karaciğer sağlığı çok önemli. Karaciğere iyi gelen besinleri sizler için derledik. Hadi buyurun 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sarımsak

6. Sarımsak

Sarımsağın mikrop öldürücü etkisi olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Buna ek olarak sarımsak, karaciğerdeki detoks enzimlerini harekete geçiriyor. Bu enzimler de vücudunuzdaki toksinleri atmanızı sağlıyor.

5. Zeytin yağı

5. Zeytin yağı

Zeytin yağının ne kadar sağlıklı olduğunu söylememize gerek bile yok. Yapılan çalışmalar da zeytin yağının karaciğere iyi geldiğini kanıtlıyor. Araştırmalara göre günde bir çay kaşığı zeytin yağı tüketmek karaciğer enzimlerini olumlu yönde etkiliyor. Araştırmanın sonunda günde bir çay kaşığı zeytin yağı içen insanların karaciğerlerindeki yağlanmanın azaldığı ve metabolizmalarının eskisinden daha iyi hale geldiği görülmüş. Bu yüzden her gün bir çay kaşığı zeytin yağı tüketmenizde fayda var.

4. Pancar

4. Pancar

Pancarın içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sağlığımız için oldukça faydalı. Yapılan hayvan çalışmaları, pancar suyunun karaciğerdeki enfeksiyonu azalttığını ve detoks enzimlerini arttırdığını söylüyor. Bu konu üzerinde insan deneyleri henüz yapılmamasına rağmen araştırmacılar pancarın insanlar üzerinde de etkiyi yaratacağını düşünüyor.

3. Sebzeler

3. Sebzeler

Brokoli, lahana, turp, karnabahar ve şalgam gibi sebzeler yüksek lifli oldukları için sağlığımız için çok faydalıdır. Yapılan hayvan çalışmalarına göre brokoli, karaciğerdeki detoks enzimlerini arttırıyor ve karaciğer sağlığını destekliyor. Uzmanlar, karaciğer sağlığı için beslenme düzeninize turpgilleri eklemeniz gerektiğini söylüyor. Bu sebzeleri sarımsak ve zencefil ile pişirirseniz tam bir şifa deposuna dönüşecektir.

2. Zerdeçal

2. Zerdeçal

Zerdeçal, karaciğer detoksifikasyonunda çok önemli bir rol oynuyor ve vücudunuzdaki toksinleri atmanızı sağlıyor. Ilık suyun veya sütün içerisine yarım çay kaşığı zerdeçal katıp içmek sağlığınıza iyi gelecektir. Yemeklerin içerisinde kullanmak istiyorsanız da zerdeçalı aşırı ısıya maruz bırakmamanız gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Avokado

1. Avokado

Günlük ihtiyacınız olan doymamış yağı avokadodan alabilirsiniz. Yapılan araştırmalarda, her gün avokado tüketen insanların vücut kitle endekslerinin daha düşük olduğu ve iyi kolesterol seviyelerinin daha sağlıklı olduğu görülüyor. Ayrıca avokado lif açısından da oldukça zengin olduğu için sindirim sisteminize de iyi gelecektir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın