Görüş Bildir
Haberler
Şeytan Marka Giyer, Demir Leydi, Mamma Mia ve Dahası: Usta Oyuncu Meryl Streep'in En Sevilen 15 Filmi

Şeytan Marka Giyer, Demir Leydi, Mamma Mia ve Dahası: Usta Oyuncu Meryl Streep'in En Sevilen 15 Filmi

27.08.2022 - 11:34

Altın Küre ve Oscar alanında rekor kıran Meryl Streep, sinemaseverleri kendisine hayran bırakmaya devam ediyor. Film, televizyon ve tiyatro alanlarında çalışan Amerikalı oyuncu; modern zamanların en yetenekli ve saygıdeğer oyuncularından biri olarak kabul ediliyor. İzlediğiniz filmin kadrosunda Meryl Streep varsa filmin türüne ne olduğuna bakmadan filmi izlediğinizde pişman olmuyorsunuz. İşte, komedi ve dram türleriyle birbirinden güzel Meryl Streep filmleri!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Into the Woods / Sihirli Orman (2014) - IMDb: 5.9

15. Into the Woods / Sihirli Orman (2014) - IMDb: 5.9

Masalların birbirine karıştığı ve masal kahramanlarının yarıştığı bir film arıyorsanız Sihirli Orman'ı çocuklarınızla seyredebilirsiniz. Müzikal olan bu yapımda bir cadının lanetlediği fırıncı ve eşinin hikâyesi anlatılıyor. Çocuk sahibi olmak isteyen çiftin sihirli ormanın derinliklerinde yaşadığı maceraları anlatan filmin yönetmen koltuğunda Rob Marshall oturuyor. Başrollerini ise Meryl Streep, Johnny Depp, Chris Pine, Emily Blunt ve Anna Kendrick gibi gözde oyuncular paylaşıyor.

14. Ricki and the Flash / Sıra Dışı Anne (2013) - IMDb: 5.9

14. Ricki and the Flash / Sıra Dışı Anne (2013) - IMDb: 5.9

Komedi dram tadındaki bu filmde yaşlanmaya başlayan rock yıldızı Ricki'nin çocuklarıyla arasını yeniden düzeltmeye çalışması anlatılıyor. Meryl Streep'in canlandırdığı Ricki, hayallerinin peşinden koşarken o kadar hata yapıyor ki eve döndüğünde ailesine kendisini affettirerek işleri düzeltmeye çabalıyor. Yönetmenliğini Jonathan Demme'in yaptığı filmin başrollerini Meryl Streep, Sebastian Stan, Mamie Gummer, Kevin Kline, Ben Platt ve Rick Springfield'in oynuyor.

13. The Iron Lady / Demir Leydi (2011) - IMDb: 6.4

13. The Iron Lady / Demir Leydi (2011) - IMDb: 6.4

Meryl Streep'in Demir Lady olarak anılan İngiliz başbakanı Margaret Thatcher'i canlandırdığı film, biyografi dram türünün en iyi örnekleri arasında yerini alıyor. Filmde yaşlanan Margaret Thatcher, gençliğini ve başbakan olana kadar geçen süreci film şeridi gibi yaşarken yakın zamanda vefat eden eşinin hayali varlığıyla konuşuyor. Güç ve iktidar savaşı ise en çıplak hâliyle izleyiciye sunuluyor. Filmin kamera arkasında Phylida Lloyd bulunurken başrollerini Meryl Streep, Jim Broadbent ve Susan Brown paylaşıyor.

12. It's Complicated / İlişki Durumu: Karmaşık (2009) - IMDb: 6.5

12. It's Complicated / İlişki Durumu: Karmaşık (2009) - IMDb: 6.5

İlişki Durumu: Karmaşık, orta yaşlı insanların tutkularını anlatıyor. Oğullarının üniversite mezuniyetine katılan ve 10 yıl önce boşanan bir çiftin ilişkilerindeki kıvılcım, yeniden alevleniyor. Birlikte yedikleri masum bir yemek, biten aşklarını yeniden alevlendiriyor. Ancak Jane'in eski kocası, bu boşanmanın ardından Agness ile evleniyor. Üç yetişkin çocuğu olan eski karı kocanın bu aşkı, böylelikle aşk üçgenine dönüşüyor. Yapımı, aynı zamanda filmin senaryosunu da yazan Nancy Meyers yönetiyor. Filmin başrollerini ise Meryl Streep ile Alec Baldwin ve Steve Martin paylaşıyor.

11. Mamma Mia! (2008) - IMDb: 6.5

11. Mamma Mia! (2008) - IMDb: 6.5

Romantik ve eğlenceli müzikalde 1970'lerin popüler grubu ABBA'nın hit şarkılarıyla kulaklarınızın pası siliniyor. Film, ismini bu grubun Mamma Mia isimli şarkısından alıyor. Filmde gerçek babasını bulmaya çalışan gelin adayının hikâyesi anlatılıyor. Bu eğlenceli yapımın başrollerini Meryl Streep, Amanda Seyfried ve Pierce Brosnan paylaşıyor. Eğlenceli bir film izlemek istiyorsanız Phylida Lloyd tarafından yönetilen bu filmi izleme listesine alabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Manchurian Candidate / Mançuryalı Aday (2004) - IMDb: 6.6

10. The Manchurian Candidate / Mançuryalı Aday (2004) - IMDb: 6.6

Gerilim dram türündeki filmde Körfez Savaşı'nın ortasında askerlerin kötü amaçlarla kaçırılarak beyinlerinin yıkanması anlatılıyor. Körfez Savaşı'nda kahramanlık yapan Raymond Shaw, başkan yardımcılığına adaylığını koyuyor. Marco, hikâyeyi araştırdığında ise başka gerçekler açıya çıkıyor. Raymond gerçek bir kahraman mı; yoksa Beyaz Saray'ı ele geçirmek isteyen gizli güçler, toplumun beynini mi yıkamaya çalışıyor? Yönetmenlik koltuğuna Jonathan Demme'in oturduğu filmin başrollerini Bill Irwin, Jose Pablo Cantillo, Denzel Washington, Liev Scheiber ve Meryl Streep paylaşıyor.

9. The Devil Wears Prada / Şeytan Marka Giyer (2006) - IMDb: 6.9

9. The Devil Wears Prada / Şeytan Marka Giyer (2006) - IMDb: 6.9

Şeytan Marka Giyer filminde akıllı ve mantıklı olan yeni mezun bir gazetecinin, bir moda dergisinde genel yayın yönetmeninin asistanı olarak işe başlamasıyla gelişen olaylar anlatılıyor. Medya sektörünün acımasız yüzünün komik bir dil ile anlatıldığı filmin oyuncu kadrosunda Meryl Streep, Anne Hathaway ve Emily Blunt yer alıyor.

8. Suffragette / Diren! (2015) - IMDb: 6.9

8. Suffragette / Diren! (2015) - IMDb: 6.9

Meryl Streep, tarihi dram konulu bu filmde kadın haklarını savunuyor. 1912'de Londra'da genç ve çalışan bir anne, kadınların oy kullanma hakkını destekleyen radikal politik bir aktivizme yönlendiriliyor. Tarihin ilk feminist hareketlerinden birini başlatan kadınlar, başta barışçıl yöntemlerle mücadele ediyor. Hükûmetin acımasız uygulamaları ise eylemleri radikal boyuta taşıyor. Filmde Meryl Streep'e Helena Bonham Carter, Carey Mulligan, Ben Whishaw ve Anne-Marie Duff gibi starlar eşlik ediyor.

7. Julie & Julia (2009) - IMDb: 7.0

7. Julie & Julia (2009) - IMDb: 7.0

Meryl Streep'in başrolünü oynadığı bu filmde iki gerçek hikâye işleniyor. Julia Child'ın aşçılık mesleğine başlama hikâyesi ile blog yazarı Julie Powell'ın, Child'ın ilk kitabında yer alan tarifleri pişirmesi anlatılıyor. Romantik biyografi türünde Streep'e Amy Adams ile Stanley Tucci eşlik ediyor. Filmin yönetmenliğini ise Nora Ephron yapıyor.

6. Silkwood (1983) - IMDb: 7.1

6. Silkwood (1983) - IMDb: 7.1

Silkwood filminin senaryosu, gerçek bir olaydan esinlenerek yazılıyor. ABD biyografik drama filminde Karen Silkwood'un hayatı inceleniyor. Silkwood, plütonyum işleme tesisinde fabrikadaki işçi güvenliği ihlallerini ifşa ettikten sonra araba kazasında ölen sendika aktivistiydi. Merly Streep'in başarılı performansıyla dikkatleri çektiği filmde Streep'e Kurt Russell ve Cher eşlik ediyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Mike Nichols oturuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Post / Gazeteciler (2017) - IMDb: 7.2

5. The Post / Gazeteciler (2017) - IMDb: 7.2

Tarihi dram türündeki filmde 1971'de Pentagon belgeleri etrafında dönen süreç işleniyor. Dört ABD başkanını kapsayan örtbas, ülkenin ilk kadın gazete yayıncısını ve editörünü, basın ile hükûmet arasında benzeri görülmemiş savaşa sürüklüyor. Washington Post çalışanları, Pentagon belgelerini yayınlamaya karar veriyor. ABD hükûmeti ise bunu engellemeye çalışıyor. Özgür medyanın korunabilmesi için başlatılan hukuk mücadelesi nasıl sonuçlanıyor? Bu sorunun cevabını ise Merly Streep, Tom Hanks ve Sarah Paulson gibi yıldızların oynadığı ve Steven Spielberg'ün çektiği The Post filminde buluyorsunuz.

4. Sophie's Choice / Sophie'nin Seçimi (1982) - IMDb: 7.5

4. Sophie's Choice / Sophie'nin Seçimi (1982) - IMDb: 7.5

Filmde 2. Dünya Savaşı ve Yahudi kampları konu alınıyor. Bir annenin çaresizliğini beyaz perdeye yansıtan film, Nazi toplama kampından kurtulan Sophie'nin 1974 yılında geçen hikâyesini yazar Stingo'nun ağzından anlatıyor. Filmde başarılı oyunculuğuyla Meryl Streep, izleyenlere duygusal dakikalar yaşatırken Streep'e Kevin Kline ve Peter MacNicol eşlik ediyor. Filmin yönetmenliğini ise Alan J. Pakula gerçekleştiriyor.

3. Adaptation. / Tersyüz (2002) - IMDb: 7.7

3. Adaptation. / Tersyüz (2002) - IMDb: 7.7

Tersyüz'de aşka düşkün bir senaristin Susan Orlean'ın Orkide Hırsızı'nı beyaz perdeye uyarlamaya çalışırken yaşadığı çaresizlik anlatılıyor. Yaşadığı sıkıntılı süreçte gerilim senaryosu yazmaya çalışan senariste, ikiz kardeşiyle yaşadığı sorunlar da eşlik edince karakterimiz başını belaya sokuyor. Filmin yönetmenliğini Spike Jonze yapıyor. Başrollerini ise Meryl Streep, Nicolas Cage ve Tilda Swinton paylaşıyor.

2. Kramer vs. Kramer/ Kramer Kramer'e Karşı (1979) - IMDb: 7.8

2. Kramer vs. Kramer/ Kramer Kramer'e Karşı (1979) - IMDb: 7.8

Dram filminde karısı tarafından terk edilen reklam yöneticisinin ebeveyn olmayı öğrenmesi konu alıyor. Baba olmayı öğrenen ve oğlu Billy ile yeniden bağ kuran Ted, işleri yoluna koyuyor. Tam bu sırada Billy'nin annesi Joanna ortaya çıkıyor ve oğlunun velayetini istiyor. Bu aşamadan itibaren boşanmak isteyen çift arasında velayet savaşı başlıyor. Filmin başrollerini Meryl Streep ile Dustin Hoffman ve Justin Henry paylaşıyor.

1. Fantastic Mr. Fox / Yaman Tilki (2009) - IMDb: 7.9

1. Fantastic Mr. Fox / Yaman Tilki (2009) - IMDb: 7.9

Çocuklarınızla izleyeceğiniz bu eğlenceli animasyon filminde Mr. Fox isimli tilkinin komik hikâyesi anlatılıyor. Mr. Fox, ailesini besleyebilmek için her akşam üç çiftçiden ördek, hindi ve tavuk çalıyor. Bu durumdan bıkan çiftçiler, tilkiyi öldürmek için her yolu deniyor. En sonunda yakalanan Mr. Fox, çiftçilerden daha zeki olmak ve yakalandığı yerden çıkmak zorunda kalır. Animasyonu yıldız oyuncular Meryl Streep, George Clooney ve Jason Schhwartzman seslendiriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Çok iyi bir oyuncu severim.

Özge Canlıoğlu

8le 9un görselleri karışmış :')