Görüş Bildir
Haberler
Tek Vampir Dracula mı Sanıyorsunuz? İşte Hak Ettiği İlgiyi Göremeyen Underrated Vampir Filmleri

Tek Vampir Dracula mı Sanıyorsunuz? İşte Hak Ettiği İlgiyi Göremeyen Underrated Vampir Filmleri

14.08.2022 - 09:02

The Vampire Diaries'i izlemeyen kalmadı herhalde. Bir döneme damgasını vuran vampir dizileri büyük bir hayran kitlesi tarafından hâlâ izlenirken bu durum filmlerde de etkisini gösterdi. Özellikle Robert Pattinson ve Kristen Stewart'ın başrollerinde yer aldığı Alacakaranlık serisi, vampir filmlerinin popülerliğini artırdı. Geceleri insan kanıyla beslenen bir efsane olan vampirler, eşsiz film efektleri ile büyüleyici oluyor. Peki, önemsenmemiş ve kuytu köşede kalmış vampir filmlerini merak ediyor musunuz? İşte o filmler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Da Sweet Blood of Jesus (2014) - IMDb: 4.3

15. Da Sweet Blood of Jesus (2014) - IMDb: 4.3

Spike Lee'nin yönetmenliğini üstlendiği korku filmi kategorisinde yer alan Da Sweet Bloof of Jesus, ABD yapımı bir film. Filmde Afrika eseri tarafından lanetlenen zengin bir antropoloğun hayatı birden değişir. Lanetlendiği andan itibaren inanılmaz bir kan arzusu duyan antropolog Greene, bir süre sonra Ganja Hightower isimli bir kadınla aşk yaşamaya başlar. Tehlikeli bir ilişkiyle hayatı da sorgulayan Greene'in hikâyesi, filmle sizlere aktarılıyor.

14. Vampyros Lesbos / Lezbiyen Vampirler (1971) - IMDb: 5.3

14. Vampyros Lesbos / Lezbiyen Vampirler (1971) - IMDb: 5.3

Erotik bir film olan Vampyros Lesbos, Amerikalı bir avukatın Büyükada'da gizemli bir kadın olan Carody ile yakınlaşması ile içine girdiği farklı bir serüvenini ele alıyor. Kült yönetmenlerden Jesus Franco'nun yönetmenliğini üstlendiği film, İstanbul'da geçtiği için izleyiciye harika bir görsel şölen sunuyor. Ülkemizde çekilen nadir erotik korku filmlerinden olan Vampyros Lesbos, ilgi görmeyen vampir yapımlarından biri.

13. The Devil Bat (1940) - IMDb: 5.4

13. The Devil Bat (1940) - IMDb: 5.4

Kimyager Dr. Paul Carruthers, icat ettiği ürünler sayesinde patronlarının zengin olmasını sağlar. Fakat patronları bu başarının karşılığında kendisine ihanet eder. Bu ihanete karşılık olarak intikam almayı amaçlayan kimyager Paul, patronlarının ailelerini öldürmeyi kafasına koyar. Yetiştirdiği yarasaları canavar hâline getiren Paul'un hikâyesini ele alan film, siyah beyaz filmler kategorisinde boy gösteriyor.

12. Vampire's Kiss (1988) - IMDb: 6.0

12. Vampire's Kiss (1988) - IMDb: 6.0

Usta oyuncu Nicolas Cage'in rol aldığı filmde bir şizofrenin hikâyesi ele alınıyor. Vampir konusunu nispeten basit bir senaryoyla işleyen filmde Cage'in oyunculuğu ön plana çıkıyor. Bir yayın kurulu yöneticisinin vampirler tarafından ziyaret edildikten sonra ısırılması ile başlayan serüvende yöneticinin garip davranışları, şizofrenik bir hâl alır. Vampire's Kiss, Cage hayranlarının mutlaka izlemesi gereken bir film.

11. Sundown: The Vampire in Retreat (1989) - IMDb: 6.1

11. Sundown: The Vampire in Retreat (1989) - IMDb: 6.1

Bir vampir kabilesini işleyen filmde Kont Mardulak'ın liderlik ettiği bir grup vampir, Amerika'nın batısına yeni bir yaşam kurmak amacıyla gelir. Kendi kasabalarını kurmaya başlayan vampirler, insan kanına benzeyen sentetik kan üretmeye çalışır. Fakat vampirlerin çoğu bu kanı benimseyemedikleri için isyan çıkar. Bir süre sonra vampirlerin yaşadığı kasabaya bir mühendis ve ailesi gelerek üretilen kan fabrikasını geliştirmeye çalışır. Fakat işler beklenmedik biçimde çığırından çıkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Planet of The Vampires / Vampirler Gezegeni (1965) - IMDb: 6.2

10. Planet of The Vampires / Vampirler Gezegeni (1965) - IMDb: 6.2

Bilim kurgu filmleri arasında efsaneleri arasında yer alan Alien filminin esin kaynağı olduğu iddia edilen Planet of The Vampires, gizemli bir gezegene inen astronotları konu alıyor. Çetrefilli bir duruma düşen astronot ekibinin hikâyesi, 1.5 saatlik bir anlatıyla sunuluyor. Filmin başrollerinde Barry Sullivan, Norma Bengell, Evi Marandi ve Stelio Candelli gibi isimler yer alıyor.

9. Afflicted / Dünyanın Sonu (2013) - IMDb: 6.2

9. Afflicted / Dünyanın Sonu (2013) - IMDb: 6.2

Dünya turuna çıkmaya hazırlanan Derek ve Clif isimli iki arkadaşın hikâyesinin karanlık yöne ilerlemesini konu alan filmde ikili, bambaşka bir gücün etkisi altına girer. Derek, zaman içerisinde bedeninin ve zihninin kontrolünü yitirir. Yaşanan olayları çözmenin tek yolu ise hikâyeleri tuttukları bir video günlük olur. Derek Lee ve Clif Prowse’un başrollerinde yer aldığı filmde Michael Gill, ikiliye eşlik ediyor.

8. Daybreakers / Vampir İmparatorluğu (2009) - IMDb: 6.4

8. Daybreakers / Vampir İmparatorluğu (2009) - IMDb: 6.4

Before Sunrise serisinden tanıdığımız Ethan Hawke'ın başrolünde yer aldığı Daybreakers filmi, vampir konulu bir distopyayı ele alıyor. 2019 yılında yaşanan bir veba salgını, dünyadaki insanların çoğunu vampire dönüştürür. Vampire dönüşen insanlar doğal olarak hiç yaşlanmaz fakat sayısı az olan insanlar çoğunlukta olan vampirlere yeterli kan sağlayamaz. İnsanlardan oluşan bir grup bilim insanı da vampirleri tekrar insana dönüştürmek için çalışmalar yapar. İnsan direniş grubu ise üst düzey vampirlerden biri olan Edward'ı kaçırır.

7. The Vampire Lovers (1970) - IMDb: 6.4

7. The Vampire Lovers (1970) - IMDb: 6.4

Bir vampir ailesi olan Karnstein ailesinin üyeleri, zaman içerisinde yok olur ve geriye sadece Marcilla kalır. Marcilla, kurbanlarını baştan çıkartarak hayatta kalmaya çalışır. Zengin bir aileyi hedef alarak işe koyulan Marcilla, farklı bir kimliğe bürünür. Köydeki insanların yavaş yavaş ölmeye başlaması ise vampirler hakkında dedikoduların yayılmasına neden olur. 1970 yapımı olan ve izleyicilerin beğenisini kazanan The Vampire Lovers, vampir yapımları arasında ön plana çıkıyor.

6. Daughters of Darkness / Kırmızı Dudaklar (1971) - IMDb: 6.5

6. Daughters of Darkness / Kırmızı Dudaklar (1971) - IMDb: 6.5

Yeni evli bir çift, deniz kenarında gizemli bir otelde konaklamaya gider. Boş olan otele bir süre sonra bir kontes ve yardımcısı gelir. Kontes, yeni evli çifte tuhaf bir ilgi duyar ve çift bu ilgiden rahatsız olur. Bu ilişkiye şehirde gerçekleşen cinayetleri araştırmak üzere gelen bir polis de dâhil olur. Daughtrers of Darkness filmi vampirleri gizemli bir atmosferde işleyen kurgusu ile hak ettiği değeri göremeyen yapımlardan biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Cronos (1993) - IMDb: 6.7

5. Cronos (1993) - IMDb: 6.7

Bir antikacı dükkanında çalışan Jesus Gris, bir gün çok eski zamanda üretilmiş olan kapsülle karşılaşır. 450 yıl önce üretilen bu mekanik kapsül, kullanan kişiye gençlik ve kuvvet aşılar. Fakat bununla beraber kapsülü kullanan kişi, kana karşı açlık yaşar ve bir vampire dönüşür. Yavaş yavaş vampire dönüşen Jesus'ın hikâyesini anlatan Cronos, konuyu ustalıkla işliyor.

4. Fright Night / Komşum Bir Vampir (1985) - IMDb: 7.0

4. Fright Night / Komşum Bir Vampir (1985) - IMDb: 7.0

Geceleri korku filmi izlemeyi çok seven lise öğrencisi Charley Brewster, bir gece film izlerken yeni komşularının garip hareketlerini fark eder. Komşularının birer vampir olduğundan şüphelenen Charley, hayal gücü ile onları tamamen vampir olarak ele alır. Sürekli izlediği korku filmlerinden birinin içerisinde olduğunu düşünen Charley, hayatta kalmak için filmlerde gördüklerini uygulamaya başlar.

3. Blade / Bıçağın İki Yüzü (1998) - IMDb: 7.1

3. Blade / Bıçağın İki Yüzü (1998) - IMDb: 7.1

Blade, vampirlerle henüz anne karnındayken tanışır çünkü Blade'in annesi ona hamileyken vampirlerin saldırısı sonucu hayatını kaybeder. Bilinç kazandığı günden itibaren vampirlerden intikam almaya yemin eden Blade, genlerinde vampirlerden kalan özellikleri de barındırır. Vampirler tarafından 'Gündüz Gezen' olarak adlandırılan Blade'in vampirlerle olan ilişkisini severek izleyeceğinizden hiç şüphemiz yok.

2. Thirst / Kan Arzusu (2009) - IMDb:7.1

2. Thirst / Kan Arzusu (2009) - IMDb:7.1

2009 Cannes Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'nü kazanan Thirst, Kore yapımı bir film. Hastane için çalışan bir rahibin Emmanuel Virüsü ile ilgili çalışmaya gönüllü olarak katılmasıyla başlayan filmde rahibe virüse maruz kalır. Virüs bulaşması sonucunda acilen kan nakli yapılan rahibe, çalışmaya katılan 500 kişi içerisinde sağ kalan tek kişi olmayı başarır. Bir süre sonra kana susadığını fark eden rahibenin hikâyesi, keyifli bir seyir sunuyor.

1. Interview with the Vampire / Vampirle Görüşme (1994) - IMDb: 7.5

1. Interview with the Vampire / Vampirle Görüşme (1994) - IMDb: 7.5

Brad Pitt ve Tom Cruise gibi iki dev oyuncuyu bir araya getiren Interview with the Vampire, Anne Rice'ın romanından yapılan bir uyarlama. Vampir Lestat ve Lestat tarafından ısırılan soylu Louis'in maceralarını ele alan filmde vampirliğe alışamayan Louis, insanları öldüremez ve bunu çözebilmek için Claudia adlı küçük bir kızı da vampir yapar. Güçlü oyuncu kadrosuyla ön plana çıkan filmin yönetmeni ise Neil Jordan.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hermione Granger

Interview with the Vampire mı hakettiği ilgiyi göremedi ??? filmi bilmeyen varmı acaba ?? konu ile alakalı kültler arasında olmasını geçtim ben hala arada a... Devamını Gör

Dracula eniştem bu başlığı görünce nasıl hesap vereceksiniz bakalım

Trabuzeni

The Strain dizisi var çok güzel tavsiye ederim