Görüş Bildir
Haberler
Şeyma Subaşı Haberlerinden Sıkılanlar İçin 15 Kitap Tavsiyesi

etiket Şeyma Subaşı Haberlerinden Sıkılanlar İçin 15 Kitap Tavsiyesi

Aburoski
26.11.2018 - 16:58

Bugüne bomba gibi düşen Acun Ilıcalı - Şeyma Subaşı ayrılığının haberlerinden sıkılmış olabilirsiniz. Sizin sıkılmanıza yüreğimiz elvermediği için yardımınıza koşmaya karar verdik ve 15 kitap ile karşınıza geldik! 

Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sürüklenme - Latife Tekin

1. Sürüklenme - Latife Tekin

Latife Tekin, Manves City’yle aynı anda yayımladığı Sürüklenme’de Türkiye’nin acımasız ve hoyrat  günlerine ayna tutuyor.  Manves City’yle birbirine el uzatan Sürüklenme, süregelen toptan yıkıma karşı yeni mücadele yollarının, çaresiz yetişkinlerin, sahipsiz, yoksul, yalnızlaştırılmış gençliğin ve onların yeni bir hayat kurma, sürüklenirken tutunma çabalarının romanı.

2. Sultanın Korsanları - Emrah Safa Gürkan

2. Sultanın Korsanları - Emrah Safa Gürkan

Okuyucuyu din değiştiren fırsatçı mühtedilerin, firar etmek için binbir yolu deneyen Cervantes gibi esirlerin, aynı gemide yoldaşlık yapan ve beraber yiyip içen Hıristiyan ve Müslümanların, sırtında kırbaç güneşin altında terleyen kürekçilerin, yeniçerilere fark ettirmeden korsan gemisini bir Hıristiyan limanına yanaştırıp özgürlüğüne kavuşan esir denizcilerin, Hıristiyan dünyasında bıraktığı ailesini ziyaret eden gazilerin, hakarete uğradığı, sevdiği kızı alamadığı ya da dolandırıldığı için intikam hırsıyla Mağrib’e gidip korsanları Hıristiyan kıyılarına getiren müntakim mürtedlerin, halkın veli mertebesine çıkardığı Hıristiyan doğumlu nev-müslimlerin dünyasına davet ediyor.

3. Antika Titanik - Murat Menteş

3. Antika Titanik - Murat Menteş

Parmağını tetikten çek.

Namluyu ağzından çıkar.

Azrail’in işini, Azrail’e bırak.

Derin bir nefes al.

Gözlerime bak.

Kulaklarını dört aç.

Ve beni iyi dinle:

Titanik’tesin.

Yıl, 2019…

Dünyanın en lüks felaketinde başroldesin.

4. Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı - Mark Manson

4. Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı -  Mark Manson

Sadece kağıtlara bakarak berbat durumda olduğumuzu söylemek kolaysa da, gerçek oyun o kağıtlarla yapacağımız seçimlere, almaya karar verdiğimiz risklere ve birlikte yaşamayı seçtiğimiz sonuçlara bağlıdır. İçinde bulundukları duruma göre sürekli en iyi seçimleri yapanlar tıpkı pokerde olduğu gibi hayatta da öne çıkarlar ve illa da eline en iyi kağıtlar gelmiş olmaları gerekmez.

5. Kapattık Kardeşim - Özgür Akkaya

5. Kapattık Kardeşim -  Özgür Akkaya

Bodrum Kat, Ayı ve Aksi gibi dergilerin kuruluşunda yer alan Özgür Akkaya’nın kaleme aldığı, on dokuz absürt öyküden oluşan Kapattık Kardeşim, yüzünüzde hüzünle karışık bir tebessüm oluştururken sizi mutlu olduğunuz kaldırımdan yürümeye davet ediyor. Bu daveti kabul etmek ya da dünyanın yuvarlaklığını sorgularken benliğinizi kederlere salmak sizin elinizde! Kimsenin eceliyle ölmediği yerlere, bir çizgi filmi bitirip öbürünün jeneriğini heyecanla izlemeye koyulduğumuz, gururun, içi demli çay dolu viski şişelerinin ve anne dantellerinin en demode olduğu zamanlara, götürecek olan hikâyeleri bir çırpıda okuyacaksınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Matematik ve Oyun - Ali Nesin

6. Matematik ve Oyun - Ali Nesin

Kitap, daha çok oyunları irdeleyen birbirinden bağımsız yazılardan oluşuyor. Tavladan lotoya, ruletten pokere, yazı-tura oyunlarından zar oyunlarına kadar birçok şans oyunu matematiksel açıdan irdeleniyor. 

Zorunlu olarak olasılık kuramı ele alınıyor ve şaşırtıcı sonuçlar kanıtlanıyor.

7. İyi Aile Yoktur - Nihan Kaya

7. İyi Aile Yoktur - Nihan Kaya

İyi Aile Yoktur sadece  anne-babalar değil, çocukluk geçirmiş ve kendisini daha iyi anlamak isteyen her yaşta insan için yazıldı.

Bu kitabın sunduğu farklı bakış açısıyla, neden acı çektiğimiz, sevilmeyi neden isteyip sevgiyi kaybettiğimizde neden üzüldüğümüz, işlerimizi neden ertelediğimiz gibi kendimize dair birçok şeyin altındaki nedeni yepyeni bir gözle, şaşkınlıkla keşfedeceksiniz.

8. 21.Yüzyıl İçin 21 Ders - Yuval Harari

8. 21.Yüzyıl İçin 21 Ders - Yuval Harari

Ufkumuzu aşan, bütünüyle insan kontrolünün dışında dönen ve tüm tanrılarla ideolojilere gölge düşüren bir dünyada sağlam bir etik zemin bulmak mümkün mü?

Homo sapiens yarattığı dünyayı anlamlandırma yetisine sahip mi? Gerçekliği kurmacadan ayıran belirgin bir sınır kaldı mı?

Eşitsizlik ve iklim değişikliğinin açtığı dertlere milliyetçilik deva olabilir mi?

Eski anlatıların çöküp yerine yenilerinin gelmediği bir çağda ne tür becerilere ihtiyacımız var?

Harari bu ve benzeri çok temel soru(n)ları, her biri birbirinden kışkırtıcı ve derinlikli 21 bölümde ele alırken, daha önceki kitaplarında ortaya koyduğu fikirlere dayanarak siyasi, teknolojik, toplumsal ve varoluşsal zorluklara açıklık getiriyor.

9. Üç Kız Kardeş - İclal Aydın

9. Üç Kız Kardeş -  İclal Aydın

Ayvalık’ın denize uzanan taş sokaklarından, nice yaşamlar görüp geçirmiş zeytin ağaçlarından, hayatın kaynağından akan suyundan, eski evlerinden doğmuş bir aile hikâyesi Üç Kız Kardeş. Bir mutsuzluk hikâyesi değil; neşeli günleri yâd ede ede iyiliğe dönüşün hikâyesi. İyileşmenin yolculuğu…

10. Matematiğin Kısa Tarihi/ Çetele Kemiklerinden Yapay Zekaya - Mickael Launay

10. Matematiğin Kısa Tarihi/ Çetele Kemiklerinden Yapay Zekaya - Mickael Launay

Matematiğin Kısa Tarihi’ni Launay’a el-Memun sipariş etmemiş olsa da, yazarın kaygısı halifeninkiyle aynı: sokaktaki insana matematiği tanıtmak, sevdirmek; bilimi hayatın içine daha fazla sokabilmek, böylece akılcı düşünceyi teşvik etmek, dolayısıyla refahı ve mutluluğu artırmak.

Matematiğe meraklı okur bu kitabın yardımıyla, çetele tutmaktan algoritma hazırlamaya, matematiksel düşüncenin tüm evreleri hakkında bilgi sahibi olacak…

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Seninle Başlamadı - Mark Wolynn

11. Seninle Başlamadı - Mark Wolynn

“Seninle Başlamadı” geleneksel psikoterapinin, ilaçların ve diğer müdahale yöntemlerinin uzun süredir çözemediği zorlukların ortadan kaldırılmasında dönüştürücü bir yaklaşım sunmaktadır.

12. Gökteki Bütün Kuşlar - Charlie Jane Anders

12. Gökteki Bütün Kuşlar -  Charlie Jane Anders

Belalar ve mucizelerle dolu hikâyelerini başlatan o küçük tesadüf onları bir kere buluşturduktan sonra hayat –belki büyü belki de bilim– Patricia ve Laurence’ı tekrar tekrar karşılaştırmaya devam edecekti, onlar tek bir şeyi anlayana dek: Aralarında yok edilemez şeyler olduğunu.

13. Pembe Fili Düşünme - Zeynep Selvili Çarmıklı

13. Pembe Fili Düşünme - Zeynep Selvili Çarmıklı

Böyle de düşünmemem lazım galiba. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünme. Mini mini bir kuş donmuştu, pencereme konmuştu. Pembe fili düşünme. Of kaç dakika oldu acaba? Pembe fili düşünme. Dakika tutmayı unuttum galiba. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünme.  Acaba telefonum nerede? Kılıfı da pembe! La la la la. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünme.

14. Son - Ayşe Kulin

14. Son - Ayşe Kulin

Denize doğru akarken birbirine karışan nehirlerin, tesadüflerin,

denk gelişlerin, kesişmelerin, hiç unutmayanların, kördüğümleri çözmeyi dileyenlerin romanı

15. Mustafa Kemal Atatürk - İlber Ortaylı

15. Mustafa Kemal Atatürk - İlber Ortaylı

lber Ortaylı bu ilk biyografisinde yaşamının tüm yönleriyle büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatıyor. Türk tarihçiliğine hiç unutulmayacak ve sürekli başvurulacak bir rehber kitap daha kazandırıyor...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
388
116
29
12
6
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Okumak gibisi yok.Liste için teşekkürler bu tarz içeriklerin artmasını istiyorum.

ulgoatsah

Kitap üzerine daha çok içerik ve test olması dieğiyle...

Doğan Kocabaş

Çok o onu yapmış yok bu bunu yapmış gibi boş içeriklerle dolmaya başlayan siteye yararlı bir içerik yaptığın için teşekkürler sayın moderatör.