Görüş Bildir
Haberler
Sevilen Amerikan ve İngiliz Dizilerinin Yeniden Yapımları Olan 14 Kore Draması

Sevilen Amerikan ve İngiliz Dizilerinin Yeniden Yapımları Olan 14 Kore Draması

25.07.2022 - 13:18

Muhteşem senaryolarıyla izleyenleri kancasına takan dizileri bir de Kore kadrajından izlemeye ne dersiniz? Tüm bu Kore dramaları, Amerikan veya İngiliz versiyonlarının bir başka uyarlaması. Karakterler ve hikayeler benzer olsa da, hepsinin benzersiz bir çekiciliği var. Bu yeni uyarlamalarda yoğun K-drama cazibelerinden serpintiler de bulacaksınız. 

Hadi bu uyarlamalara göz atalım!

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/gracehlee/k-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The World of the Married

1. The World of the Married

Uyarlandığı yapım: Doctor Foster

Kore kablolu televizyon tarihinin en yüksek reytingli dizisi sizlerle! Son bölümünde ülke çapında %28.37 reytinge ulaşarak Sky Castle ve Crash Landing on You gibi popüler K-drama dizilerini %5'ten fazla farkla geride bıraktı.

Dizi, tanınmış bir psikiyatri doktoru olan Ji Sun Woo ve film endüstrisinde hevesli bir yönetmen olan kocası Lee Tae Oh etrafında dönüyor. Dışarıdan bakıldığında, aileleri, saygın kariyerleri ve girişken kişilikleriyle mükemmel görünüyorlar. Ancak Sun Woo, kocasının çok daha genç bir kadın ve çok zengin bir ailenin tek kızı olan Yeo Da Kyung ile bir ilişkisi olduğunu öğrendiğinde her şey değişmeye başlıyor.

2. Woori the Virgin

2. Woori the Virgin

Uyarlandığı yapım: Jane the Virgin

Amerikan versiyonu ile bu Kore versiyonu arasında benzerlikler olsa da, bu K-drama kesinlikle oyuncu kadrosu ve zıt olay örgüsü ile benzersiz bir çekiciliğe sahip.

Woori Oh'un erkek arkadaşı sevecen bir polis memurudur ve popüler bir drama dizisinin yardımcı yazarlığını yapmaktadır. Ancak, doktorun ofisine bir ziyaret, hayatını rayından çıkarır.

3. Money Heist: Korea - Joint Economic Area

3. Money Heist: Korea - Joint Economic Area

Uyarlandığı yapım: La casa de papel

24 Haziran'da Netflix'te yayınlanan dizi orijinal yapımdan aşina olduğunuz heyecanı sizlere sunuyor. Ayrıca Money Heist İspanyolca bir televizyon dizisi ancak Netflix'te en çok izlenen İngilizce olmayan yapımdır, bu yüzden bu listede yer alıyor.

Öncül ve karakterler çok benzer. Bu dünyada, Kuzey Kore ve Güney Kore birleşmiş durumda ve yeni bir tür para birimi yaratma yolundalar. Ancak bu, yalnızca zenginlerin daha da zenginleştiği, yoksulların ise yoksulluk içinde yaşamaya devam ettiği anlamına geliyor. Bu nedenle, Yoo Ji Tae'nin canlandırdığı Profesör, muhtemelen tüm zamanların en büyük soygununu planlıyor.

4. Criminal Minds

5. 18 Again

5. 18 Again

Uyarlandığı yapım: 17 Again 

Bu dramayı, tüm doğru noktalara ulaşan nostalji ve iç ısıtan anların bir karışımı olarak yorumlayabiliriz.

Hong ailesinin hayatını takip eden dramda, yaşadıkları olaylar domino etkisiyle aile dinamiklerini dağıtmaya başlıyor.

Ebeveynler, Jung Da Jung ve Hong Dae Young, boşanmanın ortasındalar ve ikizleri Hong Si A ve Hong Si U, okulda ebeveynlerinin bildiğinden tamamen farklı bir hayata sahipler. Aniden, Hong Dae Young'a 18 yaşındaki haline geri dönme şansı verilir. Bu biraz garip olan kısım, ama o 18 yaşındaki vücudunda ama hala 37 yaşındaki zihniyetine sahip, yani şimdiye kadar olan her şeyi hatırlıyor. Ama bu ona Go Woo Young kılığında çocuklarıyla daha yakın bir bağ kurma ve ailesini dağılmaktan kurtarma şansı veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Entourage

7. One Ordinary Day

8. Designated Survivor: 60 Days

9. Suits

10. Life on Mars

10. Life on Mars

Uyarlandığı yapım: Life on Mars

2018'de yayınlanan bu K-drama, tüm gizem ve gerilim hayranları için bir başka. 

Han Tae Joo, bir suç soruşturma ekibinin lideri ve bu konuda oldukça yetkin biri. Ancak, bir seri cinayet davasının soruşturması sırasında, neden ve nasıl olduğunu hatırlamadan 1988 yılına geri döner. Her zamanki işinin aksine, küçük ve kırsal bir şehirde bir polis karakolunda dedektif olarak işe alınır. Normal hayatına geri dönebilmek için bir seri cinayet davası daha üstlenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Less than Evil

11. Less than Evil

Uyarlandığı yapım: Luther

Dahi bir psikopat ve deneyimli bir dedektif, vakaları çözmek için güçlerini birleştirdiğinde ne olur? Aksiyon, suç ve psikolojik oyunların hepsi tek bir harika K-drama içinde paketlenmiş. Hit şov Luther'a dayanan, Less Than Evil, Woo Tae Suk ve Eun Sun Jae'nin seri katil davalarını, özellikle de burunlarının dibinde rezil bir seri katil olan Jang Hyung Min'i içeren bir davayı çözmek için çalışan kariyerlerini takip ediyor.

12. Romance is a Bonus Book

12. Romance is a Bonus Book

Uyarlandığı yapım: Younger

Romance is a Bonus Book, geçmiş ilişkilerin kaderi ve ilişkilerin gençlikten yetişkinliğe nasıl değiştiği hakkında bir K-dramadır. Cha Eun Ho bir kitap yayıncılığı şirketinin baş editörüyken, Kang Dan I bekar bir anne ve eski başarılı metin yazarıdır. Geçmişte Dan I'i bir çocukluk kazasından kurtaran Eun Ho ile iç içedirler, ancak Eun Ho, Dan I'in partnerini onaylamadığında ilişkileri gerginleşmeye başladı. Şimdi, ilişkilerini yeniden alevlendirirken kader onları tekrar buluşturur.

13. Little Women

13. Little Women

Uyarlandığı yapım: Little Women

Teknik olarak Little Women, bir Amerikan dizisi değil, ama o kadar popüler ki onu bu listeye dahil etmenin önemli olduğunu düşündük. Little Women, Kim Go Eun, Nam Ji Hyun ve Park Ji Hu'nun başrollerini paylaştığı Little Women'ın kendi versiyonuyla çıkıyor ve çıkış tarihinin 2022 Ağustos'ta olması bekleniyor. K-drama üç kız kardeşin hayatlarını onlar gibi anlatacak. Kendilerini Güney Kore'nin en zengin ailesini içeren bir davada buluyorlar. Çoğunlukla yoksulluk içinde büyümelerine rağmen, kız kardeşler bu aileye karşı birlikte çalışmak için yakın bağlarını kullanmak zorundadırlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın