Görüş Bildir
Haberler
Sevgilisiyle Tatil Planlayanlar Buraya: Sevgililer İçin Birbirinden Romantik Türkiye’deki Tatil Rotaları

Sevgilisiyle Tatil Planlayanlar Buraya: Sevgililer İçin Birbirinden Romantik Türkiye’deki Tatil Rotaları

20.03.2022 - 07:45

Şehir dışına çıkmayı, arada bir olduğumuz ortamdan uzaklaşıp kafamızı dinlemeyi, yeni yerler görmeyi ve farklı şeyler denemeyi çoğumuz seviyoruz. Sevgilinizle gezmeyi ve seyahat etmeyi seviyorsanız sizin için birbirinden romantik harika yerlerle karşınızdayız! Tarihî dokusuyla sizi bambaşka zamanlara götürecek ya da doğasıyla size huzur verecek yerlerden, mükemmel şehir manzaralarına, farklı kültürlere sahip romantik yerleri sizler için derledik. Gelin sevgilinizle gidebileceğiniz Türkiye'nin farklı bölgelerinde yer alan romantik tatil rotalarını birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kapadokya/Nevşehir

Kapadokya/Nevşehir

Romantizm dendiğinde gizemli havasıyla, peribacalarıyla, kültürel mirasıyla ve eşsiz manzaralarıyla akla ilk gelen yer Kapadokya. Sevgilinizle birbirinden eşsiz mağara otellerde konaklayabilir, kalabalıktan ve şehirden uzaklaşabilirsiniz. Kapadokya’da bulunan bağ evlerinde bu yöreye ait şarap tadımı yapabilir, kiliselerde, peribacalarında gezi düzenleyebilirsiniz. Sabahın erken saatlerinde uyanıp balonların havalanışını izleyerek romantik dakikalar geçirebileceğiniz gibi balonla gezip Kapadokya’yı tepeden izleyebilir ve unutulmaz anlar biriktirebilirsiniz.

Büyükada/İstanbul

Büyükada/İstanbul

Büyükada, İstanbulluların kaçamak yapmak istediğinde ilk tercih ettikleri yerlerin başında geliyor. Gösterişli köşkleri, tarihî yapısı, sevimli sokaklarıyla oldukça da romantik. Sevgililer için harika bir seçenek olan Büyükada’da Aya Yorgi Tepesi’ne çıkabileceğiniz gibi müzelerini, tarihî evlerini ve caddelerini de gezebilirsiniz. Güne mükemmel bir kahvaltıyla başlayabileceğiniz adada yapılabilecek en romantik aktivite ise adayı bisikletle turlamak ve gün batımını izlemek. Adaya gitmişken nefis dondurmalarını denemeyi de ihmal etmeyin!

Yedigöller/Bolu

Yedigöller/Bolu

Romantizm dendiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olmasa da Yedigöller, çiftler için harika bir yer. Abant gibi Yedigöller de her mevsim yüzlerce turist ağırlıyor. Özellikle sonbahar aylarında sarının tüm tonlarının bir arada toplandığı Yedigöller, doğasever çiftlerin bayılacağı türden. İzole olabileceğiniz birçok dağ evi seçeneği bulunan Yedigöller’de doğaya, yeşile, sarıya ve maviye doyacaksınız. Enfes sonbahar manzaraları yakalayıp harika fotoğraflar çekebilir, ruhunuzu dinlendirerek huzur dolu baş başa vakit geçirebilirsiniz. Kamp yapmayı seviyorsanız Yedigöller mükemmel bir tercih olabilir! Göllerin hemen kenarında bulunan ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek olan kamp alanlarında uyuyup mis gibi bir göl manzarasına uyanabilirsiniz.

Fethiye/Muğla

Fethiye/Muğla

Fethiye Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden. Birbirinden farklı onlarca koyu, sahili ve plajı bulunan Fethiye’nin her köşesi ayrı bir cennet desek yalan olmaz. El değmemiş koylarında yürüyüş yapıp tertemiz denizlerinde yüzerek serinleyebileceğiniz gibi lüks otellerde rahat ve konforlu bir tatil de yapabilirsiniz. Özellikle yaz, deniz, kum, güneş seven çiftler için benzersiz bir seçenek olabilir! Hem doğasıyla hem deniziyle hem tarihî mirasıyla her köşesini gezip mükemmel anılar biriktirebilirsiniz.

Ağva/İstanbul

Ağva/İstanbul

İstanbul’un kalabalığından kurtulmak, huzurlu bir kaçamak yapmak isteyenlerin uğrak noktası olarak bilinen Ağva, romantik bir tatil arayanlar için harika bir seçenek. Hem plajları hem koyları birbirinden güzel olan Ağva’da denize girip güneşlenebilirsiniz. Bunun dışında nehir ve göllerinde botlarla romantik bir geziye çıkabilirsiniz. Ağva’nın en dikkat çeken özelliği ise nehir kenarındaki müstakil evleri. Nehir kenarında tamamen izole olabileceğiniz müstakil bir ev kiralayıp sevgilinizle baş başa vakit geçirebilirsiniz. Etrafında bulunan dere ve şelaleleri de gezmeyi unutmayın! Tam bir huzur köşesi olan Ağva’nın küçük dükkânlarından hediyeler de alabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cunda Adası/Çanakkale

Cunda Adası/Çanakkale

Çanakkale’ye bağlı ufak bir ada olan Cunda Adası, küçük ve sevimli İtalyan kasabalarını andırmasıyla dikkat çekiyor. Alaçatı, Bozcaada gibi kalabalık yerlerin aksine Cunda Adası’nda daha huzurlu bir tatil yapabilirsiniz. Kiliselerini gezebileceğiniz gibi şarap evlerinde şaraplarını deneyip romantik vakit geçirebilir ve Girit mutfağı lezzetlerini de tadabilirsiniz. Tarihi Yel Değirmeni’ne çıkabilir, Anelemmatik Güneş Saati’ni görmeye gidebilirsiniz. Cunda’da en çok antik taş binalar, taş oteller ve mekânlar dikkat çekiyor. Sevgilinizle bu güzel otellerden birinde vakit geçirip dertlerinizden uzaklaşarak âdeta zamanda yolculuk yapabilirsiniz. Akşam saatlerinde tepede bulunan restoranlarda şarap eşliğinde romantik bir yemek yemeyi de ihmal etmeyin!

Olimpos/Antalya

Olimpos/Antalya

Berrak denizi, tertemiz taş sahili, antik kenti ile mükemmel manzaralara eşlik eden Olimpos, Türkiye’de hâlâ el değmemiş, bakir kalan nadir yerlerden bir tanesi. Olimpos dendiğinde ilk akla gelen şey ise konaklayabileceğiniz ağaç evler. Hem salaş hem rüstik bir tarza sahip olan ağaç evler, diğer otellere göre çok daha uygun bir fiyat aralığı sunuyor. Bungalovlar arasında romantik bir yürüyüş yapabilir, antik kenti gezebilir, bisiklete binebilir, gece deniz kıyısında şarap keyfi yapabilirsiniz. Genellikle gençlerin tercih ettiği Olimpos’ta harika manzaralar yakalayıp mükemmel fotoğraflar çekmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın