Görüş Bildir
Haberler
Serbes’in İtirafının Ardından Özçelik Ailesinin Avukatı: 'Kahramanlık Gibi Algılanmasın'

etiket Serbes’in İtirafının Ardından Özçelik Ailesinin Avukatı: 'Kahramanlık Gibi Algılanmasın'

Batuhan
29.09.2017 - 11:38 Son Güncelleme: 29.09.2017 - 16:30

Yazar Emrah Serbes, dün sosyal medyadan 22 Eylül’de gerçekleşen ve bir baba ile kızının hayatını kaybettiği trafik kazasının sorumlusu olduğunu açıklamıştı. Serbes’in suçlu olduğunu itiraf ettiği trafik kazasının mağduru olan Özçelik ailesinin avukatı “Senaryo gibi itirafname. Kahramanlık gibi algılanmasın” açıklamasında bulundu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özçelik ailesinin avukatı, kaza tespit tutanaklarını inceledikten sonra olayın yavaş yavaş boyut değiştirdiğini söyledi.

Özçelik ailesinin avukatı, kaza tespit tutanaklarını inceledikten sonra olayın yavaş yavaş boyut değiştirdiğini söyledi.

Hürriyet'ten Banu Şen'e konuşan Özçelik ailesinin avukatı Burcu Ece Güler, ailenin kaza olduktan sonra önce ‘kader’ diye düşündüğünü ancak  kaza tespit tutanaklarını inceledikten sonra olayın yavaş yavaş boyut değiştirdiğini söyledi. 

Avukat Güler'in açıklaması şöyle:

'İlk anda kader derken kaza tespit tutanakları ve delillerin incelenmesiyle olay zaten Emrah'ın üzerine doğru gidiyordu. O yol dümdüz otoban herkes bilir. Rampalar var ama anlattığı gibi kazaya neden olacak rampa yok. Ayrıca orta şeritte o hızla gidilmez. Emrah Serbes belki de çok kısa süre içinde yakalanacakken senaryo gibi bir itirafname yaptı. Bugün olmasa belki de yarın gerçekler ortaya çıkacaktı. Yaptığı kahramanlık gibi algılansın istemiyoruz. Aile bugüne kadar bu nedenle taziyesini yaşayamamış. Emrah artık yakalandı, şimdi en çok ilgilenecekleri şey artık annenin sağlığı.'

Öte yandan Emrah Serbes'in savcılık ifadesi ortaya çıktı...

Öte yandan Emrah Serbes'in savcılık ifadesi ortaya çıktı...

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre Serbes, arkadaşı Kenan Doğru’yu yanına şoför olarak aldığını ve tatil için Bodrum Gümüşlük’teki evine gitmek üzere 21 Eylül’de yola çıktıklarını söyledi.

'Çarptığımda Kenan Doğru sağ koltuktaydı'

'Çarptığımda Kenan Doğru sağ koltuktaydı'

Akşam İzmir’e girerken Doğru’nun yorulması nedeniyle direksiyonu devraldığını belirten Serbes, şunları söyledi:

“Kenan sağ koltuktaydı. Hafif yağmur çiseliyordu. Otobana girdiğimde hızım fazlaydı ancak yol kaygan olduğu için hızımı 130-140 kilometreye düşürdüm. Yol boştu. Orta şeritte devam ettim. Rampayı çıkar çıkmaz, orta şeritten seyreden bir aracın önümde olduğunu, yakın mesafede bulunduğunu fark ettim.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Çarpmamak için hayatımı tehlikeye atarak, aracımı sol üçüncü şeritteki bariyerlere sürdüm'

'Çarpmamak için hayatımı tehlikeye atarak, aracımı sol üçüncü şeritteki bariyerlere sürdüm'

'Çarpmamak için sola kırdım. Aracın sağ ön tekerlek tarafından öndeki aracın sol arkasına çarptım. Aracı görür görmez frene dokundum ancak yerin kaygan olmasından dolayı işe yaramadı. Çarpmamak için hayatımı tehlikeye atarak, aracımı sol üçüncü şeritteki bariyerlere sürdüm. Ancak araç kontrolden çıktı. Takla attığımı, yolun en sağında bir şarampolde tele takılarak durduğumu hatırlıyorum.”

'Hareketsiz yatan genç kızı görünce şoka girdim'

'Hareketsiz yatan genç kızı görünce şoka girdim'

Serbes, kaza sırasında aracı kullandığını kanıtlamak için boynunun sol tarafından aşağıya doğru inen emniyet kemeri izlerini savcıya gösterdi. Serbes hava yastıkları açıldığı için hafif yaralandıklarını anlattı. Araçtan inerek, diğer aracın yanına gittiğini kaydeden Serbes, “Karşı araçtaki erkeği kontrol ettim. Ses vermeyince sağ ön koltuktaki bayanın nabzını kontrol ettim. Yaşıyordu. ‘112’yi arayın’ diye bağırdım. Yolun kenarında, araçtan fırlayan genç kızı gördüm. Çocuğun hareketsiz yatışı ve duruşundan vefat ettiğini düşündüğüm için şoka girdim” dedi.

'Jandarma ‘şoför kim’ diye sordu. Kenan ‘benim’ dedi. Bir düzeltme yapmadım'

'Jandarma ‘şoför kim’ diye sordu. Kenan ‘benim’ dedi. Bir düzeltme yapmadım'

Ambulansı beklerken Doğru’ya “Ben bu olayı üstlenecek ruh halinde değilim” dediğini anlatan Serbes, şöyle devam etti: 

“Bu cümlenin sebebi, tanınmış bir kişi olmam ve medya baskısından çekinmemdi. Kenan hiçbir şey söylemedi, elini kafasına götürüp düşünmeye başladı. Jandarma ‘Şoför kim’ diye sordu. Kenan ‘Benim’ dedi. Bir düzeltme yapmadım, işlemler bu şekilde yapıldı. Jandarmadayken, Kenan’ın suçu üstlenmesinin şart olmadığını, doğruyu söyleyebileceğini söyledim. Ancak Kenan’a psikolojimin bu olayı kaldırmayacağını hatırlattım. Kenan jandarmada da olayı kendisinin yaptığını söyledi. Adliyeye geldik. Koridorda bekledim. Kenan tutuklandı.”

'Alkol ve uyuşturucu kullanmadım'

'Alkol ve uyuşturucu kullanmadım'

Yolculukta alkol, uyuşturucu ve uçucu madde kullanmadıklarını belirten Emrah Serbes, “Kullandığım psikiyatrik ilaçlar vardır. İlaçlar yeşil ve kırmızı reçetelidir. Ana özelliği, dikkat sağlamaya yöneliktir” dedi.

Kaza sonrası İstanbul’a dönen Serbes'in psikiyatrik tedavi için İstanbul Surp Pırgiç Hastanesi’ne yattığı aktarılıyor...

Kaza sonrası İstanbul’a dönen Serbes'in psikiyatrik tedavi için İstanbul Surp Pırgiç Hastanesi’ne yattığı aktarılıyor...

Kaza dönüşü psikiyatri kliniğine yattığını kaydeden Emrah Serbes, “Kendimi toparlamak için dört-beş gün tedavi oldum. Kendimi cezaevi koşullarına ruhsal ve bedensel olarak hazırladım” dedi.

Ne olmuştu? 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Serbes, dün Twitter hesabı aracılığı ile trafik kazasına ilişkin bir itiraf paylaşmış, aslında otomobili kendisinin kullandığını belirterek suçunu itiraf etmiş, savcılığa teslim olacağını yazmıştı.

Bu itirafın ardından, savcılığın iki gün önce aracı kullanan kişinin suçu üstlenen Kenan Doğru olmadığı şüphesiyle soruşturma başlattığı ortaya çıkmıştı.

Serbes “taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek”ten tutuklandı ve Buca Cezaevi’ne gönderildi.

Önce Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan, daha sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen ağır yaralı anne Nilgün Özçelik’in hayati tehlikesi halen sürüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
249
186
91
25
24
16
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
selcukcetine

Ancak saflar inanır. Kaza yaptı, - kenan benim cezaevi koşullarına alışmam için psikiyatra ihtiyacım var - tamam abi ben yatarım sonra sen gelir alırsın - ok.

Mahkemede hakime çok pişmanım ama pişmanlıktan dolayı indirim istemiyorum derse o zaman samimiyetine inanırım. Diğer türlü hapın tüpün alkolün etkisi kaybols... Devamını Gör

KaranlıkTaraf

''Ancak Kenan’a psikolojimin bu olayı kaldırmayacağını hatırlattım.'' Ulan sen göğsüne faça atani boksa başlayan, salak salak triplere giren kişi değil misin... Devamını Gör