Görüş Bildir
Haberler
Senin Depresyonuna İyi Gelen Yiyecek Hangisi?

etiket Senin Depresyonuna İyi Gelen Yiyecek Hangisi?

Galina Grigoryevna
27.07.2018 - 15:59 Son Güncelleme: 02.01.2019 - 12:49

Sık sık depresyona giren ve bu durumu kolay atlatan bir gençliğimiz var. Sanki bu topraklarda depresyona girmek için doğmuşuz gibi. Hadi bakalım bu kadar güzel yemek çeşitlerimiz varken ve bu kadar kolay depresyona girebiliyorken bize yardımcı olacak depresyon yemeği neymiş?

Not: Bu bir eğlence testidir. Tedavi için doktora gitmenizi öneririz ;)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ne sıklıkla depresyona girersin?

2. Günlük enerjin genellikle nasıl oluyor?

3. Son dönemde kabızlık problemleri gözlemledin mi kendinde?

4. Ne kadar sosyalsin?

5. Eskiden zevk aldığın şeylerden hala zevk alabiliyor musun?

5. Eskiden zevk aldığın şeylerden hala zevk alabiliyor musun?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Başarı konusunda kendini tanımlar mısın?

6. Başarı konusunda kendini tanımlar mısın?

7. Domates sosunu sever misin?

8. Bu natürmort tabloda gözüne ilk çarpan öge hangisi?

8. Bu natürmort tabloda gözüne ilk çarpan öge hangisi?

9. Depresyona girdiğinde özellikle içtiğin bir içecek var mı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Bal!

Depresyonuna iyi gelen besin bal. Ne kadar seviyorsun bilemeyiz. Bal yiyerek depresyondan çıkabileceğini biliyor muydun? Senin kesinlikle favori yiyeceğin bal olmalı. Depresyona girdiğini hissettiğinde kendini kocaman bir bal kavanozunun içinde bulmalısın. Gerçekten içini eritebilir ve seni hayata yeniden döndürebilir bu akışkan madde. Bal ile yenilendiğini ve mutlu olduğunu fark edeceksin. Büyük bir enerji kaynağı. Favorin bal olmalı ve mutlaka evinde bir kavanoz bulundurmalısın. Bal gibi günler dileriz.

Avokado!

Avokado çoğu kez sevilmez ve damak tadımıza uygun değil fakat senin gibi tercihleri olan kişiler için en sağlıklısı. Depresyondan seni kopartacak bu garip yiyeceği kendini kötü hissettiğin zamanlarda tüketmeni tavsiye ederiz. Stres azaltan yapısı ve sağlıklı oluşuyla da bedenini dengede tutmana ve agrasif hareketlerden uzak durmana yardımcı olacak. Avokado senin için doğmuş gibi. Rahatlamana ve huzurlu hissetmene yardımcı olacak. Haftalık az da olsa tüketmen kendini iyi hissetmen açısından iyi gelecek. Avokado deyip geçme çok fazla yararı var. Avokadolu günler...

Yumurta!

Depresyonuna iyi gelen yiyecek yumurta. Nasıl tükettiğinin bir önemi yok. Nasıl kaynatırsan, pişirirsen pişir yumurta senin depresyonuna çok iyi gelecek. Kendini kötü hissettiğin zamanlarda yediğin bir yumurta sayesinde daha mutlu bakabilirsin hayata. Kahvaltı yapmaya vaktin yoksa bile 1 yumurta yiyecek vaktin mutlaka vardır. Besin değeri ve depresyonuna savaş açmış bir vaziyette seni bekliyor. Yumurta sevmem dersen de içerisinde yumurta olduğu belli olmayan şekilde pişirilmiş besinleri tüketebilirsin. Yumurta seni zinde tutmaya ve alt üst olabilecek hayatını düzeltmek için bekliyor. Yumurta gibi hayatın olsun istiyorsan 1 yumurta kaynat ve geç. Bence nasıl pişirilirse pişirilsin güzel olan yumurta aynı zamanda gün içinde tokluk hissi de yatacağı için zayıflamana ve sağlıklı beslenmene yol açacak.

Badem!

Senin depresyonuna iyi gelen yiyecek badem. Günlük ağzına atacağın 2 - 3 badem psikolojik olarak dengeliyor ve sakinleşmene, zinde kalmana sebep oluyor. Kendini daha da mutlu hissetmen ve sıkıntılarınla, kaygılarınla savaşmana yol açıyor. Sana yardımcı olacak küçük bir besin kaynağı. Aynı zamanda magnezyum bakımından zengin ve psikolojik her türlü rahatsızlıkla kolay başa çıkabiliyor. Meyveyle olsun, kekle olsun, sade olsun, sütle olsun her türlü tüketim yolu mevcuttur. Badem büyük bir kurtarıcı ve kendini mutlu hissetmenin küçük bir yolu. Senin depresyondan çıkma besinin badem.

Yaban mersini!

Senin depresyonuna iyi gelecek besin yaban mersini. Antioksidan ile dolu yaban mersini beyin fonksiyonlarını dengede tutmaya yardımcı bir besin. Dikkat dağınıklığı ve huysuzluklara birebir iyi geliyor. Depresyona ve kaygı duyulan durumlara karşı savaş açmış durumda. Sana iyi geliyor ve kendini kötü hissetmeni önlüyor. Kaygılandığın dönemlerde tüketmeni öneririz. Nörolojiyi etkileyen büyük besin kaynaklarına sahip. Sağlıklı ve psikolojiyi dengede tutan bir yapısı var. Depresyona karşı en büyük destekçin yaban mersini. Hemen gidip biraz tüketmeye ne dersin?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
550
264
151
107
82
68
52
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Defne Uçar

Bal ne alaka lan

victor shole

Badem nedir olm? Beni çıkartsa çıkartsa dızmana çıkartır depresyondan. Ne bileyim katmer, mantı, dürüm, mercimekli bükme falan. :D

esocan

Benim depresyonuma iyi gelecek tek şey ölmek

victor shole

Demeyin öyle. Ne dertler var. Allah kaldıramayacağımız yükleri omuzlarımıza yüklemesin. Dilerim bir an önce sıkıntılarınızdan kurtulursunuz.