Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da Caz Mevsimi Başlıyor

İstanbul'da Caz Mevsimi Başlıyor

Ulaş
22.10.2014 - 19:55 Son Güncelleme: 23.10.2014 - 01:29

Bu yıl 24. kez gerçekleştirilecek olan Akbank Caz Festivali, 23 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında; Jamie Cullum’dan Chet Faker’a, China Moses’tan Dave Holland’a günümüz caz sahnesinin önde gelen sanatçılarını İstanbul’da ağırlayacak

İSTANBUL - Akbank Caz Festivali, caz dünyasının yerli ve yabancı yıldızlarını bir kez daha İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor. Bu yıl 24. kez düzenlenen festival, 23 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

24. Akbank Caz Festivali’nin programında öne çıkan başlıklardan biri “Yıldızlar Geçidi.” Bölüm kapsamında; genç yaşında kariyerine bir Grammy ve iki Altın Küre sığdıran Jamie Cullum, rocktan caza onlarca farklı türü ustaca bir araya getiren başarılı trompetçi Ibrahim Maalouf, sahne ismini Chet Baker’dan alan günümüz elektronik müziğinin özgün sanatçılarından Chet Faker birer konser verecek. İtalyan cazının müzik dünyasına en önemli katkılarından biri olan Mario Biondi, Dee Dee Bridgewater’ın kızı China Moses ve Brezilya doğumlu Alman şarkıcı ve piyanist Dillon da “Yıldızlar Geçidi”nde dinlenebilecek diğer sanatçılar.

Özel projeler...

Her yıl olduğu gibi bu sene de Akbank Caz Festivali’ne dünya caz sahnesinin usta isimleri katılacak. “Cazın Ustaları” bölümünde bu yıl dinleyebileceğimiz sanatçılar; Kenny Barron, Dave Holland ve Christian McBride. Birçok kez Grammy ödülüne aday gösterilen, Dizzy Gillespie ve Miles Davis gibi caz tarihinin efsaneleri tarafından keşfedilen piyanist Kenny Barron ile kontrbascı Dave Holland ve kontrbasın günümüzdeki en önemli yorumcularından Grammy ödüllü Christian McBride, festivalin bu yılki ağır topları olacak.

Caz Festivali kapsamında iki özel proje konseri de gerçekleştirilecek. Tasavvuf müziğinin ana enstrümanı neyi caz enstrümanları arasına sokan neyzen Kudsi Erguner, Alman piyanist Michael Wollny ve perküsyon ustası Hamdi Akatay ile birlikte sahne alırken, geçen yıl aramızdan ayrılan, 1990’da düzenlenen ilk Akbank Caz Festivali’nden Kasım 2013’e kadar Festival’in direktörü olarak görev alan Mehmet Uluğ da özel bir geceyle anılacak. İlhan Erşahin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek bu özel gecenin bilet geliri, Kaş’ta Mehmet Uluğ adına kurulan Müzik Evi’ni destekleme fonuna aktarılacak.

Ustalarla gençler buluşuyor

Kampüste Caz” bölümüyle, 3-14 Kasım tarihleri arasında Gaziantep, Adana, Kayseri, Ankara, Eskişehir, Edirne, Çanakkale ve İzmir’de Cukunft topluluğunu üniversiteli gençlerle buluşturacak olan Akbank Caz Festivali’nin dikkat çeken bölümlerinden biri de “Yeni Kıtadan Caz ve Ötesi.” İstanbullular, bu bölüm kapsamındaysa; günümüzün en önemli trompetçilerinden Ambrose Akinmusire’ı, Amerikalı sanatçı Kathy Kosins’i, modern cazı hip hop, soul ve drum’n’bass’la birleştiren Jose James’i dinleme olanağı bulacak.

Festival kapsamında ayrıca; “Avrupa Cazından Farklı Sesler & Başka Renkler”, “Kültürlerarası Buluşmalar”, “Bizden Sesler”, “Keşif Yolculukları: Polonya Caz Sahnesi”, “Eğlence Kapıyı Çalıyor” bölümlerinde gerçekleşecek konserlerin yanı sıra çeşitli temalarda panel ve atölye çalışmaları da yapılacak. 24. Akbank Caz Festivali hakkında detaylı bilgi almak için www.akbankcaz.com internet sitesi ziyaret edilebilir. Konser biletleriyse Biletix kanallarından temin edilebilir.

Festival sahnesinin gözdeleri

★Ambrose Akinmusire: 23 Ekim’de, Babylon’da

★China Moses: 23 Ekim’de, The Seed’te.

★Christian McBride: 24 Ekim’de, CRR’de.

★Kudsi Erguner, Michael Wollny ve Hamdi Akatay: 25 Ekim’de, CRR’de.

★Mario Biondi: 24 Ekim’de, Babylon’da.

★Ibrahim Maalouf: 25 Ekim’de, CRR’de.

★Mehmet Uluğ Anma Gecesi: 28 Ekim’de, Babylon’da.

★Jamie Cullum: 30 Ekim’de, Zorlu Center PSM’de.

★Jasmine Hamdam: 30 Ekim'de, Moda Sahnesi'nde

★Kenny Barron ve Dave Holland: 31 Ekim’de Zorlu Center PSM’de.

★Dillon: 31 Ekim’de, Babylon’da.

★Chet Faker: 1 Kasım’da, Volkswagen Arena'da

  • Dünya
Kaynak: http://www.dunya.com/istanbulda-caz-m...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0