Görüş Bildir
Haberler
Sarkis, Venedik Sanat Bienali'nde

Sarkis, Venedik Sanat Bienali'nde

adem kara
08.08.2014 - 12:11

Türkiye'nin ilk kez yer al-dığı Venedik Bienali’nde Sarkis’in son çalışması sergilenecek. Defne Ayas’ın sunum küratörlüğünde göste-rilecek olan eser, 20 yıl süreyle kendine ayrılan mekanda duracak.

Gelecek yıl 56’ncısı düzenlenecek Venedik Bienali Uluslararası Sanat Sergisi kapsamında Türkiye Pavyonu’nda Sarkis’in yeni bir eseri sergilenecek. Sunumun küratörlüğünü ise hâlen Hollanda’da Witte de With Center for Contemporary Art’ın direktörlüğünü üstlenen Defne Ayas yapacak.

Sarkis ve Ayas’ın çalışması, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın girişimi ve 21 destekçinin katkılarıyla, Arsenale’de 2014- 2034 yılları arasında tahsis edilen, uzun süreli mekânda yer alacak. Çalışmalarını 1964’ten bu yana Paris’te sürdüren Sarkis, resimle başladığı sanat hayatı boyunca heykelin yanısıra disiplinlerarası enstalasyonlar gibi farklı sanat formlarında da eser verdi. Sanatçının son dönem kişisel sergileri arasında 2013’te açılan Galeri Manâ ve Arter ile 2012’de açılan Museum Boijmans van Beuningen sayılabilir.

2005’ten bu yana New York Performa Bienali’nin küratörlüğünü de yürüten Defne Ayas, 2007’de Şangay’da Prens Claus Vakfı işbirliğiyle Arthub Asia Kültür Vakfı’nı kurdu. 2012’de 11. Baltık Uluslararası Sanat Trienali’nin eş-küratörlüğünü üstlenen Ayas, New York’taki New Museum of Contemporary Art’ta eğitim ve medya programları koordinatörlüğü görevinde bulundu.

Türkiye, 2013’te düzenlenen Venedik Bienali Uluslararası Sanat Sergisi’ne Ali Kazma ile katılmıştı. Emre Baykal’ın küratörlüğünde gerçekleştirilen Türkiye Pavyonu’nda, Kazma Resistance/ Rezistans adlı insan bedeni için geliştirilen söylem, teknik ve yönetim taktiklerini inceleyen beş kanallı bir video yerleştirmesi sunmuş, sanat çevrelerinde beğeniyle karşılanmıştı. Venedik Bienali Uluslararası Sanat Sergisi, 9 Mayıs- 22 Kasım 2015 arasında düzenlenecek.

Taraf

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-venedik...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0