Görüş Bildir
Haberler
Şarkılar Bizi Söyler Sinan Akçıl Kimdir? Sinan Akçıl Kaç Yaşında ve Nereli?

Şarkılar Bizi Söyler Sinan Akçıl Kimdir? Sinan Akçıl Kaç Yaşında ve Nereli?

Müge Kakşi
15.01.2022 - 20:34

Kanal D ekranlarında yayınlanan eğlence programı Şarkılar Bizi Söyler, her hafta birbirinden ünlü konukları ağırlıyor. Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici'nin sunduğu programın bu akşamki konuklarından biri de ünlü sanatçı Sinan Akçıl. Peki Sinan Akçıl kimdir? Sinan Akçıl kaç yaşında ve nereli? Sinan Akçıl hayatı ve detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sibel Can, Hüsnü Şenlendirici ve Hakan Altun'un sunumuyla her hafta Cumartesi izleyicisi ile buluşan program Şarkılar Bizi Söyler'in bu haftaki konuklarından birisi Sinan Akçıl. Kendine has sesi ve yorumuyla büyük ilgi gören sanatçının hayatı da merak konusu oldu. İşte Sinan Akçıl'ın hayatına dair detaylar...

Sinan Akçıl Kimdir? Sinan Akçıl Kaç Yaşında?

Sinan Akçıl Kimdir? Sinan Akçıl Kaç Yaşında?

20 Mayıs 1982 tarihinde Hollanda'nın Leeuwarden kentinde dünyaya geldi. Sinan Akçıl aslen Çanakkale Bigalıdır. Müzik adamı keman virtüözü Saim Akçıl'ın oğludur. Annesi Gaye Çağlayan'dır. Piyanist İdil Akçıl'ın (d.1977) kardeşidir.  Ailesiyle beraber 1982 yılında Hollanda'dan ayrılarak İstanbul'a yerleşti. Annesi ve babası daha sonra boşandı.

Müzik hayatına 6 yaşında Kadıköy Belediye Konservatuarı Piyano bölümüne girerek başladı. 9 yaşında St. Benoit Fransız Lisesi'ne girdi. 1995 yılında okul orkestrasında yer aldı ve aynı yıl pop dalında ilk beste ödülünü kazandı.

İzel Çeliköz, Enbe Orkestrası, Ferhat Göçer, Nilüfer, Kibariye, Candan Erçetin, Yaşar Günaçgün, Hande Yener, Zeynep Casalini, Bengü, Mustafa Sandal, Alişan, Gülben Ergen, Ebru Gündeş, Kutsi, Petek Dinçöz, Ziynet Sali, Hadise Açıkgöz gibi isimlerle çalıştı.

Sinan Akçıl Kariyeri

Sinan Akçıl Kariyeri

2008 yılında ünlü şarkıcılara verdiği bestelerin hit olmasıyla adını duyurmaya başladı. 2009 yılında Hadise'nin 4. olduğu Eurovision Avrupa Şarkı Yarışması'ndaki 'Düm Tek Tek' şarkısının söz ve bestesini yazdı. Aynı yıl bu şarkıyla YunanistanBelçika, Güney AfrikaJaponyaEndonezya gibi ülkelerde liste başı oldu.

2010 yılında şarkıcı Hande Yener'in çıkardığı 'Hande'ye Neler Oluyor?' albümündeki söz ve müziklere imza attı. 2013 yılında Funda Arar'ın çıkardığı albümünde 'Hafıza' adlı şarkının sözlerini yazdı ve bestesini yaptı. 2014 yılında X Factor şarkı yarışmasında jüri üyeliği yaptı.

Sinan Akçıl Evli Mi?

Sinan Akçıl Evli Mi?

1982 doğumlu olan Sinan Akçıl, 2021 yılı itibarıyla 39 yaşındadır. 2018-2019 yıllarında evli kaldığı oyuncu Burcu Kıratlı ile 2021 yılında ikinci kez evlendi.

İyi seviyede İngilizce ve Fransızca konuşabilmektedir. Fenerbahçe taraftarıdır. Sinan Akçıl 1.77 metre boyunda, 68 kilo ve boğa burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @sinanakcil, Twitter'da @sinanakcil,  Facebook'ta @sinanakcil kullanıcı adıyla yer almaktadır.

Sinan Akçıl Şarkıları

Sinan Akçıl Şarkıları
  • 2011 - Kalp Sesi

  • 2012 - Karnaval

  • 2013 - Kapı

  • 2014 - Tabii Tabii

  • 2014 - Hatırlasana

  • 2015 - Best Of Aşk

  • 2017 - Yüzyılın Aşkı

  • 2018 - Güzel Şeyler

  • 2020 - Piyanist

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın