Görüş Bildir
Haberler
HDP'ye Saldırılar Sürüyor

HDP'ye Saldırılar Sürüyor

adem kara
10.03.2014 - 09:50

Saldırılar HDP'lilere Adım Attırmıyor, Devlet Seyrediyor

Türkiye en gergin yerel seçim arifesini yaşarken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yetkililerine ve teşkilat binalarına yönelik saldırılar kaygı verici boyutlara ulaştı.

Son olarak sosyal medyada örgütlenen yaklaşık bin kişilik bir grubun Muğla’nın Fethiye ilçesindeki ilçe örgütü açılış törenine saldırması, bugüne kadar HDP’ye yapılan diğer saldırıları gündeme getirdi. Hemen hemen her saldırıda, HDP’li yetkililerin de belirttiği üzere kamu görevlilerinin olayları engellemekte ‘zaafiyet’ göstermesi dikkat çekiyor. 

  ‘Kamu görevlileri kışkırtıyor’

HDP Eşbaşkanı ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Radikal’e verdiği demeçte, ‘ İzmir Urla’daki saldırıyı emekli bir özel harp görevlisinin, Ordu’daki saldırıyı üniversitede görevli bir okutmanın kışkırttığını, Fethiye’de ise belediye başkanı ve emniyet müdürünün saldırganların istediği yönde hareket ettiğini’ ileri sürdü.

Bugüne kadar HDP’ye yapılan saldırılar şöyle:

  • 8 Mart: Giresun’da HDP seçim otobüsü, polis eşliğinde Kürkçü’nün partililere sesleneceği Bulancak Cumhuriyet Meydanı’na gelirken kalabalık bir grup tarafından taşlandı.

  • 7 Mart: Seçim çalışmaları için Ordu’ya giden Ertuğrul Kürkçü, parti binasındayken bir grup tarafından protesto edildi. Uzun süre büro önünden ayrılmayan protestocular yüzünden saatlerce içerde beklemek zorunda kalan Kürkçü’yü polis arka kapıdan taksiyle kaçırmaya çalıştı, ancak bu kez de protestocu grup taksiye saldırdı.

Olaylar kitlesel gösteriye dönüşüyor

  • 5 Mart’ta Aksaray’da İl Başkanlığı binası açılışında laf atmayla başlayan olaylar kitlesel gösteriye dönüştü, 30 kadar kişi yaralandı.

  • 4 Mart’ta Keşan’da, HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in seçim otobüsüne yaklaşık 30 kişilik bir grup Türk bayrağı açarak taşla saldırdı.Seçim bürosu açılmadan taşlandı

  • 23 Şubat günü İzmir’in Urla İlçesi’nde seçim bürosu açma hazırlığındaki HDP’lilere yönelik bin kişilik bir grubun saldırısıyla başlayan olaylarda dördü ağır dokuz kişi yaralandı. Aynı gün, İstanbul’da Kadıköy’de de HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder’in katılımıyla gerçekleşen mitingin ardından parti seçim otobüsü saldırıya uğradı.

  • 27 Şubat: Yaklaşık 300 araçlık bir konvoyla Urla’ya gitmek isteyenHDP’liler polis engeliyle karşılaştı. HDP’liler polis eşliğinde ilçeden ayrılırken, ilçe girişinde bekleyen HDP’lilere de polis tazyikli suyla müdahale etti.

Kaynak: Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/20964/
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fethiye’de HDP binasında ‘devlet onaylı’ tabela indirildi. (Fotoğraf: DHA)

Ertuğrul Kürkçü Ordu’da ırkçı sloganlarla karşılanmıştı.

HDP’nin Urla’daki seçim bürosu, açıldığı gün saldırıya uğramıştı. HDP'nin seçim araçları da bu saldırıdan nasibini aldı. 

Fotoğraf: Al Jazeera Türk

Bu fotoğraf ise dün geceden... Baha Şıkman Caddesi'nde toplanan grup, HDP'ye destek verdiğini iddia ettikleri bir pastaneye saldırdı. 

Fotoğraf: CNN Türk

Polisinin müdahalesiyle caddenin iki farklı noktasına dağılan grup, daha sonra çöp konteynerlerinin içinde ateş yakarak caddeyi trafiğe kapattı.

Fotoğraf: CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0