Görüş Bildir
Haberler
Sahip Oldukları Yetenekler ile Mitoloji ve Dünya Tarihine Damga Vuran En Ünlü Büyücü, Cadı ve Medyumlar

Sahip Oldukları Yetenekler ile Mitoloji ve Dünya Tarihine Damga Vuran En Ünlü Büyücü, Cadı ve Medyumlar

Didem
30.01.2022 - 12:30 Son Güncelleme: 02.02.2022 - 10:49

Cadılar ve cadı avı hakkındaki ilginç bilgilerden Tarih Boyunca Kötülüğün Temsilcileri Olarak Kabul Edildiler! Cadılar ve Cadı Avı Hakkında İlginç Bilgiler içeriğimizde bahsetmiştik. Tarih boyunca mitoloji ve masallarda karşımıza çıkan yaşadıkları döneme damga vuran gerek yaptıkları kara ve aşk büyüleri, yazdıkları kitaplar, kullandıkları şifalı iksirleri, kurdukları dinler ile efsaneleri günümüze kadar ulaşan cadılar ve büyücüleri sizler için derledik.

Kaynak: https://teaandrosemary.com/famous-wit...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aradia

1. Aradia

Amerikalı halkbilimci Charles Godfrey Leland tarafından yazılan ''Aradia veya Cadıların İncili'' kitabında karşımıza çıkan Aradia, ezilen köylülere yardım amacıyla ayın ve avcılığın tanrıçası kabul edilen Diana (Yunan Mitolojisine göre Artemis) tarafından dünyaya gönderilen bir mesih olarak tasvir edilir.

2. Marie Laveau

2. Marie Laveau

New Orleans'taki Louisiana'da doğan Marie, Vudu uygulayıcısıydı. Tarihte bilinen en ünlü cadılardan olan Marie, Vudu Kraliçesi olarak kabul ediliyordu. Ebelik, ilaç konusundaki bilgilerinin yanı sıra düşmanlardan ve kötülüklerden korunmak için yapılan gris- gris torbası (hem kötülüklerden korunma yöntemi hem de doğum kontrol için kullanılan muska) ve bunun gibi büyülerdeki ustalıklarıyla da biliniyordu. Marie, İncil'de adı geçen Meryem'in annesi Saint Anne tarafından kendisine verildiğini iddia ettiği vudu tılsımları ve iksirleri satarak zengin oldu.

3. Mother Shipton

3. Mother Shipton

Asıl adı Ursula Southill olan Mother Shipton efsanelere göre Kuzey Yorkshire'da bir mağarada doğdu. Ursula çarpık bacaklı, kambur ve çarpık burunlu olarak tasvir edilir. 24 yaşında marangoz Toby Shipton ile evlenen Ursula'ya 'Mother Shipton' denilmeye başlandı. Çocukluğundan beri bitkiler ile uğraşan ve iksirlerdeki ustalıklarıyla bilinen Mother Shipton bitki uzmanı olarak komşularına ve danışanlarına çok yardımcı oldu. Kocasının ölümünden sorumlu tutulduğu için doğduğu Mağara'ya taşınan Mother Shipton, Büyük Londra Yangını ve I. Dünya Savaşı da dahil olmak üzere birçok önemli olayı tahmin etmesiyle tanındı. Öldükten tam 80 yıl sonra kehanetleri yayınlandı.

4. Mother Shipton'un kehanetleri için bakabilirsiniz :)

5. La Voisin

5. La Voisin

Tarihteki en kötü cadılardan birisi olarak kabul edilen La Voisin, müşterileriyle salı günü (dolunaydan önceki gün) akşam karanlığında buluşup aşk iksirlerinin nasıl yapıldığını öğretirdi. Bilinen en büyük olaylarından birisi Fransa'nın en uzun süre tahtta kalan kralı XIV. Louise'e karısı Marie-Thérèse'e karşı kullanması için sattığı büyüdür. Yaptığı kötü büyüler ve işlediği suçlardan dolayı Paris'in pazar yeri Place du Vieux-Marche'de yakılarak öldürüldü.

6. Grigori Rasputin

6. Grigori Rasputin

Grigori Rasputin, çiftçi bir ailenin çocuğu olmasına rağmen Rus İmparatoru II. Nikolay'ın ailesiyle samimiyet kurup İmparatorluk'ta hatırı sayılır nüfuz kazandı. Rasputin, Çar Nikolay ve Çariçe Aleksandra çiftinin tek oğlu olan hemofili hastası Aleksey'in şifacısı oldu. Yaşadığı dönemde bazıları onu bir mistik, vizyoner ve hatta peygamber olarak görürken; bazıları bir din şarlatanı ve cadı olarak görüyordu. Rasputin, kendisinin Çar ve Çariçe üzerindeki etkilerinden memnun olmayan bir grup muhafazakâr soylu tarafından suikaste uğrayarak öldürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Alice Kyteler

7. Alice Kyteler

1200 yılların en ünlü cadısı olan  Alice Kyteler ve kocası William Outlawe İrlanda'da büyücülük ve cadılık yapmakla suçlanan ilk kayıtlı kişilerdi. Kral I. Edward'ın ve İngiliz Lordları da Alice ve kocasını kara büyü yapmakla suçladı. Yargılandığı suçlar: Sapkınlık yapmak, şeytanlara kurban, şeytanlarla iletişim, Kiliseyi sihirli bir şekilde aforoz etmek / gasp etmek, Hristiyanları yozlaştırmak için sevişme ve nefret iksirleri yapmak, eski kocalarını öldürmek, bir şeytanla cinsel ilişkiye girmek...Kendisi bunların yanı sıra kraliyet tarafından affedilip Piskopos unvanı da almıştır.

8. Agnes Sampson

8. Agnes Sampson

Agnes Sampson kocasını öldürmeye teşebbüsleriyle suçlanan bir cadıydı. 1590'de komşuları çocuklarının felç, kusma, ateşli havale ve kusma belirtileri göstermelerinden ve sütten başka bir şey yiyip içemediklerini gördükten sonra Agnes'in çocuklarını büyülediğini düşündüler. Agnes yargılamalarında cadı olduğunu ancak şeytan ile değil Mikail ve Gabriel ile iletişim kurduğunu itiraf etti. Büyücülükle suçlandıktan sonra soyulan ve işkence gören kel Agnes'in çıplak hayaletinin Holyroodhouse Sarayı'nda dolaştığı söylenir .

9. Dion Fortune

9. Dion Fortune

20. yüzyılda yaşamış ünlü bir cadı olan Dion Fortune, kadınlara aşk hayatlarında yardım etmek için kullandığı büyüler ile ünlendi. Kadınlara aşk hayatında yardım etmek amacıyla bulduğu “The Devouring Flame of Desire” adlı bir büyüsü vardı. 1920 yılında sihir üzerine yazdığı “Mistik Kabala” adlı bir de kitabı var. Ayrıca Psişik Araştırmalar Derneği adında gizli bir okul kurdu ve hipnoterapistlik yaptı. Tüm bunlara ek olarak ''Aşkın Koruma Ritüeli'' adında bir koruma büyüsü bulunuyor.

10. Gerald Gardner

10. Gerald Gardner

1900 yıllarda yaşayan İngiltere'de yaşayan Gerald Gardner ''Wiccan'' dininin kurucusu olarak biliniyor. Wiccan'ın öğretileri tartışmalara neden olsa da kendisi son derece popüler olan Wiccan dininin babası sayılır. Gardner, Pagan ve okült topluluklar arasında uluslararası alanda 'Wicca'nın Babası' olarak adlandırılır.

11. Malin Matsdotter

11. Malin Matsdotter

İsveç'in en ünlü cadısı ve şifacısı olarak kabul edilen Malin, epilepsi, tüberküloz ve kusma gibi hastalıklara karşı yaptığı iyileştirici büyüler ile ün kazandı. Malin, on dokuz yaşındaki kızı Maria Eriksdotter tarafından büyücülükle suçlandı. Yargılanma sırasında istenilen duaları okumakta zorlandığı görülen Malin defalarca kez yargılandıktan sonra yakılarak öldürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Salem Cadısı Tituba

12. Salem Cadısı Tituba

Vudu dinine inanan Tituba, efendisi Rahip Samuel Parris'in kızlarını iyileştirmek için küçük uğur taşları ve dualar kullanıyordu. Küçük şımarık kızlar kendilerine anlatılan vudu hikayelerini ve iyileşmeleri için kullanılan yöntemleri mahkemelerde anlatması üzerine Tituba mahkemede yargılanarak idam edildi.

13. Circe- Kirke

13. Circe- Kirke

Titan Helios ile Okeanos'un kızı olan Perseis'in kızı Circe'den bazı kaynaklarda Helios (Güneş) ile (Ay) Hekate'nin kızı diye de bahsedilir.  Ayrıca büyücülüğü de ondan öğrendiği belirtilir. Farklı türden birçok hikayeye ve efsaneye konu olan Circe tanınan ünlü bir cadıdır. Bilinen en büyük yeteneği insanları hayvana dönüştürmesidir.

14. Isobel Gowdie

14. Isobel Gowdie

İskoç büyücü Isobel Gowdie, büyü ve kehanetlerinin yanı sıra insanların çay fincanlarına bakarak ya da avuçlarını okuyarak çıkarımlar yapması ve nasıl servet sahibi olacaklarını söylemesiyle ünlüydü. Modern dönem akademisyenleri Gowdie'nin güçlü hayal gücüne sahip bir anlatıcı olduğunu söylüyor.

15. Endor Cadısı

15. Endor Cadısı

İncil’in birinci cildi olan Samuel’de, Endor Cadısı'nı görürüz. Hatta Endor Cadısı Kutsal Kitap'ta geçen tek cadı olmasıyla bilinir. İlk bölüm olan Samuel'de Filistinlilere karşı büyük bir savaşa hazırlanan İsrail Kralı Saul'ün kılık değiştirerek ünlü medyum ve büyücü Endor Cadısı'na gider. Savaş hakkında kehanetlerde bulunması için Peygamber Samuel'in ruhunu uyandırmasını ister. Endor Cadısı bunun üzerine peygamberin Saul'u Tanrı'ya itaat etmediği için azarladığını ve Saul'un bütün ordusuyla birlikte ertesi gün savaşta yok olacağı kehanetini bildirir.

16. Aleister Crowley

16. Aleister Crowley

'Dünyanın En Kötü Üne Sahip Adamı' olarak kabul edilen Aleister'e annesi on dört yaşında evdeki hizmetçisine tecavüz ettiği için İncil'de geçen ''The Beast'' lakabını takmıştır. Aleister ise bu unvanı ölene kadar gururla taşımış ve kötülük yapmaktan zevk aldığını söylemiştir. Hristiyan bir aileden gelen Aleister çocukluğundan beri Hristiyanlığı reddetmiştir. İstediğin şeyi yap felsefesi üzerine kurduğu din Thelema'nın kurucusudur. İçinde kara büyü de bulunan Thelama'nın kitabı The Book of the Law'ı yazmış hatta kendini peygamber ilan edip müritler toplamıştır. Aleister ile ilginç bir bilgi de verelim. Atatürk hayranı olan Crowley oğullarından birine Attaturk ismini vermiştir.

17. İlgini çekebilir. :)

18.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
11
9
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Black Mamba

Ülkemizde de var cadılar hatta Tepkikoliğe çıkmıştı 😂 Ufuk Elver miydi neydi youtubeda

Evren D

Elizabeth Bathory de olmalıydı bu listede..