Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Kolay ve Etkili Kilo Kaybı İçin Not Etmeniz Gereken Altın Değerinde Tavsiyeler

Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Kolay ve Etkili Kilo Kaybı İçin Not Etmeniz Gereken Altın Değerinde Tavsiyeler

Effy
21.08.2022 - 12:44

Kilo vermek istiyor, ancak bir türlü başaramıyorsanız ya da verdiğiniz kiloları geri çok çabuk kazanıyorsanız sizler için tavsiyelerimiz var! 'Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur' sözünden yola çıkarak sağlığınız için atacağınız bu adımlarda sizlere yardımcı olacak tavsiyeleri paylaştık. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Et tüketimini arttırın.

Et tüketimini arttırın.

Çorbanın ya da salatanın yanında tercih edeceğiniz ilk şey et olsun. Et, tavuk ve balık tüketimi daha uzun süreli tokluk sağlamakla birlikte protein ihtiyacınızı da karşılar. Kilo vermek için aç kalmanız gerektiği algısını kafanızdan tamamen silin! Her şeyden önce sağlıklı bir yaşam sürdürmek için tüm bu makro besinlere ihtiyacınız var. Hiç tüketmemektense, az porsiyonlar ile vücudunuzu desteklemek sağlıklı bir seçim olacaktır.

Şekerli yiyecek ve içecekleri hayatınızdan çıkarın.

Şekerli yiyecek ve içecekleri hayatınızdan çıkarın.

Sağlıklı kilo kaybı için yapmanız gereken fedakarlıklardan biri de şekerli yiyecek - içecek tüketiminin kesilmesi. Şekerli hiçbir yiyecek size tok hissettirmeyeceği gibi, hep daha fazlasını istemenize sebep olacak; bu da aşırı karbonhidrat tüketimine yol açacak. Her gün şeker tüketmek, kilo vermenizi yavaşlatan, hatta önüne geçen bir durumdur.

Egzersizin her türlüsü kabul!

Egzersizin her türlüsü kabul!

Egzersiz, kilo kaybınızı desteklemek ve hızlandırmak için yapabileceğiniz şeylerden biridir. Ancak, spor salonunda saatler harcamaya vaktinizin olmaması sizleri yanılgıya düşürmesin! Otobüsten bir-iki durak önce inip yürümek, her sabah uyandıktan sonra yaptığınız 10 dakikalık pilates/yoga, bisiklet sürmek gibi hareket etmenizi sağlayan aktiviteleri boşlamayın.

Erken uyuyun.

Erken uyuyun.

Uyku ve kilo vermenin ilişkisi kulağa kafa karıştırıcı gelebilir. Ancak iyi uyku metabolizma sağlığı için önemlidir. Erken uyumak, insülin yükselişinden kaçınmanızı da sağlar. Akşam 7 civarlarında insülin yükselişi başlar. İnsülin, önemli ve iyi bir hormondur; vücudunuzda kas veya yağ depolamak için gereklidir. Yükselişe geçtiği zaman depolamaya başlar. Eğer o gün karbonhidrat ve yağ tükettiyseniz, vücudunuz yağ depolayacak demektir.

Protein tüketimi önemli.

Protein tüketimi önemli.

Kendinizi çoğu zaman öğünlerinizi yemiş olmanıza rağmen, bir şeyler atıştırmak isterken bulabilirsiniz. Öğünlerinizi protein ağırlıklı olarak yemek hem sizi uzun süre tok tutar hem de atıştırmalık yeme hissinin önüne geçer. Ancak, yine de bir şeyler atıştırmayı istiyorsanız, yine protein bakımından zengin olan kuruyemişleri (badem vb.) yiyebilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yağ yemeden yağ yakılmaz.

Yağ yemeden yağ yakılmaz.

'Yağ' adı gereği ön yargı ile yaklaştığımız bir konu, ancak beslenme düzenimizde sağlıklı yağlar olmazsa olmaz! Yanlış yağ tüketimi kaçındığınız konu olmalı. Fakat somon balığı, avokado, kuruyemiş, zeytinyağı gibi sağlıklı yağ içeren besinler hem sağlığınızı hem de kilonuzu dengeler.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın