Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Beslenmek İçin Her Zaman Buzdolabınızda ve Kilerinizde Bulunması Gereken Besinler

Sağlıklı Beslenmek İçin Her Zaman Buzdolabınızda ve Kilerinizde Bulunması Gereken Besinler

Kilerinizi ve buzdolabınızı uzun ömürlü yiyeceklerle doldurmak, sağlıklı beslenmeye bağlı kalmanın en basit yollarındandır. Çünkü elinizin altındaki çeşitli gıdalarla hızlı bir şekilde dilediğiniz sağlıklı yemeği hazırlama şansınız bulunur. Böylece asla tarif sıkıntısı çekmemiş olursunuz. Şimdi gelin, kileriniz ve buzdolabınızda bulunması gereken besinlere yakından bakalım.

1. Sızma zeytinyağı

1. Sızma zeytinyağı

Lezzetli ve sağlıklı yemekler için her zaman evinizde kaliteli bir zeytinyağı bulundurmalısınız. İyi bir zeytinyağı, mutfağınızın bel kemiği olmalıdır. Zeytinyağını oda sıcaklığında gönül rahatlığı ile saklayabilirsiniz. Sağlıklı bir yağla yemek pişirmek, vitamin, mineral ve antioksidanların yiyeceklerden emilimini artırır.

2. Bitter çikolata

2. Bitter çikolata

En az %70 kakao içeren bitter çikolata; bakır, demir ve magnezyum açısından zengindir. Ayrıca bitter çikolata afrodizyak özelliklere sahiptir. Bu sayede sizi daima havaya sokmaya yardımcı olur.

3. Ton balığı konservesi

3. Ton balığı konservesi

Ton balığı konservesi de elinizin altında bulunması gereken temel gıda malzemesi arasında yer almayı hak eder. Ton balığı, protein ve sağlıklı yağlar bakımından zengindir. Kas geliştirme ve anti-inflamatuar etkiler sunar.

4. Organik bal

4. Organik bal

Balın son kullanma tarihi yoktur. Bu sebeple her zaman elinizin altında bulunması gereken zengin besinlerden biridir. Dahası yaygın hastalıklarla mücadele etmenizi sağlar. Yararlı bileşen içeren balı neredeyse çoğu atıştırmalık ve içeceğinizde kullanma şansınız vardır.

5. Çok amaçlı un

5. Çok amaçlı un

Deponuzdan asla eksik olmaması gerekir. Çünkü tüm doyurucu ve besleyici yemek ihtiyaçlarınızda yanınızda olur. Son derece uygun fiyatlıdır. Un seçimi yaparken glutensiz olanını seçmenizde yarar vardır. Badem ve nohut unu gibi çeşitler sağlığınız için faydalıdır.

6. Fermente gıdalar

6. Fermente gıdalar

Fermente gıdalar lezzetli ve çok yönlüdür. Araştırmalar, sindirim sağlığını iyileştirebileceklerini ve kan şekeri düzeyini azaltmaya yardımcı olabileceklerini bulmuştur. Ayrıca bu gıdalar da uzun ömürlüdür. Yani endişelenmeden stok yapabilirsiniz.

7. Baharatlar ve kuru otlar

7. Baharatlar ve kuru otlar

Lezzetli tarifler için iyi oluşturulmuş bir baharat ve kuru ot rafına ihtiyaç vardır. Baharat ve otlar, sağlığınızı çeşitli şekillerde iyileştirebilir. İltihaplanmayı azaltabilir ve belirli hastalıkların riskini düşürmeye yardımcı olabilir.

8. Tahıllar

8. Tahıllar

Tahılları oda sıcaklığında bir yıldan fazla süre saklayabilirsiniz. Tahıllar, yüksek miktarda B vitamini, magnezyum ve manganez içerir. Kalp hastalığı ve belirli kanser türlerine karşı yararlı olabilen tahılları, neredeyse her türlü yemeğinizle yiyebilirsiniz.

9. Kuruyemişler

9. Kuruyemişler

Kuruyemişler; sağlıklı yağlar, protein, lif, vitamin ve mineral bakımından zengindir. Bunları oda sıcaklığında 4 aya kadar saklayabilme şansınız vardır. Kuruyemişleri de çoğu yemeğinize lezzet katması açısından kullanabilirsiniz.

10. Sirkeler

10. Sirkeler

Sirke çeşitlerini kilerde bulundurmak, yemeklere eşsiz lezzetler katmanızı sağlar. Sirkeler ayrıca uzun süre saklanabilen gıdalar arasında bulunur. Bu sebeple elinizin altında bulundurmanız yararlı olacaktır.

11. Yoğurt

11. Yoğurt

Az yağlı veya ev yapımı yoğurt buzdolabında asla eksik olmaması gereken bir yiyecektir. Sade yoğurt, probiyotiklerle doludur ve kalsiyum açısından zengindir. Cildinizi güzelleştirmeye ve sindirim sisteminizi iyileştirmeye yardımcı olur.

12. Yumurta

12. Yumurta

Yumurta, çok yönlü ve düşük bütçeli bir besindir. Günün her saatinde tüketebilirsiniz. Tercihinize bağlı olarak çeşitli şekillerde pişirilebilir. Tariflerin çoğunda hayati bir önem taşır.

13. Soğan ve sarımsak

13. Soğan ve sarımsak

Sarımsak ve soğan, pek çok tarifin bel kemiğidir. Uzun raf ömrüne sahiptirler. Her ikisi de sağlığa birçok yönden fayda sağlamaktadır. Düzenli olarak soğan ve sarımsak tüketmeniz çoğu hastalığın riskini azaltmanıza yardımcı olabilir.

14. Kahve

14. Kahve

Kahve ya da spesifik olarak kahve çekirdekleri her zaman mutfağınızda bulunması gerekir. Kahve içmek kilo vermeyi kolaylaştırabilir ve fiziksel performansı iyileştirebilir.

15. Dondurulmuş meyve ve sebzeler

15. Dondurulmuş meyve ve sebzeler

Bazı meyve ve sebzeler çabuk bozulabilir. Bu yiyecekleri donmuş halde elinizin altında bulundurmak, her zaman dilediğiniz yiyeceklere ulaşabilmenizi sağlar. Ayrıca hepsi besin değerleri açısından zengindir.

Bu içerikler de dikkatini çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın