Görüş Bildir
Haberler
Daha Uzun Süreli Raf Ömrü İçin Buzdolabında Yan Yana Muhafaza Etmemeniz Gereken Yiyecekler

Daha Uzun Süreli Raf Ömrü İçin Buzdolabında Yan Yana Muhafaza Etmemeniz Gereken Yiyecekler

Effy
04.05.2022 - 11:56

Bazı ürünler beraber çok iyi gitse de, iş buzdolabında muhafaza etmeye gelince işler değişebiliyor. Eğer sebze ve meyvelerinizin çabuk çürümesini istemiyorsanız, birlikte muhafaza etmemeniz gerekenleri listeledik. 👇

1. Elma ve havuç.

1. Elma ve havuç.

Elma, alken sınıfından renksiz bir gaz olan etileni fazlasıyla üretir. Bu yüzden elmayı diğer ürünlerle muhafaza ederken çok dikkatli olmalısınız. Özellikle, elmayı buzdolabınızda veya bir dolapta havuç ile yan yana koymayın. Aksi halde, sadece 2 haftada bile havucun tadı acı bir hal alarak çabucak çürür.

2. Domates ve salatalık.

2. Domates ve salatalık.

Salatalıklar, etilene karşı oldukça hassastır. Salatada mükemmel bir eş olsalar da, iş buzdolabında muhafaza etmeye geldiğinde salatalık ve domates ayrı tutulmalı. Aksi halde, salatalıklar olması gerektiğinden çok daha önce sarılaşmaya başlar. Salatalıkları buzdolabında ve domatesleri tezgahta muhafaza etmek en iyisidir.

3. Patates ve soğan.

3. Patates ve soğan.

Soğanlar nemi çabuk emerler ancak kuru kalmaları gerekir. Patatesler ise çok fazla nem yapar; o yüzden iyi bir ikili olmazlar. Zamanla patateslerin kökleri çıkar ve soğanların ise uzun yeşil yaprakları.

4. Avokado ve muz.

4. Avokado ve muz.

Bu işten avantajlı çıkma şansınız da var. Eğer avokadonuz çok olgunlaşmışsa, muzlardan uzak tutun. Ancak, çabucak olgunlaşmasını istiyorsanız, o zaman gönül rahatlığı ile muzların yanında muhafaza edebilirsiniz.

5. Şeftali ve muz.

5. Şeftali ve muz.

Olgun şeftaliler, muzlardan uzak durmalı çünkü muzlar tarafından salgılanan tüm etilen sebebiyle şeftaliler normalden daha hızlı çürür. Bir muz ne kadar olgunsa, o kadar etilen salgılar.

6. Kavun ve patlıcan.

6. Kavun ve patlıcan.

Kavunlar, patlıcanların daha hızlı bozulmasına sebep olabilir. O yüzden aynı dolapta ikisini muhafaza etmediğinizden emin olun. Ancak, patlıcanlarınızı buzdolabında yine de muhafaza etmek istiyorsanız hiçbir meyve ile yakın olmadığından emin olun.

7. Üzüm ve mango.

7. Üzüm ve mango.

Söz konusu üzümleri muhafaza etmek olunca bu meyve çok hassas olabiliyor. Üzümler yakınlarında hiçbir meyve veya sebze barındırmaz. Mangolar çok fazla etilen gazı salgılar ve bu yüzden olgunlaşma - çürüme süreci daha hızlı ilerler.

8. Çilek ve yabanmersini.

8. Çilek ve yabanmersini.

Yabanmersinleri etilen salgılar ve çilekler salgılamaz. Eğer ikisini beraber saklarsanız, çilekler çok olgunlaşabilir ve normalden daha kısa bir zamanda çürürler. Ancak, olgunlaşmamış çilekleri yabanmersinleri ile muhafaza etmekte bir sorun yok. Tabii eğer iki meyve de çok olgunlaşmışsa bir - iki günde tüketin.

9. Nektarin ve lahana.

9. Nektarin ve lahana.

Nektarinler de çok fazla etilen salgılar; bu yüzden ikisini beraber muhafaza ederseniz lahanalar çok çabuk bozulabilir. Lahanayı plastik bir poşette muhafaza etmek daha iyidir. Plastik bir poşette 2 hafta kadar raf ömürleri uzar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın