Görüş Bildir
Haberler
Sadece Zeki İnsanların Severek İzleyebileceği 35 Efsane Dizi

etiket Sadece Zeki İnsanların Severek İzleyebileceği 35 Efsane Dizi

Lousia
04.06.2018 - 16:02 Son Güncelleme: 04.03.2024 - 12:38

2000'li yılların başından itibaren televizyon izleyicileri Altın Çağ'ını yaşıyor desek yeridir. Televizyon derken sadece bir ekrandan değil aynı zamanda internet üzerinden yayın veren sistemlerden de bahsediyoruz. Çıplaklık ya da seks sahneleri içeren birçok program olduğu gibi, bunların tersine gerçekten kaliteli işler de söz konusu. Artık TV programları izlemek bir zaman kaybı değil, bazılarını izlerken kendinizi de geliştirmeniz mümkün. Seçim sizde anlayacağınız!

Aşağıdaki bazı programları eğlenceli buluyor olabilirsiniz, fakat size sadece gülmeyi garanti etmiyorlar. Dikkatli izlediğiniz takdirde, hepsinden çeşitli dersler alabilirsiniz. Bazılarını ise bulmaca çözer gibi izlediğinize eminiz. Ve biliyoruz ki, bunları sadece akıllı insanlar yapar. Sizler için zeki insanların sevdikleri ve oyladıkları TV programlarını derledik.

Programların konuları Beyazperde sitesinden alınmıştır.

Kaynak: The TV Shows That Separate Smart People From The Rest

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Sons of Anarchy

35. Sons of Anarchy

IMDb: 8.6

Konusu: Onlar düzen dışı asiler, kendi kurallarından başkasını tanımıyorlar ve altlarındaki çeliklerle çok çekiciler! Burası Anarşistlerin Motosiklet Kulübü!

34. Supernatural

34. Supernatural

IMDb: 8.5

Konusu: Adı üstünde bir doğaüstü drama olan Supernatural, Dean ve Sam Winchester kardeşlerin, doğaüstü yaratıklarla verdikleri savaşı konu alıyor. Anneleri bilinmeyen bir varlık tarafından yakılarak öldürülmesi sonucu, babalarıyla beraber avcılık yapmaya başlayan kardeşlerden Sam normal bir hayat sürme isteği ile abisi ve babasını bırakıp üniversiteye gider. 

Yıllarca ailesinden ayrı yaşayan Sam, abisinden aldığı babasının kayıp haberi ile eve döner ve macera yeniden başlar.

33. The Simpsons

33. The Simpsons

IMDb: 8.8

Konusu: Henüz ilk sezonuyla birlikte hem hayranlar, hem de eleştirmenler tarafından Amerikan ailesinin televizyondaki en gerçekçi ve en komik tasvirlerinden birisi olarak nitelendirilen The Simpsons, Springfield kasabasının en çılgın ailesi.

32. The Blacklist

32. The Blacklist

IMDb: 8.1

Konusu: Raymond Reddington, dünyanın en çok arananlar listesinin en üstünde yer alan bir suçludur. Yıllardır aranan Raymond hiç beklenmeyen bir anda kendi isteği ile FBI’a teslim olur. İşlediği suçlar sebebi ile artık serbest kalması mümkün değildir. Zeki bir adam olan Raymond, FBI’a ilginç bir teklif sunar. Kendi özgürlüğü karşısında hazırlamış olduğu suçlular listesini FBI’a verecek ve listede yer alan kişileri yakalatacaktır. Listeyi vermek için de tek bir şart sunar; FBI profilcisi Elizabeth Keen ile birlikte çalışmak...

31. Fringe

31. Fringe

IMDb: 8.4

Konusu: Hamburg-Boston seferini yapan 627 no'lu uçak, tüm yolcuları ve mürettebatı bir çeşit kimyasal saldırıya maruz kalmış halde, Boston Logan Havalimanı'na iniş yapar. Bu akıl almaz olayı araştırması içinse FBI özel ajanı Olivia Dunham ve John Scott görevlendirilir. Fakat Scott'un bir patlama sonrası komaya girmesi, aynı zamanda sevgilisi olan Dunham'ı harekete geçirir. Bir zamanlar hükümetin gizli deneyleri için çalıştıktan sonra, 17 yıl boyunca bir akıl hastanesine kapatılan Walter Bishop'a ulaşan Dunham, yıllar önce üstü örtülen bir dizi doğaüstü ve paranormal deneyin de yeniden canlanmasına aracı olacaktır. Bu sayede geleneksel bilimin açıklayamadığı vakaları incelemek üzere, İç Güvenlik Teşkilatı'nın üst düzey ajanlarından Phillip Broyles'ın yetkisi dahilinde FBI'a bağlı Fringe ekibi kurulmuş olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. The Sopranos

30. The Sopranos

IMDb: 9.2

Konusu: New Jersey'deki bir İtalyan-Amerikan mafya ailesinin babası olan Tony Soprano'nun ve Soprano Ailesi'nin diğer fertlerinin hayatlarından kesitler sunan dizi, toplamda 86 bölüm yayınlanmış, kazandığı ödüller ve aldığı olumlu eleştirilerle adını 'gelmiş geçmiş en iyi diziler' arasına yazdırmıştır.

29. Penny Dreadful

29. Penny Dreadful

IMDb: 8.2

Konusu: Viktoryan Dönemi Londra'sında geçen dizi; Dr. Frankenstein, Dorian Gray, Dracula gibi birbirinden ikonik karakterleri işliyor.

28. The Daily Show

28. The Daily Show

IMDb: 8.6

27. Criminal Minds

27. Criminal Minds

IMDb: 8.1

Konusu: Bir suçluyu en kestirme yoldan nasıl yakalarsınız? Tabii ki bir suçlu gibi düşünerek, onun psikolojisine göre hareket edip, ipuçlarını birleştirerek. Virginia Quantico'daki Davranış Analizi ünitesinde çalışan özel bir ekibin uzmanlık alanı 'suçlu beyinleri' analiz etmek. Onların işi, suç mahalli ya da laboratuvar deneyleri ile bitmiyor. Suçluların yaşadıkları çevre, çalışma ortamları, davranış pratikleri… Her biri karmaşık bir davayı çözerken birleştirdikleri yapboz parçaları gibi…

26. Fargo

26. Fargo

IMDb: 9.0

Konusu: Esrarengiz bir kiralık katil olan Lorne Malvo, iş üzerindeyken geçirdiği kaza sonucu hastaneye kaldırılır. Hastanede Lester Nygaard ile tanışan Malvo, genç adamın hayatının değişmesine neden olur. Sıradan bir hayatı olan Lester’in geçmişi başarısızlıklar doludur ve ailesi tarafından sürekli küçümsenir.

Malvo ile yaptığı konuşmalardan etkilenen Lester, karısını öldürerek farklı bir dünyanın kapısını aralar. O, artık herkesin tanıdığı insan değildir. İşlediği suçtan sonra Malvo’dan yardım isteyen Lester artık bir arada çalışmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Jessica Jones

25. Jessica Jones

IMDb: 8.1

Konusu: Kimyasal bir sızıntı sonucu Jessica Jones, insanüstü bir güce ve dirence, ek olarak da ses hızına yakın hızlarda uçma yeteneğine sahip olur. Daredevil’in kardeş dizisi olan Jessica Jones, 2015'te Netflix’te yayınlanmaya başladı.

24. Downton Abbey

24. Downton Abbey

IMDb: 8.7

Konusu: Downton Malikanesi'nde yaşayan Crawley Ailesi ve malikanenin çalışanlarının hayatı üzerine kurulu olan bir dönem dizisi. 1912'den itibaren başlayan hikaye sezonlar içerisinde 1920'lere kadar uzanıyor. Grantham Kontu Robert Crawley ailesi ile mutlu bir hayat sürdüğünü düşünürken her şey, 15 Nisan 1912'de Titanik'in buzdağına çarpması ile birlikte bir daha eskisi gibi olmayacak şekilde değişiyor. Çünkü Crawley Ailesi iki üyesini çarpışmada kaybediyor.

23. Star Trek: The Next Generation

23. Star Trek: The Next Generation

IMDb: 8.6

22. Vikings

22. Vikings

IMDb: 8.6

Konusu: 8. yüzyıl İskandinavyası’nda geçen dizi, basit bir çiftçiyken cesur bir savaşçıya dönüşen Ragnar Lothbrok ve ailesinin öyküsünü ekranlara taşıyor. Savaş Tanrısı Odin'in soyundan geldiğine inanılan Ragnar’ın acımasız ve korkusuz adamlarıyla birlikte denizlerle olan imtihanını seyrederken; savaşçı ve tüccar bir kavim olan Vikingler’in çok az işlenmiş ilgi çekici kültürüne hep birlikte tanık oluyoruz.

Tarihi bir drama olarak nitelendirilebilecek dizinin hikayesi, gerçek Avrupa efsanelerine ve tarihsel figürlere dayanıyor

21. Sense8

21. Sense8

IMDb: 8.4

Konusu: Wachowski Kardeşler'in 10 bölüm olarak planan dizisi, dünyanın 8 farklı yerinde yaşayan ve gizemli bir şekilde birbirleriyle bağlantıları olan 8 ayrı kişiyi merkezine alacak. Birleşik Krallık, Seoul, Mumbai, Nairobi, Berlin, Mexico City, San Francisco ve Chicago’yu mesken tutacak Sense8; her bölümde buralarda yaşayan bir karakteri yakından tanıtacak. Bu 8 kişiden bazıları bir araya gelmeye çabalarken, bazıları ise birbirini öldürmeye çalışacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Lost

20. Lost

IMDb: 8.4

Konusu: Oceanic Havayolları’nın Sidney-Los Angeles seferini yapan 815 sefer sayılı uçağı, okyanus üzerinden geçerken, manyetik bir alana kapılarak büyük bir adaya düşer. Fakat önceleri sıradan, tropik bir ada gibi görünen bu kara parçasının, kazazedelerin her birinin hayatını farklı biçimde değiştireceğinden habersizdirler. 

Adada sandıklarından daha fazla zaman mahsur kalan Oceanic Havayolları yolcuları her gün yeni bir sürprizle karşılaştıkları bu gizemli adada hayatta kalabilmek ve ne olursa olsun bir yolunu bulup adadan kurtulmak ya da anakaraya haber ulaştırmak için mücadeleye girerler.

19. American Horror Story

19. American Horror Story

IMDb: 8.2

Konusu: Her bir sezonu başka bir hikayeyi konu alan American Horror Story, ilk sezonunda lanetli bir ev üzerinden ilerleyerek, bizi bu evin zaman içindeki sakinleri ile tanıştırdı. 2. sezonda ise hikayenin odağında bir akıl hastanesi var. Diğer sezonları ise merakınıza bırakıyoruz. 🙂

18. The Walking Dead

18. The Walking Dead

IMDb: 8.4

Konusu: Kasabanın polis şefi Rick Grimes bir gün vurularak hastaneye kaldırılır; fakat o komadayken geçen sürede bildiği yaşam altüst olmuştur. Artık dünya, insan etiyle beslenen zombilerin insafına kalacak! Tabii birazcık insani duyguları kaldıysa... Atlanta'da kaostan sonra sessizce hayatta kalmaya çalışan küçük bir grup insanın ise, birbirlerinden başka tutunacak kimseleri yok

17. Stranger Things

17. Stranger Things

IMDb: 8.9

Konusu: 80'li yılları kendine fon yapan Stranger Things, dönemin korku filmlerine selam çakmayı atlamayan bir fantastik gerilim dizisi. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono'yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor.

16. The Big Bang Theory

16. The Big Bang Theory

IMDb: 8.3

Konusu: Birbirinden zeki ve takıntılı iki ev arkadaşının karşı apartman dairesine, güzel (ama aklı biraz yavaş çalışan) bir genç kız taşınırsa ne olur? The Big Bang Theory; MIT doktorası yapan ve asosyal iki araştırma görevlisinin, sıradan bir garson olan sarışın güzel Penny ile kurdukları komşuluk ilişkilerini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Jeopardy

15. Jeopardy

IMDb: 8.2

Konusu: Bu programda, iki rakip birbirlerinin zeka becerilerini ve bilgilerini geniş bir yelpaze ile akademik ve popüler kategorilerde test eder.

14. Westworld

14. Westworld

IMDb: 8.9

Konusu: Karanlık bir gelecekte geçen dizi, zengin kesime hitap eden bir eğlence parkını sergiliyor. Yapay zekaların kullanıldığı, gelen ziyaretçilerin katılabildiği oyunlarla dolu bu parkta; vahşi batı macerası sunan kısımda bir sorun ortaya çıkacak. Eğlenmeyi uman müşteriler, peşlerindeki silahlı nişancıdan kurtulmaya çalışacaklar.

13. True Detective

13. True Detective

IMDb: 9.0

Konusu: Louisiana Cinayet Masası'nda görev yapan dedektif Rust Cohle (McConaughey) ve Martin Hart (Harrelson) bir seri katilin peşine düşerler. Beraber çalışan ikilinin, takip derinleştikçe kendi hayatlarının da içinden çıkılmaz bir duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır. 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamak için iz süren dedektifler, yıllar sonra davanın tekrar ele alınması ile beraber kendilerini sorgu masasında bulurlar.

12. Last Week Tonight with John Oliver

12. Last Week Tonight with John Oliver

IMDb: 9.0

Konusu: Eski Daily Show sunucusu ve aynı zamanda muhabir olan John Oliver, bu programında artık hicivli haber sunuculuğu yapıyor.

11. Firefly

11. Firefly

IMDb: 9.0

Konusu: 2517 yılında Serenity isimli bir uzay gemisinde görevli dokuz kişinin maceralarını anlatan Firefly, unutulmayan bilimkurgu serilerinden biri. Serenity gemisinin kaptanı ve mürettebatın bir kısmı iç savaşta kaybeden askerlerdendir. Bu askerler, galaksi hükümetinin hükmedemediği yerlerdeki yasa dışı işlerle uğraşan birer uzay kovboyudur aslında. 14 bölümlük ilk sezonunun ardından iptal edilen dizi Serenity isimli filme ilham kaynağı olmuştur...

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Hannibal

10. Hannibal

IMDb: 8.6

Konusu: Thomas Harris'in ünlü serisi Hannibal'dan uyarlanan dizi Red Dragon'a odaklanıyor. Hepimizin bildiği bu seri katil hikayesinde bu kez Bryan Fuller merkeze FBI Ajanı Will Graham ve onun akıl hocası Hannibal Lecter'ı alıyor.

9. Mr. Robot

9. Mr. Robot

IMDb: 8.6

Konusu: Elliot gündüzleri bir siber güvenlik şirketinde çalışan sıradan bir programcı, geceleri ise siber intikam peşinde koşan bir hackerdır. Bu asosyal ve sorunlu görünen gencin yolu bir gün bir yeraltı hack grubunun gizemli lideri ile kesişir.

8. Doctor Who

8. Doctor Who

IMDb: 8.7

Konusu: Bu Doktor bambaşka bir doktor. İsmi, karakteri, tavırları her şeyiyle bir muamma. Rose Tyler adında bir kadın, kendisini Doktor diye adlandıran gizemli bir yabancıyla tanışır ve bundan sonra hayatı baştan sona değişir. Kısa süre içerisinde ailesi de dahil bütün dünyanın tehlike altında olduğunu öğrenir. Yapması gereken kurtuluş yolunu bulmaktır.

7. The X-Files

7. The X-Files

IMDb: 8.7

Konusu: Başrollerini ünlü oyuncular David Duchovny ve Gillian Anderson’ın paylaştığı The X-Files’ta biri inançlı diğeri ise şüpheci olan FBI ajanları Fox Mulder ve Dana Scully gizli güçlerin tüm engellerine rağmen garip ve açıklanamayan olayları araştırıyor. Chris Carter’ın yaratıcısı olduğu seride her bölümde ayrı bir dosya ele alınıyor.

6. House

6. House

IMDb: 8.8

Konusu: O, biraz gıcık... Fazlasıyla huysuz ve aksi. Ayrıca bencilliğe övünen bir ağrı kesici bağımlısı. Ama işinin ehli bir doktor, tanı koyma ustası, hatta bir deha. O, Gregory House. Çok zeki, çözemeyeceği hasta vakası hemen hemen yok gibi. Ama bir yandan hastaları iyi ederken, diğer yandan ekibinde beraber çalıştığı uzman doktorların psikolojilerini allak bullak etmekten de hiç çekinmiyor. Öyle ki onların özel hayatlarına karışacak kadar da küstah. Ama sayılı gönül ilişkisinde de çuvallamaktan öteye geçemiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Dexter

5. Dexter

IMDb: 8.7

Konusu: O, 'ince ruhlu' bir katil. O, Miami'de yaşanan cinayetleri araştıran bir 'kan' uzmanı. O, dünyaya adalet sağlamak için öldürüyor. Onun adı Dexter ve düzenin adaletini kişisel bakışa göre sağlamak, hayatta kalma amacı. Hem işinin ehli bir seri katil, hem de sosyal kişilikli bir adam portresi çizen Dexter Morgan, 2006 yılından bu yana kendi ahlak anlayışına göre kötüleri yer yüzünden silmeye devam etti. Yayınlandığı yıldan itibaren onlarca televizyon ödülüne aday gösterilen, Emmy ve Altın Küre ödüllü Dexter, televizyon tarihinin de en sıra dışı karakterlerinden birini ekranlara taşıdı.

4. Breaking Bad

4. Breaking Bad

IMDb: 9.5

Konusu: Lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White bir gün doktordan ileri safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Kendisinden sonra geride kalan ailesine maddi birikim sağlamak isteyen Walter White, uyuşturucu yapımında ustalaşan eski bir öğrencisi, Jesse Pinkman ile beraber uyuşturucu işine girer. Elbette ki yasa dışı yollardan ve uyuşturucunun eş anlamlısının da bela olduğunu bilerek...Bir yanda kimya alanında önemli işlere imza atmış bir öğretmen, diğer yanda bu tehlikeli piyasayı çok iyi tanıyan, gözü pek bir 'eski öğrenci.' Yüksek kalitede ve saflıkta ürettikleri metamfetamin, onları uyuşturucu ticaretinin en riskli yollarına da bulaştıracak.

3. Game of Thrones

3. Game of Thrones

IMDb: 9.5

Konusu: Hanedan entrikaları, kapalı kapılar ardında dönen oyunlar, birilerinin kuyusunu kazmak için düşmanın koynuna girmekten çekinmeyen kadınlar, kardeşler arası çekişmeler, dışlanmalar... Hepsi tek bir hedef için: taht kavgası...

2. House of Cards

2. House of Cards

IMDb: 8.9

Konusu: BBC'nin aynı adlı mini dizisinden uyarlanacak olan dizinin arkasında hayli sağlam isimler var. Kevin Spacey ve David Fincher'ın yapımcıları olduğu dizinin BBC versiyonu da Michael Dobbs'un kitabından uyarlanmış. 

House of Cards, başkanlığa oynayan hırslı bir politikacı olan Francis Underwood adında bir adamın, inişli-çıkışlı politika hayatını odağına alıyor.

1. Sherlock

1. Sherlock

IMDb: 9.2

Konusu: Modern bir Sherlock Holmes uyarlaması... Bu kez Sherlock günümüz Londra'sında, günümüz şartlarında çözüyor davaları. Yanında yine Doktor Watson, en büyük düşmanı yine Moriarty. Adresi Baker Street... Değişen tek şey, cep telefonları, mesajlar, mailler, bloglar, yani teknoloji. Ama Sherlock hala kendi tarzında ilerliyor..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
588
227
205
45
36
27
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın