Görüş Bildir
Haberler
Romantik Filmseverler Buraya! 90'lar ve 2000'lere Damga Vurmuş İzlerken İçinizi Isıtacak 26 Romantik Film

Romantik Filmseverler Buraya! 90'lar ve 2000'lere Damga Vurmuş İzlerken İçinizi Isıtacak 26 Romantik Film

Sueda İlkyaz
01.10.2022 - 23:15

Romantik filmler 90'lar ve 2000'lerde altın çağını yaşadı dersek çok da yanlış olmaz. Hazır sonbahar gelmiş havalar da yavaştan soğumaya başlamışken, üzerinden yıllar geçse de hala kendini izleten 26 romantik filmini sizin için derledik. Kahvenizi alın ve bir an önce izlemeye başlayın!

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/jessicabrunt...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Four Weddings And A Funeral (1994)

1. Four Weddings And A Funeral (1994)

.IMDb: 7.1

Özet: Charles kızlarla sadece gönül eğlendirmeyi seven, evlilik fikrinden oldukça uzak genç bir adamdır. Bir gün bir arkadaşının düğününde hayatının aşkıyla tanışan Charles, karakterinin aksine duygularını asla Carrie'ye itiraf edemez. Bu çift bir cenazede ve üç nikahta daha karşılacaklardır.

Yönetmen: Mike Newell

Oyuncular: Hugh Grant, Andie MacDowell, James Fleet

2. Notting Hill (1999)

2. Notting Hill (1999)

IMDb: 7.2

Özet: Londra'nın Notting Hill kesiminde yaşayan William eşinden boşanmış bir adamdır. Biraz tuhaf olan bir de Spike adlı bir ev arkadaşı vardır. Notting Hill'in tam merkezinde kitabevi işleten William'ın dükkanına dünyaca ünlü film yıldızı Anna Scott'un gelmesiyle hayatı tamamen değişir.

Yönetmen: Roger Michell

Oyuncular: Hugh Grant, Julia Roberts, Richard McCabe

3. What happens in Vegas (2008)

3. What happens in Vegas (2008)

IMDb: 6.1

Özet: Las Vegas'ta 6 aylık bir evlilik sözleşmesine imza atan Jack ve Joy 6 ay boyunca evliliklerini sürdürebilirse büyük ganimetin sahibi olacaktır. Ancak bu evliliği sürdürmek bekledikleri kadar kolay olmayacaktır.

Yönetmen: Tom Vaughan

Oyuncular: Cameron Diaz, Ashton Kutcher, Rob Corddry

4. Pretty Woman (1990)

4. Pretty Woman (1990)

IMDb: 7.1

Özet: Son derece zengin olan iş insanı Edward gösterişli hayatının sahteliğinden oldukça sıkılmıştır. Sokaklarda boş boş gezerken oldukça çekici bir kadınla karşılaşır ve geceyi birlikte geçirirler. Akıllarına gelen çılgınca bir fikirle haftayı birlikte geçirmeyi ve daha sonra ayrılmayı planlarlar. Ancak duygular işin içine girer.

Yönetmen: Garry Marshall

Oyuncular: Richard Gere, Julia Roberts, Jason Alexander

5. Just Married (2003)

5. Just Married (2003)

IMDb: 5.4

Özet: Tom bir radyoda çalışmaktadır, Sarah ise yazarlık yapmaktadır. Birbirleriyle inanılmaz derecede iyi anlaşan bu çift hiç sorun etmemesine rağmen farklılıkları yüzünden sürekli eleştirilmektedir. Eleştirilere son vermek isteyen Tom ve Sarah evlenir ancak ilişkilerinden rahatsız olanlar çiftin balayını mahvetmek için kararlıdır.

Yönetmen: Shawn Levy

Oyuncular: Ashton Kutcher, Brittany Murphy, Christian Kane

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Clueless (1995)

6. Clueless (1995)

IMDB: 6.9

Özet: Cher, Beverly Hills'de yaşayan lisenin güzel ve son derece popüler kızlarından biridir. Çıkmak için kendine uygun bir erkek ararken, okula yeni gelen bir kızın giyimi içine sinmez ve tarzını değiştirmeye çalışır. Notları da düşüşte olan Cher, ders çalışmak yerine öğretmenlerinin özel hayatlarına müdahale ederek bu sorunu çözmeye çalışır.

Yönetmen: Amy Heckerling

Oyuncular: Alicia Silverstone, Stacey Dash, Brittany Murphy

7. Mean Girls (2004)

7. Mean Girls (2004)

IMDb: 7.1

Özet: Afrika'dan yeni gelmiş olan Cady Amerika'da liseye başlar. Okulun en popüler kızı Regina'nın eski erkek arkadaşına aşık olmasıyla Afrika'da öğrenip kendine motto edindiği orman kanunlarının aşk karşısında hiçbir işe yaramadığını fark eder. 

Yönetmen: Mark Waters

Oyuncular: Lindsay Lohan, Jonathan Bennett, Rachel McAdams

8. 500 Days Of Summer (2009)

8. 500 Days Of Summer (2009)

IMDb: 7.7

Özet: Gördüğü andan itibaren Summer'a aşık olan Tom için işler istediği gibi gitmez çünkü Summer ne aşka ne de ilişkilere inanmamaktadır. Buna rağmen aralarında arkadaşlıktan öte bir ilişki gelişir.

Yönetmen: Marc Webb

Oyuncular: Zooey Deschanel, Joseph Gordon-Levitt, Geoffrey Arend

9. The Wedding Planner (2001)

9. The Wedding Planner (2001)

IMDb: 5.3

Özet: San Francisco eyaletinin en başarılı düğün organizatörü olan Mary Fiore'un eline evlilik planlama konusunda kimse su dökemez. İşe güce koşturmaktan aşka vakit ayıramayan Mary'nin aşkı ayağına gelir ancak bir problem vardır. Aşık olduğu adam organize ettiği düğünlerden birinde boy gösterecek olan damattan başkası değildir.

Yönetmen: Adam Shankman

Oyuncular: Jennifer Lopez, Matthew McConaughey, Bridgette Wilson-Sampras

10. Bridget Jones' Diary (2001)

10. Bridget Jones' Diary (2001)

IMDb: 6.7

Özet: 32 yaşına gelmiş olan Bridget hayatta hala bir dikiş tutturamamıştır. Üstüne üstlük aradığı kişiyi de hala bulamamıştır. Kendini kontrol altına almak isteyen ve gerçek kişiliğini unutmak istemeyen Bridget günlük tutmaya başlar.

Yönetmen: Sharon Maguire

Oyuncular: Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Maid In Manhattan (2002)

11. Maid In Manhattan (2002)

IMDb: 5.3

Özet: Maris Ventura, New York'un en lüks otellerinden birinde hizmetçi olarak çalışmaktadır. Bir gün Marshall adında varlıklı bir siyasetçiyle tanışır. Birbirleriyle yakınlaşan bu çiftin ilişkilerinin arkasında farklı bir gerçek yatmaktadır çünkü Marshall Ventura'yı otelin müşterilerinden biri sanmıştır ve aslında orada bir çalışan olduğundan bihaberdir.

Yönetmen: Wayne Wang

Oyuncular: Jennifer Lopez, Ralph Fiennes, Natasha Richardson

12. How To Lose A Guy In Ten Days (2003)

12. How To Lose A Guy In Ten Days (2003)

IMDb: 6.4

Özet: Andie işi için kadınların ilişkilerde yaptığı hataları ve onları kaçıran nedenleri deneyimleyerek yazmalıdır ve yalnızca 10 günü vardır. Diğer yanda ise son derece çapkın ve birlikte olduğu kadınlarla ilişkisini asla ilerletmeyen Benjamin vardır. Patronuyla bir kadını kendisine 10 günde aşık edebileceğini iddia eder. Kader Andie ve Benjamin'in yollarını kesiştirir.

Yönetmen: Donald Petrie

Oyuncular: Kate Hudson, Matthew McConaughey, Adam Goldberg

13. The Wedding Singer (1998)

13. The Wedding Singer (1998)

IMDb: 6.9

Özet: Küçük yerleşim yerlerinde düğün şarkıcılığı yapan Robbie, şarkı söylemek için gittiği bir düğünde garsonluk yapan Julia ile karşılaşır. İkisi de o esnada nişanlıdır fakat zamanla hayatlarındaki kişinin onlar için doğru olmadığını anlayacaklardır.

Yönetmen: Frank Coraci

Oyuncular: Adam Sandler, Drew Barrymore, Christine Taylor

14. The Break Up (2006)

14. The Break Up (2006)

IMDb: 5.8

Özet: Sağlam bir ilişkileri varken Brooke ve Gary'nin ilişkisi zamanla sallantıya girer. İhmal edildiğini hisseden Brooke, partnerinden ayrılarak kendisini özletmeyi planlar. Ancak evden kimin gideceği konusunda büyük bir anlaşmazlık yaşanır ve bu çift evde iki düşman haline gelir.

Yönetmen: Peyton Reed

OyuncularJennifer Aniston, Vince Vaughn, Jon Favreau

15. Bring It On (2000)

15. Bring It On (2000)

IMDb: 6.1

Özet: Rancho Carne Lisesi'nin güzellikleri ve danslarıyla büyüleyen yetenekli bir amigo kızlar topluluğu vardır. Şampiyonluklara doymayan amigo kızlar altıncı şampiyonluğu hedeflemişken koreografilerinin aslında çalıntı olduğu ortaya çıkar. Bir yandan da okulun futbol takımı maddi sıkıntı çekmetedir.

Yönetmen: Peyton Reed

Oyuncular: Kirsten Dunst, Eliza Dushku, Jesse Bradford

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

16. Crossroads (2002)

16. Crossroads (2002)

IMDb: 3.5

Özet: Lucy, Kit ve Mimi çocukluklarını birlikte geçirmiş ancak 8 yıl önce ayrı düşen üç arkadaştır. Bu üçlü bir araya geldiğinde ülkeyi baştan başa gezmeye karar verir. Yakışıklı bir genç olan Ben' de bu yolculukta onlara katılır. Üç genç artık gençlikten yetişkinliğe adım atmaktadır ve öğrenecekleri çok şey olduğunu fark ederler.

Yönetmen: Tamra Davis

Oyuncular: Britney Spears, Anson Mount, Zoe Saldana

17. Coyote Ugly (2000)

17. Coyote Ugly (2000)

IMDb: 5.7

Özet: Şarkı sözü yazma konusunda oldukça yetenekli olan Violet, bu hayalinin peşinde koşarak evini terk eder ve New York'a gider. Ancak endüstri sandığı gibi toz pembe değildir, tüm kapılar yüzüne kapanır ve beş parasız kalır. Tam hayallerinden vazgeçmişken 'Coyote Ugly' adlı barda çalışan üç kızla tanışır ve onun için yeni bir umut ışığı doğar.

Yönetmen: David McNally

Oyuncular: Piper Perabo, Adam Garcia, John Goodman

18. Monster In Law (2005)

18. Monster In Law (2005)

IMDb: 5.5

Özet: Uzun yıllar boyunca kendisi için en doğru erkeği arayan Charlotte, tam hayallerindeki gibi bir adamı sonunda bulmuştur. Ancak önünde aşması gereken kocaman bir kayınvalide engeli vardır. Haber spikerliğinden henüz emekli olan kadın, oğlunun da mesleği gibi ellerinden kayıp gitmesinden oldukça korkmaktadır.

Yönetmen: Robert Luketic

Oyuncular: Jennifer Lopez, Michael Vartan, Jane Fonda

19. Bend It Like Beckham (2002)

19. Bend It Like Beckham (2002)

IMDb: 6.7

Özet: 18 yaşında Hintli bir genç kız olan Jess, David Beckham'ın büyük hayranıdır ve onun gibi bir futbolcu olmak ister. Ancak ailesinin onun için farklı planları vardır. Futbol oynamak ailenin geleneklerine terstir ve kızlarının kibar ve geleneklerine bağlı biri olarak yetişmesini isterler.

Yönetmen: Gurinder Chadha

Oyuncular: Parminder Nagra, Keira Knightley, Jonathan Rhys Meyers

20. A Cinderella Story (2004)

20. A Cinderella Story (2004)

IMDb: 5.9

Özet: Babasını kaybeden Sam, üvey annesi ve kızlarıyla yaşamaya başlar. Sıkıcı bir hayatı olan Sam'in hayatındaki tek neşesi sanal aşkı 'Göçebe'dir. Fakat 'Göçebe' hiç beklemediği birisi çıkar ve öğrendiği bu gerçekle Sam'in tüm mutluluğu suya düşer.

Yönetmen: Mark Rosman

Oyuncular: Hilary Duff, Chad Michael Murray, Jennifer Coolidge

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

21. Never Been Kissed (1999)

21. Never Been Kissed (1999)

IMDb: 6.0

Özet: Başarılı bir editör olan Josie asıl yapmak istediği işin muhabirlik olduğunu söylediğinde karşısına bir fırsat çıkar. Eski okuluna gidip öğrenci kılığında okulun şimdiki öğrencileriyle bir haber hazırlaması gerekmektedir. Ancak Josie okuldaki öğretmenlerden birine aşık olur ve işi ile aşkı arasında kalır.

Yönetmen: Raja Gosnell

Oyuncular:  Drew Barrymore, David Arquette, Michael Vartan

22. The Parent Trap (1998)

22. The Parent Trap (1998)

IMDb: 6.6

Özet: Kaliforniyalı Hallie ile Londra'dan Annie bir yaz kampında tanışırlar ve tek yumurta ikizi olduklarını fark ederler. Dünyaya gelmelerinden çok kısa süre sonra ebeveynleri boşanmış ve ikizler de birbirinden ayrılmak zorunda kalmıştır. Ayrı kaldıkları ebeveynlerini tanımak için birbirlerinin yerine geçerler.

Yönetmen: Nancy Meyers

Oyuncular: Lindsay Lohan, Dennis Quaid, Natasha Richardson

23. 13 Going on 30 (2004)

23. 13 Going on 30 (2004)

IMDb: 6.2

Özet: 13 yaş partisinde üzücü bir şakaya kurban giden Jenna, hoşlandığı erkek tarafından alay edilir. Utanç ve üzüntüyle 30 yaşına kadar saklanmayı dileyen Jenna'nın dileği gerçek olur ve uyandığında artık 30 yaşında güzel, zengin ve yakışıklı bir erkek arkadaşa sahiptir. Ancak Jenna'nın aklında partisini mahveden Matt vardır.

Yönetmen : Gary Winick

Oyuncular: Jennifer Garner, Mark Ruffalo, Judy Greer

24. My Best Friend's Wedding (1997)

24. My Best Friend's Wedding (1997)

IMDb: 6.3

Özet: Julianne ve Michael 28 yaşlarına kadar evlenmezlerse birbirleriyle evleneceklerine dair bir anlaşma yaparlar. Anlaşmanın bitimine 4 gün kala Michael evleneceğini Julianne' e haber verir. İçten içe Michael'a aşık olan Julianne'nın bu evliliği engellemesi için 3 günü vardır.

Yönetmen: P.J. Hogan

Oyuncular: Julia Roberts, Dermot Mulroney, Cameron Diaz

25. The Holiday (2006)

25. The Holiday (2006)

IMDb: 6.9

Özet: Londra'da köşe yazarlığı yapmakta olan Iris, karşılıksız aşk beslediği meslektaşının  evlenmek üzere olduğunu öğrenir. Los Angeles'da yaşayan Amanda ise aldatılmış ve atlatmaya çalışmaktadır. Bu dünyası tepetaklak olmuş iki kadın sosyal medyada tanışır ve yaşadıkları ortamdan uzaklaşmak için evlerini takas etmeye karar verirler.

Yönetmen: Nancy Meyers

Oyuncuklar: Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

26. Love Actually (2003)

26. Love Actually (2003)

IMDb: 7.6

Özet: Londra'da Noel'den iki ay önce, 10 farklı kişinin yaşadığı aşk hikayeleri anlatılmaktadır. Hayatın içinden olan bu hikayelerde mutlu, mutsuz, aldatılan, reddedilen ve daha nicesini görmek mümkün.

Yönetmen: Richard Curtis

Oyuncular: Hugh Grant, Martine McCutcheon, Liam Neeson

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
5
5
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın