Görüş Bildir
Haberler
Robert Koleji Davayı Kaybetti, Tartışmalı Kayıt Gerçekleşti

Robert Koleji Davayı Kaybetti, Tartışmalı Kayıt Gerçekleşti

ATKN
24.07.2015 - 10:42 Son Güncelleme: 24.07.2015 - 16:52

Robert Koleji’ne, puanı yetmeyen bir öğrenciokul ve idari personelin mahkeme kararının gereğini yerine getirmeme suçlaması ve bunun cezai yaptırımları ile karşılaşmaması için” kaydedildi. Okul iptal davası açmaya hazırlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Fiben Atalay'ın haberine göre; Robert Koleji 9. sınıfa, puanı yetmeyen bir öğrencinin “skandal kaydı” mahkeme kararıyla gerçekleşti. İşadamı Eyüp Mehmet Cemil Yükselen’in kızı, puanı yetmemesine ve okulun tüm itirazlarına rağmen açılan dava kazanılınca Robert Koleji’ne kaydedildi.

Okul, öğrencinin kaydının ancak hazırlık sınıfından başlayabileceğini bildirdi. Ancak, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 20.07.2015 tarihli yazısı ile ilgili öğrencinin okulun 9. sınıfına kaydedilmesi 'emredildi'. Okul yönetimi, “öğrencinin okulun 9. sınıfına kaydedilmesini emreden idari işlem için ivedilikle iptal davası açılacağını ve söz konusu kayıt işlemi ile ilgili tüm yasal yolların özenle takip edildiği” açıklamasını yaptı.

Skandal kayıt, mart ayında, geçen yıl Üsküdar Amerikan Lisesi’ne özel okul puanıyla giremeyen bir öğrencinin Milli Eğitim Bakanlığı talimatıyla TEOG’a göre kayıt yaptırması örnek alınarak gerçekleşmişti.

İkiz kız kardeşlerden biri 796.460 puanla Robert Lisesi’ne, biri de 789.4333 puanla Avusturya Lisesi’ne kayıt yaptırmış, aile, diğer kızlarını da Robert Lisesi’ne aldırmak için Üsküdar Amerikan Lisesi’ndeki TEOG puanlı öğrenci alımını emsal göstererek Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurmuş ve okula da çocuklarının TEOG puanıyla alınması için ihtarname çekmişti.

Dava nasıl kazanıldı?

Robert Lisesi’nin, “Aynı yıl içinde farklı sistemde öğrenci almak, eğitimde fırsat eşitliği ilkesine aykırıdır ve nakille alım yönetmeliğine uymuyor” itirazına rağmen Beşiktaş Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen “Mevzuata göre hareket edin” yazısı üzerine öğrenci okula alınmış ancak tepkiler üzerine aile kızlarını okuldan almak zorunda kalmış ve dava açmıştı.

Ailenin açtığı davada “Yürütmeyi Durdurma Kararı” alınınca, okul bu öğrenciyi iki gün önce kaydetmek zorunda kaldı ve okul yönetimi de mezunlara, durumu anlatan bir yazı yolladı.

Özel Amerikan Lisesi yönetiminden mezunlara yollanan yazı şöyle:

“Bir öğrencinin okulumuza kaydı hakkındaki soru ve tepkiler nedeniyle konu ile ilgili gelişmelerin özetinin paylaşılması gerekli görülmüştür.

Bildiğiniz gibi ilgili öğrencinin okulumuza kaydedilmesi bugüne kadar birçok kez talep edilmiş, bu talepler okulumuzca reddedilmiştir. Ancak konu ile ilgili olarak halen süren davada 27.05.2015 tarihinde verilen ve Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19.06.2015 tarihinde okulumuza tebliğ edilen yürütmeyi durdurma kararı uyarınca verilen yargı kararına uyma yükümlülüğümüz doğmuştur. Okulumuz ilgili öğrencinin kaydının ancak hazırlık sınıfından başlamak üzere mümkün olabileceğini bildiren gerekçelerini ilgili makamlara yazılı olarak bildirmiştir. Ancak bu açıklamalarımıza cevaben Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 20.07.2015 tarihli yazısı ile ilgili öğrencinin okulumuzun 9. sınıfına kaydedilmesi emredilmiştir. Bu emir üzerine okul ve idari personelimizin mahkeme kararının gereğini yerine getirmeme suçlaması ve bunun cezai yaptırımları ile karşılaşmaması için ilgili öğrenci 22.07.2015 tarihinde okulumuzun 9. sınıfına kaydedilmiştir.

Yürütmeyi durdurma kararı verilen davanın esası halen devam etmektedir. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürütmeyi durdurma kararı uyarınca ilgili öğrencinin kaydını talep eden yazısı için 14.07.2015 tarihinde okulumuz tarafından iptal davası açılmıştır. İlgili öğrencinin okulumuzun 9. sınıfına kaydedilmesini emreden idari işlem için de ivedilikle iptal davası açılacaktır. Özetle okulumuz söz konusu kayıt işylemi ile ilgili tüm yasal yolları özenle takip etmektedir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
3
2
2
2
2
0