Görüş Bildir
Haberler
Resesyon Beklentileri Artarken, Enflasyon Korkutuyor: Kriz Kahini de Konuştu!

Resesyon Beklentileri Artarken, Enflasyon Korkutuyor: Kriz Kahini de Konuştu!

Dünyada enflasyon beklentileri yükselirken, özellikle ABD ve Avrupa'da resesyon beklentileri de güçleniyor. Ülkelerden enflasyon manzaraları eşliğinde uzmanlarda resesyon beklentileri içeriğine buyurmaz mısınız👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Roubini, ABD'de bu yıl bir resesyon yaşanmasının olası olduğuna dikkat çekti

Roubini, ABD'de bu yıl bir resesyon yaşanmasının olası olduğuna dikkat çekti

Kriz Kahini olarak tanınan 2008 krizini bilen Nouriel Roubini, katıldığı Bloomberg yayınında ABD'de bu yıl bir resesyon yaşanması olasılığına dikkat çekti. 

Hisselerde de tahvillerde de düşüş öngören Roubini, ABD'de hisselerin resesyon sürecinde yüzde 35, stagflasyon sürecinde de yüzde 50 düşüş eğiliminde olduğunu belirterek 10 yıllık tahvil getirilerinde ise yüzde 4’ün üzerini beklediğini açıkladı. 

Roubini, Japon Yeni içinde de dolar karşısında yüzde 10 değer kaybı beklentisini ve Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) politika değişikliğine gidebileceğini belirtti.

Berenberg'e göre ABD ekonomisi 2023 yılında resesyona girecek

Berenberg'e göre ABD ekonomisi 2023 yılında resesyona girecek

Berenberg ekonomistleri ABD ekonomisinin 2023 yılında resesyona girmesini ve GSYH'nın yüzde 0,4 düşmesini beklediklerini bildirdi. 

'Fed'in enflasyondaki artışa agresif reaksiyonu bizim temel senaryomuz için ciddi bir risk ve GSYH'da bir düşüşü tetikleyebilir' ifadelerini kullanan Berenberg, enflasyonun gerilemesi ile birlikte 2023 yılı sonuna doğru harcanabilir gelirlerin yeniden artışa geçeceğini savundu. 

Berenberg ekonomistleri, 'Öngördüğümüz bu resesyonun ekonomik büyümenin uzun vadeli trendinde geçici bir kesinti olacağına inanıyoruz' ifadelerini de kullandılar.

Deutsche Bank: Resesyon riskleri artarken, enflasyon küresel ekonomi için en büyük zehir

Deutsche Bank: Resesyon riskleri artarken, enflasyon küresel ekonomi için en büyük zehir

Deutsche Bank CEO'su Christian Sewing, merkez bankalarının enflasyon ile mücadele için para politikasını agresif şekilde sıkılaştırmaya zorlandıkları ortamda Avrupa ve ABD'nin yüksek bir resesyon olasılığı ile karşı karşıya olduklarını söyledi. 

CNBC'ye konuk olan Sewing, 'Tek bir şey net: Eğer Rus gazında ani bir durma olur ise, resesyonun daha yakın zamanda gerçekleşmesi olasılığı kesinlikle çok yükselir. Bundan kuşku yok' dedi. 

Almanya veya Avrupa'da 2023 yılında veya sonraki yıl bir resesyon yaşanması olasılığının önceki yıllarda görülenlere göre daha yüksek olduğunu ifade eden Sewing, bunun tek sorumlusunun Ukrayna'daki savaş olmadığını, enflasyona ve bunun para politikası için ne anlama geldiğine bakmak gerektiğini vurguladı.

Sewing, 'Üç veya dört yönlendirici faktörün ekonomiyi şiddetli şekilde etkiledikleri zorlu bir durumdayız, tüm bu faktörlerin bir araya gelmeleri, ekonomide çok fazla baskı olduğu anlamına geliyor ver Avrupa'da bir resesyon olasılığı artıyor, aynı zamanda ABD'de de resesyon olasılığı oldukça yüksek' dedi. 

Enflasyonun en büyük endişesi olduğunu belirten Sewing, 'Enflasyonun beni en çok korkutan şey olduğunu söylemeliyim, bu nedenle şu anda Fed ve ECB'den aldığımız sinyallerin doğru sinyal olduğunu düşünüyorum. Enflasyon ile mücadele etmeliyiz, çünkü günün sonunda enflasyon ekonomi için en büyük zehir' diye konuştu.

Goldman Sachs: ABD ekonomisinin gelecek yıl resesyona girmesi olasılığı arttı

Goldman Sachs: ABD ekonomisinin gelecek yıl resesyona girmesi olasılığı arttı

Goldman Sachs ekonomistleri, ABD ekonomisinin bir resesyona girmesi olasılığının arttığını belirttiler ve GSYH büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ettiler.

ABD ekonomisinin gelecek yıl bir resesyona girmesi olasılığının yüzde 15'ten yüzde 30'a yükseldiğini belirten Goldman Sachs ekonomistleri, ilk yıl resesyondan kaçınılabilmesi halinde ikinci yıl resesyona girilmesi olasılığının yüzde 25 olduğunu da savundular 

Bu, gelecek 2 yılda ABD ekonomisinin resesyona girmesinin kümülatif olasılığının yüzde 35'ten yüzde 48'e yükseldiği anlamına geliyor.

Goldman Sachs ekonomisti Jan Hatzius yazdığı araştırma notunda, 'Resesyon riskini şu anda daha yüksek ve daha önden yüklemeli görüyoruz. Bunun teel nedenleri temel büyüme patikasının şu anda daha düşük olması ve enerji fiyatlarının daha fazla artması halinde Fed'in yüksek enflasyona ve enflasyon bekleyişlerine güçlü şekilde yanıt vereceği endişesinin artması' değerlendirmesini yaptı.

Ekonomistler, ABD ekonomisi için ikinci çeyrek büyüme tahminlerini yüzde 2,8 olarak korurken, üçüncü çeyrek için büyüme beklentisi i yüzde 1,75'e, dördüncü çeyrek büyüme beklentisini yüzde 0,75'e ve 2023 ilk çeyrek büyüme tahminini yüzde 1'e indirdiler.

Euro, 1 doların altına inebilir

Euro, 1 doların altına inebilir

Danske Bank, zayıf büyüme ve yüksek enflasyon, bir başka deyişle  stagflasyonun yeni normal haline gelmesi halinde euronun önümüzdeki yıllarda 1 ABD doları seviyesinin altına gelebileceğini bildirdi. 

Analist Lykke Merklin yayınladığı yatırımcı notunda, 'Gelecek 2-5 yılda EUR/USD'de aşağı yönlü bir kayma görmeye devam edebiliriz ve 0,80-1,00 aralığında doğru gerileme olabilir' dedi. 

EUR/USD (euro/dolar) düne göre yüzde 0,35 artışla 1,054 seviyesinden işlem gördü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa'nın en büyük pazarlarındaki şirketlerde sıkıntı 2 yılın en yüksek seviyesine çıktı

Avrupa'nın en büyük pazarlarındaki şirketlerde sıkıntı 2 yılın en yüksek seviyesine çıktı

Avrupa'nın en büyük pazarlarındaki şirketlerde sıkıntı, yüksek enflasyon ve yüksek faiz oranlarının aşırı borçlu şirketleri sıkıştırmasının etkisiyle 2 yılın en yüksek seviyesine çıktı. 

Almanya, Birleşik Krallık ve Fransa'da 3750 şirketten toplanan verilerle hazırlanan Weil Avrupa Sıkıntı Endeksi Ağustos 2020'den bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Weil, Gotshal & Manges’s London ortağı Neil Devaney yaptığı değerlendirmede, 'Eğer yukarı yönlü hareket devam eder ise, kredi piyasalarında daha fazla sıkılaşma ve likidite üzerinde baskının arttığını görmeyi, bazı işletmelerin finansmana erişiminde zorlanmasını ve er ya da geç temerrüt ile karşı karşıya kalmalarını bekliyoruz' dedi.

Singapur, enflasyona karşı düşük gelirli hane halklarına korumaya yönelik paket açıkladı

Singapur, enflasyona karşı düşük gelirli hane halklarına korumaya yönelik paket açıkladı

Singapur, düşük gelirli hane halklarının artan yaşam maliyetlerinden korunmaları için 1,5 milyar Singapur doları büyüklüğünde paket açıkladı. 

Hazırlanan paketin en kırılgan gruplara rahatlama sağlamayı hedeflediğini belirten Maliye Bakanı Lawrence Wong, istihdamı desteklemeye yönelik adımların da pakette yer aldığını vurguladı.

Avustralya'da tüketici güveni hafif toparlandı, enflasyon beklentileri yükseliyor

Avustralya'da tüketici güveni hafif toparlandı, enflasyon beklentileri yükseliyor

Avustralya'da tüketici güveni toparlanmaya başlarken, enflasyon beklentileri Mart ayı sonundan bu yana en yüksek seviyesine geldi.

ANZ-Roy Morgan tarafından haftalık olarak hesaplanan tüketici güven endeksi 1,3 puan artışla 81,7 seviyesine geldi. 

Enflasyon beklentileri haftalık 0,3 puan artışla yüzde 5,9, 4 haftalık ortalamalara göre 0,2 puan artışla yüzde 5,7 oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın