Görüş Bildir
Haberler
Renkli Farlardan Parlak Dudaklara: Yaz Mevsimine Uygun En Pratik Makyaj Sırlarını ve Tekniklerini Açıklıyoruz

Renkli Farlardan Parlak Dudaklara: Yaz Mevsimine Uygun En Pratik Makyaj Sırlarını ve Tekniklerini Açıklıyoruz

21.08.2022 - 11:14

Yaz aylarının enerjisi kıyafetlerimize olduğu kadar makyaj ürünlerimize de yansıyor. Sıcak havalarda daha soft renkli ve hafif yapıdaki kozmetik ürünlerini tercih ediyoruz. Hâliyle her mevsimin ve dönemin trendi de buna göre şekilleniyor. Yaz mevsimi için seçtiğiniz kozmetik ürünlerinin, öncelikle cilt yapınıza uygun ve sıcak hava şartlarına dayanıklı olması gerekiyor. Yaz mevsimine uygun makyaj öneri ve trendlerini sizler için araştırdık. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cildin nem dengesini korumak.

Cildin nem dengesini korumak.

Makyaj trendleri gelip geçici olsa da cildimiz için vazgeçmememiz gereken bir adım var. Bu adım, cildimizin ihtiyaç duyduğu nemi her daim kazandırmak. Özellikle yaz aylarında terleme ve yağlanmanın etkisi ile birçoğumuz nemlendirici kullanımını ya azaltıyoruz ya tamamen bırakıyoruz. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz yaz ayları için hafif yapıdaki ve su bazlı nemlendiricileri tercih edebilirsiniz. Ayrıca cildi nemlendirmek yağlanmanın da önüne geçer. Kuru ciltliler ise mevcut nemlendirici ürünlerini kullanmayı sürdürebilir. Cildinizin nemi için beslenme alışkanlıklarınızı da gözden geçirmeniz gerekir. Meyve ile sebze tüketimini ve özellikle su tüketimini arttırmak, cilde büyük ölçüde bakım ve nem sağlar.

Kusursuz bir ten için.

Kusursuz bir ten için.

Özellikle sıcak havalarda terleme ve yağlanmaya karşı mutlaka makyaj bazı kullanmanızı öneriyoruz. Baz yerine geçebilecek güneş kremi veya nemlendirici de tercih edebilirsiniz. Makyajda fondöten de kullanacaksanız, onu sabitlemek ve kalıcı kılmak için üzerine transparan bir pudra uygulayabilirsiniz. Böylece gün içinde cildinizde oluşabilecek parlamayı da engellemiş olursunuz. Transparan pudrayı yüzünüzün parlamaya ve terlemeye yatkın noktalarına uygularsanız daha iyi bir sonuç alırsınız. Yaz aylarında kullanacağınız fondötenin ise ten renginize uygun ve mat yapıda olması gerekir.

Canlı ve doğal bir görünüm.

Canlı ve doğal bir görünüm.

Yaz aylarında kat kat yapacağınız kontürlü bir ten makyajı yerine elmacık kemiklerinize ve burun ucuna ufak dokunuşlar yapabilirsiniz. Süreceğiniz pembe veya şeftali tonlarında bir likit allıkla cildinize genç ve canlı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Tabii ki allık rengi seçiminin de ten renginize göre olması gerekir. Açık tenli kişilerin, pembe ve şeftali tonlarını; koyu tenli kişilerin ise vişne ve ahududu tonlarını kullanması önerilir. Likit allıklar, kullanım kolaylığı sayesinde son zamanların en trend kozmetik ürünlerinden biri. Sıvı yapısıyla toz yapıdaki allıklardan daha kalıcı ve doğal görünüm özelliği sunduğu için bu ürünlere şans verebilirsiniz.

Sade ve hafif ışıltılı göz makyajı.

Sade ve hafif ışıltılı göz makyajı.

Diğer unsurlar gibi göz makyaj seçimini de doğallıktan yana kullanmanız gerekiyor. Üstelik mevsim yazsa... Sadece üst kirpik diplerine ince çekilmiş eyeliner ve suya dayanıklı maskara ile yaz mevsimine uygun bir görünüm elde etmeniz mümkün. Göz kalemini ya da eyelinerı kahve tonlarında kullanmanız, gündüz için daha doğru bir seçim olabilir. Bu yazın bir diğer trendi ise dumanlı eyeliner. Yumuşak geçişli hâliyle bu eyeliner tekniği, günün her saatine ayak uydurabilme özelliği sunar. Eğer far kullanmak isterseniz göz kapaklarında birikme yapmaması için krem formundaki farları tercih edebilirsiniz. Far rengini de yazın enerjisine uyum sağlayacak tonlarda yani soft ve pastel tonlarında seçmeniz daha uygun olur. Akşam saatleri için 2022'nin de modası olan ışıltılı makyajlar tercih edebilirsiniz. Bunun için krem yapıdaki ışıltı içeren farlardan yararlanabilirsiniz.

Bakımlı görünen dudaklar.

Bakımlı görünen dudaklar.

İster renklendirin ister renklendirmeyin ama dudaklarınızın bakımlı ve canlı görünmesini sağlamak oldukça önemli. Bunun için ilk etapta uygun bir ürünle dudağınıza peeling yapmanız gerekir. Daha sonra lip balm uygulayarak dudağınıza nem ve yumuşaklık kazandırabilirsiniz. Bu hâliyle hem yaza uygun bir görünüm elde etmiş hem bakımlı bir dudaklara sahip olmuş olursunuz. Dudaklarınızı renklendirmek isterseniz onun için de önerimiz var. Son zamanlarda tekrar trend olan parlak dudaklar için lip gloss veya dudak parlatıcısı kullanabilirsiniz. Mat rujlardan vazgeçilmese de strobing trendi adı verilen ıslak görünüm, dudaklar için de vazgeçilmeyen tarzlardan biri. 2022'nin bir diğer trendinin ise kırmızı dudaklar olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın