Görüş Bildir
Haberler
Putin'den Erdoğan'a: 'Seçimde Partinize Başarılar Diliyorum'

Putin'den Erdoğan'a: 'Seçimde Partinize Başarılar Diliyorum'

FreiGeist
23.09.2015 - 16:17

Rusya'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova'daki Merkez Camii açılışının ardından Kremlin Sarayı'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe Moskova muhabiri Suat Taşpınar'ın verdiği bilgiye göre görüşme başlarken konuğuna “hoşgeldiniz” diyen Rus lider, kameraların önünde, gelecek seçimler için Erdoğan’a başarı temennisi iletti.

Kremlin’in görüşmeye ilişkin yayınladığı metne göre Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a;  'Biliyoruz ki parlamenter seçim yolunda bulunuyorsunuz. Partinize başarılar diliyorum” dedi. 

Erdoğan'ın ziyaretinin resmi nedeni cami açılışıydı.  Merkez Camii açılışında hazır bulunan Erdoğan, ardından Putin ile Kremlin Sarayı'nda ikili görüşmeye geçti.

En son haziran başında Bakü'de görüşen Erdoğan ve Putin, bugünkü Moskova zirvesinden sonra 15-16 kasımda Antalya'daki G-20 zirvesinde görüşmeyi planlıyor.

Ayrıca iki liderin, muhtemelen Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da yılsonuna kadar Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) zirvesinde buluşmaları bekleniyor.

Gündem: Suriye ve enerji

En son haziran başında Bakü'de Avrupa Oyunları'nın açılışında görüşen Putin ile Erdoğan'ın gündemi yoğun. Tarafların başından beri farklı tutum aldıkları Suriye krizi, en önemli konu olarak masada.

Ticari ilişkilerimiz çok iyi bir seviyeye ulaştı

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerinin son 10 yılda çok iyi bir seviyeye ulaştığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada yaşanan bazı olumsuzlukların iki ülke arasındaki ticareti olumsuz etkilemesine rağmen ikili ticaret hacminin olumlu bir gelişim gösterdiğini belirtti.

Erdoğan, '2014 yılında ticaret hacmimiz 31 milyar dolara ulaştı, bu yılın ilk yarısında 11 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Bilindiği gibi sizinle amacımız, bu seviyeyi 2023 yılına kadar 100 milyar dolara çıkarmak. Umarım başarı bizimle olur ve bu seviyeye ulaşırız' diye konuştu.

Ankara - Moskova arasında 'soykırım' gerilimi

1915 olayları için geçen nisan ayında Putin'in Moskova'da Ermeni diasporası tarafından düzenlenen bir konferansa yolladığı mesajda 'soykırım' ifadesini ilk kez kullanması Ankara'dan tepki almıştı.

Erdoğan 27 Nisan'da gazetecilere Putin'e ilişkin sitemini şöyle dile getirmişti:

'Putin'in böyle bir adımı atmasına üzgünüm, kırgınım. Kendisine de söyledim. Şu anda Ukrayna'da olanlar ortada. Kırım, Lugansk, Donetsk ortada. Bunun da hesabını versinler. Türkiye asla soykırım yapmamıştır.'

BBC Türkçe ve Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0