Görüş Bildir
Haberler
Popüler Kültürü ve Toplumun Rutin Koşuşturmacasını İğneleyen Adam: Toplu Taşıma Devrimcisi

Popüler Kültürü ve Toplumun Rutin Koşuşturmacasını İğneleyen Adam: Toplu Taşıma Devrimcisi

Penny
23.11.2017 - 00:53

Asıl mesleği Reklam Yazarlığı olan Toplu Taşıma Devrimcisi instagram hesabında popüler kültürü, günlük yaşamın fazlasıyla kabullenilmiş rutinini, genel olarak rahatsız olduğu konuları kendi tarzıyla iğneliyor. 

Toplu Taşıma Devrimcisi isminin hikayesini ise şöyle anlatıyor; Antalya’da yaşayanlar bilir. KL08 diye şehrin her noktasına giden bir otobüs vardır. Hatta bu otobüsün hayali metrobüs olmakmış ama puanı KL08’e yetince mecbur KL08 olmuş. Öyle bir doluluğu var. Bir gün yine memleketteydim ve KL08 ile bir yere gidiyordum. Ancak öyle bir kalabalık vardı ki arkamdaki memur emeklisi amcayla parfüm reklamlarındaki gibi sarmaş dolaş gidiyorduk. Tam da bu noktada acı bir fren sesi geldi ve amca benim üstüme düştü, ben de milletin üstüne.

Sonra hepimiz doğrulduk, yukarıdaki tutacakları tutmaya devam ettik. O an etrafıma bakınca fark ettim ki hepimizin bir kolu havada. İçimden “Sanki otobüste değilim de eylemdeyim ve hepimiz bir kolu havaya kalkmış devrimciyiz. Bu nasıl ortam ya?” diye geçirdim. İşte Toplu Taşıma Devrimcisi tam da bu anda türedi ve sanal ortamdaki mahlasım oldu.'

Kaynak: https://www.instagram.com/toplutasima...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Parçalandık ve her bir parçamızı ayrı ekrana bıraktık. Artık bir anı yaşadığını ispatlamak, yaşamaktan daha önemli hale geldi."

2. Bu görselden yola çıkıp üç çeşit insan betimlemek istiyorum;

3. "Sıradaki isyan tek ısırıkta maaşın yarısını koparan ayakkabılara ve moda adı altında her gün daha da güçlenen tüketim kültürüne gelsin."

4. "Plazalarda üst katlara çıktıkça artan rütbe ve azalan samimiyet dengesini n'apacağız?"

5. "Bir kapı kapandığında açılan diğer kapı bana hep korkutucu gelmiştir. Bir haftayı kapatıp diğerini açmak üzereyken bunu sizle paylaşmak istedim."

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Ne hallere soktular seni Mona Lisa. ✨ Kültür vampirleri yaratıcılık maskesi altında her şeyi basitleştirmeye ve sıradanlaştırmaya devam ediyor. Kafka adında nargile kafe gördü bu gözler be. Daha ne olsun. "

7. "Ay sonu kredi kartıyla yaşamak ve ay başı kredi kartını ödeyebilmek için çalışmak. Bilemiyorum Altan."

8. "Akşam geldi, mesailer bitti. ✨ Yine şehrin her yeri emek kırıntısı olmuş. Kaldırın bakalım hayallerinizin altını, oraları da süpürcem."

9. "Mesafeleri bilemem ama mesaneler aşka engel. ✨ Sevgilisini 20 dakika boyunca bu kapının önünde bekleyip Sinan Çetin İle Film Gibi programına katılmış gibi hissedenlere selam olsun."

10. "Edvard Munch'ın ünlü tablosu Çığlık'ta gökyüzünün kırmızılığı, çizgilerin yatay kullanılışı ve hem kadına hem de erkeğe benzeyen karakteri ile yansıttığı gerilim, stres ve endişenin aynısı; kadının cinsel bir obje olarak kullanıldığı reklam, film, dizi vb. şeylere denk geldiğim anlarda bende de oluyor."

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Bütün hafta boyunca hafta sonunu bekleyip hafta sonunu hasta karşılayanlar ve bu güzel günü evde değerlendirmek zorunda kalanlar bir adım öne çıksın bakalım!"

12. "Günüm ne kadar rahat ilerliyor, bugün işte hiç bunalmadım diye düşünürken bu saate kadar mailleri açmadığını fark etmek..."

13. "Şey yarın sevgilimin doğum günü de bir video çekip iyi ki doğdun der misin? Ona çok tatlı bir sürpriz yapıcam :))"

14. "Diğerlerine çok benzeyen yeni bir hafta daha başladı. Herkese mutlu haftalar milleet🖐🏻"

15. "İnsanların birbirine karıştırdıkları şeylerin listesini yapacak olsam birinci sıraya kesinlikle 'dobra olacağım derken patavatsız olmayı' yazardım."

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. "Eski fotoğraflarda gözünü şaşı yapan, dil çıkartan ya da herhangi bir saçmalığa bulaşan birisini gördünüz mü?

17. I hate being ibolar, its awesome.

18. "Çocuk sahibi olurken psikolog raporu alınması gerektiğini düşünüyorum.

19. "Yıllar geçtikçe değiştiğimi ve geçmişimle çeliştiğimi fark ediyorum. Bunu ilk fark ettiğim zamanlar kendimle çelişmemek için uğraşıyordum. Bu da adamı fazlasıyla yoran bir şey. Ne zaman ki koy götüne rahvan gitsin dedim ve çelişmeyi kabullendim, üstümden yük kalktı yemin ederim."

20. "Yaşlılara baktığımda aklıma şairler gelir ve bana göre her yaşlı bir şairdir."

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
175
71
17
8
7
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Majestic

18.Çocuk sahibi olurken psikolog raporu alınması gerektiğini düşünüyorum... Bu madde gerçek hayatta uygulamaya konsun.

Pasif Kullanıcı

Tipik bir popüler kültür eleştirisi yapan popüler kültür eleştirmenlerinde birisi.

Erkan Gözen

çok güzel bir sistem ve tüketim eleştirisi paylaşımı olmuş.Editöre teşekkürler sayfa içerisinde bir dünya REKLAM olması ironiyi arttırdı.gerçekten onedionun ... Devamını Gör