Görüş Bildir
Haberler
Platon'un Önemli Eserlerinden Biri Olan Sokrates'in Savunması Kitabının Özeti

Platon'un Önemli Eserlerinden Biri Olan Sokrates'in Savunması Kitabının Özeti

Elif
21.06.2022 - 15:50

Antik Yunan filozofu Platon tarafından kaleme alınan Sokrates'in Savunması, Sokrates'in suçlanmasını ve Atina demokrasisinin yargılama ile cezalandırma sürecini konu alır. Kitap üç bölüm şeklindedir ve her biri Sokratik diyaloglardan oluşur. Euthyphron, Sokrates'in Savunması ve Kriton diyalogları birbirinin devamı olarak nitelendirilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sokrates'in Savunması Kitabının Özeti

Sokrates'in Savunması Kitabının Özeti

Sokrates'in bir arkadaşı topluma, Sokrates'ten daha fazla bilen birisinin olup olmadığını sormuştur. Bu soruya Tanrı sözcüsü, Sokrates'ten daha bilge birisinin olmadığını belirtmiştir. Sokrates ise kendisinin bilgili olmadığı halde neden Tanrı sözcüsünün böyle dediğini sorgulamaya başlar.

Sokrates, halkın içinde kendisinden daha bilgili birisini aramıştır. Bu sırada pek çok kişinin bilgisiz olduğunu ortaya çıkarmış ve kendisine birçok düşman yaratmıştır. Sadece halk değil, aynı zamanda devletteki insanların, sanatçıların da bilgisiz olduğunu görmüştür. Herkes Sokrates'in bu hareketinin gençleri yoldan çıkardığını düşünmüştür. Sokrates en bilgilinin Tanrı olduğuna inanır. Ancak o tanrıtanımazlıkla suçlanır.

Suçlamaların ardından mahkemeye çıkartılır. İlk önce para cezası verilir, fakat parası olmadığı için o ceza sürgüne çevrilir. Sürgüne gideceği yerde tekrardan insanları etkileyeceği için ölüm cezasına çaptırılır.

Platon Hakkında Kısa Bilgi

Platon Hakkında Kısa Bilgi

İslam aleminde Eflatun olarak da bilinen Platon, Antik Yunan filozoflarından biridir. Yaşamının çoğunu Sokrates'in yanına geçirmiştir. Aristoteles'in hocası olan Platon, Sokrates'inde öğrencisidir. Dünya'da üniversite düzeyindeki ilk kurum olan Atina Akademi'yi kurmuştur.

İlginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın