Görüş Bildir
Haberler
Plajda, Metroda, Baş Ucunda! Siz Daha Çok Okuyun Diye 10 TL ve Altına Satın Alabileceğiniz 21 Kitap

etiket Plajda, Metroda, Baş Ucunda! Siz Daha Çok Okuyun Diye 10 TL ve Altına Satın Alabileceğiniz 21 Kitap

Kitap okumanın bilişsel durumumuzu, konuşma yeteneğimizi ve hayal gücümüzü ne kadar geliştirebileceğini zaten hepimiz biliyoruz. Ancak her şeye olduğu gibi kitaplar da zamlandı maalesef... Ay sonunda ne kaldıysa kitaplara harcayalım ve kitap okumayı bırakmayalım diye 10 TL ve altındaki en çok satılan kitapları derledim. Açıklamalarını okuyarak ilginizi çekip çekmediğini anlayabilir, sevdiklerinizi tıklayarak satın alabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir Delinin Hatıra Defteri

1. Bir Delinin Hatıra Defteri

Rus gerçekçiliğinin kurucularından olan Gogol, Bir Delinin Hatıra Defteri ile hayata tutunmaya çalışan bir şizofreni ve Burun ile Palto hikâyelerinde ise fantastik öğeleri gözlem yeteneği ve ince ironisiyle birleştirerek Rus toplumunun genel yapısını anlatır. Önemli Rus yazarların da esin kaynağı sayılan Gogol, yaşamı boyunca üç oyun yazmış ve ölümünden sonra pek çok eseri oyunlaştırılmıştır. Ülkemizde de sahnelenen ve dünya çapında büyük yankılar uyandıran Bir Delinin Hatıra Defteri bunlardan biridir. Okuyuculara farklı pencereler açarken Rus bürokrasisinin işleyişini gerçekçi biçimde gözler önüne seren Gogol'ü belki de en iyi Hepimiz Gogol'ün 'Palto'sundan çıktık sözleriyle Dostoyevski özetlemektedir.

Fiyat: 5.50 TL

Tiyatrosuna gittiyseniz onunla kalmayın, gitmediyseniz zaten kaçırmayın... Satın almak için tıklayın.

2. Şehir Mektupları

2. Şehir Mektupları

Bu kitabı okuyan bir kullanıcının yorumu şöyle: 'Edebiyatımızda yaşadığı çevreyi, şehri, gündelik hayatı yazıya dökme alışkanlığı yaygın olmadığı için Ahmet Rasim'in Şehir Mektuplarındaki tanıklığı daha da değer kazanıyor. Ancak bu mektupların hem yayımlandığı günlerde hem edebiyat tarihi içinde kazandığı ünde Ahmet Rasim'in dilinin de büyük payı olduğunu söylemeliyiz. Sokağın, devlet dairelerinin, gazete idarelerinin, eğlence mekânlarını, ev içlerinin, çocuk oyunlarının dilini bütün renkleriyle yakalayıp aktarabilen bu canlı ve kıvrak dille Ahmet Rasim, 'gördüklerini anlatmayı' ve en sıradan olayların hikâyesini bile 'tatlı tatlı dinletmeyi' bilir.'

Fiyat: 4.06

Satın almak için tıklayın.

3. Romeo ve Juliet

3. Romeo ve Juliet

Oyunları ve şiirlerinde insanlık durumlarını dile getiriş gücüyle yaklaşık 400 yıldır bütün dünya okur ve seyircilerini etkilemeyi sürdüren efsanevi yazar, Romeo ve Juliet’de birbirinden farklı pek çok toplumda benzerleriyle karşılaşılan trajik bir ilişkiyi, düşman ailelerin çocukları arasında doğan aşkı ele alır. Romeo ile Juliet’in umutsuz aşkını romantik örgüsünün yarı karanlık örtüsüyle sarmalayan eser, buna rağmen insan ilişkilerini gerçekçi bir anlayışla gözler önüne serer.

Fiyat: 7.80

Satın almak için tıklayın.

4. Kendine Ait Bir Oda

4. Kendine Ait Bir Oda

Edebiyat dünyasının feminist bir makalesi olarak adlandırılan Kendine Ait Bir Oda, kadın hareketinin elinden düşürmediği önemli kitaplardan biri olmayı başarıyor. Erkeklerin kadınlara uyguladığı baskının ve her zaman süre gelen “Eşitlik” tartışmasının cevabını tarihten alıntılar yaparak yanıtlıyor.

“Kadın ve edebiyat” arasındaki bağlantıyı kurmaca bir yazıyla ve karakterleriyle anlatan Woolf, kadınların neden daha az şiir yazdığını veya neden erkekler kadar yaratıcı olamadığını anlattığı eserinde, tarihsel süreç içerisinde kadının toplumdaki yerini de ele alıyor. Kadınların dünyasına dair ilginç tespitleri, farklı bakış açılarını içeren eserinde Woolf, odasındaki duvarı verdiği cevaplarla örmeye çalışıyor ve şöyle sesleniyor kadınlara: “Para kazanın, kendinize ait ayrı bir oda ve boş zaman yaratın. Ve yazın, erkekler ne der diye düşünmeden yazın!”

Fiyat: 5.50 TL

Satın almak için tıklayın.

5. Kırmızı Pazartesi: İşleneceğini Herkesin Bildiği Bir Cinayetin Öyküsü

5. Kırmızı Pazartesi: İşleneceğini Herkesin Bildiği Bir Cinayetin Öyküsü

Kolombiyalı büyük yazar Gabriel Garcia Marquez'in 1981'de yayımlanan yedinci romanı Kırmızı Pazartesi, işleneceğini herkesin bildiği, engel olmak için kimsenin bir şey yapmadığı bir namus cinayetinin öyküsü. Hem Kolombiya'da, hem de yayımlandığı dünyanın dört bir yanındaki pek çok ülkede sarsıcı etkileri olmuş bir roman. Usta yazar, çocukluğunu geçirdiği kasabada yıllar önce yaşanmış bir cinayet olayını aktarıyor. Romanın kahramanı Santiago Nasar'ın öldürüleceği daha ilk satırlardan belli. Kırmızı Pazartesi, yalnızca bir cinayetin arka planını değil, bir halkın ortak davranış biçimlerinin portresini de çiziyor. Böylece, sonuna dek ilgiyle okuyacağınız bu kısa ve ölümsüz roman, bir toplumsal ruh çözümü niteliği de kazanmış oluyor.

Fiyat: 9.60

Satın almak için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İstediğin Bir Şey Olursa Bir Hayır Olmazsa Bin Hayır Ara

6. İstediğin Bir Şey Olursa Bir Hayır Olmazsa Bin Hayır Ara

“Aşk nasip işidir, hesap işi değil. Aşk adayıştır, arayış değil. Sen adanmış ve yanmışsan bu uğurda, aşk sana uzak değil.”

Dünyanın en çok okunan sufisi Mevlana, “Allah’a ulaşacak pek çok yol var. Ben Aşk’ı seçtim...” derken bir “adanmışlık” metaforu olarak aşkı koyar karşımıza.

Aşk, yaşam boyu süren bir anlam arayışı ve anlam deneyimidir onun açısından.

Mevlana’ya göre, içinde aşk barındırmayan bir kalp ya deliye aittir ya da ölüye...

Ney enstrümanını insanoğlunun yaradılışıyla özdeşleştiren büyük sufinin Mesnevi adlı yapıtının ilk on sekiz beyti kâinatın sırlarıyla dolu olması bakımından çok kıymetlidir. Bu kitapta aşkla değer bulan hayat penceresinden kâinatın sonsuz sırlarını izliyor olacaksınız.

Fiyat: 9.45 TL

Satın almak için tıklayın.

7. Muhit

7. Muhit

Edebiyat dergiciliğinin zayıfladığı ve kâğıdın yerini dijital medyanın almaya başladığı, özellikle son yıllarda çok sık konuşuluyor. Şiir, hikâye ve deneme türünde her kuşaktan pek çok şair ve yazarın eserleriyle katkı verdiği Muhit ise bize ısrarla şunu söylüyor: Kâğıt, kalem ve mürekkep, dünyaya anlam katmaya, hayatımızı güzelleştirmeye devam edecek.

Şair ve yazar İbrahim Tenekeci yönetiminde yayın hayatına Ocak 2020’de başlayan edebiyat ve düşünce dergisi Muhit, edebiyat dünyamıza yeni bir soluk getirdi ve okuyucudan çok büyük ilgi gördü.

Fiyat: 10.00

Satın almak için tıklayın.

8. Olmasa da Olur

8. Olmasa da Olur

“Biz kadınlar bazen en başından olmayanı oldurmaya çalışıyoruz. Böyle kodlanıyoruz. El attığımız her şeyi düzelteceğimize o kadar inanıyoruz ki ‘onu da’ düzelteceğimize emin oluyoruz. Ama eşek kadar adamlar değişmiyor, olmayandan da olmuyor. Ve evet ne yazık ki bizim bunu anlamamız için iyice sarsılmamız gerekiyor. Farkındayım çok zor; üzücü, gurur kırıcı, yorucu sıfırlanmak… Ama emin olun şahane yanları da var…”

Aslı T. Kızmaz ikinci  romanında kendi ayakları üzerinde duran, hiç olmazsa buna çabalayan, sonunda “olmasa da olur” diyen delidolu bir kadının ayrıksı hikâyesine odaklanıyor.

Olmasa da Olur, Benden Ne Olur’un devamı olan eğlenceli, şen şakrak üslubuyla, roman kahramanının zihninde yarattığı hayali insanlarla, süratli ve nefis bir hikâye…

Fiyat: 9.75

Satın almak için tıklayın.

9. Küçük Prens

9. Küçük Prens

Hoşça kal. İşte sırrım. Çok basit bir sır. İnsan sadece yüreğiyle hakikati görebilir. Asıl görülmesi gerekeni görmek içi göze ihtiyaç yoktur. Göz kapanmadan gönül açılmaz.

Fiyat: 5.90 

Satın almak için tıklayın

10. Dünyayı Yöneten Gizli Güçler

10. Dünyayı Yöneten Gizli Güçler

Dünyayı yönetenlerin asıl onlar olduğu söyleniyor. Acaba dünyamızı gerçekten kimler ve nasıl yönetiyor? ihtiyar dünyamızın gerçek efendileri kim? Dünyayı yönettiği iddia edilen en gizemli örgütler hangileri? Dudak uçuklatan servetleri ve milyonlarca üyeleri var. Peki, amaçları nedir? Nasıl doğdular? Bu gizemli örgütler kaç kişiden oluşuyor? Bizler yataklarımızda uyurken kim bilir ne dolaplar dönüyor. Yoksa uyutuluyor muyuz? Bu kitabımızda bu sorulara cevap arayacağız.

Fiyat: 5.00

Satın almak için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Toplum Sözleşmesi

11. Toplum Sözleşmesi

Platon’dan Makyavel’e pek çok düşünürce sorgulanıp geliştirilmeye çalışılan 'Devlet ve İktidar' kuramına; 'insan doğasına ilişkin çözümlemesiyle, insanın uygarlık tarafından değiştirilmemiş doğal halinin, birçok açıdan daha üstün olduğu' düşüncesiyle katkıda bulunmuştur. Modern demokrasi anlayışının temelini oluşturan toplum sözleşmesi öğretisiyle ünlenen, J.J. Rousseau’nun 'Toplum Sözleşmesi' adlı yapıtı Fransız Devrimi’nin de esin kaynağıdır. Bütün hükûmetlerin, yönetilenlerin onayına uygun biçimde kurulduğu bir düzeni savunan bu yapıta göre, 'Toplumun temeli, kişilerin korunma karşılığı kendi istemlerinin tamamını, bütünün istemine teslim etmesiyle imzalanmış bir sözleşmedir.' Yazar bu yapıtında Devrim’in çağrısına uyup, genel seçim hakkı olan bir cumhuriyet istemiş, yurttaşların eşitlik, özgürlük, kardeşlik haklarından yana olmuştur.

Fiyat: 9.26

Satın almak için tıklayın.

12. İçimizdeki Şeytan

12. İçimizdeki Şeytan

'İsteyip istemediğimi doğru dürüst bilmediğim, fakat neticede aleyhime çıkarsa istemediğimi iddia ettiğim bu nevi söz ve fiillerimin daimi bir mesulünü bulmuştum: Buna içimdeki şeytan diyordum, müdafaasını üzerime almaktan korktuğum bütün hareketlerimi ona yüklüyor ve kendi suratıma tüküreceğim yerde, haksızlığa, tesadüfün cilvesine uğramış bir mazlum gibi nefsimi şefkat ve ihtimama layık görüyordum. Halbuki ne şeytanı azizim, ne şeytanı? Bu bizim gururumuzun, salaklığımızın uydurması..'

Bu romanında, toplumsal gündemin kişilikler üzerindeki baskısını ve güçsüz insanın 'kapana kısılmışlığını' gösteriyor Sabahattin Ali. Aydın geçinenlerin karanlığına, 'insanın içindeki şeytan'a keskin bir bakış.

Fiyat: 6.18 TL

Satın almak için tıklayın.

13. Savaş Sanatı

13. Savaş Sanatı

İki bin yıl kadar önce yazılan Savaş Sanatı, dünyanın en tanınmış ve hâlâ okunacak kadar güncelliğini koruyan bir strateji kitabıdır. Savaşta nasıl davranılması gerektiğine dair kumandanlara öğütleri esas alan kitabın modern dünyada da hâlâ rağbet görüyor olmasının nedeni onun salt bir savaş kitabı olmasında değil, savaşı ve stratejik yönelimleri sanat olarak ele almasında yatar. Günümüzün iş dünyası için de kılavuz vazifesi görmesi bu yüzdendir. Hayatın her alanının mücadele meydanlarına döndüğü çağımızda Savaş Sanatı’ndan faydalanmaya uzun süre daha devam edilecektir.

Fiyat: 4.90

Satın almak için tıklayın.

14. Sineklerin Tanrısı

14. Sineklerin Tanrısı

Dünya klasikleri arasında gösterilen “Sineklerin Tanrısı”, William Golding’in en önemli eserleri arasında gösteriliyor. Nobel edebiyat ödülü almasıyla ise tüm dünyada büyük üne kavuşan eser, ıssız ada yaşamını bambaşka bir yönden ele alıyor. Karakter analizlerine ve davranışlara odaklanan kitap, saf ve temiz çocukların bile aslında ne kadar vahşileşebileceklerini gözler önüne seriyor. Okuyucuları, davranışlar üzerinde düşünmeye iten bu kitapla siz de hayatta kalma mücaledesine giren çocukların derinden etkileyen hikayesiyle baş başa kalacaksınız.

Fiyat: 9.60 

Satın almak için tıklayın.

15. Nehirler Denize Kavuştuğunda

15. Nehirler Denize Kavuştuğunda

Masalcı anlatmaya devam etti:

'Karşılık göremeyen aşkı için Oğultanrı, kanlı gözyaşlarını hala akıtıp durur. Onun suyundan içenler, az da olsa tuzlu olduğunu bilirler. Ona bu tadı veren kendi suyuna, ardından denize cömertçe akıttığı çaresiz yüce aşkın kekremsi ve kutsanmış gözyaşlarıydı. Oğultanrı'nın denize kavuştuğu günden itibaren başka nehirler de denize kavuşmak istemiştir. Çünkü, denize kavuştuklarında tanrılaşacaklarını, o günden sonra, artık çok iyi biliyorlardı...

'İnsanlar, Oğultanrı'nın gözyaşı tadında olmasının nedenini anlamamış, öğrenmemiş olsa da, ilk zamanlar ona 'tuzlu su' anlamına gelen bir ad vermeyi bilmişlerdi: Halys.

'Onu bugün de çok seviyorsak, çevresinde yarattığı bereket kadar, belki de ondan çok, sonsuza kadar aşkına bağlı kalacağını bilmemizdendir.

'Çünkü, aslolan aşktır ve o, her şeydir.'

'Karabüyülü Uyku' ve 'Cimri Kirpi' adlı romanlarıyla kendine özgü bir yazı dili ve biçim kuran Vecdi Çıracıoğlu'nun, ilk öykü kitabı olan 'Nehirler Denize Kavuştuğunda'; yerelle evrensel bir araya getiren, hem temaları hem de diliyle göz dolduran bir öykü seçkisi...

'Öteki'yle yüzleşmeye hazır mısınız?

Fiyat: 4.63 

Satın almak için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Dostlar Arasında Küçük Felsefe Deneyimleri

16. Dostlar Arasında Küçük Felsefe Deneyimleri

Ülkeler uydurmak, dünyayı bir kalıp peynirle ölçmek, Beatles dinlemek için bir saç stili seçmek, ışıkların lezzetini yakalamak, yemeği tersten yemek, ismini unutmaya çalışmak, bir plastik şişeyi bir tablo gibi incelemek, durduğun yerde saat farkları üretmek… Kesin olan bir şey varsa, o da şaşkınlık olmadan felsefe olmayacağıdır. Peki bu şaşkınlığı nasıl yaratırız? Üç tane ıvır zıvırla gerçek sürprizler yaratarak, aşina olduğumuz dünyada çatlaklar oluşturarak, düşünceyi harekete geçiren küçük sesler çıkararak... Burada söz konusu olan her seferinde, tek başınıza veya arkadaşlarınızla birlikte yeni hayatlar, kimlikler, karakterler, anılar ve iletişim ağları yaratmaktır. Tüm bunları yapmadaki amaç da kendi içinizde felsefeye temel oluşturan bazı soruları sormaktır.

Fiyat: 4.90 

Satın almak için tıklayın.

17. Felsefeyle Saadet Olmaz

17. Felsefeyle Saadet Olmaz

Gerçek mutluluğun ne olduğu, ona hangi yollardan ulaşılabileceği felsefeyle anlaşılır… Bu mutluluğun nasıl elde tutulacağını, korunabileceğini ve uzun süreli olabileceğini bize felsefe öğretir… Mutlu bir yaşamın anahtarı felsefedir...

Özellikle son zamanlarda felsefenin insanları mutlu etmek için gerekli olan her şeye sahip olduğuna dair bir görüş mevcut. Ruh egzersizleri, kişisel gelişim uzmanları ve pratik bilgiler de bunu elde etmek için kullanılan etkili araçlardan bazıları.

Felsefeyle Saadet Olmaz bu görüşleri tersine çevirmek için yazılmış bir kitap. Roger-Pol Droit, eserinde mutluluk felsefesini tartışmaya açıyor ve felsefenin insanları mutlu ettiğine dair görüşü yıkmaya çalışıyor. Her yerde dinlenen bu şarkının inandırıcılıktan yoksun olduğunu vurgulayarak belki de insanların, felsefenin farklı işlevlerini görmesini amaçlıyor.

Unutmamak gerekir ki mutluluk bize, sadece bize bağlıdır!

Fiyat: 4.90

Satın almak için tıklayın.

18. Demokratik Zorbalık

18. Demokratik Zorbalık

Fransız hukukçu, düşünür ve tarihçi Alexis de Tocqueville'in 1835 ve 1840'ta iki cilt halinde yayımlanan Amerika'da Demokrasi başlıklı çalışması, siyaset bilimi literatürünün kanonik eserlerinden biridir. Demokratik Zorbalık kitabı, Amerika'da Demokrasi'nin 'Demokratik Duyguların ve Düşüncelerin Siyasal Topluma Etkisi Üzerine' başlıklı dördüncü ve son bölümünden oluşuyor. Tocqueville, bu ülkenin toplumsal yapısı ve genç Amerikan demokrasisinin siyasal sistemi üzerine yaptığı gözlem ve incelemeler ışığında 'yaşlı Avrupa'da yaşanan siyasi gelişmeler, kamu yönetimi sistemleri, güncel sorunlar ve çözüm yolları üzerine karşılaştırmalı bir çözümlemeye girişir...

Fiyat: 5.52 

Satın almak için tıklayın.

19. Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir: 2000 Yıllık Huzurlu Yaşama Rehberi

19. Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir: 2000 Yıllık Huzurlu Yaşama Rehberi

'Güneşin, ayın, yıldızların, yerin ve denizin tadını çıkaran kişi ne yalnızdır ne de çaresiz.'

Frigyalı bir köle olarak doğduğu hayatı, stoacı bir filozof olarak tamamlayan Epiktetos'un sadelik, akıl, güven, seçme özgürlüğü, an'ı yaşama ve huzur üzerine inşa ettiği basit ama köklü felsefesi, günümüz insanının anlam arayışına iki bin yıl öncesinden ışık tutmaya devam ediyor hala....

Fiyat: 7.49

Satın almak için tıklayın.

20. Kürk Mantolu Madonna: Bütün Yapıtları

20. Kürk Mantolu Madonna: Bütün Yapıtları

'Her gün, daima öğleden sonra oraya gidiyor, koridorlardaki resimlere bakıyormuş gibi ağır ağır, fakat büyük bir sabırsızlıkla asıl hedefine varmak isteyen adımlarımı zorla zapt ederek geziniyor, rastgele gözüme çarpmış gibi önünde durduğum 'Kürk Mantolu Madonna'yı seyre dalıyor, ta kapılar kapanıncaya kadar orada bekliyordum.'

Fiyat: 4.45

Satın almak için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Hala okumadıysanız: Nutuk: Gençler İçin Fotoğraflarla

21. Hala okumadıysanız: Nutuk: Gençler İçin Fotoğraflarla

Zorla ve aldatmacayla sevgili vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve ülkenin her köşesi fiili olarak ele geçirilmiş olabilir. Bütün bu koşullardan daha acıklı ve daha korkunç olmak üzere, ülkenin içinde iktidara sahip olanlar aymazlık ve sapkınlık ve hatta hainlik içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, kişisel çıkarlarını istilacıların siyasi emelleriyle birleştirebilirler. Ulus, yoksulluk ve sıkıntı içinde yorgun ve bitkin düşmüş olabilir.

Ey Türk geleceğinin evladı!

İşte, bu durum ve koşullar içinde bile görevin, Türk bağımsızlık ve cumhuriyetini kurtarmaktır!

Muhtaç olduğun güç, damarlarındaki soylu kanda mevcuttur!

Fiyat: 9.89 

Satın almak için tıklayın.

Sizin okumaktan çok keyif aldığınız uygun fiyatlı kitaplar oldu mu?

Yorumlarda bizimle paylaşın...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
16
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın