Görüş Bildir
Haberler
Piyasaların Gündeminde Neler Var: ABD Enflasyon Verisi, Nebati-TÜSİAD Görüşmesi

Piyasaların Gündeminde Neler Var: ABD Enflasyon Verisi, Nebati-TÜSİAD Görüşmesi

Yurt içinde öne çıkan bir verinin olmadığı günde, ABD enflasyon verileri takip edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Piyasalarda öne çıkan başlıklar

Piyasalarda öne çıkan başlıklar

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski başkanlığındaki heyet ile görüştü. TÜSİAD Başkanı Kaslowski, “Ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdik. Tespitlerimizi paylaştık. Çok açık bir iletişim oldu. Samimi bir görüşme vardı” dedi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in para politikasını sıkılaştırmaya hazır olduğunu, salgın döneminde ekonominin desteklenmesi için atılan adımları geride bırakmanın ve daha normal bir para politikasına dönmenin zamanının geldiğini söyledi.

Fitch Ratings, Aralık ayı toplantısı ile birlikte enflasyon konusundaki dilini kayda değer şekilde değiştiren Fed'in, artık enflasyonu sürdürülebilir ekonomik toparlanma ve maksimum istihdamın sağlanmasına yönelik potansiyel bir tehdit olarak gördüğünü bildirdi.

Japonya'da artan enerji ve ham madde maliyetleri ile Omicron varyantından kaynaklanan baskılar, büyük imalatçıların kendi iş yapma koşulları konusunda daha az pozitif olmalarına yol açtı.

Yurt içi gündemde neler var?

Yurt içi gündemde neler var?

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), dış ticaret endeksleri, kümes hayvancılığı üretimi ile süt ve süt ürünleri üretimi verilerini yayımlayacak (10.00).

TBMM Genel Kurulunda, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ​​​​​​​Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çin’de resmi temaslarda bulunacak.

Yurt dışı gündemde neler var?

Yurt dışı gündemde neler var?

Avrupa'da analistlerin takip edeceği en önemli veri Euro Bölgesi sanayi üretimi olacak. Sanayi üretimi Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,1, geçen yıl aynı aya göre yüzde 3,3 artış göstermişti. Analistler sanayi üretiminde yüzde 0,7 artış olacağı yönünde görüş belirttiler  (13.00).

Portekiz ve Sırbistan enflasyon rakamları diğer açıklanacak veriler olacak.

Sırbistan Merkez Bankası faiz kararı da takvimde yer alıyor (14.00).

ABD'de her hafta açıklanan MBA mortgage verileri takvimde yer alıyor (15.00).

Günün en önemli verisi yine ABD'den gelecek enflasyon rakamları olacak. Ülkere Aralık ayına ilişkin tüketici fiyatları açıklanacak. Tüketici fiyatları Kasım ayında yıllık yüzde 6,8 artışla yaklaşık 40 yılın en yüksek seviyesini görmüştü . Piyasalarda Aralık ayında bir önceki aya göre enflasyonun yüzde 0,4, çekirdek enflasyonun yüzde 0,5 artacağı tahmini oluştu (16.30).

ABD'den gelecek son veri DoE petrol stokları. Petrol işlemcileri API verilerinin ardından DoE'den gelecek rakamlara odaklanacaklar (18.30).

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Atlanta Rotary Kulübü toplantısında ekonomik görünüm üzerine sohbete katılacak (20.00).

ABD'de 'Bej Kitap(Beige Book)' raporu açıklanacak (22.00).

Piyasaların yakından takip edeceği bir veri ise ABD 10 yıllık tahvil ihalesi olacak. 10 Yıllık gösterge tahvil için bir önceki ihalede faiz oranı yüzde 1,518 seviyesinde çıkmıştı. 

Kanada'nın da 5 yıllık tahvil ihalesi takvimde yer alıyor. Bir önceki 5 yıllık ihalede faiz yüzde 1,524 seviyesinde gelmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın