Görüş Bildir
Haberler
Piyasalarda Öne Çıkanlar: Güne Bunları Okumadan Başlayamayın!

Piyasalarda Öne Çıkanlar: Güne Bunları Okumadan Başlayamayın!

Piyasaları yeni günde yoğun bir gündem bekliyor. Yurt içinde ekonomik güven endeksi verisi izlendikten sonra gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun 'Enflasyon Raporu' ile ilgili düzenleyeceği basın toplantısında olacak.

Yurt dışında ise Almanya enflasyon ve ABD büyüme rakamları yakından takip edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul Sanayi Odası toplantısında konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul Sanayi Odası toplantısında konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'İnovatif yaklaşımlarla ihtiyaçların giderilmesine yönelik çalışmalar yürüyoruz. KKMH uygulamamız bunlardan bir tanesi. Bu enstrüman ile döviz kurundaki oynaklığı durdurmuş olduk. Dövizdeki oynaklıklar ülkenin gündeminden çıktı. Önümüzü görerek hareket edebiliyoruz' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Sezon başında açıkladığımız 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir hedefimize sadığız.' dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’daki sürece dışarıdan bir müdahale olması durumunda bunu Rusya’ya yönelik bir tehdit sayıp karşılık vereceklerini ifade ederek, “Dışarıdan biri Ukrayna’ya müdahale etmeye çalışırsa, yanıtımız yıldırım hızında olacaktır' dedi.

Japonya Merkez Bankası(BoJ), faiz oranında değişikliğe gitmedi, 2022 mali yılı için çekirdek enflasyon beklentisini yüzde 1,1'den yüzde 1,9'a çıkardı.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, ECB'nin tahvil alımlarını üçüncü çeyrekte sona erdirmesinin ve yıl sonundan önce faiz artırmasının büyük olasılık olduğunu söyledi. 

Japonya'da sanayi üretimi Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 arttı. Ancak üretimde artış yüzde 0,5 olan beklentilerin altında kaldı.

Japonya'da perakende satışlar Şubat ayındaki düşüşün ardından Mart ayında toparlandı.

İngiltere otomobil üretimi üst üste dokuz aydır düşüş gösteriyor. İlk çeyrek dönemde yaklaşık 100 bin daha az araç üretildi.

Yurt içinde günün en önemli gündem maddesi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanacak

Yurt içinde günün en önemli gündem maddesi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanacak

Yılın ikinci 'Enflasyon Raporu' olacak. TCMB, 27 Ocak'ta açıkladığı yılın ilk enflasyon raporunda yıl sonu için tüketici fiyat tahminini yüzde 23,2 olarak açıklamıştı. Bu raporda tahminin yukarı yönde revize edileceği tahmin ediliyor. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, rapora ilişkin bir sunum yapacak ve soruları yanıtlayacak (10.30). 

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Nisan ayına ilişkin ekonomik güven endeksi ve Şubat ayına ilişkin katı yakıtlar istatistiklerini duyuracak (10.00). Ekonomik güven endeksi bir önceki ay yüzde 2,5 düşüşle 95,7 seviyesine inmişti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Avrupa'da ilk önemli veriler İspanya'nın Nisan ayı öncü tüketici fiyatları ve ilk çeyrek işsizlik oranı olacak (10.00).

Avrupa'da ilk önemli veriler İspanya'nın Nisan ayı öncü tüketici fiyatları ve ilk çeyrek işsizlik oranı olacak (10.00).

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, ECB'nin 2021 Yıllık Raporunun Belçika Sunumu'nu Brüksel'deki ECON Komitesinde yapacak (10.00). 

İtalya'nın Nisan ayı için tüketici ve iş dünyası güven endeksleri yayımlanacak. Bir önceki ay endeksler aynı sırayla 100,8 ve 110,3 olarak açıklanmıştı (11.00). 

Euro Bölgesi için açıklanacak güven endeksleri de piyasalar tarafından yakından izlenecek. Bölgede ekonomik görünüm, sanayi, hizmet ve tüketici güven endeksleri aynı anda yayımlanacak (12.00). 

Aynı saatte İtalya'dan sanayi sektörü ciro endeksi verileri gelecek.

Günün Avrupa için en önemli verisi ise Almanya enflasyonu olacak. Gün boyu 6 eyaletten gelecek tüketici fiyatları verilerinin ardından, Ülke geneli için öncü enflasyon rakamları açıklanacak. Almanya'da uzun yılların zirvesini yapan enflasyonda bu kez düşüş bekleniyor. Geçen ay yüzde 7,5 olan enflasyonun yüzde 7,2'ye ineceği tahmin ediliyor (15.00).

ABD'den haftanın merakla beklenen verilerinden olan GSYH rakamları gelecek. 2021 yılı son çeyrekte yüzde 6,9 büyüyen ABD ekonomisi için yılın ilk çeyrek rakamlarının ilk tahmini açıklanacak. Analistlerin tahmini ilk çeyrek büyümesinin yüzde 1,0 civarında olacağı yönünde oluştu. Atlanta Fed GDPNow araştırmasında son rakam yüzde 0,4 büyüme şeklinde oluştu (15.30). 

Aynı saatte her perşembe olduğu gibi haftalık işsizlik başvuruları ekranlara düşecek.

ABD doğal gaz stoklarının ardından Kansas City Fed imalat endeksi verileri yayımlanacak (17.30, 18.00). 

Kanada'nın 30 yıllık, ABD'nin 7 yıllık tahvil ihaleleri de takvimde yer alıyor (19.00, 20.00).

Bu içerikler de ilginiz çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın