Görüş Bildir
Haberler
Pılını Pırtısını Toplayıp Türkiye'den Gitmek İsteyenler İçin 19 Alternatif Ülke

Pılını Pırtısını Toplayıp Türkiye'den Gitmek İsteyenler İçin 19 Alternatif Ülke

Taner Bayram
13.02.2017 - 13:07

Son dönemde çok sayıda insan çeşitli sebeplerle Türkiye'den ayrılmayı düşünüyor. Bu durum basında ve sosyal medyada da sıklıkla tartışılıyor.

Ülkemiz insanlarının büyük çoğunluğu başta ABD, Kanada, Almanya ve İskandinav ülkeleri olmak üzere gelişmiş Batı ülkelerine gidiyor; gitmek istiyor. Fakat aslında bu ülkelerin dışında da birçok iyi seçenek bulunmakta.

Biz de sizinle bu ülkeleri paylaşalım istedik dostlar. 

Not: Sıralama rastlantısal olup ülkelerin sunduğu imkânlar vb. bakımdan herhangi bir puanlama gözetilmemiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İspanya

1. İspanya

Yurdumuzda çok soğuk şehirler olmakla beraber, biz sıcak ülke insanıyız. İspanya, Akdeniz iklimi ile tam bize göre. 

Özellikle mühendis ve yabancı dil öğretmenlerinin iş bulma olasılıkları yüksek.

2. Dubai

2. Dubai

Özgürlükler bakımından bazı soru işareti uyandırsa da Dubai, vergiden muaf yüksek maaş imkânlarıyla hayli çekici. Özellikle inşaat, petrol, bankacılık ve turizm profesyonelleri için birebir.

3. Japonya

3. Japonya

Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Japonya'da 2 milyon göçmen yaşıyor. Özellikle yabancı dil öğretmenlerinin iş bulma şansları yüksek.

4. Portekiz

4. Portekiz

Avrupa'nın ortalarında size Latin Amerika havası yaşatacak olan Portekiz, özellikle teknoloji girişimcileri için yükselen bir ekosistem sunuyor.

5. Çin

5. Çin

Çin, yakın bir gelecekte ABD'yi geride bırakarak dünyanın en büyük ekonomisi olacak ve nitelikli iş gücü konusunda hâlâ büyük açıklar veriyor. Bu yüzden kalifiye göçmenler iş bulma sorunu yaşamıyor. 

Göçmelerin tercih ettiği şehirlerin başında ise Pekin ve Şangay geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şili

6. Şili

Şili son dönemde göçmen çeken bir ülke durumunda. Özellikle Latin Amerika'nın çeşitli ülkelerinden insanların yolu Şili'ye düşüyor.

7. Güney Kore

7. Güney Kore

Bundan 30 yıl önce bizim gerimizde olan Güney Kore, şu anda dünyanın en önemli teknoloji firmalarından bazılarına ev sahipliği yapıyor.

Nitelikli göçmenlere her alanda iyi fırsatlar sunan Güney Kore'de, başka ülkelerden gelen insanlarla tanışmak ve sosyalleşmek de hayli kolay.

8. Katar

8. Katar

Katar göçmenler arasında artan bir hızla popüler hâle geliyor. Tıpkı Dubai gibi vergiden muaf cömert maaşlar birçok insanı cezbediyor.

9. Hong Kong

9. Hong Kong

Çin'e bağlı özerk bölge Hong Kong, inanılmaz hareketli yaşamı ve gece hayatının yanı sıra yüksek gelir imkânı sunuyor. Tek sorun yoğun nüfus diyebiliriz.

10. Singapur

10. Singapur

Her ne kadar bazı yaşam giderleri için biraz pahalı bir ülke olsa da, büyük kariyer fırsatları ile Singapur önemli bir cazibe merkezi. Ayrıca çocuk yetiştirmek için çok iyi bir ülke.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kosta Rika

11. Kosta Rika

Dünyanın en güzel ülkelerinden biri olmasının yanı sıra, hemen her sektör ve farklı toplum kademesinden insan mutlu bir hayat sürebiliyor Kosta Rika'da.

12. Vietnam

12. Vietnam

Vietnam, düşük gelirlerle kaliteli bir yaşam sürülebilecek bir ülke. Muhteşem doğası ve yapılabilecek etkinlikler ise cabası.

13. Malta

13. Malta

Güzel hava, görece ucuz yaşam koşulları, Avrupa'da olması...Malta kesinlikle iyi bir tercih olabilir.

14. Tayland

14. Tayland

Tropikal iklimi, adaları, uygun vergi sistemi, güler yüzlü insanları...Tayland gayet iyi bir seçenek.

15. Meksika

15. Meksika

Bakmayın siz Trump'ın Meksika sınırına duvar örmeye çalışmasına, Meksika dünyanın birçok farklı ülkesinden göç alıyor. Yerleşmesi de birçok ülkeye göre daha kolay...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Filipinler

16. Filipinler

Muhteşem doğası, aile ve arkadaşlık yaşantılarındaki sıcaklık, çocukları önemseyen bir kültür, düşük yaşam giderleri...Bir düşünün derim.

17. Yeni Zelanda

17. Yeni Zelanda

II. Abdülhamid’in istibdat döneminin yoğun yaşandığı yıllarda başta Tevfik Fikret olmak üzere 'Servet-i Fünûn' yazarları topluca Yeni Zelanda'ya göç etmeyi düşünmüşlerdi. 

Şimdi ülke insanımızın göç etmeyi düşündüğü ülkeler arasında ilk sıralarda yer almasa da Yeni Zelanda nitelikli insanlar için harika bir seçenek.

18. Tayvan

18. Tayvan

Belki müthiş paralar kazanamayabilirsiniz ama Tayvan'daki yaşam standartları, sağlık ve eğitim olanakları sizi mutlu edecektir.

19. Macaristan

19. Macaristan

Macaristan'ın Avrupa'nın 'favori' ülkelerinden biri olmadığı hepimizin malumu. Fakat Macaristan'ın şöyle bir avantajı var: Ucuz! Oturum izni aldıktan sonra AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilecek olmanız da bir diğer önemli avantaj.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
160
65
40
16
8
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın