Görüş Bildir
Haberler
Oyunculuk Mesleğinin Yaşayan Efsanesi Anthony Hopkins'in Mutlaka İzlenmesi Gereken 16 Filmi

etiket Oyunculuk Mesleğinin Yaşayan Efsanesi Anthony Hopkins'in Mutlaka İzlenmesi Gereken 16 Filmi

Taner Bayram
22.02.2017 - 13:16

Sir 'unvanlı' ve Oscar Ödüllü efsanevî Galli oyuncu Anthony Hopkins'in rol aldığı başat filmlerden bir liste hazırladık dostlar! Keyifli seyirler diliyorum!...

Film özetlerinde Beyazperde'den yararlanılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bobby (2006) IMDb: 7,0

16. Bobby (2006) IMDb: 7,0
static.thecia.com.au

Özet

1968 yılında Robert F. Kennedy’nin öldürüldüğü yer olan Ambassador Oteli’nde bulunan yirmi iki kişi üzerine yoğunlaşan bir film Bobby. Film, Amerika’nın farklı yerlerinden farklı amaçlarla otelde bulunan bu insanlar üzerinden etkili karakter analizleri sunuyor.

15. The Bounty / Gemide İsyan (1984) IMDb: 7,0

15. The Bounty / Gemide İsyan (1984) IMDb: 7,0

Özet

1984 yılına ait bir deniz serüveni filmi var karşımızda... Beyazperde'de, şimdiye kadar bir çok kere, konusu gemide geçen macera filmi vizyona girmiştir. İşte 'Gemide İsyan' adlı bu yapım da, İngiliz kraliyet Gemisi Bounty’de gerçekleşen tarihi isyanın beyazperdedeki versiyonlarından biri olarak dikkat çekiyor.

14. Nixon (1995) IMDb: 7,1

14. Nixon (1995) IMDb: 7,1

Özet

Amerika’nın 37. başkanı olan Richard M. Nixon’ın sıradışı kimliğini ve politik yaşamını konu alıyor. Kronolojik sırası olmadan yaşantısı anlatılan Nixon’ı Oscar ödüllü filmde, Nixon’ın çocukluğundan eğitim hayatına, karısı Pat Nixon ile olan ilişkisinden, Watergate skandalına kadar tüm önemli dönemler işleniyor.

13. Meet Joe Black / Joe Black (1998) IMDb: 7,1

13. Meet Joe Black / Joe Black (1998) IMDb: 7,1

Özet

William Parrish 60'lı yaşlarında bir çok zengin bir adamdır. Çağının en önemli medya patronlarından bir tanesidir. Parrish'in şirketi geleceğiyle ilgili çok önemli bir kararın kıyısındadır. Verilecek karar şirket için bir dönüm noktası olacaktır. Parrish, bir gün bir anda kafasının içinde tuhaf seslerin yankılandığını fark eder. Bu seslerin nereden geldiği, Parrish'e nasıl musallat olduğu tamamen bir muammadır. Kızı, Parrish hiç razı olmamasına rağmen Drew adlı bir şirket çalışanıyla evlenmek üzeredir. Bir gün aniden karşısına çıkan John isimli bir adama aşık olur. Bu adam, ailenin tüm geleceğini değiştirecek bir gizemin de taşıyıcısıdır.

12. Fracture (2007) IMDb: 7,2

12. Fracture (2007) IMDb: 7,2

Özet

Los Angeles’ta yaşayan ve son derece akıllı, zengin ve titiz bir mühendis olan Ted Crawford bir gün karısının kendisini aldattığını öğrenir ve onu öldürür. Bu cinayetin hemen ardından da polisi arar ve bildirir. Polis olay yerine geldiğinde şok olur çünkü yerde ölü yatan kadın, polisin sevgilisidir. 

Willy, Crawford’a avukat olarak atanır. Willy’nin başarılı bir kariyeri vardır. Başta basit gibi görünen bu davanın altında ise farklı sırlar gizlidir. Her şeyden önce cinayetin işlendiği silah Crawford’a ait değildir. Zaman içinde dava ilerledikçe labirent misali gizemli olaylar silsilesi ortaya çıkacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Red Dragon / Kızıl Ejder (2002) IMDb: 7,2

11. Red Dragon / Kızıl Ejder (2002) IMDb: 7,2

Özet

Will Graham işinde oldukça yorulmuş olan bir adamdır. Onca yılın üstüne artık üzerinden bir kamyon geçmiş gibi hissetmektedir ve FBI'dan emekli olmak için hazırlanmaktadır. Ancak şehirde terör estiren bir canavarın varlığı üzerine görevine yeniden çağrılır. 

Asıl adı Francis Dollarhyde olan bu caninin lakabı Kızıl Ejderha'dır. Sıradaki hedefi ise Reba isimli genç bir kız olacaktır. Will Graham, gerekirse Hannibal Lecter gibi eski bir düşmanın desteğini dahi alarak bu suçluyu yakalamaya kararlıdır.

10. Amistad (1997) IMDb: 7,2

10. Amistad (1997) IMDb: 7,2

Özet

Film, 1839 yazında Küba Sahillerinden hareket eden ve içerisinde tutuklu Afrikalı köleleri taşıyan La Amistad gemisinin yolculuğuna başlamasıyla açılır. Cinque isimli bir adamın gemiden söktüğü bir çiviyle prangalarını açar ve birçok arkadaşını aynı şekilde özgür bırakır. Böylece gemide esaslı bir isyan başlamış olur. 

Akabinde gemi mürettebatı ve köleler arasında başlayan savaş mürettebattaki birçok kişinin ölümüyle sonuçlanır. Sağ kalan iki kişi ise köleleri istedikleri yere götürmek zorundadır. Ancak yolculuk esnasında karşılaşacakları bir Amerikan savaş gemisi tarafından yakalanacak, ardından da bu suçlar sebebiyle yargılanmaya başlayacaklardır.

9. Shadowlands / Gölge Topraklarda (1993) IMDb: 7,4

9. Shadowlands / Gölge Topraklarda (1993) IMDb: 7,4

Özet

Konusunu gerçek bir hikayeden alan filmde 'Jack' olarak tanınan Lewis ile Amerikalı şair Joy Gresham arasındaki aşk anlatılıyor. 30’lu yıllarda Jack Oxford’da ders vermektedir. Mektup arkadaşı olan Joy Amerika’dan onunla tanışmak için gelir ve aralarında zamana yayılan ve trajik anları da içerecek olan bir ilişki başlar.

8. A Bridge Too Far (1977) IMDb: 7,4

8. A Bridge Too Far (1977) IMDb: 7,4

Özet

İkinci Dünya Savaşı'nın son günleri yaşanmaktadır. Almanlar, Fransız topraklarındaki malubiyetlerini almak üzeredirler. Müteffikler de Normandiye çıkarmasından sonra Ren Nehri üzerindeki bir köprüyü almanın arifesindedirler. Ancak yapılan büyük bir hata sonrasında köprüye yakın bir yere inmeleri planlanan paraşütçüler, köprünün oldukça uzağında bir yere indirirler. İndikleri yer, Alman Ordusu'nun elinin en güçlü olduğu savaş cephelerinden biridir.

7. Howards End (1992) IMDb: 7,5

7. Howards End (1992) IMDb: 7,5

Özet

Hayatta tek ilgilendikleri ve önemsedikleri şeyin para olduğunu savunan Viktoryalı aristokratlar , diğer yandan daha insancıl burjuvaların yani her zenginin kapitalist olmadığını gösteren insanlar. Son olarak yaşam mücadelesi veren işçi sınıfı. 

Bu 3 farklı insan kategorisini tema alan filmde aristokrat erkeklere aşık olan ikiz kız kardeş; Helen ve Margaret’in aileleri tarafından reddedildikten sonra Margaret aristokrat bir anneyle arkadaş oluyor ve daha sonra Howards End yuvasında yıllarca sürecek olan bir trajedi başlamış oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Legends of the Fall / İhtiras Rüzgârları (1994) IMDb:7,5

6. Legends of the Fall / İhtiras Rüzgârları (1994) IMDb:7,5

Özet

19. yüzyılın son seneleri yaşanmaktadır... Savaş gazisi bir hümanist olan Albay William Ludlow, hepsi erkek olan üç çocuğunu Montana'nın kırsal bölgelerinden birinde yer alan çiftliğinde, anneleri olmadan büyütmüştür. 

Etraflarındaki insanlar sayesinde oldukça serüvensever bir ruha sahip olan çocuklar, bu özellikleri için babalarına çok şey borçludurlar. Aralarından birinin nişanlısı olan Susannah, şehirden kırsala geldiğinde bu ailenin hayatına yepyeni bir hava gelir. Ancak Birinci Dünya Savaşı'nın ayak sesleri uzaklardan duyulmaya başlanmıştır bile.

5. The World's Fastest Indian / Efsane Adam (2005) IMDb: 7,9

Özet

Yeni Zelanda’da 25 yıl boyunca motosikletinin hızını arttırmak üzerinde çalışan Burt Munro 1920’den itibaren bu tutkuyla yaşamış bir insandır. Tek hayali motosikletini Bonneville Salt Flats’e kadar götürüp ne kadar hız yaptığını görmektir. 1960’ların başında geçirdiği bir kalp krizi yaşamını tehdit eder. 

Bunun üzerine evini ipotek ettirir ve Los Angeles’a gider. Kendine eski bir araba alır ve Utah’a doğru yola koyulur. Yol üzerinde karşılaştığı insanlar, onun açık yürekli ve dostça tavırlarından çok etkilenirler. Öldüğünde efsaneleri ve rekorları ile anılan biriydi.

4. The Remains of the Day / Günden Kalanlar (1993) IMDb: 7,9

4. The Remains of the Day / Günden Kalanlar (1993) IMDb: 7,9

Özet

İkinci Dünya Savaşı kapıdadır. İngiltere'de dünyadaki fırtına öncesi sessizliğin kasvetini tüm hücrelerinde yaşamaktadır. James Stevenson, Darlington Malikanesi'nde baş uşak olarak çalışmakta ve kuralların tümünü uygulamak konusundaki ısrarıyla tanınmaktadır. 

Etrafında çalışan diğer çalışanlar onun bu disiplinli tavırlarından oldukça çekinmektedirler. Bir süre sonra malikaneye yeni bir aşçı olan Miss Kenton gelir. Miss Kenton, James'in tam tersi gibidir; nazik, sıcakkanlı ve samimi bir kadın... İkili arasında duygusal bir bağın oluşması pek uzun vakit almayacaktır.

3. The Lion in Winter / Kış Aslanı (1968) IMDb: 8,1

3. The Lion in Winter / Kış Aslanı (1968) IMDb: 8,1

Özet

1183’de İngiltere Kralı II. Henry, kendinden sonra kral olacak kişiyi seçmek zorundadır ve buna 4 aday vardır. Sonunda oğullarından Jean’ı seçer. Kraliçe ise, yıllar önce saraydan uzaklaştırılıp Salisbury’ye hapsedilmiştir. Olup bitenleri öğrenince, o da bu seçimde etkili olmak amacıyla yola düşer...

2. The Elephant Man / Fil Adam (1980) IMDb: 8,2

2. The Elephant Man / Fil Adam (1980) IMDb: 8,2

Özet

1880’ler Londra’sındayız. Şehrin sokaklarından süzülen kasvet ve karamsarlık, arka sokaklarda olup bitenleri belli eder nitelikte. Doktor Treves, isli sokaklarda gezindiği esnada gezici bir sirke rastlıyor. Önündeki kalabalıktan anlaşıldığı üzere içeride normal olmayan bir gösteri var... 

Ve bu normal olmayan gösterinin kahramanı, doğuştan engelli olan John Merrick. Annesi Merrick’e hamileyken bir fil tarafından saldırıya uğradığı söylenir bu sirkte. Doktor Treves ise hızlı bir hamleyle tedavi altına almak ister bu fil görünümlü adamı ve istediği gibi de olur. Her haliyle ürkütücü olan fil adamın bu korkunç görünümünün altında, gönlünde yatanlar ise zamanla dökülmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Silence of the Lambs / Kuzuların Sessizliği (1991) IMDb: 8,6

1. The Silence of the Lambs / Kuzuların Sessizliği (1991) IMDb: 8,6

Özet

Akademiden mezun olmuş genç FBI ajanı Clarice Starling, FBI ajanı kurbanlarının derilerini yüzen sapık bir katilin elinden bir kadını kurtarmaya çalışır. Clarice, katila ulaşmak için başka bir psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır. Lecter’dan bilgi alması için önce onun güvenini kazanması gerekmektedir.

Bonus: Bir film olmamasına karşın sadece Hopkins için bile izlenebilecek bir yapım: Westworld!

Bonus: Bir film olmamasına karşın sadece Hopkins için bile izlenebilecek bir yapım: Westworld!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
192
71
6
5
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?