Görüş Bildir
Haberler
Onları Tanımayan Yok: Tarkan'dan Hande Erçel'e Sadece Türkiye'de Değil, Tüm Dünyada Adını Duyurmuş Ünlüler

Onları Tanımayan Yok: Tarkan'dan Hande Erçel'e Sadece Türkiye'de Değil, Tüm Dünyada Adını Duyurmuş Ünlüler

15.08.2022 - 08:17

Ülkemizde gerek oyunculuğu gerek başarıları ile ünlenen pek çok isim var. Hatta bu isimlerden bazılarının ünü sadece Türkiye'yle sınırlı kalmadı, sınırları aşıp diğer ülkelere de sıçradı. Bir yanda sesiyle ünlenen Tarkan, diğer tarafta en iyi futbol kulüplerinde oynamış Arda Turan, diğer tarafta da oyunculuğuyla akıllara kazınmış Kıvanç Tatlıtuğ... Gelin; sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada adını duyurmayı başarmış ünlü isimlere beraber göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Barış Manço

Barış Manço

Barış Manço, her sözü bir hikâye barındıran şarkılar icra eden bir sanatçıydı. O meşhur şarkılarıyla sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada tanınmıştı. İnsanlara, çocuklara ve hayvanlara olan sevgisiyle tanınan Barış Manço, dünyayı gezerken Japonya'ya da gitmiş ve orada konser vermişti. Bu konser binlerce kişi tarafından izlenmişti ve defalarca televizyonda yayınlanmıştı. Anlaşılan Barış Manço, sevgi dolu kalbiyle Japonları da etkilenmişti.

Tarkan Tevetoğlu

Tarkan Tevetoğlu

Yolda rastgele birini durdurup 'Bize ünlü bir şarkıcı ismi söyler misiniz?' diye sorsak çoğu kişiden 'Tarkan' cevabını duyarız çünkü o ülkenin megastarı. İlk defa 90'larda gördüğümüz gencecik delikanlı, zamanla şarkılarıyla ününe ün kattı ve bu ün onu dünyada da tanınır hâle getirdi.

Aziz Sancar

Aziz Sancar

Aziz Sancar'ın geniş bir kitleye ulaşması Nobel Ödülü'nü alması sayesinde gerçekleşti. Bu olay bizi bir hayli gururlandırdı! Tabii bu başarı sadece ülkemizle sınırlı kalmadı, kalmamalıydı da zaten. Büyük bir çabanın sonunda kazandığı ödül onu dünya çapında bilinen bir isim hâline getirdi.

Meryem Uzerli

Meryem Uzerli

'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin başrolü Meryem Uzerli'yi unutmamak gerek! Muhteşem Yüzyıl, yıllar önce bitmesine rağmen hâlâ izlenen bir dizi, özellikle yabancı ülkelerde. Bizim de ilk kez bu yapım ile tanıdığımız güzel oyuncu nokta atışı yaptı, diyebiliriz. Çünkü bu sayede hem Türkiye'de hem dünyada ün kazandı.

Halit Ergenç

Halit Ergenç

Yine Muhteşem Yüzyıl'dan devam edelim. Dizinin şansı, hâliyle Kanûnî Sultan Süleyman'ı canlandıran Halit Ergenç'e de yaradı. Halit Ergenç zaten ülkemizde epey tanınan biriydi. Ama Kanûnî gibi tarihte önemli yeri olan birini canlandırmak onu dünyada da tanınır hâle getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlhan Mansız

İlhan Mansız

2002 yılının en önemli olaylarından biri Dünya Kupası ve tabii ki Türkiye'nin turnuvadaki başarısı... Bu başarıda payı olan isimlerden biri de İlhan Mansız. Diğer tüm futbolcular gibi o da turnuvadan sonra popüler bir figür hâline geldi. Başarılı futbolcu özellikle Japonlar tarafından hayranlıkla takip ediliyordu. 2003 yılında ise Japon takımı Vissel Kobe'ye transfer olmuştu.

Fahriye Evcen-Burak Özçivit

Fahriye Evcen-Burak Özçivit

Çalıkuşu dizisiyle bir araya gelip sonrasında evlenen Fahriye Evcen-Burak Özçivit çiftine beraber yer verelim dedik! Ukrayna, Bulgaristan, Sırbistan ve Özbekistan'da da yayınlanan dizinin ardından geniş bir hayran kitlesine ulaşan ikili; Arap dünyasında da çok seviliyor. Hatta yer aldıkları her yapım yurt dışındaki hayranları tarafından merakla takip ediliyor.

Hande Erçel

Hande Erçel

Hande Erçel de ününü yurt dışına taşıyan isimlerden. Sektöre adım attığından beri birçok dizide yer aldı ve neredeyse her dizisi çok popüler oldu. Bu dizilerin yurt dışında da izlenmesiyle dünya çapında popülerlik kazandı.

Arda Turan

Arda Turan

Arda Turan da dünya çapınca ün yapmış isimler arasında. Kendisi Galatasaray'la özdeşleşmiş, futbolu pek takip etmeyenlerin bile ismini mutlaka duyduğu biri. Turan'ın bu kadar tanınmasının arkasında Atletico Madrid ve Barcelona gibi takımlarda forma giymesi var.

Mesut Özil

Mesut Özil

Arda Turan'la aynı camiadan olan Mesut Özil'e geldi sıra. Türk asıllı Alman sporcu; Real Madrid ve Arsenal gibi büyük kulüplerde oynamış, yakın tarihte de Fenerbahçe'de forma giymiş biri. Bu sayede sadece Türkiye'de ve Almanya'da değil, tüm dünyada tanınıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kıvanç Tatlıtuğ

Kıvanç Tatlıtuğ

Rotamızı spordan oyunculara çevirelim! Dünyaca ünlü isimlerden bahsederken Kıvanç Tatlıtuğ'a bu listede yer vermesek olmazdı. Özellikle Aşk-ı Memnu gibi hâlen herkesin dilinde olan dizide canlandırdığı karakterle ve daha sonra yer aldığı başarılı işlerle o da ününü Türkiye'den dünyaya doğru genişletti. Birçok yabancı kendisini biliyor ve projelerini severek izliyor.

Can Yaman

Can Yaman

Listeyi Can Yaman'la sonlandırıyoruz. Erkenci Kuş dizisi ile büyük bir şöhrete kavuşan Yaman gerek oyunculuğu gerek yaşantısıyla ülkemizde belleklere kazındı. Bu sırada epey de sansasyona yol açtı. Sonrasında İtalya'ya gitmesiyle orada da geniş bir hayran kitlesi elde etti. Havaalanında karşılanmalar, hayranlarının sevinç çığlıkları ve daha neler neler...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
9
4
4
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın