Görüş Bildir
Haberler
Olmaz Olmaz Deme Hiç! 15 Maddede Evde Kendi Kendinizin Kuaförü Olma Rehberi

Olmaz Olmaz Deme Hiç! 15 Maddede Evde Kendi Kendinizin Kuaförü Olma Rehberi

Amy Santiago
11.02.2021 - 08:15

Büyük yeteceğe gerek yok. Bazı işleri kendimiz de halledebiliriz.

1. Birtakım temel kuaförlük bilgileriyle evde kendi başınıza yapamayacağınız şey yok, öncelikle bunu kabul edelim!

Cesur olun, eliniz titremesin ve ufak tefek yanlışlar yapmaktan da korkmayın. Fütursuzca davranmadığınız sürece geri döndürülemez hiçbir şey yapmayacaksınız. ;)

2. Ayrıca tabii ki saçlarınıza ve cildinize düzenli ve küçük bakımlar yapmak kuaföre gitme sıklığınızı da azaltacaktır.

Saçınıza hafta ya da 15 günde bir zeytinyağı sürüp bir iki saat bekletmek ya da cildiniz için düzenli nemlendirici kullanmak ve en önemlisi makyajınızı silmeden asla uyumamak bu minik bakımlara örnek olabilir.

3. Basit, sıradan bir fön için kuaförün yolunu arşınlamanıza hiç gerek yok, bu sizin de yapabileceğiniz bir şey.

3. Basit, sıradan bir fön için kuaförün yolunu arşınlamanıza hiç gerek yok, bu sizin de yapabileceğiniz bir şey.

Tam düz ya da kıvırcık bir saça sahip olmanın avantajları malum fakat dalgalı bir saça sahipseniz ve o saçları bir türlü zapt edemiyorsanız saçınıza sürekli fön çektirmek ya da düzleştirmek zorunda hissediyorsunuzdur kendinizi. 

Bizim önerimiz öncelikle saçınıza bin bela o düzleştiricileri hayatınızdan bir çıkarın... Isısı ayarlanabilir yüksek wattlı bir fön makinesi hem kurutma hem de fön ihtiyacınızı giderecektir. Saç telinizin inceliğine göre ısısını ayarladığınız fön makinesi ve yine saç telinizin inceliğine göre edindiğiniz bir saç fırçasıyla saçlarınızı tutam tutam ayırarak fön işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Duşta saçınızı kremledikten sonra yıkamadan önce saçınızı kullanmak istediğiniz yöne ve şekle göre tarayıp yıkayın.

Eğer duştan sonra saçlarınızı açık bırakıp kendi halinde kurumaya bırakırsanız fön işleminden daha iyi bir sonuç alırsınız. Islak saçlarınızı toplarsanız saç, ona göre şekil alacağı için fön çekerken daha fazla efor sarf edersiniz.

4. Gelelim daha ciddi meselelere: Kendi başınıza saç boyamak sandığınız kadar zor değil!

Radikal bir değişime gitme niyetiniz yok sadece dip boya için kuaföre gitmeye hiç gerek olmadığını bilmelisiniz. 

Hazır kutu boyalarla evde saçınızı boyamak aslında çok kolay. Ama bilmeniz gereken bir iki püf nokta var. Öncelikle saçımla birlikte boyanmadık yer bırakmıyorum diyenler için tavsiyemiz boyama işleminden önce alnınızın saçla birleştiği kısımlara, şakaklara, kulaklara, kulak arkalarına, enseye yani boyanızın değebileceği ama değmesini istemediğiniz her kısma orta kalınlıkta bir tabaka halinde vazelin sürün.

Ellerinize eldiven geçirmeyi sakın ola ihmal etmeyin. Fırçayla ilk denemelerde biraz zorlanabilirsiniz o yüzden boyaların kendi tüpleriyle boyayı saça uygulamak akıl kârı olacaktır. Herhangi bir yeri atlamamak için saçınızı mutlaka tutam tutam ayırın. Boya esnasında ayırmak için de boya tüpünün sivri ucunu kullanabilirsiniz.

5. Kliniklerde, güzellik merkezlerinde yaptırdığınız o cilt bakımlarını evde kendiniz de hem de daha doğal yöntemlerle yapabilirsiniz.

Tamam evet cilt bakımı yaptırmanın keyfi ayrı ama her zaman da bunu yaptırmaya imkân olmuyor maalesef.

Haftada iki kere buzdolabınızdaki ürünlerle bile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Tabii önce cilt tipinizi iyi tanımalısınız.

6. Bir diğer mesele saç kesimi: Kırık saçlarınızı kendiniz kesin.

6. Bir diğer mesele saç kesimi: Kırık saçlarınızı kendiniz kesin.

Kırık saçlarınızdan kurtulmak isterken eve sizi depresyonla gönderen o kuaföre ihtiyacınız yok bunun için. 

Hafif nemli saçınızı güzelce tarayıp ikiye ayırın ve bir soldan bir sağdan istediğiniz uzunlukta korkmadan elinizi titretmeden kesin saçınızı. Kuruttuktan sonra da tekrar tarayıp hatalı kesimleri gözden geçirin ve varsa bir eşitsizlik düzeltin.

Sadece kırıklarınızı değil, internette bulabileceğiniz videolarla saçlarınızın boyunu da ister katlı ister düz bir şekilde kısaltabilirsiniz.

7. Kış aylarında ihmal ettiğiniz ayaklarınıza düzenli bakımı da ihmal etmeyerek her zaman pedikürlü bir görünüm elde edebilirsiniz.

Duş esnasında topuklarınızı mutlaka ponza taşıyla törpüleyin.Haftada en az iki kere yatmadan önce ayaklarınıza vazelinle masaj yapıp bir çorap geçirin. Her daim yumuşacık ayaklarla gezeceksiniz.

Yaz aylarında tırnaklarınıza bakıyorsunuzdur elbet ama kışın da dibine kadar kesiyorsunuzdur belki de o tırnakları. Bunu yapmayın, ayaklar tırnakları her daim küt kesilir. Tırnağınızın batık olmasını istemezsiniz...

8. El bakımı önemli, manikürünüzü kendiniz yapın.

8. El bakımı önemli, manikürünüzü kendiniz yapın.

Duştan çıkar çıkmaz hazır tırnak etleriniz de yumuşamışken, basit bir manikürle tırnaklarınızı yola getirebilirsiniz. Tırnak etlerinin kesilmesi tavsiye edilmez pek, eğer siz de rahatsız olmuyorsanız, törpünüzün arka ucuyla etlerinizi iterek manikürlü bir görünüme kavuşabilirsiniz. 

Piyasada tırnak etlerine özel üretilmiş kremleri kullanabilirsiniz ama vazelin de aynı işlemi görüyor.

9. Kaşlarınızı ve bıyıklarınızı kendiniz alın ya da en azından toplayın.

İyi ışık alan bir aynanın karşısında kaşlarınızın şekline girmeden çıkan ve sizi rahatsız eden bütün ıvır zıvırı cımbızınızla toplayın. Böylece kaşınız için ikinci kez kuaför yolunu daha uzun bir zaman sonra tutacaksınız.

Bıyıklarınız içinse hazır ağda bantları muhteşem iş görür, onca sene kuaförde bıyıklarınızın nasıl alındığını incelemişsinizdir sanıyoruz... Yapıştır ve çek. Bu kadar basit! Ardından dilerseniz cımbızla kalan üç beş kılı da toplayabilirsiniz.

Dipnot olarak bıyıklarınız için ağda kullandıysanız sonrasında bepanthen gibi medikal bir merhem sürmeniz hem sızısını hem de kızarıklığını çabucak yok edecektir.

10. Makyajınızı kendi ellerinize emanet edin böylece kuaförde acaba palyaçoya benzer miyim gerginliği yaşamanıza gerek kalmayacak.

10. Makyajınızı kendi ellerinize emanet edin böylece kuaförde acaba palyaçoya benzer miyim gerginliği yaşamanıza gerek kalmayacak.

Makyaj yapabilmenin en büyük sırrı cildinizi ve yüz şeklini iyi tanıyor olmanızdan geçer. Zira bu ikisine hakimseniz makyajınızı kötü yapmanızın imkânı yok. 

Mesela göz şeklinize uygun nasıl eyeliner çekileceğinin ya da dudağınızın kalınlığına göre hangi renk ruj kullanacağınızın bilincinde olmak son derece hayat kurtarır.

11. Saç köpüğü hayat kurtarır, kullanmaktan çekinmeyin.

Yıka çık mottosu biraz yanlış anlaşılıyor aslında. Özellikle dalgalı saça sahipseniz yıkayıp çıkmak adeta kabustur sizin için. 

Ama saç köpüğü kullanmak neredeyse yıka çık kadar vaktinizi alacaktır. Hafif nemli saçınıza köpükle istediğiniz şekli vererek beş dakika içinde cool saçlar yaratabilirsiniz.

12. Tüm vücut ağdanızı da kendiniz yapmayı deneyebilirsiniz, hem psikolojik olsa gerek daha az acı duyuyorsunuz!

Bunun için de yine hazır ağda bantlarını kullanabilirsiniz fakat daha masraflı olacağı için küçük bir ısıtıcı satın alarak uzun yıllar kullanabilirsiniz.

İşin püf noktası kartuş ağdayı uygulanacak bölgeye bölüm bölüm sürmek ve ağda bezini yapıştırdıktan sonra kıl yönünüze göre bezi elinizi sürterek ısıtmak... Hazırsanız çekebilirsiniz!

Acilen kurtulmanız gereken istenmeyen tüyleriniz varsa jilet kullanmaktan da korkmayın, uygulayacağınız bölgeye saç kremi sürüp jileti kullanabilirsiniz. Hem kaşıntı yapmayacak hem kurutmayacak hem de kılların geri çıkması nispeten biraz daha vakit alıyor. Saç kremi yumuşatacağı için daha pürüzsüz bir görünüm elde edeceksiniz. İşlemden sonra nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin tabii ki!

13. Eğer uzun saçlıysanız da yatmadan önce saçınızın uçlarını yukarı doğru kıvırıp öyle uyuyun.

13. Eğer uzun saçlıysanız da yatmadan önce saçınızın uçlarını yukarı doğru kıvırıp öyle uyuyun.

Sabah uyanıp açtığınızda su dalgası gibi hafif buklelere sahip olacaksınız ve saçınızla uğraşmaya harcadığınız vakti kahvaltıya kanalize edebilirsiniz. :)

14. Geleneksel yöntemlere de şans verin. Saçınızı pipetle sarmak adeta kuaförden çıkmışsınız gibi bir hava yaratacak.

14. Geleneksel yöntemlere de şans verin. Saçınızı pipetle sarmak adeta kuaförden çıkmışsınız gibi bir hava yaratacak.

Tabii bu orta uzunlukta saçları olanlara önerebileceğimiz bir yöntem. Hem saçınızı yüksek ısıdan koruyacaksınız hem de harika buklelere sahip olacaksınız. 

İstediğiniz kalınlıkta tutamlara ayırdığınız saçı pipete sarıp tel tokayla sabitleyin. Bu yöntemi ister akşamdan yapıp sabaha uyanırsınız, isterseniz de gündüz yapabilirsiniz. Pipetlerle uyuması zor oluyor ama zaten pipetle sardığınız saçlarınız bir iki saate şeklini alıyor. Sardığınız saçın çok ıslak olmamasına dikkat edin, hafif nemli olması yeterli olacaktır.

15. Basit bir atkuyruğunu her kombininize adapte edebileceğinizi unutmayın!

15. Basit bir atkuyruğunu her kombininize adapte edebileceğinizi unutmayın!

Sprey ve birkaç tel tokayla sabitlediğiniz rahat bir atkuyruğu modeli herhangi bir giyim tarzınızla rahatlıkla kullanarak ister şık ister spor bir görünüm elde edebilirsiniz rahatlıkla.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
9
7
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın