Görüş Bildir
Haberler
Okurken Sizi Yarattığı Aşk Dünyasının İçine Çekecek En İyi Romantik Romanlar

Okurken Sizi Yarattığı Aşk Dünyasının İçine Çekecek En İyi Romantik Romanlar

luna
23.03.2021 - 12:00

Aşk romanları okumayı hangimiz sevmeyiz ki? 💕

Not: Kitap açıklamaları İdefix'ten alınmıştır.

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Anna Karenina - Lev Nikolayeviç Tolstoy

1. Anna Karenina - Lev Nikolayeviç Tolstoy

Güzelliği ve nezaketiyle çevresinde hayranlık uyandıran Anna Karenina'nın mutsuz ve monoton bir evliliği vardır. Üst düzey bir devlet memuru olan Aleksey Aleksandroviç ile evliliğinde tek tesellisi oğludur. Ağabeyi ile yengesinin aralarını düzeltmek için gittiği Moskova'da yakışıklı ve genç kont Vronski ile tanışması, Anna'nın hayatında dönüm noktası olur. Tolstoy, Anna Karenina'da sıra dışı bir gözlem gücü ile aşk, evlilik, ihanet gibi temaların izini sürerken roman sanatına yepyeni ve uzun soluklu bir boyut katar. Modern dünya edebiyatının otoritelerince gelmiş geçmiş en iyi romanlardan biri olarak kabul edilen Anna Karenina, güncelliğini daima koruyacak bir eser.

Satın almak için tıklayın.

2. Aşk ve Gurur - Jane Austen

2. Aşk ve Gurur - Jane Austen

Aşk ve Gurur, Fitzwilliam Darcy adlı varlıklı bir adam ile orta sınıf bir ailenin kızı olan Elizabeth Bennett’ın arasındaki çekişmeli aşkı konu alıyor. Birbirine tamamen zıt olan bu iki karakterin en büyük ortak yanlarını ise birbirlerine karşı gururlu ve önyargılı tutumları oluşturuyor. Ancak aralarındaki çekim ve yaşadıkları olaylar, aşkın tüm duygulara üstünlüğünü her ikisinin de kabul etmesini sağlıyor. Aşkın yanı sıra dönemin sosyal şartlarını da incelikle işleyen eser, birey ve toplum ilişkisini sorgulaması bakımından da okurlarının ufkunu tazeliyor.

Satın almak için tıklayın.

3. Romeo ve Juliet - William Shakespeare

3. Romeo ve Juliet - William Shakespeare

Oyunları ve şiirlerinde insanlık durumlarını dile getiriş gücüyle yaklaşık 400 yıldır bütün dünya okur ve seyircilerini etkilemeyi sürdüren efsanevi yazar, Romeo ve Juliet’de birbirinden farklı pek çok toplumda benzerleriyle karşılaşılan trajik bir ilişkiyi, düşman ailelerin çocukları arasında doğan aşkı ele alır. Romeo ile Juliet’in umutsuz aşkını romantik örgüsünün yarı karanlık örtüsüyle sarmalayan eser, buna rağmen insan ilişkilerini gerçekçi bir anlayışla gözler önüne serer.

Satın almak için tıklayın.

4. Senden Önce Ben - Jojo Moyes

4. Senden Önce Ben - Jojo Moyes

‘’Bazen , sabahları uyanmak istememin tek nedeni sen oluyorsun.’’

Ailesini geçindirmek zorunda kalan Lou’nun işe ihtiyacı vardı. Artık tekerlekli sandalyeye mahkum olan Will’in ise, yaşamaya devam edebilmek için bir nedene.

Hayata bir kez geldiğimizi ve onu cesurca yaşamamız gerektiğini , bazen imkansız bir aşk masalı hatırlatır bize…

Satın almak için tıklayın.

5. Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali

5. Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali

Hüzünlü bir aşk öyküsü olan Kürk Mantolu Madonna, iki hikayeden oluşan bir anlatıma sahip. İlk hikayede Rasim adlı karakterin iş bulması ve Raif Efendi ile tanışması anlatılıyor. Kimseler ile konuşmayan sessiz sakin Raif Efendi’yi gözlemleyen ve onu daha yakından tanımak isteyen Rasim’in anlatımı ile Raif Efendi’yi dinliyoruz. Onun neden bu kadar yalnız ve topluma yabancı olduğunu ise kendisinin kaleme aldığı siyah kaplı defter aracılığı ile ikinci hikayede öğreniyoruz. İkinci hikaye Raif Efendi’nin kimselere söylemediği ve anlatmadığı bir aşk hikayesi ile başlıyor. Gençlik yıllarına gittiğimiz bu defterde Raif Efendi’nin Almanya’da bir resim sergisinde Maria Puder ile tanışması ve sonrasında birbirlerine aşık olmasının hikayesi içinde bir anda kendimizi buluyoruz.

Satın almak için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kolera Günlerinde Aşk - Gabriel Garcia Marquez

6. Kolera Günlerinde Aşk - Gabriel Garcia Marquez

Kolera Günlerinde Aşk, Florentino Ariza adlı genç bir adamın, başlayan fakat sonu bir türlü gelmeyen derin aşkını konu ediniyor. Romandaki olaylar, Florentino’nun telgraf teslim etmek amacıyla bir evi ziyaret etmesiyle başlıyor. Ve genç adam, bu evde ailesiyle birlikte yaşayan Lorenzo Daza’ya ilk görüşte aşık oluyor.

Lorenzo’yu görmek için her gün evin yakınına giden Florentino, çok geçmeden genç kızın dikkatini çekmeyi başarıyor. Bir süre sonra Lorenzo da Florentino’yu görmek için aynı saatlerde bahçeye çıkmaya başlıyor. En sonunda genç adam, uzun süren bakışmalarına bir anlam kazandırmak için Lorenzo’ya mektup yollamaya karar veriyor.

Satın almak için tıklayın.

7. Masumiyet Müzesi - Orhan Pamuk

7. Masumiyet Müzesi - Orhan Pamuk

Orhan Pamuk, Masumiyet Müzesi’ni yayımladıktan sonra 2012 yılında bu romandan esinlenerek romanla aynı adı taşıyan müzeyi hayata geçirmiştir. Müze, İstanbul’da kurulan ilk şehir müzesidir.

Müzede İstanbul’da yaşanan, 1970’li yıllardan 2000’li yıllara kadar uzanan bir aşk hikayesinin anlatıldığı objelerin yanı sıra 1950’li yıllarından itibaren gündelik hayatımızda kullanılan pek çok sayıda obje yer almaktadır.

1975 yılında başlayan hikayede varlıklı bir ailenin oğlu olan Kemal’in uzak akrabası Fisun ile yaşadığı aşk anlatılmaktadır.

Satın almak için tıklayın.

8. Milena'ya Mektuplar - Franz Kafka

8. Milena'ya Mektuplar - Franz Kafka

“Yaşamaya, insanlara katlanamayacağımı düşünürdüm ve kendimden utanırdım; ama şu anda benim için katlanılamaz olanın hayat olmadığını gösteriyorsun...’’

Franz Kafka’nın yaşamı boyunca en çok mektup yazdığı kişilerden biri, 1920’de tanıdığı ve âşık olduğu Milena Jesenská’dır.

Milena, yazarın hikâyelerini Çek diline çevirmeye başlar, ikili arasındaki iş ilişkisi zamanla çaresiz ve tutkulu bir aşka dönüşür. Yaklaşık iki yıl süren aşk, mektupla başlayıp yine mektupla son bulur. Franz Kafka, kendi deyimiyle ‘‘bütün öpüşmelerini’’ hayaletlere vermiştir.

Satın almak için tıklayın.

9. Aşk-ı Memnu - Halid Ziya Uşaklıgil

9. Aşk-ı Memnu - Halid Ziya Uşaklıgil

Aşk- Memnu tefrika edildiği dönemde büyük ilgiyle karşılanmıştır. Halit Ziya Uşaklıgil'in en tanınan romanı olmuştur. Roman, yazarın en olgun eseri olarak kabul edilir ve Servet-i Fünun dönemi Türk edebiyatının şaheserlerinden biri olarak değerlendirilir. Aşk-ı Memnu romanı Servet-i Fünun neslinin dil ve kelime anlayışını devam ettiren bir özelik gösterir. Üslup olarak yazar, kendisine has sanatlı söyleyişlerin yanında kelimeleri de en güzel şekilde seçerek, anlatmak istediklerini okuyucusuna çarpıcı bir şekilde aktarır. Şiirsel anlatım üslubu, Aşk-ı Memnu'da da kendini gösterir. Yazar kelimeleri son derece güzel bir şekilde kullanmış ve duygularını çok güzel bir rahatlıkla, şairane bir üslupla kelimelere dökmüştür.

Satın almak için tıklayın.

10. Uğultulu Tepeler - Emily Bronte

10. Uğultulu Tepeler - Emily Bronte

Bütün dünya onun bir zamanlar yaşadığının,  benim de onu kaybettiğimin korkunç hatıralarıyla dolu sanki! Kasvetli York kırlarındaki Thrushcross Grange'in yeni kiracısı Lockwood'un, bir gece ev sahibinin Uğultulu Tepeler'deki evine sığınmak zorunda kalmasıyla başlıyor hikâye. Gecenin sakinleşmesi beklenirken, geçmişin rüzgârları ve fırtınaları da köşkün içinden yükseliyor. İngiliz edebiyatının en gerçekçi erkek karakterlerinden Heathcliff ve en sevilen kadın kahramanlarından Catherine Earnshaw arasındaki gerilimli tutku ve nihayetinde gerçekleşen ihanetin yıllar öncesinden gelen anıları kendilerini hatırlattıkça, Bronte'nin fısıltıları da kulağımızda uğulduyor. Heathcliff'in aksiliği ve intikam tutkusu bir sonraki nesli etkilerken, masum varisler de geçmişin üzerlerinde gezinen hayaletinden kaçmaya çalışıyor.

Satın almak için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yüreğim Seni Çok Sevdi - Canan Tan

11. Yüreğim Seni Çok Sevdi - Canan Tan

Herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği kadar gerçek, destansı bir aşkın öyküsü…

'Biliyorum, imkânsız aşk bu!' demişti Murat. 'Ama hükmedemiyorum kendime. Çünkü, Yüreğim Seni Çok Sevdi!' Ardından da dizelere dökmüştü sevdasını: yüreğim seni çok sevdi o yürek talan o yürek yangın yeri o yürek seni istiyor bir tek seni…

Aslı ile Murat'ın İstanbul-Bursa-Amerika üçgeninde yaşadıkları destansı aşkın öyküsü.

Satın almak için tıklayın.

12. Beyaz Geceler - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

12. Beyaz Geceler - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

“Sevmek, güzel birine âşık olmak değil, o kişide bilmediğin bir zamanın, beklenmedik bir anında kendini bulmaktır.”

Genç bir adam, parlak ay ışıklarının aydınlattığı bir St. Petersburg gecesi ve yalnız bir kadın…

Beklenti, fedakârlık, acı, keder ve hayal kırıklığının aşkın içinde kendine nasıl yer bulduğunu anlatan Beyaz Geceler, bu anlamda diğer Dostoyevski eserleri arasında farkını ortaya koyuyor.

Kahramanın, genç ve güzel Nastenka’yla tanışması, ona âşık olması ve onun başka birini bekliyor olduğunu öğrenmesiyle birlikte yaşadıkları kararsızlık, belirsizlik ve bekleyiş içindeki bu üç karakterin yaşadığı dört beyaz gece, aynı zamanda bir film senaryosudur.

Satın almak için tıklayın.

13. Vadideki Zambak - Honore de Balzac

13. Vadideki Zambak - Honore de Balzac

Vadideki Zambak, olağanüstü gözlem yeteneği ve insan doğasını derinden kavrayışıyla klasik roman türünün tartışmasız en önemli ustalarından biri olarak kabul edilen Honoré de Balzac’ın, “İnsanlık Komedyası” adlı anıtsal yapıtının “Taşra Yaşamından Sahneler”  başlığı altında yer alan en önemli, en ünlü kitaplarından biridir.

Dünya edebiyatının en hüzünlü ve ihtişamlı aşk öykülerinden biri kabul edilen yapıt, Fransız Devrimi sonrasında şekillenen toplumsal ve siyasal hayatı ustaca yansıtmasıyla da başka bir derinlik kazanır.

Satın almak için tıklayın.

14. Eylül - Mehmet Rauf

14. Eylül - Mehmet Rauf

Sonra bir kısık ses daha işitildi, ''Suat mı? Yok mu? Niçin?'' Bu Necip'in sesi idi. Süreyya ile karşılaştılar, boğuk bir sesle birbirlerine haykırıştılar, ihtiyar kadın feryat ederek ''Lakin Allah aşkına koşunuz, bakınız kızcağınıza...'' diye yalvarıyordu, birisi, ''Sakın içeride kalmasın...'' dedi. O zaman Necip ile Süreyya'nın kapıya doğru koştuğu görüldü.

Satın almak için tıklayın.

15. Dudaktan Kalbe - Reşat Nuri Güntekin

15. Dudaktan Kalbe - Reşat Nuri Güntekin

'Dudaktan Kalbe', özellikle örf tanıtımı ve kişilik canlandırımında başarılı, duygusal, ve sevgi dolu bir roman. Açık, yalın ve gösterişsiz bir anlatışla ve temiz bir İstanbul Türkçesiyle geniş kitlelere seslenebilen yazarın, ilk ve en ünlü romanı Çalıkuşu düzeyinde bir kitap. Şarkılara, filmlere, nostaljik romantizmimize bolca konu olmuş aşkların unutulmaz romanlarından biri.

Satın almak için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içeriklere de göz atabilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?