Görüş Bildir
Haberler
Öğrendiğinizde Bir Kuş Gibi Hafifleyeceğiniz Günlük Hayata Dair 13 Tatmin Edici Bilgi

etiket Öğrendiğinizde Bir Kuş Gibi Hafifleyeceğiniz Günlük Hayata Dair 13 Tatmin Edici Bilgi

Meltem
03.07.2018 - 13:43 Son Güncelleme: 04.07.2018 - 17:59

Günlük hayatınızda kafanıza takılan soruların cevabını veriyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yıkamanıza rağmen bazı çamaşırlarınızın kötü kokmasının nedeni küf mantarıdır.

Doğru havalandırılmayan, yeterince kurumadan katlanarak dolaba kaldırılan ya da soğuk suyla yıkanan bazı çamaşırlarda küf mantarı oluşur ve bu da çamaşırların kokmasına yol açar. Tek çözümü ise tamamen kurumalarını sağlamaktır.

Kaynak

2. Ağrıyan bölgeye bir şekilde ısı uygulamak ağrıyı gidermede etkili bir yöntemdir.

Ağrı kesicilerle karşılaştırıldığında daha iyi bir yöntem olan ısıtma eylemi havlular, sıcak su torbaları ya da pedlerle uygulanabilir. Ağrı kesicilerle karşılaştırıldığında ısının rahatlama sağladığı gözlenirken, uzmanlar tarafından mola vererek uygulanması ve uygulama esnasında vücut ısısının kontrol edilmesi tavsiye edilir.

Kaynak

3. Alkolün nefes kokusuna yol açmasının nedeni, hızlı tüketildiğinde kanda birikmesi sonucu akciğerlere ulaşmasıdır.

Alkolü toksin ya da zehir olarak gören insan vücudu sindirim için karaciğere gönderir. Karaciğerin alkolü metabolize etme hızı alkol tüketim hızından daha yavaş ise kanda biriken alkol vücudun çeşitli bölgelerine ulaşır. Bu bölgelerden biri olan akciğerden de o malum koku gelir. Bu kokuyu önlemek için ağzımızla içmek, bol su tüketmek ve tok olmak çözüm olabilir ancak unutmayın ki alkol sağlığa zararlıdır.

Kaynak

4. Amerika ve Hindistan'da yapılan çalışmalara göre, mikrop ve mikroorganizmaların taşıyıcısı olan para hastalıkların bulaşmasında etkilidir.

New York Üniversitesi ve Delhi Genomik ve Bütünleştirici Biyoloji Enstitüsü'nde yapılan araştırmalar, paranın hastalıklara yol açan mikropları taşıdığını gösterdi. Özellikle para sayarken parmağın dil ile ıslatılması ve bağışıklığı düşük olan AIDS ya da kanser hastalarının hijyen sağlayamaması durumunda difteri, gastrit, ülser, gıda zehirlenmesi ve çıban gibi cilt hastalıkları kaçınılmaz. Çözümü ise oldukça basit: Paraya dokunduktan sonra mutlaka ellerinizi yıkamalısınız.

Kaynak

5. Ortalama bir kan bağışının ardından yarım kilo kadar verseniz bile, sonrasında tükettiğiniz sıvılar ve yiyeceklerle açığı kapatırsınız.

Son dönemlerde kan bağışının yararlarına değinilirken yağılan kilo verme vurgusu birtakım çevrelerce yanlış anlaşılarak bir yöntem gibi uygulanmaya başlandı. Birçok insanın hayatını kurtaran kan bağışı sonrası yarım kilo kadar kaybedilse de ardından gelen sıvı ve yiyecek tüketimiyle bu açık kapatılır. Dolayısıyla, kan bağışı bir kilo verme yöntemi olarak uygulanamaz.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tıpta zehrin giderilmesi anlamında kullanılan ve özellikle son dönemlerde zayıflamayla ilişkilendirilen detoks sanılanın aksine toksinleri temizlemez.

Son dönemde özellikle sağlıklı yaşam koçları ve diyetisyenler tarafından tavsiye edilen ve pek çok insan tarafından yaşam biçimi haline getirilen detoks toksinleri temizlemediği gibi, mide ve bağırsaklara zarar verebilir.

Kaynak

7. Kilo verirken vücudumuzda parçalanan yağların yüzde 16'sı dışkı ve ter ile, yüzde 84'ü ise karbondioksit olarak nefes yoluyla atılır.

Böylece 'Verdiğimiz kilolar nereye gidiyor?' sorusunun da cevabını bulmuş oluyoruz: Büyük bir kısmı atmosfere karışırken, bir kısmı da ter ve dışkı ile vücuttan atılıyor.

Kaynak

8. Vücudun insüline karşı direnç göstermesi ile gelişen ve her yaşta ortaya çıkabilen tip-2 diyabet yalnız insanlar arasında daha yaygındır.

Hangi sosyal unsurların kritik rol oynadığı henüz tam olarak bilinmese de, Maastricht Üniversitesi Medikal Merkezi'nde yapılan çalışmalar sosyal anlamda eksik olan ve yalnız yaşayan insanların tip-2 diyabete daha yatkın olduğunu ortaya koydu.

Kaynak

9. Kaşınma ya da esneme gibi davranışların bulaşıcı olmasının nedeni sanılanın aksine empati değil, beyne kodlanmış bir tepkidir.

Denek fareler üzerinde yapılan çalışmalara göre, kaşınan ya da esneyen birini gördüğümüzde bu davranışı tekrar etmemizin sebebi karşımızdakiyle empati kurmamız değildir. Kontrolümüz dışında yaşanan bu tekrar etme davranışı beynin bir tepkisidir.

Kaynak

10. Uyku sırasında aktif olan beyin uyaranlara tepki verdiği gibi, yeni bilgiyi öğrenme kapasitesine sahiptir.

Beynin dinlenmesine katkıda bulunan uyku aynı zamanda uzun süreli hafızanın güçlenmesini de sağlar. Hipnopedi olarak bilinen uykuda öğrenme kavramıyla uyku anında dinlediğiniz bazı yabancı kelimelere aşina olabilir ve duyduğunuz melodileri pekiştirebilirsiniz.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tüm memeli dişilerde bulunan ve kadın orgazmı için anahtar olan klitoris penise benzer bir şekilde şişer ve normal halinin iki katına ulaşır.

srv.onedio.com

Klitoris hakkında daha fazla bilgi için inceleyebilirsiniz: 👇

12. Yüzdeki kasların titremesine yol açan üşüme çene kemiğinin sarsılmasına ve böylece dişlerin birbirine çarpmasına neden olur.

Hareket enerjisini ısı enerjisine dönüştüren ve kaybedilen ısıyı yeniden kazanmaya çalışan vücut dişlerin istemsizce birbirine çarpmasına neden olur.

Kaynak

13. Çok fazla yenilen akşam yemeklerinin ardından sabah uyanınca hissedilen aşırı açlığın nedeni kanda yükselen glikoz seviyesinin pankreası uyarmasıdır.

Pankreas, hızla yükselen glikozu daha sonra kullanmak üzere yağ ve kas hücrelerine taşımak amacıyla insülin salgılar. Fazla miktarda salgılanan insülin glikozun büyük bir kısmını hücrelere gönderdiği için birkaç saat içinde kandaki glikoz seviyesi hızla düşer. Bu da açlık hissetmeye yol açar. 

Kaynak

Bu içerik de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
296
75
37
10
9
9
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gizemakay

vajinasız içerik yaparsınız aman illa araya bi am sokulucak ila

gizemakay

elitist başlayıp göto gibi bitirdim noldu am lafımı cono geldi ahaha ah bu gençlik elitist götütist amma kasıyosunuz ya

yuuki

meyve terevezleri bu ise hic katmasaniz nasil olur #11 sirin hayvana bakanda bile esneme tutdu

Dertleryan

12. maddenin görselinde süblininali dayamışsınız. Bilinçli değildir inşallah.