Görüş Bildir
Haberler
Netflix'te İzlemelik Kaliteli Bir Yapım Arayanlara IMDb Puanı 7'nin Üstündeki En İyi Netflix Dizi ve Filmleri

Netflix'te İzlemelik Kaliteli Bir Yapım Arayanlara IMDb Puanı 7'nin Üstündeki En İyi Netflix Dizi ve Filmleri

addictedmovie
18.11.2022 - 20:26 Son Güncelleme: 28.11.2022 - 17:56

Netflix'te izlemelik kaliteli bir yapım arayanları buraya alalım! 🔥 

Bu dizi ve film listesindeki yapımların bazıları çoğu kişi tarafından biliniyor, bazılarını ise yalnızca şanslı bir azınlık duydu. Ama bu listedeki tüm yapımların ortak bir özelliği var. Hepsi birbirinden sağlam oyuncu kadrosu ve güçlü olay örgüsüyle izleyenleri kendisine hayran bırakmayı başarıyor. 

Hadi gelin, IMDb puanı 7'nin üstünde olan en iyi Netflix dizi ve filmlerine hep birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Dig (2021)

20. The Dig (2021)

IMDb: 7.1 

Özet: Bir arkeolog, 1938'de Sutton Hoo'nun tarihsel olarak önemli bir kazıya başlar. Arkeologlar kazı sırasında insanlık tarihini değiştirecek keşiflerde bulunurlar ve geçmişe dair keşfettikleri yaşadıkları bölgede büyük ilgi görür. 

Yönetmen: Simon Stone

Oyuncular: Ralph Fiennes, Carey Mulligan, Lily James

19. Nuh Tepesi (2019)

19. Nuh Tepesi (2019)

IMDb: 7.1 

Özet: Orta yaş bunalımı yaşayan Ömer, ayrı yaşadığı babasının yarım asır önce diktiğini iddia ettiği kutsal Nuh Ağacı'nın altına gömülmek için son arzusunu gerçekleştirmek için öfkeli köylülerle mücadele etmek zorunda kalır. Ayrıyeten Ömer'in babası ile de arası iyi değildir ancak babasının son isteği için Nuh Tepesi'ndeki ağaç için mücadele eder. Temelinde baba-oğul yüzleşmesine dayanan sarsıcı bir filmdir. 

Yönetmen: Cenk Ertürk

Oyuncular: Haluk Bilginer, Ali Atay, Mehmet Özgür

18. Tenet (2020)

18. Tenet (2020)

IMDb: 7.3/10

Özet: Tek bir kelimeyle, Tenet ile donanmış ve tüm dünyanın hayatta kalması için savaşan bir Kahraman, gerçek zamanın ötesinde bir yerde ortaya çıkacak Üçüncü Dünya Savaşı’ndan daha büyük bir tehlikeyi durdurmaya çalışan kahraman, casusun alacakaranlık dünyasında zorlu bir yolculuğa çıkmasını anlatan bir filmdir. 

Oyuncular: John David Washington, Kenneth Branagh, Robert Pattinson

Yönetmen: Christopher Nolan

17. Okja (2017)

17. Okja (2017)

IMDb: 7.3 

Özet: Genç bir kız, güçlü ve çok uluslu bir şirketin en iyi arkadaşı olan Okja adında büyüleyici bir canavarı kaçırmasını önlemek için her şeyi riske atmasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Seo-Hyun Ahn, Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal

16. Hustle (2022)

16. Hustle (2022)

IMDb: 7.4 

Özet: Bir basketbol avcısı, İspanya'dayken olağanüstü bir sokak basketbolcusu keşfeder ve bu olasılığı NBA'e geri dönmek için bir fırsat olarak görür. Yeni keşfiyle birlikte NBA'ye gidip başarılı olmayı hedefleyen Hustle, yeni yeteneği ile birlikte ABD'ye gider. 

Yönetmen: Jeremiah Zagar

Oyuncular: Adam Sandler, Queen Latifah, Ben Foster

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Kız Kardeşler (2019)

15. Kız Kardeşler (2019)

IMDb: 7.5 

Özet: Reyhan, Nurhan ve Havva isimlerinde üç kız kardeş küçük yaşta öksüz kaldıkları için farklı kişilerin yanında büyürler ve ayrı kalırlar. Orta Anadolu'da fakir bir köyde, daha varlıklı koruyucu ailelerde başarısız olan üç genç kız, birbiri ardına memleketlerindeki evlerine geri dönerler ve kardeşler geçmişlerine doğru bir yolculuğa çıkarlar.  

Yönetmen: Emin Alper

Oyuncular: Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir

14. Once Upon a Time... in Hollywood (2019)

14. Once Upon a Time... in Hollywood (2019)

IMDb: 7.6 

Özet: Soluk bir televizyon oyuncusu ve dublörü, 1969 Los Angeles'ta Hollywood'un Altın Çağı'nın son yıllarında ün ve başarı elde etmek için çabalar. İkili artık yaş aldıkları için Hollywood dünyasında eskimeye başlarlar ve komşuları ise Hollywood'un yeni gözdeleridir.  

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie

13. Mezarlık (2022)

13. Mezarlık (2022)

IMDb: 7.8 

Özet: 'Mezarlık', faili meçhul kadın cinayetlerini çözmek için özel bir birimin çalıştığı karanlık bir bodrum katıdır. Komiser Önem'i bu vakaları incelerken yaşadığı en büyük zorluk önyargılarla mücadele etmek olur. Kadın cinayetleri ve ataerkil düzenin ortaya çıkardığı önyargıların konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Abdullah Oğuz

Oyuncular: Birce Akalay, Olgun Toker, Şehsuvar Aktaş

12. Unorthodox (2020)

12. Unorthodox (2020)

IMDb: 8.0

Özet: Yine bir Netflix mini dizisi ile karşınızdayız. Pandemi döneminde yayınlanan ve yayınlandığı dönemde bir hayli ses getiren Unorthodox, kadınların yaşadığı zulmü bir kez daha ortaya koyuyor. Dizi; Hasidik Yahudileri'nin bir cemiyetine mensup olan 19 yaşındaki genç kızın görücü usulü evlenmeye zorlanmasını ve kızın hayalleri için kaçmasını güçlü bir anlatımla işliyor. Esther Shapiro'nun özgürlüğüne giden yolu anlatan dizi, 4 bölümden oluşuyor.

Oyuncular: Shira Haas, Amit Rahav, Jeff Wilbusch

Yaratıcı: Anna Winger

11. The Invisible Guest (2016)

11. The Invisible Guest (2016)

Özet: Cinayetle suçlanan başarılı bir girişimcinin ve bir tanık hazırlama uzmanının mükemmel bir savunma yapmak için üç saatten az zamanı vardır. Şimdi bu üç saatte her şeyin üzerinden baştan sonra geçmeleri gerekmektedir.

Oyuncular: Mario Casas, Ana Wagener

Yönetmen: Oriol Paulo

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kalifat (2020-)

10. Kalifat (2020-)

IMDb: 8.2

Özet: Az kişinin bildiği kaliteli yapımlardan biri olan Kalifat ile devam ediyoruz dizi listemize. Kalifat, hayatları iç içe geçen insanların hikayesini konu ediyor. Ajan olan Fatima, İsveç’te bir terör eyleminin planlandığına dair bir ihbar alır. Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen Fatima, bunun için elinden gelen her şeyi yapar. Fatima’nın yolu bu süreçte çaresiz bir anne ile kesişir.

Oyuncular: Gizem Erdoğan, Amed Bozan, Aliette Opheim

Yaratıcı: Wilhelm Behrman

9. Shutter Island (2010)

9. Shutter Island (2010)

Özet: 1954'te ABD'li bir dedektif, ıssız bir adadaki akıl hastanesinden arkasında iz bırakmadan kaçan bir hastayı bulmak için buraya gelir. Fakat soruşturma ilerledikçe geçmişine dair bazı şeyler hatırlamaya başlar.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo

Yönetmen: Martin Scorsese

8. The Truman Show (1998)

8. The Truman Show (1998)

Özet: Bir sigorta satıcısı olan Truman, doğduğu ada kasabasından asla ayrılmamıştır. Her günü mükemmel geçen Truman, bir gün bu harika hayatının aslında birer kurmaca olabileceğinden şüphe duymaya başlar.

Oyuncular: Jim Carrey, Ed Harris

Yönetmen: Peter Weir

7. Godless (2017)

7. Godless (2017)

IMDb: 8,3

Özet: 1880'lerin Batı Amerika'sında, cani haydut çete lideri Frank Griffin, eski koruması altındaki Roy Goode'un peşine düşer. Frank'in yolculuğu onu La Belle isimli kasabaya götürür. Bu kasabada, yalnızca kadınlar yaşamaktadır.

Oyuncular: Merritt Wever, Jack O'Connell, Michelle Dockery, Scoot McNairy

6. Maid (2021)

6. Maid (2021)

IMDb: 8,4

Özet: Yürekleri dağlayan dramada, Alex şiddet gördüğü eşinden kurtulmak için küçük kızını da yanına alarak evden kaçar. Genç anne, çocuğunun geçimini sağlamak ve daha iyi bir gelecek inşa etmek için savaşır ve evlere temizliğe gider.

Oyuncular: Margaret Qualley, Nick Robinson, Rylea Nevaeh Whittet

Yaratıcı: Molly Smith Metzler

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Unbelievable (2019)

5. Unbelievable (2019)

IMDb: 8,4

Özet: Bu mini dizide, genç bir kız, kaldığı öğrenci yurdunda tecavüze uğrar. Çevresindekiler onun yalan söylediğini düşünür ve kimse inanmaz. İki kadın dedektif, konuyu derinlemesine araştırarak gerçekten seri bir tecavüzcü olduğunu ortaya çıkarır.

Oyuncular: Kaitlyn Dever, Toni Collette, Merritt Wever, Amir Hossein Ghezelbash

Yaratıcı: Susannah Grant, Michael Chabon, Ayelet Waldman

4. Capharnaüm (2018)

4. Capharnaüm (2018)

IMDb: 8.4 

Özet: Şiddet içeren bir suçtan beş yıl hapis cezasına çarptırılan 12 yaşındaki bir çocuk, anne ve babasına ihmal nedeniyle dava açar. Lübnanlı bir çocuğun yaşadığı zorlukların anlatıldığı, Zain'in değişim sürecinin aktarıldığı bir filmdir. Zain'in hem dava süreci hem de verdiği hayat mücadelesi konu ediniliyor. 

Yönetmen: Nadine Labaki

Oyuncular: Zain Al Rafeea, Cedra Izam, Nadine Labaki

3. Bir Başkadır (2020)

3. Bir Başkadır (2020)

IMDb: 8.5

Özet: 2020 yılının en iyi dizilerinden biri olan Bir Başkadır, birbirlerinden oldukça farklı karakterde olan ve bambaşka hayatlar yaşayan bir grup insanın yollarının kesişmesiyle değişen yaşamlarını konu ediyor.

Oyuncular: Öykü Karayel, Fatih Artman, Funda Eryiğit

Yaratıcı: Berkun Oya

2. Gisaengchung (2019)

2. Gisaengchung (2019)
www.artforum.com

IMDb: 8.5 

Özet: Açgözlülük ve sınıf ayrımcılığına değinen bu filmde zengin Park ailesi ile yoksul Kim klanı arasındaki yeni kurulan yalana dayalı ortak yaşam ilişkisinin konu edinildiği bir yapımdır. Zengin aileye sızan Kim ailesi bu evin bodrumundan gizli bir gerçek ile karşı karşıya kalırlar. Sınıf ayrımı üzerinden acımasız bir üstünlük savaşının anlatıldığı, çarpıcı bir filmdir. 

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-Ho, Woo-sik Choi, Park So-Dam

1. Heartstopper (2022-)

1. Heartstopper (2022-)

IMDb: 8.7

Özet: 2022'nin en çok ses getiren dizisi Heartstopper ile devam ediyoruz. Başarılı bir öğrenci olan Charlie, eşcinsel olduğu ortaya çıktığından beri okulda sürekli zorbalığa maruz kalmaktadır. Bu da onun utangaç ve güvensiz birine dönüşmesine neden olur. Nick ise popüler ve mükemmel bir ragbi oyuncusu olduğu için çevresindekiler tarafından sevilmektedir. İkisi her sabah birlikte oturmaya başladıklarında, her gün daha da yakınlaşan yoğun ve öngörülemeyen bir dostluk geliştirirler. Ancak çok geçmeden Charlie, Nick'e karşı hislerinin farklılaştığını keşfeder ama Nick ile bir şansı olduğuna inanmaz. Ama aşk şaşırtıcı şekillerde işler ve Nick ile Charlie arasında bir ilişki başlar.

Oyuncular: Joe Locke, Kit Connor, Yasmin Finney

Yaratıcı: Alice Oseman

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
11
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ahmet

aksiyon sevmiyor, sanat filmi istiyorum diyorsanız tatsiz tuzsuz nuh tepesini izleyin. Bana hitap etmiyor 5 para etmez. Bilginize...

Gizem Yenikler

Bazıları güzel.