Görüş Bildir
Haberler
Ne Zaman Geççek?

Ne Zaman Geççek?

Evett Tarkan'ın şarkısı gündemimize bomba gibi düşmüşken, testini hazırlamak da bize düşer. Yaşadığın her şeye rağmen ayakta durdun peki ama nereye kadar? Sana ne zaman 'geççeğini' söylüyoruz! 

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrensek...

2. Yaşını da öğrenelim.

3. Keşke o yılda kalsaydım dediğin bir yıl var mı?

4. Peki gerçekten geçeceğine inanıyor musun?

5. Diyelim ki geçti ilk ne yapacaksın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hmm... Peki ya geçmezse?

6. Hmm... Peki ya geçmezse?

7. Senin için hangi duyguyu yaşamak daha ağır?

8. Bu cümlelerden hangisi seni motive eder?

8. Bu cümlelerden hangisi seni motive eder?

9. Seç birini...

10. Son olarak her şeyin düzeldiği bir sabaha uyandın. Manzaran hangisi olurdu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendine daha fazla önem verdiğinde geçecek.

Kendine, hayatına ve yapabileceklerine olan inancın tamken başaramayacağın pek bir şey yok. Tek problemin insanlara daha fazla önem vermek ve onları hayatında daha fazla ön planda tutmak. İnsan sevgin çok yükseklerde olabilir, sevdiğin insanları mutlu gördükçe sen de daha çok mutlu olabilirsin ama buradaki problem hak etmeyene de aynı şekilde davranıyor oluşun. Bazı şeyleri yapıyorsan kendin için yapmalısın. Bir gün herkesin gidebileceği ihtimalini düşünmen gerekiyor. O gün geldiğinde elinde sadece kendin için yaptıkların kalacak. Sana kalpsiz biri olmanı söylemesek de herkese çok fazla güvenmemeni ve kimin için bazı fedakarlıklarda bulunman gerektiğini fark etmelisin. Senin için çok yakında her şey yeniden başlayacak ve bazı şeyleri atlatmış olacaksın. Geriye baktığın hangi yollardan geçtiğine inanamayacaksın belki. 'Ben bunları mı atlattım.' derken kendi gücünün de farkına varacaksın. Kendine daha fazla önem verdiğinde, kimin iyi kimin kötü olduğunu ayırt edebildiğinde geçecek.

Bilerek hata yapmaktan vazgeçtiğinde geçecek.

İnandığın, güvendiğin şeylerin peşinden körü körüne giderken nereye gittiğini pek fark etmiyorsun. Senin için sadece o an hissettiklerin ve isteklerin var. Bunlarda dönülmeyecek problemlere ve sonuçlara neden oluyor. Bazı şeylerin sonunu görüyor, yanlış yolda olduğunu biliyor ama yine de o yoldan dönmek istemiyorsun. Bu sana başkasını dinlemek veya başkasının isteklerini yerine getirmekmiş gibi hissettiriyor. Daha sağlam adımlar attığında daha az problemle karşılaşabilir ve başım daha az derde sokabilirsin. Anın tadını çıkartmak her ne kadar iyi bir şey olsa da senin için iyi olduğunu söyleyemeyeceğiz. Çünkü yaptığın seçimler genellikle kötü oluyor. İnandığın insanlar inandığın gibi çıkmıyor ve güvendiklerin güvenini boşa çıkartıyor. Sonra oturup ağlamak, bu günlerin geçmesini ummak da sana kalıyor. Yani kendi hayatını yine kendin zorlaştırıyorsun. Hiçbir şeye sorgulamadan inanmak, güvenmek sana zarar veriyor. Eğer bir şeyleri değiştirmek istiyorsan öncelikle herkesin iyi olduğunu düşünmekten vazgeçerek başlamalısın. Senin acıların, yaraların, problemlerin birkaç aya geçecek ama bunun için önce sen çabalamalısın.

Zor olsa da unuttuğunda geçecek.

Sen de bir şeylerin geçmesi oldukça zor. Geçmişine sıkı sıkı bağlanmış biri olarak ne oradan kopabiliyor ne de şimdiye dönebiliyorsun. Yaşadığın şeylerin altında ezilirken, 'neden' diye sürekli kendini sorguluyorsun.  Yaptığın hatalar, pişmanlıklar, keşkelerin peşini bir türlü bırakmıyor. Çünkü sen de onların peşini bırakmıyorsun. Bir daha geriye dönemeyeceğini biliyor ama yine de o anları düşünmek o andaymış gibi hissetmek sana iyi geliyor. Unutman gereken kişileri unutamıyor ve hatayı da burada yapıyorsun. Senin için bazı şeylerin geçmesi de uzun zaman alacak. Önce bunu kendin istemeli ve artık bir şeylerin değişmesine ikna olmalısın. Hayatına sürekli bu şekilde devam edemezsin. Geçmişteki kişilerin yerine birilerini koymaya çalışmak, o anlardaki mutluluğunu yakalamak seni bir türlü ilerletmiyor. Yine başkalarını sevebilir ve yine başkaları ile mutlu olabilirsin. Yapman gereken şey; geçmişin üzerini karalamak. Kendine yeni hikayeler yazmak istiyorsan başkaları ile mutlu ve eğlenceli anılar oluşturmaya bakmalısın. Unuttuğunda, kendinden emin olduğunda her şey geçecek. Sadece biraz zamana ihtiyacın var.

Bunlara da bakabilirsin 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
7
5
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cansu ersan

Kendine daha fazla önem verdiğinde geçecek.

İdil

Kendine daha fazla önem verdiğinde geçecek. ben zaten veriyorum insanlar vermiyor

Gizem Yenikler

Kendine daha fazla önem verdiğinde geçecek. Kendine, hayatına ve yapabileceklerine olan inancın tamken başaramayacağın pek bir şey yok. Tek problemin insanla... Devamını Gör