Görüş Bildir
Haberler
'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! Ölü Gelin'den Piyanist'e Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! Ölü Gelin'den Piyanist'e Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

Rana Önder
12.07.2022 - 22:54

'Ne izlesem?' diye kara kara düşünüyorsan ve bir türlü izleyecek kaliteli bir film bulamıyorsan doğru yere geldin! Korku filmlerinden bilim kurgu ve fantastik filmlere, komedi filmlerinden suç filmlerine kadar her kategoriden film önerisiyle karşına geldik.

Bu filmlere başlamadan önce sıradan bir film izleyeceğini düşünebilirsin ama film bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin.

O zaman hazırsan, Ölü Gelin'den Piyanist'e kadar uzanan yüksek puanlı film listemize geçelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Senden Beş Adım Uzakta (2019)

Senden Beş Adım Uzakta (2019)

IMDb: 7.2 

Özet: On yedi yaşındaki Stella, zamanının çoğunu hastanede kistik fibroz hastası olarak geçirir. Hayatı rutinlerle, sınırlarla ve kendini kontrol etmeyle doludur ve bunların hepsi, aynı hastalığa sahip, çekici ve Stella'ya göre daha asi genç olan Will ile tanıştığında teste tabi tutulur.

Yönetmen: Justin Baldoni

Oyuncular: Haley Lu Richardson, Cole Sprouse, Moises Arias

Malena (2000)

Malena (2000)

IMDb: 7.4 

Özet: Savaş ortamının ortasında, kendini keşfeden genç bir çocuk, küçük, dar görüşlü bir İtalyan kasabasında yaşayan şehvetli bir kadın olan Malèna'ya aşık olur. Bütün kasabayı birbirine düşürecek olan genç, seksi ve dul kadın, bu kasabanın hem başlangıcı hem de sonu olmak üzeredir. 

Yönetmen: Giuseppe Tornatore

Oyuncular: Monica Bellucci, Luciano Federico, Matilde Piana

Duvara Karşı (2004)

Duvara Karşı (2004)

IMDb: 7.9

Özet: 40 yaşında bir takım psikolojik nedenlerden dolayı intihar teşebbüsünde bulunan Cahit ile ailesinin baskıları sonucunda intihara başvuran Sibel'in hayatlarının kesişmesini ve birbirlerine ince ince nasıl işlendiklerini gösteren bir filmdir. Cahit'in Sibel için bir suça karışması ile birlikte film oldukça duygusal bir hal alır.

Yönetmen: Fatih Akın

Oyuncular: Birol Ünel, Sibel Kekilli, Catrin Striebeck

Aşıklar Şehri (2016)

Aşıklar Şehri (2016)

IMDb: 8.0 

Özet:Hevesli bir aktris, seçmeler arasında film yıldızlarına latte servisi yapıyor ve caz müzisyeni Sebastian, köhne barlarda kokteyl partilerinde müzik yapar. İkilinin yolları Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlerler. 

Yönetmen: Damien Chazelle

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadın Kokusu (1992)

Kadın Kokusu (1992)

IMDb: 8.0 

Özet: Paraya ihtiyacı olan bir hazırlık okulu öğrencisi, kör bir adama 'bebek bakıcılığı' yapmayı kabul eder, ancak iş hiç de beklediği gibi değildir. Emekli Albay Frank Slate’in hafta sonu için çok özel bir planı vardır. Charlie, Frank ile birlikte kendisini bir anda binicilik, kaliteli şaraplar, tango ve limuzinle dolu lüks bir dünyanın içerisinde bulur. 

Yönetmen: Martin Brest

Oyuncular: Al Pacino, Chris O'Donnell, James Rebhorn

Piyanist (2002)

Piyanist (2002)

IMDb: 8.5 

Özet: Polonyalı bir Yahudi müzisyen, II. Dünya Savaşı'nın Varşova gettosunun yıkımından kurtulmak için mücadele eder. Polonyalı ünlü piyanist Wladyslaw Szpilman’ın hayatının anlatıldığı, gerçek hikayeden uyarlanan bir filmdir. Nazi işgali altında hayatta kalma, kıtlık ve piyanistin mücadelesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Roman Polanski

Oyuncular: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Emilia Fox

Selvi Boylum Al Yazmalım (1997)

Selvi Boylum Al Yazmalım (1997)

IMDb: 8.5 

Özet: Asiye ve İlyasın aşkından ziyede 'Sevgi mi, emek mi? ikilemi arasında bırakan bir filmdir. Asya, çapkın bir şehir adamı olan İlyas ile tanışır ve kısa sürede aşık olurlar. Zorlukları aşarlar ve hemen mutlu bir evlilikleri olur. Fakat İlyas bir gün Asya'yı bir başka kadınla aldatır. Ardından Asya, İlyas'ın hem kendisini aldatması hem de geçimsiz tavırlarından dolayı oğlunu da alır gider. Samet ile kimsesiz kalmasının ardından Cemşit ile tanışır.  Asya, Cemşit ile artık iyice aile gibi olduğu sırada bir gün İlyas ile karşılaşırlar.

Yönetmen: Atıf Yılmaz

Oyuncular: Türkan Şoray, Kadir İnanır, Ahmet Mekin

İçeriğin Devamı Aşağıda

Frankenweenie (2012)

Frankenweenie (2012)

IMDb: 6.9 

Özet: Bir çocuğun çok sevdiği köpeği aniden vefat edince, güçlü bir bilimsel deneyle hayvanı hayata döndürmeye çalışır. Ama yarattığı Sparky orjinalinden birazcık farklıdır. Victor köpeğini evde saklamaya çalışır ama Sparky gün yüzüne çıkınca, Victor’ın çevresindeki herkes bu yeni yaşam ihtimalini keşfetmek bir yarış haline girer. 

Yönetmen: Tim Burton

Oyuncular: Charlie Tahan, Winona Ryder, Martin Landau

Arabalar (2006)

Arabalar (2006)

IMDb: 7.2 

Özet: Ünlü Şimşek McQueen, Piston Kupası'nın The King ve Chick Hicks'e karşı son yarışının olması için California'ya giderken yanlışlıkla küçük bir kasaba olan Radiator Springs'in yoluna zarar verir ve onu tamir etmeye mahkum edilir. Şimşek McQueen hem çok çalışmak hem de basit yerel halkta dostluk ve sevgi bulmak, küçük kasabada kaldığı süre boyunca değerlerini değiştirmek ve gerçek bir kazanan olmak zorundadır.

Yönetmen: John Lasseter

Oyuncular: Owen Wilson, Paul Newman, Bonnie Hunt

Ölü Gelin (2005)

Ölü Gelin (2005)

IMDb: 7.3 

Özet: Utangaç bir damat, istemeden ölen bir genç kadının varlığında evlilik yeminini ettiğinde, ölü gelin onunla evlendiğini varsayarak mezardan kalkar. Öteki tarafta Victoria onu beklerken, Victoria’nın yerini alacak zengin bir başka kişi vardır. Bu durumda ortada iki gelin ve bir damat varken Victor’u hangisinin elde edeceği bir bilinmezlik hali alır. 

Yönetmen: Mike Johnson, Tim Burton

Oyuncular: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson

1408 (2007)

1408 (2007)

IMDb: 6.8 

Özet: Paranormal olayları çürütmek konusunda uzmanlaşmış bir adam, Dolphin Hotel'deki 1408 numaralı efsanevi odaya girer. Yerleştikten kısa bir süre sonra gerçek bir terörle yüzleşir. Perili evlere ve paranormal olaylara inanmayan yazar bu odada inanmadığı varlıklarla yüzleşmek durumunda kalır. 

Yönetmen: Mikael Hafstrom

Oyuncular: John Cusack, Samuel L. Jackson, Mary McCormack

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siyah Kuğu (2010)

Siyah Kuğu (2010)

IMDb: 8.0 

Özet: Kendini adamış bir dansçı, Çaykovski'nin 'Kuğu Gölü' yapımında başrolü kazandıktan sonra akıl sağlığını korumak için mücadele eder. Zarif, masum ve saf Beyaz Kuğu ile kötülüğün, şehvetin ve bilinmezliğin temsilcisi Siyah Kuğu'yu aynı anda canlandırabilecek bir balerin arayan yönetmenin ilk tercihi Nina olur. Ancak rolü almak için elinden geleni yapan Nina’nın karşısında güçlü bir rakibi vardır.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel

Düşler, Tutkular ve Suçlar (2003)

Düşler, Tutkular ve Suçlar (2003)

IMDb: 7.1 

Özet: 1968'de Paris'te okuyan genç bir Amerikalı, Fransız bir erkek ve kız kardeşle arkadaşlık kurar. Matthew'ı Isabelle ve Theo ile buluşturan şey ise büyük ölçüde sinema olmuştur. Dışarıda, sokaklarda devrim sesini yükseltirken üçlü arasındaki tutku ve cinsellik alevlenmektedir.

Yönetmen: Bernardo Bertolucci

Oyuncular: Michael Pitt, Eva Green, Louis Garrel

Uncharted (2022)

Uncharted (2022)

IMDb: 6.4 

Özet: Sokak deneyimi çok iyi olan Nathan Drake, deneyimli hazine avcısı Victor 'Sully' Sullivan tarafından Ferdinand Magellan'ın biriktirdiği ve 500 yıl önce Moncada Hanesi tarafından kaybedilen bir serveti geri almak için işe alınır. Nathan, baş düşmanının açgözlü entrikalarını ve planlarını engellemek ve El Dorado'ya ondan önce ulaşmak için tüm becerilerini kullanmak zorundadır.

Yönetmen: Ruben Fleischer

Oyuncular: Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Ali

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tenet (2020)

Tenet (2020)

IMDb: 7.3 

Özet: Tek bir kelimeyle, Tenet ile donanmış ve tüm dünyanın hayatta kalması için savaşan bir Kahraman, gerçek zamanın ötesinde bir yerde ortaya çıkacak Üçüncü Dünya Savaşı’ndan daha büyük bir tehlikeyi durdurmaya çalışan kahraman, casusun alacakaranlık dünyasında zorlu bir yolculuğa çıkmasını anlatan bir filmdir. 

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: John David Washington, Kenneth Branagh, Robert Pattinson

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Mobil uygulamayı bu linkten telefonunuza indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
9
3
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın