Görüş Bildir
Haberler
NATO Genel Sekreteri Türkiye'ye Geliyor

NATO Genel Sekreteri Türkiye'ye Geliyor

ATKN
06.09.2016 - 15:00

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 8-9 Eylül tarihlerilerinde temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geliyor. Stoltenberg'in ziyaretinin NATO için kritik önemdeki Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında IŞİD'in Türkiye sınırıyla temasının kesilmesinin ardından gerçekleşiyor olması dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik'in haberine göre Ankara'ya gelecek olan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 8-9 Eylül'de çeşitli temaslarda bulunacak.

Stoltenberg, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından kabul edilecek, Genelkurmay Başkanı Akar, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Işık ile birer görüşme gerçekleştirecek. 

Genel Sekreter Stoltenberg ayrıca,TBMM Başkan Vekili ile de bir araya gelerek, Meclis'in 15 Temmuz gecesi uğradığı saldırının izlerini yerinde görecek.

Bölgesel gelişmeler değerlendirilecek

Bölgesel gelişmeler değerlendirilecek

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yapılacak görüşmelerde 15 Temmuz darbe girişimi, FETÖ/PDY tehdidi, bölgesel gelişmeler ve sınamalarla NATO Varşova Zirvesi'nin neticeleri hakkında görüş alışverişinde bulunulmasının öngörüldüğü belirtildi.

NATO, 3 yılın ardından artık terör örgütüne komşu değil

NATO, 3 yılın ardından artık terör örgütüne komşu değil
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan NATO üyesi olan Türkiye'nin son operasyonlar kapsamında IŞİD ile sınır komşuluğu halinin sona ermesi NATO'nun da artık bir terör örgütüyle sınırının kalmaması anlamına geliyor.

ÖSO'nun koalisyon ve Türk tanklarının da desteğiyle devam etirdiği Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Azez ve Cerablus arasında daha önce IŞİD'in kotrolü altında olan 90 kilometrelik alan örgüt militanlarından temizlenmişti. NATO, 2013 yılında bu bölgenin IŞİD hakimiyetine geçmesiyle 3 yıl boyunca bir terör örgütüne komşu olmuştu.

Mogherini de geliyor

Mogherini de geliyor

Öte yandan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye ile ilişkilerin gerildiği Avrupa Birliği'nin Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de 9 Eylül'de Türkiye'de olacak. 

AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ile birlikte Türkiye'de bulunacak olan Mogherini'nin son dönemde yaşanan vize serbestisi tartışmaları ve karşılığında Türkiye'nin sığınmacı anlaşmasını askıya alabileceğini açıklamasıyla oluşan gerginliği yatıştırmak amacıyla görüşmeler yapması bekleniyor. 

AB, vize serbestisi ve AB üyeliği konularında gelişmeler yaşanması için Türkiye'nin terörle mücadele yasalarının değişmesi gerektiğini belirten açıklamalar yapmıştı. Ancak Türk yetkililer bu konunun kırmızı çizgilerden biri olduğu konusunda ısrar ediyor. Türkiye, vize serbestisi Ekim ayına kadar sağlanmazsa AB ile imzalanan sığınmacı anlaşmasını askıya alabileceğini blirtmişti.

Çavuşoğlu Strasbourd'a gidiyor

Çavuşoğlu Strasbourd'a gidiyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu konular hakkında yakın temaslarda bulunmak üzere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da 7 Eylül'de düzenlenecek Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere Strasbourg'a gidecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
3
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Haberde bir hata var sanırım NATO hala bir terör örgütü ile komşudur Pyd/Pkk maalesef hala komşumuz.

isyankar

Gel gel .. Geleceğin varsa göreceğin de var.

Şerife Kaplan

Bazi aptallar saniyorki NATO bizi terör örgütlerinden kurtaracak bir topluluk. Hayır NATO Amerikanin Rusyaya karsi kurdugu bir birliktir