Görüş Bildir
Haberler
Muhtemelen Daha Önce Varlığından Dahi Haberinizin Olmadığı 15 İlginç Hayvan ve Sıra Dışı Özellikleri

Muhtemelen Daha Önce Varlığından Dahi Haberinizin Olmadığı 15 İlginç Hayvan ve Sıra Dışı Özellikleri

Kumsal
11.03.2023 - 12:54

Dünya üzerinde tanımlanmış bir buçuk milyon hayvan türü var. Bunların bir milyonu böcek türlerinden oluşmakta. Ancak tanımlanmamış olan türler ile birlikte dünya üzerinde yedi milyondan fazla hayvan türü olduğu tahmin edilmekte. İçeriğimizde tanımlansa da çok sık karşılaşmadığımız, ismi duyulmayan türleri derledik. Buyurun👇

Kaynak: https://mymodernmet.com/weird-animals/
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fossa

1. Fossa

Madagaskar'da görülen bir misk kedisi olan fossa, bu bölgedeki en büyük memeli etoburdur. Ağaçlara tırmanmasını kolaylaştıran ve ağaçtan ağaca kolaylıkla atlamasını sağlayan esnek patileri ve ayak bilekleri vardır.

2. Geyik domuzu

2. Geyik domuzu

Geyik domuzları, özellikle Wallacea olmak üzere Endonezya'nın adalarında yaşar. İsimlerini bir domuz gibi başlarını aşağıya doğru tutmalarından dolayı almışlardır. Diğer geyik türlerinin aksine bir engelle karşılaştıklarında o engelin üzerinden atlamak yerine altından geçmeyi tercih ederler.

3. Pembe armadillo

3. Pembe armadillo

Pembe armadillo, kuyruğu hariç yaklaşık 8-11 santimetre uzunluğundadır ve açık pembe tonlarındadır. Tehlike hissettiği anda, kendini tamamen gömme yeteneğine sahiptir. Gececi bir hayvandır ve kuru toprakta karınca kolonilerinin yakınında küçük delikler açar ve yuvasının yakınındaki karıncalar ve karınca larvaları ile beslenir. Kumu çalkalamak için büyük ön pençeleri kullanır ve neredeyse suda yüzüyormuş gibi kolaylıkla kumu hareket ettirir.

4. Kırmızı dudaklı yarasa balığı

4. Kırmızı dudaklı yarasa balığı

Peru ve Galapagos Adaları'na bulunan bu balık türü, pek iyi bir yüzücü değil. Yüzmek yerine, okyanus tabanında 'yürümesine' yardımcı olan pektoral, pelvik ve anal yüzgeçler geliştirmiştir.

5. Goblin köpekbalığı

5. Goblin köpekbalığı

Korkunç görünümü göz önüne alındığında, Goblin köpekbalığına neden bu adın verildiği pek şaşırtıcı bir durum değil. Bu köpek balığına bazen yaşayan fosil de denir ve familyasının yaşayan tek üyesidir. Goblin köpekbalığının pembe bir derisi, uzun bir burnu ve küçük, iğne benzeri dişleri, çıkıntılı bir çenesi vardır. Bu tuhaf deniz canlısıyla karşılaşmaktan korkmayın, nadiren görülürler. Şimdiye kadar altı metre uzunluğundaki biri de dahil olmak üzere, yalnızca küçük bir kısmı balıkçılara yakalanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Malaya kolugosu

6. Malaya kolugosu

Sunda uçan lemur olarak da bilinir, aslında bir lemur değildir ve uçmaz. Ağaçtan ağaca atlama konusunda ustadır. Kesinlikle arborealdir, geceleri aktiftir. Taze yapraklar, sürgünler, çiçekler ve meyveler gibi bitkinin yumuşak kısımlarıyla beslenir. Sunda Coluga, Güneydoğu Asya'da Endonezya, Tayland, Malezya ve Singapur'da bulunur.

7. Yeti yengeci

7. Yeti yengeci

Kiwaidae olarak da bilinen bu yengeç, derin deniz hidrotermal menfezlerinde ve soğuk sızıntılarda yaşayan bir deniz on ayaklı türüdür. Hayvanlar, efsanevi yeti gibi tüylü görünen beyaz pençeleri ve bacakları nedeniyle genellikle 'yeti yengeçleri' olarak adlandırılır.

8. Yıldız burunlu köstebek

8. Yıldız burunlu köstebek

Yıldız burunlu köstebek, Kanada'nın doğusunda ve Kuzeydoğu Amerika Eyaletleri'nin alçak bölgelerinde bulunan küçük bir köstebek türüdür. Eimer organları olarak bilinen 25.000'den fazla minik duyu reseptörüne sahip, burnunu çevreleyen on bir çift pembe etli uzantı ile kolayca tanınır.

9. Taşemenler

9. Taşemenler

Taşemenler; dişli, huni benzeri bir emme ağza sahip çoğunlukla kıyı ve tatlı sularda yaşayan çenesiz bir balık türüdür. Diğer balıklara tutunup kanlarını emerek beslenirler. Taşemenler, yaklaşık 300 milyon yıldır varlıklarını sürdürmektedir ve vücut yapılarının neredeyse hiç değişmemiştir.

10. Çıplak kör fare

10. Çıplak kör fare

Çıplak köstebek fareleri, onları insanlar için çok önemli kılan birçok özelliğe sahiptir. İlk olarak kansere karşı dirençlidirler. Ayrıca yirmi sekiz yaşına kadar yaşayabilirler ki bu onların büyüklüğündeki memelilerde duyulmamış bir durumdur. Çıplak köstebek fareleri hayatları boyunca yaşlılık belirtisi göstermemekte. Bu yüzden de hem kanser araştırmalarında hem de yaşlanma çalışmalarında kullanılmakta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Okapi

11. Okapi

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne özgüdür. Bir zebranın çizgilerine sahiptir. Çikolata-kahverengi vücutları daha çok bir ata, yüzleri ise bir zürafaya benzemekte. Okapi, Giraffidae ailesinin yaşayan diğer tek üyesi olduğundan zürafalarla aslında yakından ilişkilidir. Bu yalnız hayvanlar sadece üremek için bir araya gelirler; ve zürafalar gibi otoburdurlar. Ne yazık ki, tomrukçuluk, avlanma ve insan yerleşimi nedeniyle okapi şu anda nesli tükenmekte olan türlerden.

12. Pangolinler

12. Pangolinler

Dört pangolin türü, Asya'da ve Sahra-altı Afrika'da yaşar. Bu gececil hayvanlar, keratinden yapılmış pullarla kaplıdır. Uyurken veya savunma pozisyonundayken top gibi kıvrılırlar. İçi boş ağaçlarda yaşayabilir veya derin tünellere girebilirler. Karınca ve termitlerle beslenirler. Doymak bilmez yiyicilerin en iyi örneklerindendir. Ne yazık ki, geleneksel tıpta kullanılmaları ve kaçak avlanma nedeniyle türleri risk altındadır.

13. Gerenuk

13. Gerenuk

Waller ceylanı olarak da bilinen gerenuk, Doğu Afrika'daki kuru dikenli çalılıklarda ve çölde bulunan uzun boyunlu bir antilop türüdür. Gerenuk kelimesi, “zürafa boyunlu” anlamına gelir ve Somali dili kökenlidir. Gerenukların vücutlarına göre nispeten küçük kafaları vardır ancak gözleri ve kulakları orantılı olarak daha büyüktür. Gerenuklar, nadiren otlanırlar. Arka ayakları üzerinde dik durarak ve uzun boyunlarını esneterek diğer ceylan ve antiloplardan daha yüksek dallara ulaşabilirler.

14. Ay-ay

14. Ay-ay

Uzun parmaklı lemur olarak da bilinen ay-ay, dünyanın en gececil primatı yani maymungilidir. Madagaskar'a özgü olan bu canlı, yiyecek bulmada kendisine inanılmaz faydalar sağlayan bir anatomiye sahiptir. Bir ağaçkakanın gagasını tahtadan yiyecek çıkarmak için kullanması gibi aye-aye da uzun parmaklarını ve kemirgen benzeri dişlerini etkili bir şekilde kullanır.

15. Püsküllü geyik

15. Püsküllü geyik

Püsküllü geyik, alnında kendine özgü olan siyah bir püsküle sahiptir ve küçük bir geyik grubundandır. Orta Çin'de bulunan Munçak geyiğinin akrabasıdır. Ürkek bir yapısı olan püsküllü geyik genellikle tek başına veya çift halinde gezer. Kamufle olabileceği, korunaklı alanları tercih eder.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
18
15
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın